LIBERALISMUL DE ORICE FEL ESTE PERICULOS

Liberalism

LIES = MINCIUNI, deci nu poți silabisi cuvântul liberalism fără să conțină literele cuvântului minciuni.

În orice domeniu, fie social, religios, ecologic sau politic, liberalismul nu duce lipsă de fățărnicie, ba chiar dă dovadă de abundență. Dacă la conservatori, duplicitatea este să nu fie ȘI pe dinăuntru ce se vede pe dinafară, la liberali, dovada că nu este nimic pe dinăuntru este că nu-i nici urmă de a fi ceea ce trebuie pe dinafară. Adică nu se vede nimic, nicăieri din ceea ce proclamă.

După ce urla de nu-l mai încăpeau baierile împotriva poluării (deși conducea SUV din acela mare), Al Gore a vândut canalul său de televiziune (The Current) lui Al Jazeera, proprietatea unora din cei mai mari producători de petrol din lume. Gore refuza reclamele companiilor de petrol din America. Asta ca asta, dar ca să fie pachetul complet, marele avocat al măririi taxelor a făcut afacerea înainte de încheierea anului fiscal pentru a se scuti de… ceva taxe.

Piers Morgan, personaj dubios, implicat în afaceri media tenebroase în Marea Britanie și răsplătit pentru liberalismul său cu o emisiune CNN, a întreținut o dezbatere furtunoasă cu conspiraționistul Alex Jones, după care, în spiritul opoziției împotriva dreptului de a avea arme de foc a început, vorbesc de Piers Morgan, să glumească cu colegii săi cum ar fi să-l împuște pe Jones. După tragedia din Connecticut, o sumedenie de liberali pașnici îndemnau la asasinarea președintelui NRA (organizația purtătorilor de arme de foc).

Ca să pună cireașa pe tort, un jurnal obscur din statul New York a publicat pe propriul website harta, numele și adresele purtătorilor de arme de foc din districtele alăturate. Cei mai în pericol au fost puși polițiștii (activi și pensionari) dar și cei ce… nu au arme, tâlharii știind de-acum unde să atace și unde nu. Ceea ce dovedește că în ciuda reclamei sale de intelectualism, liberalismul nu duce lipsă de prostie și răutate, o combinație letală a nefericirii.

Nu mai vorbim de tentaculele sale prin sfera religioasă unde promovează libertatea în Hristos, pe nedrept numită astfel, un fel de creștinism care sfidează regulile de bun simț, rânduielile și tradițiile dovedite în timp ca obiceiuri bune și îmbrățișează o formă diluată de divertisment ieftin, emoțional, lipsit de substanță spirituală.

Curentul care ne-a adus legalizarea avorturilor și a căsătoriilor între homosexuali, a drogurilor în scop de divertisment și a eutanasiei, atitudinea de pacifizare a statelor teroriste și intimidare a Israelului, promovarea sub egida artelor a unora dintre cele mai detestabile forme de manifestare și expresie a nebuniei și prostiei (o altă combinație a morții), acest curent este pe cale să distrugă cea mai de succes civilizație din istoria omenirii.

Liberalismul de orice fel este nu numai jalnic, este periculos!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

116 răspunsuri sa “LIBERALISMUL DE ORICE FEL ESTE PERICULOS”

 1. Stimate domnule pastor Cristian Ionescu,

  Aş fi de acord cu dumneavoastră că liberalismul e rău, dacă nu aş vedea la ce a dus fundamentalismul religios de-a lungul istoriei omenirii:
  – persecuţii religioase;
  – pogromuri;
  – războaie religioase.

  Cred că cea mai bună cale rămâne cea de mijloc:
  „Şi să le zici: Vedeţi, să vă purtaţi aşa cum v-a poruncit Domnul Dumnezeul vostru şi să nu vă abateţi nici la dreapta, nici la stânga!”
  (Deuteronom 5:32)

  • Nu!
   Adevăratul fundamentalism creștin NU are asemenea tendințe.
   Vă referiți la impostura produsă de biserica politică, apostată, la religia de stat.

  • Liberalism = erezie , fara discutie liberalismul a prins radacini putenice in America ca si in Romania , asa nu nu trebuie sa ne miram ca unii pe aici apara liberalismul .La judecata de apoi, cand poate se vor trezi alta parte decat unde si au imaginat , isi vor da seama cat de mult au gresit.

 2. Orice om cu frica de Dumnezeu cunoaste pericolul liberalismului. Este un „cancer”, atat pentru biserica cat si pentru societate! Ceea ce nu pot sa-mi explic este patosul unora, mai ales din biserici, care si-l doresc si alearga orbiti ca sa-l implementeze. Totusi, ce urmaresc si ce vor sa realize prin aceasta, nu inteleg?

 3. Cadar nu confunda catolicismul cu crestinismul .

 4. Conservatorismul nu e fatarnic, ci extrema numita legalism. Deci, a nu se confunda cele doua. Extrema cealalta fiind liberalismul. Expresia pe care o folositi cu privire la duplicitatea conservatorismului ar trebui rectificata. Este vorba de duplicitatea legalismului. A fi conservator sau fundamentalist nu e acelasi lucru cu a fi legalist!

  • Legalismul a devenit un termen destul de abuzat.
   Nu tot ceea ce se numește astăzi legalism se încadrează în acest profil.

   • Ar putea cineva sa dea o definitie clara a ceea ce noi consideram liberalism? (in cazul nostru, religios) Spun asta pentru-ca exista mai multe pareri in gandirea crestinilor in aceasta privinta, si ar fi bine sa fie clarificata. De ex. anul trecut am vizitat un alt oras, si cineva dela o biserica mi-a spus: „o, biserica aceea (romana) e una liberala”. Nu am avut ocazia sa-i cunosc, in ce consta „liberalismul ” lor, dar mi-ar place sa facem o analiza in lumina Sfintelor Scripturi. Va multumesc.

    • Orice cuvânt poate fi interpretat și complicat la nivelul la care să întrebăm la nesfârșit ce înseamnă de fapt.
     Un stimabil mă tot asaltează cu apelativul de impostor, în sensul că aș fi prea superficial în modul în care folosesc unele cuvinte.
     Moft!
     Cuvântul „scaun” poate genera o adevărată filosofie pentru că ar putea însemna multe variante. Eh, toate scaunele au picioare, șezut și spătar. Că e de lemn sau de plastic, cu arcuri sau burete, mai înalt, mai larg, că-i zici tron… tot scaun e.
     Toată lumea știe că numitorul comun al liberalismului de orice fel este o abandonare a fundamentului fie el moral, spiritual, social etc., în favoarea unor devieri. Legalismul împotriva căruia scria Pavel în Galateni și nu numai, se referă la tendințele iudaizatoare în Biserica Primară. Acest legalism spune că nu poți fi creștin dacă nu ești și iudeu.
     Liberalismul modern clasifică drept legalism rânduielile de decență în îmbrăcăminte, de închinare într-un mod mai sobru, de moralitate strictă și de abstinență.
     Nu cred că Scripturile încadrează aceste rânduieli în categoria legalismului.
     Legalismul se referea atunci la tăierea împrejur, Sabatul și ritualurile iudaice.
     Liberalismul este tocmai extrapolarea antilegalismului către valori care nu trebuiau niciodată atinse, cum ar fi și acoperirea capului la surori pentru actul de închinare, de exemplu.
     Liberalismul este o deviere de la normele și rânduielile biblice de port, comportament și, până la urmă, luarea în serios a Bibliei, Cuvântul infailibil, inspirat și actual.

     • Care e valoarea acoperirii capului la surori pentru actul de inchinare? Eu unul nu gasesc o alta valoare decat in masura in care aceasta practica favorizeaza primirea evangheliei de cei necrestini. Cred ca asta a fost pus si in mintea lui Pavel de Duhul Sfant. A vedea asa lucrurile nu face din nimeni un liberal.

     • Este o PORUNCĂ biblică, din pricina îngerilor, deci nu din considerente culturale sau sociale.

     • Han Cristian,

      surorile romance ar trebui sa ia exemplu de la multe femei arabe, care in ciuda faptului ca au capul acoperit cu baticuri si voaluri, nu le rapeste deloc frumusetea fizica. Este vina romancelor ca ele nu stiu sa, se aranjeze sa fie frumoase si cu, capul acoperit. Dar eu zic ca, o femeie care vrea sa ia seama la Cuvantul lui Dumnezeu si sa-l respecte, se va ruga intodeauna lui Dumnezeu cu, capul acoperit, indiferent ce grad de frumusete ar avea, fiindca asa cere Dumnezeu si ea asa face !!!

     • Remus,
      Cand surorile noastre se vor acoperi ca musulmancele/ortodoxelor din vechime si cand cei ce predica acoperirea capului in felul asta (nu pamblici, cordelute si baticute purtate cu fudulie) vor IMPLEMENTA si SANCTIONA (asa cum au fost sactionati Peniel si Pustan) pe cele ce nu se acopera, atunci chiar ca poti sa le respecti crezul.

      Pana atunci, nu pot spune decat ca nu e nimic mai josnic, mai fatarnic si mai lipsit de frica de Dumnezeu decat sa spui sus si tare (cu gura si nu cu fapta) ca acoperirea capului este o porunca, dar tu practici/accepti pamblici, cordelute si baticute transparente care abia stau pe cap de mici si subtiri ce sunt (ca sa nu.si strice frezele). Pt oameni care vb cu metru, dar practica cu centrimetru (sau milimetru) nu are nimeni nici timp nici datoria sa ii asculte.

     • Dar ce măsuri s-au implementat cu Peniel sau Pustan? Mi se pare că sunt bine mersi.
      Biserica, frate Val, nu are tancuri, pușcării sau poliție. Datoria noastră este să spunem ceea ce considerăm că trebuie spus. Împlinirea aparține fiecăruia. În afara unor cazuri grave de imoralitate, nu dăm pe nimeni afară. Înțelegerea și maturitatea de a împlini TOT ce/cum a fost poruncit este o traiectorie a maturității spirituale care la unii durează mai mult decât la alții. Predicarea radicală și guvernarea moderată sunt de bun simț și nu ceea ce acuzați dvs. că ar fi.
      Cu părere de rău…

     • C.I.
      Nu e vorba de perfectiune, e vorba ca nici macar o sora nu se acopera cu adevarat si complet, stil musulman cum zicea Remus (si are dreptate). Iar daca porunca asta nu e chiar asa necesara, atunci nu.s nici altele.
      Cat despre sanctiuni–macar 25 de articole cu videoclipuri cu capete neacoperite impotriva surorilor care nu se acopera corespunzator sau de loc. De primitul in Biserica ce sa spun? Nu cred ca Pustan (daca ar continua sa.si faca cruce si sa se inchine la icoane) sau Oniga (ar continua sa faca dansuri lumesti) ar fi primit ca si predicatori la Elim, sa zicem. Si asa nu cred ca ar avea loc la amvonul vostru. Atunci nici surorile neacoperite corespunzator n.ar trebui ingaduite la ora de rugaciune… Doar ca sa fim consecventi in judecata. 🙂

     • Asocierea celor două subiecte mi se pare forțată. Foarte… 😦

     • Val,

      imi pare rau ca unii rastalmacesc cuvintele pe care le-am scris. Eu nu am spus ca femeile crestine sa se imbrace ca femeile musulmance ( macar ca unele imbracaminti mai liberale arabe, le da clasa unor imbracaminti mai liberale occidentale ). Eu am vorbit despre felul cum unele femei arabe isi acopera capul cu voaluri, esarfe si sunt de o eleganta deosebita, fara sa le afecteze frumusetea. Iar in ce priveste faptul ca femeia trebuie sa-si acopere capul atunci cand se roaga si prooroceste, aici nu este loc de targuiala. Asa cere Dumnezeu la femeie, asa trebuie sa faca, indiferent de cultura in care se afla. Femeile care calca aceasta porunca a lui Dumnezeu sunt responsabile inaintea Lui si la judecata vor da socoteala, impreuna cu pastorii care le invata gresit in aceasta privinta.

      Iar aici va dau un link unde puteti sa vedeti femei musulmane arabe imbracate cu bun simt si de o eleganta deosebita. Si pentru a nu se creea confuzie privitor la ceea ce doresc sa scot in evidenta prin acest videoclip, MA REFER NUMAI LA CEEA CE NU SE INCADREAZA IN EXTREMISM DIN ACEST VIDEOCLIP, LEGAT DE IMBRACAMINTE SI ACOPERIREA CAPULUI.
      Va doresc vizionare placuta si traducere corecta pe viitor a cuvintelor mele !!!

    • O definitie a legalismului direct de la Apostolul Pavel

     Romani 9 31
     pe cînd Israel, care umbla după o Lege, care să dea neprihănirea, n’a ajuns la Legea aceasta.
     32
     Pentruce? Pentru că Israel n’a căutat -o prin credință, ci prin fapte. Ei s’au lovit de piatra de poticnire,

     Crestinismul devine legalist numai cind umbla sa împlineasca legea prin fapte si nu prin credință

     Sintem legalisti numai atunci cind credem ca ne putem câștiga mintuirea prin fapte….

     Ascultare nu este legalism… dar poate sa fie
     Trairea in curatie si in sfintenie nu este legalism…. Dar poate sa fie

     Depinde de felul in care încercăm sa le împlinim…

     Neascultarea si neimplinirea Legii morale ESTE in mod sigur cel mai scurt drum spre iad

     Tot Apostolul Pavel explica versetul de mai sus in corinteni 15:10
     „ba încă am lucrat mai mult decît toți: totuș nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine.”

     liberalismul este o boala mintala….

     • Gabi,
      Faptele Legii erau circumcizia, Sabatul, zeciuielile și ritualurile! Aceasta era „neprihănirea” faptelor Legii.
      Nu decența, moralitatea, cinstea, respectul…
      Acestea nu sunt niciodată legalisme, sunt VALORI!

     • Sint de acord. Fara traire decenta, morala nimeni nu va fi mintuit. Dar cine crede ca datorita trairii morale cineva este mintuit , atunci acel „cineva” este legalist…
      Proverbiala caruta inainte de cai….
      Cel putin asa inteleg eu mintuirea prin har….

 5. Remus iar numai surorile ? Fratii sint ok in toate?.

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 10 ianuarie 2013 la 3:36 PM

   Remus e perfect in toate, ferice tie Remus. 🙂

   • Remus are dreptate , dar a formulat gresit.Trebuia sa spuna cam asa: fratilor incurajati-va sotiile ca sunt frumoase si daca se imbraca la fel ca musulmancele si uite asa ajungem sa scapam de multe ispite.

    • mai, tu vrei acuma sa se imbrace toate femeile ca musulmancele, sa li se vada numai ochii… ca sa nu te ispiteasca pe tine? sa stii la tine ca barbat e o problema daca vezi numai ispite peste tot, si nu la femei ca exista. ai o privire prea alunecoasa, dar dai vina pe femei. nu m-astept sa recunosti acest lucru.

     • Doamna elior, afla ca nu sunt ispitit cum crezi tu, am nevasta si copii, in schimb vad te supara faptul ca unele femei se comporta cuviincios si ca tu nu poti asa. De obicei stii ce cred eu de persoanele acelea? Sunt or mai prostute, ori au un barbat pofticios care ii impune asta.Femeia care se imbraca cuviincios isi respecta sotul. Nu cumva ai impresia ca daca Domnul Isus nu a acuzat-o pe femeia prinsa in curvie asta inseamna ca a fost de acord cu ce facea?Domnul Isus spunea ca din inima ieseau toate lucrurile dar nici pe celelalte sa nu le lasam nefacute. Deci mai intai inima, apoi si exteriorul. Esti prea fireasca elior.

     • tu singur ai spus ca daca femeile s-ar imbraca (,) ca musulmancele ai scapa de multe ispite, chiar insurat fiind. nu eu am zis; n-o mai codi. apoi nu stiam ca femeia care nu se inveleste este necuviincioasa.

     • Elior, cumpara-ti niste ochelari.Am spus ca „am scapa”.Vorbeam la general.
      De unde stii tu ca nu ma refeream chiar la femeile pofticioase ?

     • Stimata L.I.,

      este rusinos ca femeie sa te adresezi unui barbat ( si casatorit cu doi copii ) cu apelativul ” mai ” !!! Tu n-ai invatat din Biblie ca o femeie trebuie sa respecte un barbat ? Din cuvintele tale se observa ca suferi de emancipare excesiva, care pentru mine emanciparea este egala cu mandria !!! Usurel sora, caci locuinta confortabila in care stai a fost construita de barbati care au muncit din greu !!! Deci ca atare, as dori sa ai la obraz !!!

  • Frate Ionescu,
   Eu cunosc surori credincioase,cu o viata morala exemlpara, cu multa activitate in lucrul Domnului, supuse sotilor lor, dar care nu considera ca e necesar sa-si acopere capul cand se inchina. Sunt ele in pericol sa-si piarda mantuirea din cauza aceasta? Mai mult decat atat,au fost si sunt mi si mi de bune crestine care nu interpreteaza ca si noi(romanii) Cor. 11, putem noi sa ignoram aceasta realitate si sa-i consideram pe toti ceilalti inferiori, sau calcatori de Cuvant? Sa nu fiu inteles gresit, am total respect pentru surorile care considera ca e necesar sa se acopere cand se inchina, dar sa nu devina aceasta doar o traditie de forma exterioara, si sa nu se uite „in jos” la altele.(si nici altele „in jos” la ele) In Vechiul Testament, gasim scris ca Dumnezeu a binecuvantat pe fii lui Recab, care au ascultat de tatal lor, si nu au baut vin, desi nu era atunci o lege in aceasta privinta.(Ier. 35-18) Si eu zic ca este un lucru frumos ca cineva sa se incadreze in regulile bisericii locale, si sa aiba respect pentru liderii pe care El i-a pus acolo, dar in acelas timp, practica dovedeste ca nu putem considera acoperirea capului (cu batic), ca o conditie a mantuirii. Ceva (zic eu) ne-intelegere este in interpretarea acelui text, nu cred ca ingerii nu ar putea face diferenta intre unii, si altele fara acest „semn”. Daca insa cineva are convingerea aceasta, sa o faca „ca pentru Domnul”, si nu-si va pierde rasplata!

 6. Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 10 ianuarie 2013 la 10:11 PM

  Batic pe cap si bluze/fuste/rochii mulate sau scurte!
  NU merge!!!
  ori batic sa acopere tot capul ori nimic si lasam parul ca invelitoare.

  Majoritatea sotiilor de pastori nu mai poarta baticuri! Le bagam in iad?
  Atunci inseamna ca numai UNELE femei romance penticostale ( in mare majoritate mai in varsta ) vor fi mantuite!! Si cele baptiste ar fi in trouble ca poarta palarii sau nimic ca la baptisti s-au eliminat si panglicile de cativa ani…

  Sincer Br. Ionescu, in orice biserica sunt si cu batic dar cele mai multe sunt cu panglice, cordelute…etc sau nimic pe cap.

  Sunt de acord cu Val ca nici o femeie nu se acopera complet cum de fapt s-au acoperit in timpul lui Isus, poate doar cand mai vad vreo sora ( EXTREM DE RAR ) cu baticul legat in fata.

  • Deci, cu cât mai mulți (dacă se poate majoritatea) nu mai respectă o poruncă biblică, scrisă negru pe alb, cu atât acea poruncă își pierde valabilitatea, iar Dumnezeu, pesemne intimidat de revolta în masă a muritorilor, doar n-o să-i arunce în iad!
   Interesant mod de a judeca lucrurile…

  • Manuela,

   gresesti. Te invit sa vizionezi videoclipul de mai sus si sa te uiti atenta la pozele care nu se incadreaza la extremism in ce priveste o imbracaminte decenta inaintea lui Dumnezeu, care iti spun garantat ca asemenea tip de imbracaminte, impiedica o multime de barbati sa cada in pacat de precurvie mintala si chiar directa !!!
   Putin imi pasa ca, ma faceti legalist, ingust sau deplasat, pentru felul in care vad eu lucrurile in aceasta directie.

    • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 11 ianuarie 2013 la 10:00 AM

     Remus,
     Nu ai inteles my point DELOC!
     Reciteste-mi postarea.

     Este trist sa vezi fete si femei care apar in biserica cum vor, dar au ‘batic’ pe cap cu un pic de colt…
     Trebuie predicat despre tinuta femeii in biserici si anume ACOPERIREA CORPULUI! Este o problema FOARTE mare in ultimul timp!

     Am mare respect pentru surorile cu baticuri si IMBRACATE DECENT cum ar trebui!!!
     Poti sa tot ai pe cap si nu pe corp. Nu stiu ce e mai grav, a fii LUST in biserica sau a fii o femeie DECENT imbracata cu o panglica, capul gol sau batic?

     Am postat multe video-uri aici cu privire la ce ravagii face femeia ( prin imbracaminte mai ales ! ).

     Trimit aceasta postare ( din nou )
     Hope you enjoy it. I know someone will.
     Thank you Br. Ionescu.

     http://m.youtube.com/#/watch?v=LUVM3g8kt_Q&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DLUVM3g8kt_Q

     • Manuela,

      baptismul cica are vreo 400 de ani si penticostalismul peste 100, iar de atunci se tot predica incontinu ca, femeile trebuie sa se imbrace cuviincios oriunde vor merge si ca, la rugaciune si proorocie trebuie sa aiba capul acoperit si din cate se vede unele nu pricep deloc acest lucru !!!
      Daca Cuvantul lui Dumnezeu care este viu si lucrator nu mai are deloc efect asupra acestor femei, oare ce altceva le-ai mai putea face acestor femei sa priceapa aceste lucruri ???

    • Remus, imi pare rau ca le arati surorilor noastre acele „beautiful muslim women” ca exemplu de imbracaminte, care este dictat de aceeasi religie care le inspira (pe unele) sa aduca pe lume, si sa creasca viitori teroristi, dusmani de moarte a Izraelului. Oare ce duh este in spatele acelei imbracaminti si a acelor ochi? Nu-i asa ca de multe ori ne uitam la ce izbeste privirea, fara sa analizam ce e dincolo? Daca tu vezi o sora de-a noastra, pieptanata frumos, curata, decenta, crezi ca acelea pe care ni le-ai aratat, sunt mai sus? Ce mare nevoie avem in zilele noastre de darul „deosebirii duhurilor”! Aici la NY, noi am suportat pentru cateva luni duhoarea, fumul si mirosul dela WTC, unde au pierit aproape 3000 de oameni, care s-au dus acolo sa-si faca jobul.(multumim Domnului,fiica noastra a scapat) Si ca sa revenim la discutia noastra, Manuela are dreptate, LUST-ul, care e un pacat, este provocat mai mult de „acoperirea corpului”. Imi cer scuze daca te-am ofensat cu aceste cuvinte, obisnuiesc sa spun ceea ce gandesc si cred.
     Sa ai o duminica binecuvantata!

   • remus, tie nu ti-e ca se roaga femeia cu capul acoperit sau ba, ci ca unor femei le sta bine invelite. ca urmare, iti plac cum sunt invalite musulmancele, unele, dar nu si cum se invalesc pocaitele.

    • Aici cred că ați mers prea departe.

     • eu cred ca nu. n-ati vazut clipul lui remus? l-as mai intreba daca e permis machiajul la pocaite… asa ca la musulmancele din clip, evident.

     • oricum, remus e copil pe langa gabriel, care le vrea pe femei acoperite (si pe fata), asa ca sa nu mai fie el ispitit. l-as intreba pe gabriel daca si-a dus vreodata copii la strand/mare, iar daca da, cum s-a descurcat cu ispita avand in vedere ca acolo au fost si femei? stiu ca daca ar fi dupa el, ar interzice femeilor si iesitul pe strada, daramite mersul la bai publice. : ))

     • „Este vina romancelor ca ele nu stiu sa, se aranjeze sa fie frumoase si cu, capul acoperit.” (remus)

      de aici se intelege ca lui remus nu-i plac cum se invelesc pocaitele. : )) nu arata asa atragatoare ca musulmancele, asta-i baiul. si nu ca se roaga invelite sau nu.

     • @elior.
      Nu imi duc copiii pe „strada cu palmile”
      Intentionat am dat exemplu musulmanii ca alternativa la extrema liberalilor (gen elior) cu speranta ca se va face un echilibru.Jewish women’s se poarta extrem de cuviincios (am vecini si lucrez pt unii) si ma gandeam ca unele surori sunt un prilej de vorbit de rau calea Domnului Isus.

     • gabriel, cine-i de vina ca la biserica la pocaiti se face parada modei? nu cumva si pastorii care permit acest lucru? apoi prin definitie poporul roman este un popor mai cochet, mult mai cochet decat alte popoare. dar de aici si pana la indecenta este oleaca de cale. a fi cochet nu este egal cu a fi indendecent. surorile la adunare sunt cochete, si mai putin(e) indecente.

    • L.I.,

     deviezi. Discutia s-a derulat pe obligativitatea acoperiri capului la femeie in timpul rugaciunii si proorociei. Am spus ca romancele nu stiu sa se aranjeze in ce priveste acoperirea capului, datorita faptului ca stiu, caci motivul principal pentru care unele surori nu se acopera deloc, este sa nu isi strice coafura si sa nu le anuleze din eleganta fizica. De aceea am postat aceste videoclipuri sa arat ca, de fapt surorile romance se inseala.
     Cu o vestimentatie corecta se pastreaza frumusetea si eleganta si in acelasi timp nu se calca nici Cuvantul lui Dumnezeu in ce priveste rugaciune cu, capul acoperit.
     Daca nu va descurcati singure sa va imbracati elegant, puteti apela la designeri vestimentari, care pot sa va ajute.

     • REMUS Eu port acoperitoare pe cap Dar va intreb ce credeti dumneavoastra ca NUMAI FEMEILE CARE POARTA BATIC vor fi primite in RAI /Va intreb ce se va intimpla cu restul?Dar cu PREDICATORII care neau tradat la Comunisti astia vor merje tooooti in rai DA? Interesant DUMNEZEU a facut RAIUL numai pentru ROMINI SI RUSII ca doar noi purtam BATIC GBY

     • Da, e normal, nu aveți de unde să știți că sunt destul de numeroase comunitățile americane în care se practică principiul acoperirii. Nu sunt mediatizate.

     • Tudora,

      eu n-am spus niciunde si niciodata ca, surorile care se roaga cu, capul dezvelit, n-au sa ajunga-n Rai !!!

    • Elior, nu am spus indecenta ci cuviincios.In contextul de fata cuviincios l-am folosit cu sens de respectarea unor reguli (porunci).

     • Si altceva, ce intelegi tu prin cochet? Par vopsit? Roscate? Baieti cu parul valvoi de parca ar fi purtati de un magnet? Pana si firea ar fi trebuit sa ne invete ce e cu bun simt.

 7. fratilor ,daca parul este acoperitoarea unde este semnul despre care vb Pavel?am intales:parul =acoperitoare,semnul=?….lamuriti-ma

  • Johann,
   Parul nu este acoperitoare. Daca ar fi asa, atunci barbatii, avand capul acoperit cu par, s-ar necinsti singuri conform versetului din 1 Corinteni 11:4: „Orice barbat care se roaga sau proroceste cu capul acoperit isi necinsteste capul sau.” Iar cand apostolul Pavel spune in acelasi capitol ca „barbatul nu este dator sa-si acopere capul…” (versetul 7), pe cand femeia „trebuie sa aiba pe cap un semn al stapanirii…” (versetul 10), aici nu mai ramane loc de negociere ci numai de ascultare.
   Semnul stapanirii este acoperitoarea capului.

  • johann,

   daca parul barbatului este considerat invelitoare, de ce interzice Biblia ca, el sa se roage cu, capul dezvelit ? Si cum sa se roage barbatul cu, capul dezvelit ( sa se tunda la chelie ), daca el are capul invelit cu par ?

 8. Dumnezeu nu arunca in iad pe nimeni, ne aruncam noi singuri.
  Daca crede cineva ca vreodata s-a facut vreun compromis cu o cruce,
  se insala
  amarnic.
  Dumnezeu va avea in locul ceresc doar persoane ascultatoare.
  Eu ma acopar complet cu o palarie cumparata acum vreo 10 ani cu 4 lei:))
  si desi am mai multe, asta mi-e cea mai practica, e din catifea raiata, un maroniu inchis, nu-mi cade ca si baticul, nu arat ca si cind spal rufe cu baticul legat in spate,
  sunt ordonata, pt ca ea nu se misca ca si baticul, apoi acoperiea inseamna nu tot capul infasurat cum ar vrea unii, ci acoperit,si sunt acoperita, punct!
  Insa , nu va spun ce-mi aud, de la cele( e orasel micut, multi sunt de la tara, dar umbla in pantaloni si cu batic pe cap, aratind ca foamea) care poarta batic;
  adica toata pocainta a ramas cocotata in parodia de acoperitoare, un colt, auzi, panglica, sau mai nou cordeute cu sclipici ca la dansatoare, flori in par…
  pentru tinuta noastra trebuie sa ne rugam, apoi pastorii care nu au autoritate sa -si dea demisia, sa nu lasa Casa Domnului la indemina provocatoarelor de ispite.
  S-o faca in alta parte, intru-cit fac un sacrilegiu venind in Casa Domnului,
  cu tinute ca ale femeilor stricate.
  Curios este ca sotii le accepta, cum am vazut pe Facebook, oaiiiiiiiiiii!
  Nu au autoritate sotii , pastorii, iar noi, femeile……..
  Ar trebui sa se faca odata ceva, ca pina azi au fost numai vorbe.
  Eu am o singura tinuta si acasa si pe strada, asa cum am primit de la Domnul;
  nu am doua feluri de masuri, asa cum se obisnuieste cu tinuta barbateasca urita de
  catre Dumnezeu(Deuteronom)
  Am cerut in rugaciune inca dea inceput, fiind derutata, si Domnul mi-a aratat.
  Cine vrea sa inteleaga, intelege.
  Nu cred ca acolo unde nu e ascultare in biserica, se ridica mai sus de tavan rugaciunile.

 9. TO B(batic) OR NOT TO B(atic)

  Concluzii:

  Manuela faith and hope ..HOPES ca versetul cu baticul sa fie scos din biblie

  Remus este indragostit de… baticuri musulmane

  Val tot la fiecare 10 cuvinte trebuie sa scrie „Peniel, Credo, Pustan”… cred ca are trei butoane pe tastatura dedicate ptr. „Peniel, Credo , Pustan” 🙂

  Elisa se pare ca este ” holy fashion designer” …

  Ar putea ca sora Elisa sa publice o revista cu hainele care i-au fost „aratate”?

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 11 ianuarie 2013 la 11:17 AM

   Manuela HOPES ca Gabi sa citeasca mai atent si NU TOT PE SARITE.

  • Gabi,
   vezi ca nu am spus „haine” . 🙂
   eu m-am rugat special pt acoperire, voiam sa stiu exact ce spune Domnul;
   pt ca nu mi-a placut sa am ceva pe cap ,niciodata, ca asistenta trebuia sa port boneta, ma amendau,
   si eu continuam tot fara. 🙂
   m-am rugat pe pantaloni, pt ca fiul meu ortodox mi-a spus:
   crezi ca daca vine rapirea te ia asa?
   baietii mei, unul ortodox si altul baptist sa nu vada femei
   imbracate barbateste;
   (ispitesc barbatii)
   Vorbesti ca cineva care nu are nicio incredere in Duhul Sfint,
   care da fiecaruia dupa voia SA, intelepciune cum sa se imbrace, cum sa vorbeasca, cum sa se poarte, cum sa se roage.
   NU?
   Daca te intereseaza sa placi Domnului, nimic nu te opreste.
   Daca tot nu stii, pot sa-ti spun: haine care sa nu-ti scoata in evidenta ca femeie, coapsele, fesele, pieptul, ca
   sa nu isptesti, sa te imbraci asa incit cine te vede, sa uite imediat ce a plecat de linga tine, cum ai fost imbracata, deci..cu smerenie.
   Insa nu cred ca te intereseaza, dupa raspunsul tau ironic, daca ai
   pe Duhul Sfint, intreaba-L pe EL ce i-a aratat sorei elisa.

   Si nu uita ca batjocura cu revista cu haine ti se va intoarce impotriva cindva, pt ca dai dovada de prea multa usuratate.
   Citeste Cuvintul, care iti va spune limpede cum trebuie sa se imbrace femeia credincioasa:
   cu rusine si sfiala.PUNCT!

 10. Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 11 ianuarie 2013 la 10:39 AM

  Din nou acest video:
  Virtuti ale unei femei evlavioase ( C. J. Mahaney )

 11. Deci da….Daca este asa si chiar aveti convingerea Biblica ca este asa, atunci tratati lucrurile cu prea mare usurinta…Ar trebui sa puneti mai mult accent pe acest lucru in predicile dvs.

  • De unde știți că nu fac acest lucru?
   Am supărat o groază de lume… până și prin Canada… 🙂

   • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 11 ianuarie 2013 la 2:51 PM

    Br. Ionescu,
    Va intreb sincer,
    batic, palarie, panglica, cordeluta?
    care credeti ca este importanta pentru acoperire?
    in Biblie nu este cuvantul batic. ( head covering )
    Va rog sa-mi dati un raspuns.

    • Nu am specificat niciodată deoarece nici Biblia nu specifică.
     Totuși, două repere: capul trebuie acoperit / învelit, învelitoarea este un semn al supunerii / autorității.

     • Manuela ~faith-hope-love~ 11 ianuarie 2013 la 4:10 PM

      Thank you for your response!

      Do I understand you correctly that you believe all of these are sufficient to serve as a sign of submission even though some of them actually do not completely cover the head.

      Thank you again.

     • Există o zonă a clarității principiale a poruncii și o zonă a aplicabilității care include și factorul încredințării umane.

     • Manueala,

      Sa.ti traduc eu ce incearca sa.ti spuna C.I. (cel putin voi incerca)

      „In mare, am pierdut batalia cu baticul si supunerea; acum, mai speram sa pastram macar fatada/ideea (cat de vaga ar fi) a acoperirii. Cu alte cuvinte ne luptam ‘to (at least) save face’.”

     • Nu mi-a trecut așa ceva prin minte, dar… nu sunteți primul care știe sigur ce gândesc eu.

 12. Liberalismul in crestinism este foarte periculos. El aduce deviere de la invatatura sanatoasa a Evangheliei. De curand discutam cu cineva pe seama divortului si a dreptului la recasatorie, in care am gasit o gandire foarte liberala in ce priveste recasatoria dupa un divort. In special in tarile occidentale unii au deviat de la invatatura sanatoasa si au cazut in ratacire. Sa spui despre cineva care a fost parasit de partenerul de viata fara motiv de adulter ca, are drept la recasatorie, m-i se pare extrem de periculos. Acelasi lucru se intampla si cu o interpretare eronata a textului din Corinteni 7:15. Asemenea sfaturi nu fac altceva decat sa faca pe cel in cauza, sa cada in pacat de preacurvie, angajandu-se la o recasatorie ilegala cu, care Dumnezeu nu este deacord.
  Acesta este un exemplu de ratacire din multe alte subiecte in care invatatura sanatoasa a fost schimbata cu o gandire liberala, care se abate de la morala crestina.

 13. Invelitoarea reprezinta ” un semn al supunerii ” si , in virtutea faptului ca este semn , el trebuie sa fie vazut de cineva . Acoperirea capului in timpul rugaciunii particulare nu poate fi semn decat pt femeia care se inchina si , eventual , pt Dumnezeu. Dar Dumnezeu care cunoaste atitudinea cu care se inchina orice om , nu are nevoie de acest semn . El este stabilit in mod [ Convenctional ] pt inchinarea publica unde participa si ingerii. Asadar, semnul supunerii femeii fata de autoritatea barbatului este purtat din pricina ingerilor si pt Biserica.––-AVAND SEMNUL ACESTA , FEMEIA SPUNE TACIT BISERICII CA ESTE PREGATITA SA SE INCHINE IN TOTALA SUPUNERE FATA DE ORDINEA PE CARE A STABILIT-O DUMNEZEU IN LUME SI IN BISERICA , INCA DE LA CREATIE .

  • La inchinarea in casa, nu sunt prezenti ingerii?
   Eu sunt vaduva, dar Domnul mi-a aratat f specific sa ma acopar,dupa staruinta in rugaciune,; stiind ca nu am barbat, si nu trebuie sa ma acopar;
   experienta mea cu Domnul, poate cineva sa o conteste?
   Sau arata Domnul doua lucruri diferite in aceeasi problema, asta depinzind de persoana?
   Tu , iti pui coredeluta, tu batic, tu…o pana..ca e un semn, nu?
   Acoperirea casei se face pe intreg acoperisul cu tigle, nu doar cu una. 🙂
   Ma intrebam azi dimineata cind citeam:
   daca ar intra Domnul intr-o Casa de Rugaciune, aceasta fiind Casa LUI, pe cine ar da afara cu streangul?
   e mai bine sa fim dati afara acum, ca sa ne mai putem intoarce,
   nu cind va fi prea tirziu.
   Rusinea si sfiala surorilor, care vin pe scena, cu fuste atit de strimte si crapate, ca mie , ca femeie mi se face scirba,
   cocotate pe toace inalte( ca sa fii sexi am inteles ca se poarta)
   abia fac pasii…cred ca ati vazut asta fiecare.
   Noi trebuie sa facem ceva , simplu:
   sa desfiintam scena dinaintea amvonului!
   Daca Corul ar fi la balcon ca la ortodocsi, multe nu ar mai da atitia bani pe hainele care in loc sa le acopere, le descopera.
   Apoi, pastorul, cu toata autoritatea data de Duhul Domnului,
   fara frica ca nu ar mai primi zeciuala de la familiile respective,
   sa faca curatenie, cu toata aparatura necesara, si de urgenta.
   Domnul va fi slavit, se va bucura, rugaciunile vor trece de tavan.
   Domnul sa se indure de noi toti sa facem ascultare!

  • Cred ca este gresita abordarea dumneavoastra . De fapt acoperirea capului ce se impune femeilor , surorilor in comunitate , este dictata doar de faptul de a nu-si expune privirilor , dand dovada in acest fel de o mandrie nejustificata , podoaba capilara , aceasta fiind si un mod de a distrage atentia fratilor ce se roaga in biserica .Atentie , subiectul nu este nou insa mi se pare anacronic . Petru a purtat si el ” discutii” in acest sens si nu numai el .

 14. Remus ce sfat ai da tu unui tinar abandonat de sot, sotie pe la douazeci si ceva de ani in situatia in care partenerul lui,ei deja s-a recasatorit ,il condamni sa ramina asa ?

 15. Eu nu inteleg de ce se face atita discutie pe acest subiect daca zice biblia asa nu mai este loc de comentariu trebuie facut asa cum e scris pentru ca Dumnezeu nu isi schimba cuvintul dupa mofturile noastre .

 16. Un verset care il uitam asa de usor atunci ca citim Biblia este in Iacov 2:10 „Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.” asa ca mare atentie. Ceea ce scrie negru pe alb nu SE MAI POATE NEGOCIA. De cate ori a gresit Moise ca sa nu intre in Canaan? Cine mai crede ca DUMNEZEU e la fel de drept, sfant si imuabil? Mai credem noi ca avem mantuirea daca implinim TOT ce este scris, crezand in NUMELE DOMNULUI ISUS?
  Romani 8 clarifica aceste aspecte foarte sensibile. CINE NU ARE DUHUL LUI HRISTOS NU ESTE AL LUI.
  Asa ca CINE vrea sa fie sigur ca are mantuirea asigurata sa implineasca TOT ce este SCRIS si zic DOAMNE AJUTA-MA si pe mine.

 17. Multe surori au fost ucise pe cand erau in misiune de evanghelizare prin Somalia , Thailanda ,Iran….Asi dorii sa va cunosc parerea vis a vis de aceste cazuri … Surorile respective vor avea parte de mantuire avand in vedere ca la momentul cand au fost ucise ….n-au prea avut timpul necesar pentru a-si pune o basma , in batic ….un acoperamant asupra capului ? De fapt m-ar interesa si parerea celor ce au scri atat de inversunat aici …in special Manuela .Da aveti dreptate : doctrinele , ideologiile politice n-au ce cauta in crestinism insa asi dori sa aflu…in ce mod o gandire liberala { atentie nu libertina !} poate abate pe cineva de la morala crestina . Astept cu nerabdare raspunsurile .

  • Și sunt cazuri când fiind în închisoare nu au avut creștinii cu ce lua Cina!
   Sunt circumstanțe dincolo de controlul nostru. Acolo este Brațul Domnului!
   Dar unde depinde de noi e altceva!

   • Frate Cristian { fiind membru al Bisericii Penticostale comunitatea Emmanuel din Bucuresti ,cred ca-ti pot adresa aceasta titulatura , mai presus de orice alt titlu pe care l-ai putea avea pe aceasta lume } te contrazic ! Chiar si-n inchisorile comuniste fiind , crestinii adevarati au luat Sfanta Cina impreuna cu Mantuitorul Cristos ! Domnul Cristos a fost cu ei , Domnul a fost langa ei si mai mult decat asta ….a stat cu ei la masa si a indurat toate durerile lor . Stiu asta de la alti frati ceva mai varstnici decat mine , iar eu am 60 de ani , dintre care minim 25 in cadrul bisericii Penticostale , care au fost incarcerati …doar pentru ca erau Crestini Penticostali . Insa …tot Domnul Cristos i-a invesmantat in armura credintei si unii dintre ei au putut peste niste ani sa povesteasca ce au patit acolo si mai ales cum si cu ce ajutor au rezistat ! Daca n-au avut paine si vin….au avut paine si apa . Si una si cealalta au reprezentat { si reprezinta inca } Trupul si Sangele Domnului Cristos . Iar daca n-au avut paine si apa….AU AVUT CREDINTA IN DUMNEZEU SI-N ISUS MANTUITORUL !Iar CREDINTA in Dumnezeu si promisiunea Domnul Isus Cristos ” ca nu vor murii ci vor avea viata vesnica „sant mai puternice decat orice rele ce se pot intampla pe acest pamant si-n aceasta viata .TOTUL E….SA CREZI IN EL !!!.

   • Frate Ionescu,

    ce parere aveti de faptul ca unele biserici, dau must galben la Cina Domnului? Este relevanta diferenta de culoare in ce priveste mustul ca, eu de sange galben ( alb ), n-am auzit pina acum !!!

  • Marian,
   este vorba de ascultarea de Cuvint, dragostea de a fi Supus Mintuitorului, care s-a jertfit pe Cruce, pentru a ne ierta pacatele
   si pentru CARE noua ne e greu sa-I dam ascultare;
   din inima, cu drag si bucurie.
   Pina nu ne distrugem EUL , nu vom fi „bine”.

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 12 ianuarie 2013 la 11:40 AM

   Marian, sorry dar cred ca m-ai inteles gresit.
   Subiectul acesta este unul controversial.
   Pentru mine nu este foarte clar acest capitol. L-am citit in multe traduceri…
   Head covering ( in Engleza ) nu vad sa insemne doar jumate de ceva…( deci o cordeluta spre exemplu ).
   Jumate din familie sunt americani la mine. Ei nu poarta nimic pe cap dar eu nu am nici o problema cu asta. Am stat de vorba cu multe femei americance si prietenii nostri sunt multi americani. Ei vad cordelutele de la romani ca ceva ce tine de cultura lor. Ei nu vad in cordeluta o invelitoare a capului ( head covering ) si au dreptate.
   Deci eu am fost de acord cu Val ca ori e invelitoare…ori nu e si am incercat sa scot in evidenta ca este mai importanta decenta in imbracaminte in biserica decat un colt de batic si vestimentatie indecenta in Casa Domnului.

   • Cu tot respectul stimata doamna dar parca n-asi crede ca am inteles gresit . Pur si simplu se face o controversa pe marginea unui subiect disputat si rasdisputat , o controversa fara sens asi spune eu{ cu tot respectul pentru cei ce participa chiar daca doar virtual } la aceasta dezbatere .Din acest motiv am si pus aceea intrebare referitoare la surorile noastre crestine { adventiste , penticostale , baptiste , crestine dupa evanghelie } ce au fost ucise prin diferite misiuni de evanghelizare in tari necrestine , precum Thailanda , Somalia si altele , surori ce in momentul in care isi dadeau viata , probabil unele inaltau rugaciuni sau poate daca aveau timp ceva mai mult de cateva minute invocau Psalmul 23 insa ….in mod cert n-aveau timpul necesar sa-si acopere capul …de fapt parul deoarece apostolul spune clar :PARUL CAPULUI !Si am inteles si ce spuneai dumneata si ce spunea „Val” si ce spunea { sau mai curand nu spunea } fratele Cristian .In exemplul dat eu am spus sau mai curand am lasat sa se inteleaga ca …in fata lui Dumnezeu nu-i nevoie sa ne ducem cu capetele acoperite sau descoperite , chiar nu conteaza asta , conteaza doar ca sufletele sa ne fie curate si increzatoare in judecata Lui , deoarece TOTI VOM FI JUDECATI . Am vazut in unele comunitati penticostale surori ce nu-si acopera parul capului si….nimeni nu are nimic de obiectat , in comunitai baptiste ,…la fel, la fratii adventisti…ce sa mai vorbesc, pana si fratii evanghelisti au depasit acest hop al acoperamantului capului strict pentru femei si stii de cand ? De cand in sfarsit femeilor le-a fost permis sa predice si sa tina slujbe in biserica…nu numai sa slujeasca . Dupa parerea mea, este inbucuratoare aceasta deschidere . Parul ce-i acopera capul i-a fost dat de Dumnezeu si deci nu trebuie sa-l acopere in fata nimanui ! Si o intrebare …intrebatoare : Eva, atunci cand se preumbla prin gradina Eden si avea ocazia sa-l intalneasca pe Dumnezeu la orice pas avea batic, basma …ceva cu care sa-si acopere capul ?Cu ce sint femeile de azi mai prejoase decat Eva, mama lor ?Cam lung raspunsul nu ? Cer scuze umile insa asa sunt eu….un crestin ceva mai impetuos in dezbateri …evanghelice si nu numai .

    • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 12 ianuarie 2013 la 5:19 PM

     Marian, totusi este un subiect controversial ca altfel nu ar fi discutat si rasdiscutat cel putin aici in America intre crestini dar stiu ca si in Romania. Daca era asa de simplu nu se mai discuta si toate femeile ar fi la fel ( cu batic sau voal sau mai stiu eu ce, ori fara, deci doar cu parul ) 🙂

     Thank you de raspuns.

     • @Manuela~faith-hope-love~ Cummmmm ????? Dumneata locuiesti tocmai in America ?Pai atunci este explicabil pentru care motiv te-am inteles eu gresit….este atata drum pana in America….Sora Manuela { de fapt numele real indiferent cum este scris in Certificatul de nastere sau …pasaport este EMMANUELA si nu mai stau eu sa iti traduc ce semnifica intelesul acestu cuvant } sint unii ce se plictisesc sa stea in biserica si sa inalte rugaciuni si atunci…isi gasesc o „ocupatie ” . Nu conteaza ca aceasta …este de fapt sugerata de …” cineva ” , {nu spun cine, persoana insemnata dar }…aceeasi , mereu aceiasi persoana de la inceputuri si pana azi ! Esti curioasa sa afli cine este { desii cred ca ti-ai dat seama pana acum } renumitul personaj ? Citeste Geneza 3 . Si daca tot te afli pe acolo citeste rogu-te si Geneza 2 doar 2/25. Crede-ma sau daca tot esti domiciliata in America , trust in my word or trust in Bible truth …..together . Acest subiect este finit de mii si mii de ani ! Numai ” sarpele” din vechime cand n-are de lucru se mai distreaza inventand subiecte . Nicaieri nu se spune in Sfanta Scriptura ca femeia ai este inferioara barbatului si ca atare mai putin importanta innaintea Domnului ! Dimpotriva inca de la inceput DUMNEZEU , DUMNEZEU TATAL nu altcineva spune : „Nu este bine ca omul sa fie singur , ai voi face un ajutor{ sau in traducerea noua un partener } POTRIVIT PENTRU EL „! Eva umbla GOALA inaintea lui Dumnezeu si nu se rusina…. Fireste eu nu-ti sugerez sa umbli prin biserica sau pe strada naked { goala pusca } pentru ca banuiesc ca nu v-o permit legile …Este vorba despre ceva …mai mult figurativ .Pai si atunci daca DUMNEZEU A HOTARAT CA BARBATUL SI FEMEIA SINT EGALI , de ce mai stai sa apleci urechea la unul si la altul care ai dau zor cu batice, basmale , palarii si alte acoperitor de cap ! Crede-ma …asta-i parerea mea si o exprim din toata inima. Chiar , { ca sa te inveselesc putin }, azi ,la Scoala Duminicala le povesteam fratilor si surorilor din grupa in care sant de obicei ,despre ” subiectul” ce face sa iasa scantei , intre vizitatorii unui blog si anume …”parul capului acoperit neaaparat cu ceva basma , batic , palarie ” etc… iar fratele pastor Bochian a sugerat portul unei casti militare ca sa nu fie „traznite ” . Deci….face-ti-va rost de casti de protectie , surorilor ce intrati in Casa Domnului !

     • Marian esti gresit.Nu avem voie sa ranim cugetul nimanui.Apoi din cauza ca am mancat din pomul cunostintei binelui si raului trebuie sa ne imbracam ca atare. Insusi Dumnezeu I-a imbracat inca din gradina Edenului. Mai bine sa fi vorbit de rau ( pe nedrept) ca implinesti scriptura decat sa fi vorbit de rau (pe drept intr-un fel) ca esti libertin.

     • Manuela ~faith-hope-love~ 13 ianuarie 2013 la 8:08 PM

      @Marian:

      Imi pare rau dar nu sunt de acord cu dumneavoastra si daca tot veni vorba ati mentionat biserica pe care o frecventati, sorry si aici, nu este genul meu.
      Aici astfel de biserici ( felul de inchinare ) le numim seeker – friendly sau probably more accurately stated, flesh – friendly.

 18. Si sunt cazuri in inchisoare cand nu au avut crestinii cu ce lua cina si totusi au luat-o in mod imaginar prin CEDINTA meditand la intreg tabloul [ la viata traita aici , jertfa adusa pe cruce la calvar , cuvintele si invataturile vi ramase scrise in evanghelii. Pt ca NU numai , rugaciunile pastorilor transforma vinul si painea , CI , mai degraba credinta dreapta data de Duhul Sfant , care ne ajuta in acele momente sa vizualizam cu sfintenie si bagare de seama , jertfa Domnului Isus cu tainele si invataturile Cuvantului Sau . Atunci lumea invizibila [micro cosmosul , lumea subatomica din launtrul nostru ], va avea parte de schimbarea moleculelor acestor elemente – paine si vin – care reprezinta : Trupul si Sangele DOMNULUI ISUS .

  • Da, dar întrebarea este, dacă în aceste situații putem spiritualiza și accepta anumite derogări de la literă, pot aceste excepții să devină norme sau scuze în condiții normale? Nicidecum!

  • @Santrio Eu sunt perfect de acord cu dumneata ! respect deosebit !

  • Daca ar fi sa gandim in felul Acosta, am putea sa luam exemplul talharului de pe cruce care nu a mai avut timp de nimic. Ne facem de cap o viata intreaga , stiind tot ce trebuie facut, pacalindu-ne ca vom avea timp 10 min la sfarsitul vietii sa ne schimbam, dar uitand ca s-ar putea ca in clipa viitoare sa murim.Ce credeti ca se va face cu sufletul care intentionat a rastalmacit cuvintele scripturii?

 19. Binenteles , ca nu se poate lua si beneficia de o cina imaginara intr-o puscarie imaginara…–––––Adica , sunt sanatos tun , dar stau acasa [ din motive ca unii frati musca din alti frati …sau alte motive de genul asta ]–-daca ne izolam singuri in ” puscaria ” preamultei libertati …….vom lucra in paguba.–paguba noastra

 20. ELIZA , Apostolul Pavel nu mentioneaza LOCUL ci ACTIVITATEA .

 21. Tot el ne scrie nu stingeti Duhul , rugati-va neincetat…. asa ca ,poarta cu incredere palarioara de care vorbeai , pretutindeni , fara s-o incurci din greseala cu palaria din colectia lui G.B. [din miorita Sibiului ] !?

 22. Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 12 ianuarie 2013 la 7:57 PM

  🙂 🙂 :-).
  this makes the best post! :-).

 23. Gabi, lasa spicuiala ca aia o fac cei cautatori de greseli.(aia se numeste remix(?) in muzica) Prinde si tu ideea.Adica trebuie sa traim frumos ca in timpul zilei.Si barbatii si femeile deopotriva.

 24. Manuela, cind citesti Centru Crestin, sa stii intotdeauna ca sunt carismatici;
  asa cum este si numitul domn de mai sus.
  Tu care esti asa studioasa, si te intereseaza exact Cuvintul Domnului,
  nu astepta explicatii sanatoase pe net;
  poate mai degraba sa le dai tu altora; parintii si bunicii tai, la fel ca ai lui Timotei au fost credinciosi conservatori;
  ei nu si-au vindut credinta pe un blid de linte, aflindu-se in rindul celor care predica un crestinism fara Cruce.
  Hristos ne-a cerut sa luam Crucea, si sa-L urmam si a spus ca vor fi f putini aceia, la venirea SA.
  Manuela cere-I Domnului in rugaciune, sunt convinsa ca iti va arta;
  nu te lua nici macar dupa nevestele celor care predica acoperirea, pt ca nu toate o fac.
  (…)
  Liberalismul este cel mai usor de urmat, din pricina ca este fara pretentii de smerirea firii, asta fiind regula diavoleasca : sa te mindresti.
  Inchinatorii ginditori sunt departe de perfectiune, pina ce nu sunt si „muncitori”,
  facind ceea ce au gindit.
  Pentru omul serios si reverentios va fi intotdeauna multa munca importanta,
  in lumea asta care moral arata ca un oras bombardat,in care ranitii si casele bombardate asteapta slujire vindecatoare.
  Acest lucru nu il vei gasi la carismatici.
  To ceea ce facem trebuie sa fie indreptat catre eternitate, orice munca oricit de sacrificiala m face, numai ceea ce e facut dintr-un spirit de inchinare va ramine pe veci.
  Dorinta ta de a stii ce este bine , va ramine pe veci, in rest se face cite ceva din firea care cauta placere.
  Domnul sa te binecuvinteze.
  Lucreaza cu gindul, cu inima, si intreaga personalitate pentru inalta onoare a lui Dumnezeu si binecuvintarea omenirii, realizind astfel o apropiere modesta de asemanarea cu Hristos, si restaurarea chipului ceresc distrus la Cadere.
  Fii atenta ca, multi liberali, carismaticii tocmai aici lucreaza, la mentinerea in cadere, prin nesupunere fata de Dumnezeu.

  • Frate Ionescu , va rog sa stergeti comentariul de la 3.53;
   sunt prea multe greseli, postez acesta, corectat.
   Va multumesc.
   Marian,
   @ nu-i nevoie sa ne ducem cu capetele acoperite sau descoperite ,
   chiar nu conteaza asta , conteaza doar ca sufletele sa ne fie curate
   si increzatoare in judecata Lui ,
   deoarece TOTI VOM FI JUDECATI .
   Din care Scriptura ai scos textul, banuiesc ca ai alta carte, Cartea Sfinta Biblia,
   ne spune altceva in Corinteni, unde Pavel a scris nu de dragul ne-ascultarii,
   ci de a ne face atentisa ascultam sa fim supusi,
   daca nu era important asa cum iti permiti sa sugerezi trecind peste Cuvint,
   nu se amintea aceasta cerere a lui Dumnezeu.
   Tot ce ai in inima, se vede afara, trupul trebuie adus ca o jertfa, nu impopotonat,
   dezvelit, ca vezi..conteaza inima si sufletul.
   Acest subiect este ne-placut pt cei carora nu le place supunerea, ascultarea, fara de care,
   aici jos vom ramine, cu trup cu tot.
   Ar trebui sa fii mai atent la ce invataturi dai, cum spunea si apostolul Pavel.
   Cine scoate sau adauga la Cuvint ceva, va STERS din Cartea Vietii;
   sa nu ne trezim ca am facut din spusele noastre, mostre de neascultare,
   crezindu ne mai destepti decit ne-a fost permis.
   Mintea care nu e supusa Duhului, este cea care a avut-o Eva,
   pe care o dati,ca exemplu, goala, constat cu surprindere,
   pt cineva care se crede in Noul :Legamint, si
   asta unei surori tinere, mult mai serioase in cautare si ascultare decit Dvstra.
   ma mir ca nu ati fost moderat, aduceti vint strain si veti fi nevoit sa fiti cindva
   raspunzator la judecata,daca nu va pocaiti acum.
   Nu cred ca sunteti penticostal, ci carismatic;
   penticostalii sunt mult mai seriosi.
   Pamintul acesta are destui „crestini” printre care si adeventisti,
   care supunindu-se Legii,fac Harul zadarnic, pe care ii dati exemplu.
   De cite ori v-ati rugat pe aceasta acoperire a femeilor, sau nu ati avut nevoie?
   Parca vorbeati si despre predicarea femeilor, care conform Cuvintului,
   in biserica TREBUIE sa taca.
   Cred ca ar trebui sa fiti ca si barbat credincios, mult mai serios fata de Cuvint
   si sa aveti Frica si Cutremur, altfel, degeaba totul.
   Domnului Isus ii place ascultarea mai mult decit jertfele.
   Domnul Isus sa se indure!

   PS noi nu ne-am luptat pina la singe impotriva pacatului, dar cautam solutii care sa corespunda firii pamitesti, pe care o alimentam spre pierzarea noastra si a celor din jur.

 25. AW Tozer,
  prorocul secolului XX,

  Crestinismul trebuie sa cuprinda intreaga personalitate si sa porunceasca fiecarui atom al fiintei rascumparate.
  Nu ne putem ascunde intelectele de altarul in flacari si, in acelas timp, sa speram ca vom mentine adevarata credinta a lui Hristos.
  Ai mila Doamne de toti cei care vor fi iubit venirea TA,
  ai mila de omenirea care se pierde.

 26. Fr. Ionescu este pe youtube un clip cu surorile de la toflea daca vrei sa-l pui pe blog ca eu nu ma pricep [se intituleaza asculta Doamne srigatele mele} GBY

 27. Da. Iata una din roadele liberalismului modern, de care este cuprinsa si Romania !!!
  Turai-turai si tura, Dumnezeu-i taria mea !!! Sa fereasca Dumnezeu ce le mai debiteaza capul, la unii romani !!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. 100 de comentarii la: Liberalismul de orice fel este periculos « Romania Evanghelica - 20 februarie 2013

  […] Liberalismul de orice fel este periculos – postarea de pe blogul lui Cristian Ionescu a adunat peste 100 de comentarii. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: