UN PIC DESPRE PASTORUL CARE NU SE VA (MAI) RUGA LA INAUGURAREA LUI OBAMA

inaugurationEste vorba de Louie Giglio de la Passion City Church din Atlanta. Invitat să rostească o rugăciune la ceremonia de inaugurare a președintelui, între timp s-a descoperit că acum vreo 15 ani a ținut o predică în care condamna ca păcat homosexualitatea.

Deși pastorul a încercat s-o scalde oiește, că deh, asta s-a întâmplat acum 15 ani și, uite, plătește prețul acum, comunitatea perversioniștilor americani a făcut destulă gălăgie încât și comitetul care se ocupă de respectiva ceremonie să renunțe la pastorul sus numit și pastorul să renunțe la rugăciunea cu pricina.

Dând cojile la o parte, eu aș vrea să întreb câteva întrebări la care încă nu s-a răspuns:

 1. giglioDeci, creștinul Obama nu consideră că se pot ruga lui Dumnezeu – la ceremoniile dumisale – decât pastorii (sau credincioșii) care cred că homosexualitatea nu este păcat? Este cineva surprins?
 2. Pasorul Giglio (ca și Rick Warren acum patru ani) consideră că este ok să legitimizeze cu rugăciunea și chiar prezența sa o ceremonie care promovează și glorifică stilurile alternative de viață?
 3. Am citit eu greșit sau disting o notă de regret și scuză în tonul pastorului Giglio care se lamenta că a vorbit ce a vorbit doar acum 15 ani? Și-a schimbat cumva poziția, între timp? Ah, pardon, a spus că în ultimii 15 ani, a predica despre acest subiect nu a fost una din prioritățiule sale. Elegant…
 4. Se mai îndoiește cineva de agresivitatea și intoleranța liberalismului social american (și nu numai) care, pe de o parte cere toleranță și îngăduință față de stricații veacului, dar se dovedesc plini de ură și răzbunare împotriva celor care – nu, nu numai să-i ignore – nu îi celebrează?
 5. Ne mai putem îndoi de naivitatea – cel puțin – și lipsa de verticalitate spirituală a pastorilor sociali care, pentru blidul de linte al atenției naționale, sunt în stare să-și dilueze principiile, doar, doar or prinde și ei un os al relevanței la masa nelegiuiților?
 6. Este homosexualitatea o cauză care poate fi încadrată în lupta drepturilor civile, alături de dreptul la egalitate rasială, drepturile femeilor, ale handicapaților etc.? Pastorul Giglio cam așa vede lucrurile, dar na, uite că tot nu se roagă la festivalul păcatului, pentru că acolo dacă nu dai tot, nu ești nimic… Mă mir că le mai arde de rugăciuni!

Articolul în limba engleză, AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

17 răspunsuri sa “UN PIC DESPRE PASTORUL CARE NU SE VA (MAI) RUGA LA INAUGURAREA LUI OBAMA”

 1. Daca unul ca el este pastor, tare asi fi curos sa-i cunosc oile , enoriasii adica . Daca nu gresesc mai zilele trecute iar a tras unul cu pusca de a facut macel prin scoala la care invata . Pai asta s-a intamplat si datorita acestor ” pastori ” . Si mai este membru al bisericii respective ? Comunitatea din care facea parte si care-i incredintase calauzirea pe cararile credintei in Dumnezeu….acea comunitate cam ce a avut de spus ? De fapt la cati ” preoti ” homosexuali declarati sau descoperiti din intamplare exista in lume…ne mai miram ca Domnul inca nu se hotareste sa revina asa cum a promis ! Sau acesta este unul din semnele ce vor preceda venirea LUI ?

 2. Eu as spune ca un pastor serios nu are ce cauta la rostirea binecuvantarii de la inaugurarea presedintelui Obama.

  Ce sa caute un pastor in ceea ce pare a fi „Gay Pride Parade,” intre ThinkProgress, GLAAD, Lesbian and Gay Band Association of St. Louis, Richard Blanco, etc etc…

  Prezic ca in doi ani vom avea discutii serioase despre un AL TREILEA TERM OBAMA.

  ACUMA se discuta intre cei de stanga care ar fi caile possible pentru asigurarea termentului #3 pt Obama.

  Cercetati si minunați-vă! Organizatiile care reprezinta pe cei 3.4% sunt asa de fixati pe idea asta incat vor face tot ce e necesar pana la amendament consitutional daca ar fi posibil!

  Se va fabrica o criza pana la urma (reala sa nu) care sa deschide drumul pentru un al treilea term.

 3. Pentru un pic de popularitate unii isi vind pina si sufletul.

  • Eu sunt de acord ca ” pentru un pic popularitate ” unii asi pot vinde pana si sufletul insa la … URMARI , chiar nu se gandeste nimeni ?!? Pe mine ma ingrozeste insasi ideea de a-mi negocia macar vinzarea sufletului …adica a ceva ce nu-mi apartine nici de jure si nici de facto !

  • pete, „Pentru un pic de popularitate unii isi vind pina si sufletul” te rog sa spui asta la tine , acolo la (….) ca sti bine
   „activitatea” lor. Parca toti s-au vandut sufletele , ca unul macar nu sufla nimic, toti dorm deabinelea.

 4. Daca ultima data cind Luigi Giglio a predicat ceva jignitor la adresa liberalilor a fosta acum 15 ani , .. oare ce fel de evanghelie a predicat de atunci incoace?

  Celebrity Pastor tweet about Luigi Giglio”s „Passion2013”:

  Folks, I’m sorry that #Passion2013 was such a letdown. If I’m there next year, I promise there will be 200% more lasers.

 5. Eugen daca toti inseamna ca si tu te incadrezi printre ei

 6. Treaba asta cu Louie Giglio e un perfect exemplu cu ce-i asteapta pe unii ce parasesc calea Domnului si vor sa mearga in lume. Lumea este un mediu egoist, neiertator, ostil, unde nu-si vor gasi niciodata pacea si linistea… Daca cineva din lume se pocaieste si vine la Cristos, va gasi odihna si pace in mijlocul adevaratilor credinciosi. Invers nu e tot asa.
  Si e foarte bine ca-i asa. A fost buna predica de joi seara (Ianuarie 10, 2013) la happyvalley.cc (Opris). Foarte sumar: Solomon, cand a construit templul, a angajat oameni dintre SRTAINI, „ca sa poarte sarcinile” si „sa taie pietre pe munte” (2 Cronici 2:17,18). Cariera este lumea. Cioplitorii sunt strainii. Nu fratii. Fratii se indeamna, se sfatuiesc si in cel mai extrem caz se mustra. Nu jigniri, nu amenintari, nu injosiri. Nu mai sunt lovituri de ciocan la templu. Ciocanele, topoarele si uneltele de fier au fost date strainilor… Deci cine-i nemultumit si nu se prea potriveste intre frati, sau ca piatra in zid, poate mai are ceva colturi si trebuie sa mearga in lume, la cariera, sa mai fie cioplit putin :).
  In cazul lui Giglio poate a trebuit sa ajunga la „cioplitori” sa-i taie putin orgoliul si sa-si reevalueze putin valorile.

 7. Fr Ionescu,
  Din pacate asta e mersul bisericii si lucratorilor din lumea libera in mare…Mai toti ne vindem (mai mult sau mai putin) dreptul de intai nascuti, or pt chestii de astea „mari” ori pt mai mici: amvoanele conventilor sau amvon de orice fel de orice fel, un ‘wellfare check’, etc….

  Chiar as vrea sa stiu cati conservatori (chiar romani de.ai nostri) ar fi refuzat invitatia lui Obama pt rugaciune… S.ar putea sa picam teste de genul (nu doar cei mari) mai mult decat am putea gandi. Cred ca e vremea sa ne cercetam si pe noi insine si pe ai nostri si nu doar sa dam cu piatra in cei ce au fost testati public.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Louie Giglio de la Passion City Church din Atlanta, nu se va mai ruga la inaugurarea lui Obama « ARMONIA MAGAZINE – USA - 11 ianuarie 2013

  […] Sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2013/01/11/un-pic-despre-pastorul-care-nu-se-va-mai-ruga-la-… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: