INTERDICȚIE ABUZIVĂ ÎN SISTEMUL ȘCOLAR AMERICAN: FĂRĂ CITATE ISTORICE SAU VERSETE BIBLICE

versetCopiii de vârstă școlară vizionează tot felul de filme, sunt forțați să asculte despre stiluri alternative de viață, au acces la toate religiile păgâne, sunt expuși teoriei evoluționismului și multor concepte umanist-liberale despre lume și viață, toate acestea ca parte din programa de educație în școlile publice americane.

Dar atunci când Joelle Silver, învățătoare din vestul statului New York, împotriva curentului socialist prevalent în instituțiile de educație controlate de guvernul american, a afișat în clasa ei un citat dintr-o cuvântare a președintelui Reagan și versete din Biblie, superintendentul districtului școlar a amenințat că va fi dată afară dacă nu le dă jos.

citat Învățătoarea a mers la tribunal împotriva sistemului abuziv, considerând că i-au fost atacate drepturile de libertate de conștiință și credință. Aceasta este soarta creștinilor care încearcă o carieră în învățământ, dar refuză să lase la porțile școlii adevărul.

Articolul în limba engleză, AICI. Iată citatul și versetul care au devenit obiectul acestei controverse:

”Fără Dumnezeu nu există virtute pentru că nu există îndemnul conștiinței… Fără Dumnezeu observăm o degradare a societății; fără Dumnezeu democrația nu poate și nu va rezista… Dacă vom uita vreodată că suntem o națiune sub Dumnezeu, atunci vom deveni o națiune decăzută.”

PREȘEDINTELE RONALD REAGAN 23 August, 1984

”Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi oameni, întăriţi-vă! Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!” 1 Corinteni 16:13,14

Acum, sper că subiectul nu va devia din nou în chestiuni de genul hai înapoi în România sau vai de România. Aici este vorba de o tendință globală de a respinge și ataca valorile creștine. În fiecare regiune, diavolul folosește strategiile corespondente culturii și religiei respective. Dar ca să credem că vom scăpa undeva de acest curent este cel puțin naiv. Soluția este lupta pe căile creștine, biblice, apărându-ne drepturile acolo unde se poate, călcând interdicțiile oamenilor atunci când trebuie să ascultăm de Dumnezeu. Totuși, să nu uităm, am fost trimiși ca miei în mijlocul lupilor, ceea ce înseamnă că un creștin va fi întotdeauna victimă.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “INTERDICȚIE ABUZIVĂ ÎN SISTEMUL ȘCOLAR AMERICAN: FĂRĂ CITATE ISTORICE SAU VERSETE BIBLICE”

 1. Diavolul nu se agita cind este vorba de religiile moarte pentru ca el stie ca acestea nu salveaza sufletele oamenilor numai credinta in Domnul Isus ,de aceea are atita ura cind li se spune oamenilor sa se pocaiasca

 2. Chiar daca suntem in mijlocul lupilor,
  Domnul ne vrea biruitori, nu victime plingacioase;
  suntem Fiii Imparatului, ai Regelui Regilor,
  care nu ne aminteste ca suntem victime,
  fiind mereu sub protectia dragostei Sale.
  Aleluia!

  Apartin Regelui, sunt copil de-Imparat

  • Nu cred că a ne apăra drepturile sau a cere sprijin în rugăciune ori a ne împărtăși prigonirile unii altora înseamnă că suntem „plângăcioși” sau că ne pierdem demnitatea.
   Să nu interpretăm în mod negativ ceea ce am semnalat ca fiind cauze de rugăciune.
   Cât privește statutul de victimă, se referă la faptul că, FIZIC, noi nu atacăm ci suferim loviturile fără a riposta! Asta este biruința noastră!

   • Imi cer scuze..
    eram intr-o forma buna…sustinuta de ideea ca apartin Regelui;
    de aceea am pus si cintarea. 🙂
    Ma gindeam la aceea ca suntem mereu victime,
    asa a fost si Mintuitorul;
    numai ca noi, citeodata mai ripostam. 🙂
    asa este, desigur ca de rugaciune avem toti nevoie(mai ales eu. 🙂

 3. Satana lucreaza cu putere pe, pamant sa perverteasca cat de mult este posibil fiinta umana.
  Iata un mic video care deconspira lucrari demonice prin desene animate, care sa-i intineze pe copii si sa-i faca sa pacatuiasca !!!
  Atentie parinti crestini !!!

 4. remus, engleza sau romineste no habla espanol

 5. Nici pe Bătrânul Continent nu stau lucrurile mult mai diferithttp://www.semneletimpului.ro/stiri/Trei-decizii-ale-CEDO-paveaza-drumul-spre-secularizarea-societatii-8526.html. Și nici în România nu-i chiar așa cum cred unii. Așa că, mai zăboviți prin lumea largă și nu vă întoarceți încă acasă 🙂
  Ignorați invitațiile.

 6. Nu înțeleg de ce va mirati despre situația ” incredibila” din școlile americane! Noi, cei de la Logos, știam de mult asta, de aceea, cu ajutorul Domnului am deschis Scoala Crestină Româna! A fost si este destul de greu financiar, si știm ca numai cu ajutorul Sau supravietium! Recomandăm tuturor bisericilor cu 50- 100 de copii sa deschidă școala! Va fi ușor? Nu! Dar veți avea rezultate care merita! Pe lângă cele academice, care sunt, am putea spune bune, chiar foarte bune, avem cele spirituale! Nici un copil nu a plecat din școala pana nu si-a dat viața Domnului! Mai mult, foarte multi din fostii studenti sunt implicati in slujire in biserica noastra dar si in alte biserici! Si asta tot prin harul Sau!
  Dacă nu puteți sa deschideti școala, si copiii sunt într-o școala crestina, implicați-va in viața copiilor! Fiti prezenți la școala! Mergeți la activitățile extra școlare! Faceți cunoștință cu profesorii, colegii, prietenii copiilor vostri! Fiti părinți! Cunosc, si din nefericire nu sunt putine, in care chiar in școlile crestine s-au întâmplat lucruri ingrozitoare! Nu va amagiti cu faptul ca școala este crestina!
  O alta opțiune ar fi ” home schooling”! Orice este mult mai bine decât școlile publice!
  Pentru cei care tineti copii in școlile publice, dati-mi voie sa va întreb: ce este mai important, sufletul copiilor sau banii? Știu, sunt multi, foarte multi copii crestini in școlile publice americane, si totuși sunt credinciosi! Dar câți oare nu sunt pierduți pentru ca au fost in școlile publice? Vrei sa te joci cu sufletul copilului tau?
  As vrea sa închei pledoarea mea pentru părinți de a fi părinți nu înainte de a va spune un caz de aici din suburbiile orașului Chicago: o tânără, credincioasă, cuminte s-a dus la școala, una buna, foarte buna academic, cu un tricou pe care era un mesaj care spunea ceva de genul ” I belong to the King” si avea o poza din care se vedea ca este vorba despre Regele Regilor! A fost chemata la „school counselor” si i s-a pus in vedere sa nu mai poarte asemenea tricouri la școala, deși nu exista nici un „dress code” ! Inițial, nu a vrut sa renunțe, dar pana la urma a renunțat la tricourile cu mesaj religios! O acuza cineva? Copii sunt prea slabi sa-i trimitem ca miei in mijlocul lupilor! Sa ne dea Domnul intelepciune sa știm sa- aparam!

  • mike, nu scoala trebuie sa ti educe copilul, ci tu trebuie sa ti l educi. la scoala se merge sa inveti matematica, chimie, fizica, etc. daca tu ii dai o buna crestere de acasa, n or sa fie probleme de coruptie sufleteasca la scoala, chipurile. nu putem trai izolati de lume, dar putem trai in lume fara sa fim ca ea.

 7. Mike , esti tare de tot ! Un indemn inspirat , plin de adevar .

Trackbacks/Pingbacks

 1. Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (2) « Aradul Evanghelic - 17 ianuarie 2013

  […] Ionescu pe “Popas pentru suflet” reclamă o INTERDICȚIE ABUZIVĂ ÎN SISTEMUL ȘCOLAR AMERICAN: FĂRĂ CITATE ISTORICE SAU VERSETE BIBLICE şi ne mai spune că comunitatea penticostală Elim Chicago are un cont oficial de […]

 2. Noi propunem, voi citiţi…dacă doriti (2) « Aradul Evanghelic - 21 ianuarie 2013

  […] că comunitatea penticostală Elim Chicago are un cont oficial de YouTube, vorbeşte despre o INTERDICȚIE ABUZIVĂ ÎN SISTEMUL ȘCOLAR AMERICAN: FĂRĂ CITATE ISTORICE SAU VERSETE BIBLICE şi BIBLIA ȘVAIȚER: NOUA (PER)VERSIUNE INTERNAȚIONALĂ (NEW INTERNATIONAL […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: