VACCINUL ANTI-GRIPĂ, PERICULOS SAU INEFICIENT?

drive-through-flu-shotsNu, nu am fost niciodată toamna pentru vaccinul anti-gripal (flu shot) și nici copiii nu i-am dus. Nu sunt chiar atât de conspiraționist, dar am considerat că vaccinurile mandatorii sunt suficiente ca să mai tot adăugăm la ele. Așa că i-am dat cu medicamente (la pumn) în speranța că ceva, cumva tot mă va scăpa de simptomele prăpădite ale gripei. Bine, după ce aproape mi-a trecut, am aflat că este epidemie. Adică, eu am fost întotdeauna printre primii pacienți când e vorba de răceală iarna, uneori și vara. Am această vulnerabilitate din copilărie.

Dar să revenim la vaccin. Se zice că nu are contraindicații dar nici nu este prea eficient. Sursa, AICI. Așa s-ar explica faptul că un prieten – îmi povestea el – a fost mai bolnav în sezonul de după vaccin decât în iernile de dinainte. Sincer, încrederea în industria farmaceutică în SUA a atins linia de jos a graficului. Dacă asculți reclamele la medicamente de tot felul rămâi trăznit (am zis, dacă le asculți, că de văzut, numai fețe zâmbitoare, satisfăcute…). După ce îți spune pe îndelete că pastilele cu pricina îți mai dau trei vieți, începe turuiala cu contraindicațiile. În anumite cazuri, rare, apar dureri abdominale, insuficiențe respiratorii, stări acute de amețeală și, numitor comun, gânduri de sinucidere sau omucidere. Unul dintre cele mai ne-raportate aspecte legate de tragedia din Connecticut (și altele asemenea) este faptul că ucigașul era pe asemenea medicamente anti-depresie. Sursa, AICI.

Despre vaccinul cu pricina nu sunt asemenea zvonuri, dar tare mă tem că nu e nimic mai mult decât câteva picături de apă sfințită ( se zice ”nici n-ajută nici nu strică”?), un fel de placebo pe bani. Totuși, ca să nu fie cine știe ce cură și eu să sufăr pe nedrept, m-am gândit că la anul am să încerc, așa într-o doară… dacă nu mă răzgândesc pân-atunci. Din câte știu și eu și mi-au reamintit prietenii, mai în glumă, mai în serios, gripa netratată trece în șapte zile. Tratată, într-o săptămână! Încercând să mă documentez despre ce mi-ar mai putea face bine, am dat și peste urâciunea pustiirii că nici măcar supa de pui fierbinte și ceaiul fierbinte nu te vindecă, doar te ajută nițel pe moment. Asta nu (vreau să) cred! Cred în schimb că mai degrabă se rezolvă cu rugăciuni… fierbinți!

Eh, cam atât despre gripă și mizeriile ei, ce era să scriu acum după câteva zile de tăcere… Fiecare cu ce-l doare! Ieri am fost la ambele servicii la biserică. Foarte obositor, mai ales că nu sunt total refăcut, dar m-am simțit extraordinar. Lipsind de la serviciile din weekend-ul trecut (vreo patru) mi se părea că nu am mai fost la adunare… de un an!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

27 răspunsuri to “VACCINUL ANTI-GRIPĂ, PERICULOS SAU INEFICIENT?”

 1. Very happy to see you back…
  Apropo de articolul cu medicamente anti depresie…. cunosc o familie ( nu romani) , la sotie i-a murit tatal si doctorul i-a dat ceva medicamente de genul acela… dupa vreo 3 luni , sotul inainte de a pleca la lucru vede o cutie de medicamente varsate pe jos… ceva nu i se pare in regula…. se duca sa o intrebe pe sotie… ea era deja aproape moarta… atempt de sinucidere …au reusit sa o aduca inapoi la viata la spital….
  Acest tip de tratamente au patruns si in bisericile noastre, cred ca pastorii ar trebui sa traga un semnal de alarma deoarece multe femei( in general) cad victime acestor asa zis psihologi .Sa numai vorbim de faptul ca si copii sint acum medicati an gro ptr. ADHD ( attention deficit disorder) care are efecte secundare groaznice… intrebati numai familile care au foster care ptr. copii. .

  • Gabi, societatea Americana este „over-medicated” cu medicamente pt boli psihiatrice care afecteaza in mod profund transmisia neuro-chemicala a creierului. Reclamele pe care le auzi la radio sau le vezi in reviste si la TV aproape de fiecare data mentioneaza riscul de sinucidere ca effect secundar. Aceste medicamente, in opinia mea trebuie reservate pentru depresie majora si alte probleme grave care incapaciteaza bolnavul (poate numai 5-10% din cei care le folosesc).

 2. La cate lucruri necurate se intampla azi pe, pamant trebuie sa fim mai conspirationisti decat oricand. Poate o postare pe seama nenorocirilor pe care le fac ( unele ) vaccinu(ri)le din era moderna, n-ar strica deloc !!!

 3. Cind prezinta astia medicamentele si ajung la side effects le toraie cu o viteza cosmica de nu le poate intelege nimeni, dar care sint de 5 ori 6 ori mai multe decit celle pozitive ,oricum good to have you back predica de aseara foarte buna GBY

 4. Blessings to you Fr. Cristi

  Subiectu vaccinelor este unu foarte complex. In general, publicu este foarte ne-informat si chiar dezinformat cu privire la acest subiect. Chiar dacă nu sunt doctor, in ultimi 8 ani am citit foarte mult despre vaccine si mam informat si educat cât am putut pentruca având copii am vrut sa fiu părinte responsabil in domeniu vaccinelor.
  Asi putea sa scriu ore in shir despre acest subiect. Doar sumar vrea sa-mi exprim ideiile.
  The flu vaccine nu numai ca nu este efficient dar este si periculos. Sursa care ATI postat ca link, Boston.com scrie lucruri false si incomplete despre flu vaccine. Most people dont dig deeper to find out the truth.
  Inredientele in accest vaccine sunt surse de otravă injectata direct in corp ( thimerosal, aluminum, formaldehyde and MSG sunt doar citeva exemple). Majoritatea nici nu își dau seama ca unele flu vaccines au live virus, nu virus mort cum ne spun „experții”.
  Deci, eu vasi sugera sa nu va riscatii sănătatea cu flu shot. Sunt o grămadă de alte metode naturale cu care se poate intarii sistemu imun sa va protejeze de flu.

  Deci pentru beneficiu d-voastre si a celor care va citește blogul, eu va provoc sa postati cât mai multe adevaruri despre vaccine.
  One more tip for Those of you living in the USA. Don’t think for a minute the government will always be honest and truthful about vaccines. Never forget. FOLLOW the $$$$

  • „unele flu vaccines au live virus, nu virus mort cum ne spun “experții”.

   Ollie, some vaccines are MEANT to have a live attenuated virus as the antigenic stimulant. Why would an expert (if you mean medical doctor) lie about this fact?

 5. Cateva idei.

  In primul rand trebuie sa intelegem diferenta intre raceala si gripa. Gripa este o boala severa cauzata de virusul Influenza, pe cand raceala (common cold) are o sursa complet diferita. Aproape toata lumea va avea o raceala sau doua pe an, pe cand gripa (the flu, Influenza) este mult mai rara.

  In al doilea rand, symptomele gripei sunt mult mai severe si mai periculoase decat cele de raceala. In America intre 3,000 si 49,000 persoane mor anual de la Influenza. In medie 36, 000 mor anual ( http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=195750 )

  Ce este flu shot? Este un vaccin cu antigen de la virusul din ANUL TRECUT sau din trecut. Influenza se schimba, (mutates) in fiecare an, asa ca vaccinul de anul este perfect pentru virusul de anul trecut, NU pentru cel de anul acesta… dar… ajuta mult si pentru virusul de anul acesta si de obicei previne moartea din cauza gripei Influenza.

  FACT: 50,000,000 oameni au murit in 1918 de la Influenza. In 1957-58, 2,000,000 au murit.

  Vaccinul anti-gripa nu previne gripa, ci o face mai putin periculoasa.

  Vaccinul anti-gripa nu previne raceala (common cold) absolut deloc. Virusii de raceala apartin unei alte clase.

  Exista anumite reactii severe din cauza vaccinului flu shot, care sunt rare.

  Sper ca aceste explicatii ajuta.

 6. Domnule doctor Prunean… io am gasit ceva informatie pe lăptopu lu Ion Pocaitu….Io de inteles nu inteleg multe da am copiat ce zice domnii aia

  „”[According to CDC statistics], ‘influenza and pneumonia’ took 62,034 lives in 2001–61,777 of which were attributable to pneumonia and 257 to flu, and in only 18 cases was the flu virus positively identified.”

  Learn more: http://www.naturalnews.com/037129_influenza_death_statistics_cdc.html#ixzz2HLke71wn

  36000 de oameni morti de raceala ? Nici vorba… vrajeli imprastiate de voi domnii de oras ca sa ne scuturati pe noi oamenii astia mai simpli de banuti…

  • Stimate Domn Gavrila Penticolstalul,

   Bine ati revenit in blogosfera la o discutie academica.

   Va rog cotrobaiti un pic laptopul… Alzheimer’s disease…

   Cam 22,000 persoane mor pe an din cauza acestei boli…. Majoritatea la 85+ ani.

   Marea MAJORITATE mor din cauza pneumoniei! Le atribuim moartea la pneumonia? NU…. Spunem ca au murit de Alzheimer pentru ca intelegem patofiziologia bolii care afecteaza sistemul respirator.

   Aceeasi analogie si cu gripa. Marea MAJORITATE a celor care mor de gripa sunt foarte inaintati in varsta sau copii mici cu alte boli care fac pneumonie foarte usor din CAUZA gripei.

   Hmm… Naturalnews.com… nu cumva astia ar trata cancerul cu buruieni?

   • Delight in truth… daca majoritatea care mor de gripa sint peste 85 de ani….cred ca e mai corect sa spunem ca au murit de batrinete…folosirea acelor tip de decese in statistica fara sa se specifice acest detaliu este suspecta…
    Gavrila are dreptate

    • Bine… Atunci hai sa zicem caci cauza mortii a fost atac la inima… ca doar a incetat inima sa bata, si de acea au murit…

     Idea e ca trebuie sa mergem la punctul alfa, adica la cauza principala care a pus seria de complicatii in miscare!

     Vad ca-l cunosti pe Gavrila Penticostalul… de ce a lipsit asa multa timp? Au fost controverse serioase unde putea interveni…

 7. Acum 2 ani sotia a fost pacalita de sefa de la companie si a facut -flu shot- a stat o saptamina intinsa pe pat aproape moarta– nu toti avem aceiasi reactie la virusi vii injectati si nici raportul greutatea corpului/cantitate de ser nu se ia in calcul. Am trecut la terapie preventiva pe calea naturala –de atunci adio gripa –se pare ca Olie a prins adevarul–

 8. http://vaccines.mercola.com/

  poate ca o sa postez in viitor si unele remedii naturale impotriva gripei, remedii care intaresc sistemul imun.

 9. Eu mai bine i-au advise de la Naturalnews.com care trateaza sintomele, nicidecum de la un doctor care te trateaza cu medicamente care acopera numai sintomele pentru o perioada scurta.

  • Ehe subiectul este vast.Cei nestiutori merg la doctor.Cei stiutorì previn gripele in mod natural.In definitiv prostia e a omenirii ca nu se documenteaza.Curios lucru.Lucram la un doctor si dumnealui dadea minimul de vaccine la copiii lui. In schimb stia sa-si trateze copiii si in mod natural.Si simplul fapt ca ne protezam prea mult face ca corpul nostru sa devina mai vulnerabil. Corpul nostru isi construeste singul antibiotics impotriva virusilor daca e obisnuit incetul cu incetul cu microbul.Automat ca trebuie si o alimentatie bogata in toate substantele necesare. Apropo, cati dintre voi ati facut test la vitamina D? Sunt buni si doctorii pana la un punct, dar e de datoria noastra sa cercetam cum se pot prevenii bolile.Deh, pana la urma urmei e business.

 10. Exista cite 180 de subtipuri de virusi gripali, la fiecare din cele trei tipuri principale;
  caruia i se adreseaza atunci vaccinul?
  oricum nu se cunoaste ce fel de virus va deveni activ, deci e imposibil ca sa existe si vaccinul.
  In general s-au facut vaccinuri, dupa ce s-a eradicat boala, ca in cazul poliomielitei, variolei ., tusei convulsive.
  Acum se fac atit de multe, fortind oragnismul la a crea anticorpi pentru mai multe boli deodata, iar imunitatea scade vertiginos din acest motiv.
  Gemenii nostri is tot raciti, cu febra, luind unul de la altul si inapoi , primul de la al doilea, cind baietelul cind fetita . 🙂
  dar eu cred ca si din pricina vaccinurilor, chiar daca fiul meu a hotarit sa faca numai unele.

 11. ca tot veni vorba de tratamente… 🙂

 12. Merg astia si se scoleaza dom’le, si tocesc ani de zile pe halea nume si formule, s-apoi vin sa spuna ca vitaminele sunt de la farmacie, dale-n col’ de „buruieni”. Ca pruncu ala care inca n-a iesit din cartier si zice ca merele cresc la supermarket. Pai pina n-au fost masini de facut pastile (pe care de multe ori nu poti conta cit ingredient activ au), oare de unde se faceau leacurile?… Doftoria asta moderna o avea si ceva straluciri, da’ si-o bagat nasu si politica si gustu de profit, si-a iesit un ghiveci. Din toti doctorii e mult daca 5% te pot ajuta cu ceva. Problema e ca doctorii nu-s platiti sa te trateze. Ca un mecanic, sa zicem, daca n-a reusit mergi ‘napoi si-ti repara fara sa mai platesti. Doctorii sunt platiti sa incerce pe tine, cu semnatura ca-i pe riscu’ tau. Daca te faci mai bine, oricum mai vii odata in doua saptamini sa-ti mai ia niste bani, daca nu-i mai bine, mai platesti sa mai incerci altceva, sau alt doctor. Dac-ai murit, sa fii sanatos. Mai ramin ceva biluri la ai tai… Vorba aia: numa sa n-ajungi pe mina justitiei sau a doctorilor.

  • Dave…Exact…când ai un atac de apendicită pune niste buruieni …sau cind inima se opreste..bea un ceai muşeţel sa vezi daca te mai întorci…cind te bagi cu masina in stâlp dute la acupucntura ca sa-ti puna oasele inapoi… noroc bun….

   • Gaby, eu ma refeream mai mult la boli si prevenirea lor (venind vorba de la vaccinuri). Daca-i vorba de chirurgie, stomatologie, intensiv care…, acolo in general sunt acele „straluciri” a medicinei moderne. (La Portland produc romanii mii de implanturi de genunchi artificial, sholduri, umeri… I know, you should be proud :)). But in other areas, I hold my position about doctors and the rip-off charges.

 13. Delight in the Truth

  You said the flu shot IS supposed to have a live virus in it. Really? There’s an article today on foxnews.com that quotes Dr. Esper saying, „the flu shot has absolutely no live virus in there.”. Keep in mind he is a viral respiratory expert at UH Case Medical Center in Ohio.
  So again we see an expert who is lying to the general public. Why should the public trust experts like him to tell us the truth? Deception, misinformation and outright lying is the name of the game when it comes to vaccines.

 14. Pana am locuit la oras am luat vaccin si. . .”gandeam” si aveam simtomele unui om vaccinat !. Dupa ce m-am retras la padure si am discutat pe indelete cu batranii satului , toti ,dar toti mi-au spus ca daca vreu sa ma bucur un termen mai indelungat de anii de pensie ,sa nu cred in cei ce „elaboreaza’ statistici si lauda vaccinuri facute peste noapte ,cu douazeci de dolari bucata !. De cinci ani!bunisori ,fara vaccin, mos Ion tuseste-n pumn doar atunci cand isi drege glasul !!!

 15. Mai vreti vaccinuri? Eu mai bine invat pe pielea altora. Vezi reportajul recent: http://health.yahoo.net/news/s/nm/insight-evidence-grows-for-narcolepsy-link-to-gsk-swine-flu-shot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: