PASTORI, LIDERI DE TINERET, CÂNTĂREȚI ȘI CEI MULȚI: TREBUIE SĂ PRIVIȚI ACESTE VIDEOCLIPURI

Mulțumesc fratelui Remus care mi-a trimis legăturile și fratelui Gabi Bogdan care le-a vizionat și le-a popularizat și prin e-mail. Subtitrate în limba română!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

52 răspunsuri sa “PASTORI, LIDERI DE TINERET, CÂNTĂREȚI ȘI CEI MULȚI: TREBUIE SĂ PRIVIȚI ACESTE VIDEOCLIPURI”

 1. WARNING, WARNING

  LIDERII DE TINERET ,(unii) CINTARETII ( si Val 🙂 ) SA NU PRIVITI ACESTE VIDEOCLIPURI CA SA MAI AVETI O SANSA (mica) IN ZIUA JUDECATII.

  O sa puteti sa spuneti ca nu ati stiut…

  Însă pentru cel care ar împinge pe vreunul dintre acești micuți să-și piardă credința în Mine, ar fi mai bine să i se lege de gât o piatră de moară – din cele mari – și să fie aruncat în mare.

 2. Si mai am unul frate Ionescu, de mare importanta, in care se aduce in discutie subiectul, despre cum tind oamenii sa ajunga deasupra celuilalt sa fie mai sus ca aproapele sau, subiect in care este inclusa si muzica !!! Chiar daca nu toate interpretarile date sunt corecte, sa luam cei bun din aceasta dezbatere.

 3. Si pentru unii care au dubii privind combinatia versurilor religioase pe muzica rap, va invit sa priviti acest videoclip al trupei Pocaitii, invitati la televiziunea OTV ( pe cand inca exista OTV-ul ! ) Se intampla exact ceea ce vorbeste fratele mai sus in al doilea videoclip.
  Ce-au produs acesti tineri in studio punand versuri religioase la muzica hip-hop ? Discoteca curata !!!

 4. Va apreciez pentru curajul de a pune punctul pe „i” si pentru faptul ca spuneti binelui – bine si raului – rau… Marturisesc ca sunt unul dintre cei ce am incercat cu lumina primita sa avertizez cu privire la ipocrizia, indiferenta, imoralitatea, idolatria si minciuna care favorizate de cultura vor sa substituie avarata inchinare placuta Domnului cu o inchinarea placuta omului… daca este nevoie de o reforma in bisericile evanghelice atunci acesta este domeniul prioritate…
  Raman la convingerile mele pastorul trebuie sa cunoasca ceva muzica si despre muzica (asa dupa cum trebuie sa cunoasca si despre celelalte oficii ale bisericii) si cel ce canta, compune, conduce inchinarea trebuie sa cunoasca Cuvantul lui Dumnezeu, Teologie (sistematica dar si docmatica) si ultima dar nu in ultimul rand istoria bisericii universale si a denominatiunii din care provine.
  Oare de ce Biserica Penticostala nu are nici acum (in Romania) nici o scoala prin care sa formeze liderii ce se vor ocupa cu partea muzicala din biserica?
  Partea spirituala trebuie impletita cu partea profesionala/muzicala…
  Dumnezeu sa va dea putere si discernamant pentru ca sa ramaneti in ascultare de Cuvantul Sau care nu se schimba dar produce schimbare in toti aceia care iubesc pe Dumnezeu si poruncile Sale.

  • Sebi T. nu avem aemenea scoli deoarece am ajuns sa copiem muzica si forma de inchinare care vine din USA, si Hillsong Australia.

   • Din pacate asa este… Asa se explica si faptul ca se muta asa de usor hotarele, se abandoneaza principiile si valorile pentru surogate iestine ce in final se dovedesc ca sunt catastrofale pentru fiecare generatie… Avem nevoie de astfel de scoli prin care sa pastram, cultivam si transmitem mai departe valorile/tezaurul spiritual izvorat din Cuvantul lui Dumnezeu si lucrarea Duhului Sfant. Cei mai multi sunt de parere ca nu avem aceasta nevoie dar experienta si realitatea socheaza, nimeni nu s-a nascut invatat asa ca inainte ca sa facem ceva invatam; invatam din proprie experienta si de la altii, avem nevoie de modele/exemple, indrumare, explicatii, demostratii si practica asa ca aceste surse ale proceselor de invatare trebuiesc sa fie satisfacute din mediul existential. Mediul existential pentru evanghelici ofera doua surse: a. Sursa seculara intr-un ambalaj atractiv, accesibil, aparent fara defecte gata sa satisfaca orice nevoie, mereu in ascensiune pentru toate varstele si pe toate gusturile si ieftin
    b. Sursa spirituala (pentru educatie in Romania) ambalaj neclar, nesigur, inaccesibil, uneori respingator, lipsit de viziune si adaptabilitate, de cele multe ori mai scump decat serviciile prestate… Problema majora lipsa institutiilor serioase ancorate in cuvantul lui Dumnezeu, institutiile dubioase care unele sunt supuse statului sau altor organizatii para-bisericesti, servind doar intereselor si persoanele incompetente…

  • Cu ani in urma nu erau scoli, si cu toate astea, oamenii erau aproape de Domnul. Astazi avem scoli si seminarii de tot felul, dar lipseste frica de Domnul si rusinea de oameni, si de-aceea s-a ajuns unde s-a ajuns…

   • Apostoli pana sa intre in lucrare au urmat cursuri, seminarii si practica in prezenta Domnului timp de peste 3 ani… Credeti ca noi suntem mai buni sau natura noastra este mai buna astfel incat generatiile noastre sa nu aiba nevoie de ucenicie, invatatura sau formare supravegheata in vederea slujirii?

    • „practica in prezenta Domnului”. Numai asa…

     • Da, practica in prezenta Domnului insa pana acolo mai raman cursurile, seminariile si altele (nici ucenicii nu au fost privati de aceasta, uneori doar priveau la Domnul, alteori au fost cirticati sau apreciati de Domnul, alte ori practica si multe examene… procesul este destul complex si nu se rezuma doar la perioada de ucenicie de peste 3 ani… a continuat si dupa ce si-au luat „diplomele(cu sau fara calificativele dorite)”, aici si-au pus bazele insa procesul de formare a fost mult mai lung probabil pentru toti a durat toata viata…

     • Nu condamn cursurile si seminariile! Dar daca acestea nu sunt impletite cu nasterea din nou si cu o traire continua in prezenta Domnului, atunci slujirea poate sa devieze spre anumite extreme.

     • De acord cu tine, fara pocainta, nastere din nou si apoi procesul de sfintire care se realizeaza printr-o viata traita cu Domnul, nu are nici o valoare diplomele noastre indiferent unde le-am obtine si cate…

 5. Preamärit sä fie Dumnezeu!Lumina lumineazä in intuneric si intunericul n-a biruit-o!Ferice de cei ce suspinä si demascä toate uräciunile acestea.Domnul sä vä binecuvänteze!

 6. Dumnezeu sa binecuvanteze vesnic pe fr. Remus ,pe fr. G.Bogdan ,fe fr Cristi Ionescu si pe toti cititorii acestui blog !……in oricat de mare numar ii cheama DOMNUL ISUS la mantuire …Amin! Oooh ! cat de mult mi-as fi dorit cu 25 de ani in urma , aceste documente video si aceste invataturi de combatere a exagerarii impinse pana la ocultism ale multor , numite pe nedrept – treziri spirituale. –-Dar nici acum nu-i tarziu. –– NU , nu am cazut prada lor , dar acum 25 de ani , nu aveam pregatire ,nici ” arme” ,nici tactica….. Imi inchideau gura f usor fratii americani pe motivul ca : ” venind dintr-o tara comunista.. de aceea nu vreau sa-mi slobozesc picioarele la dans si alte manifestari care aduc ”Libertate ”. Apoi , se predica in aceea adunare ca : Astia care nu se inchina si prin dans –-arata ca au multa mandrie , Deoarece , explicau ei , ca noi , de aceea stam neclintiti pt ca ne credem dumnezei , iar toti ceilalti frati ” supusi”- cica , ne venereaza . Aveau niste metode [ Vrajeli Diabolice ] de a-si teroriza ,,inamicii”……..uneori foloseau Scrip[tura Zicand : –De ce credeti ca a lasat D-zeu , Cartea psalmilor chia in mijlocul Bibliei ?…..Pai pt ca sa bagam bine la cap , ca asta Ii place LUI cel mai mult- Lauda si inchinarea , dar nu oricum ci cu tot ce avem inclusiv picioarele noastre la joc , dans. Si ultima BOMBA era : „” Sa ne inchinam LUI According with HIS Greatnees , dar pt aceasta trebuie sa intelegem Cuvantul PRAISE [ Lauda ]….si incepea sa ne traduca din greaca si ebraika ;;
  –-To make oneself mad , to become claimashley foolish , to rage , to declare war to the kindom of darkness. Va da-ti seama cata iscusinta are Cel Rau…..ne manipuleaza cu Scriptura :Iar oamenii lui Satana , NE BAGA IN FATA 2 ADEVARURI SI O MINCIUNA , @ ADEVARURI SI O MINCIUNA ….pana cand , DACA E CU PUTIINTA SI CEI ALESI ,sa MUSTE.––-OBSERV din materialele video si articolele fr C.I. , ca de fapt ADEPTII acestor CURENTE ,sunt CEI MANATI/ MOTIVATI de MANDRIE , RAZVRATIRE , NEASCULTaRE/VRAJITORIE , BLACK MAGIC/ OVERLY EVIL – GAURI NEGRE , –––––––ASPIRATOARE DE SUFLETE NESTATORNICE , CARE TRANSCEND DINCOLO DE CE SCRIE CUVANTUL LUI DUMNEZEU , – { REVELATII DIRECT DE LA ”SURSA” ] –PRIN ”EXPERIENTE PERSONALE !!!!

 7. Este absurd. Invitatul emisiunii scoate pasajele din context si apoi le inghesuie sa potriveasca lucrurilor care vrea sa le spuna. Nu inteleg de ce a mai deschis Biblia…
  Nu exista nici macar un stil de muzica in lumea asta, care sa nu poate fi in acelasi timp si bun si rau. Toate sunt asa. Dar nu asta e ideea … Important este cum sunt folosite.
  Fiti seriosi oameni buni! muzica este doar o unealta. Poti face lucruri bune cu ea, sau lucruri rele. Toata lumea are in casa un cutit … cu el poti sa tai painea sau poti sa ucizi. E vorba de acelasi obiect! Voi vreti sa scoateti toate „obiectele ascutite” din casa … dar la urma urmei, poti ucide si cu un „polonic”
  ma scuzati ca am avut asa expunere plastica.

  • Ne acuzați de absurd.
   Dulce, inconștientă naivitate…

  • Alin

   Mare naivitate.
   Una dintre metodele de tortura folosita de CIA impotriva teroristilor musulmani a fost muzica Rock. Metoda interzisa de ONU.

   Saptamina trecuta am fost la program in care Ravi Zachariah a predicat. Inainte de el a performat o trupa de worship de la o biserica unde multi romani tineri din Portland se duc.

   Nu exagerez… basul era asa de puternic ca geamul din spatele meu vibra si mie mi se miscau pantalonii pe mine …

   Este normal ca mintea omului sa nu mai poata lucra normal si sa intre in transa sau in extaz …….

   Si inca ceva… baiatul la un prieten de al meu a facut un experiment in care a luat doua plante si le-a pus in sa creasca in doua mediuri diferite …. Una avea muzica clasica cealalta a avut some kind of heavy metal type o music..

   Alin, incearca experimentul si dupa aceea spune-ne cum arata plantele si daca mai crezi in teoria ca muzica este neutra.

   • da-mi voie sa rad …

    Daca ai sti cat substrat diabolic exista in spatele unor opere din muzica clasica …. si iti spun ca unul care am terminat Academia de Muzica si am studiat in sensul asta.
    Va imbatati cu apa rece ca sa va sustineti ideile ….
    „succes!”

    • Hmm … ai studiat la Academia de Muzica si nu ai invatat de efectul pe care il are muzica asupra sistemului nervos??
     (…)
     ––––––
     Gabi, first part is fair. The second was not… 🙂

     • Actually that was the best part…ca doar toti romanii din Romania studiaza si iau diplome … (…) 🙂
      ––––
      Lasă-l acum, nu e vorba de el… 🙂

     • Trist… Nu se mai poate spune nici o (…) pe aici 🙂

     • Voiai să zici… Glumă? 🙂

     • Mda, pentru unii nu mai conteaza marfa! Atat timp cat persoana care o promoveaza are diploma de „absolvent al Academiei de Muzica”, ce mai conteaza restul? Cu diploma in buzunar se valideaza orice foc strain si orice mizerie…

     • In Romania cam toti artisti de duzina sunt fara studii muzicale, ca oricum nu ajuta cu nimic atat timp cat problemele intonationale le rezolva calculatorul, cei ce au diplome si dintre ei nu putini au patruns in biserici sau sunt crescuti in biserici, de cele mai multe ori nu se pot lauda cu nimic mai mult decat cu o diploma de pedagogie muzicala, adica o calificare aproape egala cu zero. Cati nu detin astfel de diplome pe care le faci oriunde in Romania din pacate. Cand sunt confruntati cu realitatea iti dai seama ca nu cunosc notele nici macar in cheia sol si se pretind licentiati in muzica macar ca sunt analfabeti… trist dar adevarat, pedagogie muzicala=spalare de bani, fabrica de diplome pentru tot narodul, diplome in spatele carora zac cele mai interesante specimene intalnite… Ce sa vorbesti cu ei despre armonie, contrapunct, teorie-solfegii ca acestea pentru sunt cuvinte straine sau stranii… 🙂
      Afirm faptul ca intre cei de la pedagogie muzicala sunt si exceptii care intaresc regula, exceptiile nu sunt putine si mai sunt si facultati de muzica unde chiar nu intra si nu termina oricine dar trebuie stiut ca acelea sunt exceptiile care intaresc regula…

    • Domnule Alin daca nu cer prea mult imi spuneti si mie unde ati studiat, la care academie si ce specializare?
     Va rog pentru ca ati reusit sa ma uimiti…

    • 1 Samuel 16:16 Poruncească numai domnul nostru! Robii tăi sunt înaintea ta. Ei vor căuta un om care să ştie să cânte cu harfa; şi, când duhul rău trimis de Dumnezeu, va fi peste tine, el va cânta cu mâna, şi vei fi uşurat.”
     1 Samuel 16:18 Unul din slujitori a luat cuvântul, şi a zis: „Iată, am văzut pe un fiu al lui Isai, Betleemitul, care ştie să cânte; el este şi un om tare şi voinic, un războinic, vorbeşte bine, este frumos la chip, şi Domnul este cu el.”
     1 Samuel 16:23 Şi când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harfa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat, şi duhul cel rău pleca de la el. Mai sunt printre noi aceste calitati de cantaret sau totul se rezuma doar la trilic si la inima nimic?

   • Gabi….si cei de la „Mith buster” au incercat chestia cu plantele si nu le-a reusit…Plantele au aratat la fel dupa 30 zile…
    Gabi…ai auzit vreo fanfara cantand piesa ” Fedora”….? Daca da…intereseaza-te de circumstantele in care a fost scrisa piesa respectiva…Si e clasica….foarte clasica…
    „Dulce, inconștientă naivitate…”

    • Florin N. Experimentul a fost facut la Evergreen High School in Vancouver Wa anul trecut. Cunosc persona . Intregul experiment a fost filmat.Pot sa-ti spun in privat cine este. Cred ca il cunosti 🙂

    • Florin N … cind parintii tai ti-au spus sa nu crezi tot ce vezi la televizor trebuia sa asculti…. 🙂
     In special pe Mythbuster … programul favorit al baiatului meu (10 ani ) 🙂

     „Two of the most notable experiments in this were conducted by the Discovery show Mythbusters and a woman named Dorothy Retallack. While the experiment conducted by Mythbusters was not conducted under ideal or consistent conditions, both the show and Ms Retallack were able to prove one thing: plants do react to music.
     Source Ehow.com

     Si inca unul pe care te las pe tine sa-l gasesti…sa vezi ce rezultate a avut ….

     „There is a well-known study from the early 1970s, conducted by Dorothy Retallack at the Colorado Woman’s College in Denver using the college’s three Biotronic Control Chambers”
     🙂

     • Ce am spus gresit frate Cristian ????

      Wow la patrat….

     • Am considerat caracterizarea pe care ați făcut-o blogului și, implicit, mie, ca fiind nepotrivită și nedreaptă.
      Scrieți despre subiectul în cauză…

     • Pai despre subiect am vorbit ….😶

     • Ok…sa incerc din nou……

      Gabi…nu am avut harul sa am parinti credinciosi…….so remarca ta in legatura cu televizorul o iau ca o batjocura la adresa mea…lucru pe care il faci tot mai des…in special pe acest blog…Nu cunosc motivele de ce iti place sa batjocoresti pe cei care nu agreeaza cu tine..
      Din punctul meu de vedere este o slabiciune….
      Daca vrei sa porti un dialog..esti obligat sa o faci indiferent de viziunea/culoarea indivizilor…indiferent daca agreezi sau nu cu ideologiile lor…
      Nu ma consider liberal nici conservator…Biblia imi zice in epistolele lui Ioan ca sunt fiul Lui Dumnezeu. Restul de adjective mi le da oamenii…si tu…
      BTW…Nu imi place muzica rock si nu am ascultat niciodata muzica rap…

     • Nici acum nu a fost bine frate Cristian ????

     • Imediat, să trăiți, scuze că mai am și alte lucruri de făcut… 🙂

     • Eventual daca raspunsul domniei tale nu includea remarca de mai sus( care este o batjocora) nu incercam sa fiu ironic…
      Citeodata raspund dupa felul in care mi se raspunde…citeodata nu
      Poate folosesc ironia… dar incerc sa nu batjocoresc

      Nu cred ca sfatul ” sa nu crezi tot ce vezi la televizor” poate fi dat numai de parinti credinciosi…sa fim seriosi…

      Sa nu mai vorbim ca nu aveam de unde sa stiu daca ce fel de parinti are fiecare nume care apare pe blog

  • Asemanarea dintre cutit si muzica mi se pare cel putin caraghiasa. Muzica e mult mai mult decat un simplu cutit. Daca faceai asemanarea dintre cutit si instrumente muzicale, mai mergea. Da, instrumentele muzicale sunt ca si un cutit. Cu el poti sa tai o paine, dar cu el poti sa si omori. Dar sunt si cutite construite in mod special pt crime, razboaie ( aici ma refer la sabii). Unele din ele poarta inscriptii speciale, poate chiar diavolesti. Asa si cu instrumentele. Unele sunt aparute intr-un mediu „nevinovat” , altele in medii foarte controversate sau chiar satanice. Acum depide din ce mediu ai venit. Daca ai venit dintr-un mediu controversat, o sa alegi instrumentele corespunzatoare acestui mediu. Iti dai seama ce oameni si societate se nasc atunci. De aceea a zis Domnul Isus ca e nevoie de nastere din nou. Probabil ca multi liberali ( poate si conservatori) nici nu cunosc lucrurile elementare unui crestin adevarat.

 8. Daca nu mergeam la un concert crestin rock poate nu ma intorceam la Dumnezeu niciodata. A fost exact ceea ce era nevoie sa aud si sunt foarte conviinsa de prezenta lui Dumnezeu de acolo! In ceea ce priveste dezbinarea dintre tineri si persoanele in varsta, in cazul meu si in cazul altor persoane pe care le cunosc, nu a existat nici o dezbinare din cauza muzicii, asa cum se vorbeste in emisiune…Nu cred ca ar trebui ca oamenii sa fie judecati dupa ce canta sau dupa ce fel de muzica asculta ci dupa roadele lor!

  • Chiar mă întrebam unde sunt mărturiile…

  • Si eu il stiu pe unul care s-a pocait in puscarie…
   Eu m-am pocait la o inmormintare

   • dar precis nu a cintat doar fanfara. 🙂
    la ultima inmormintare, cind m-am dus sa ma „mai pocaiesc”,
    ca acolo intotdeauna ma simt mai in largul meu, decit atunci cind e spectacol;
    am luat in geanta cartea veche de cintari, dar spre surprinderea mea a cintat numai fanfara, adio mesaj de cercetare;
    la Brasov, cintam mereu cintarile, pt ca nu exista fanfare in adunari;
    vreau sa i spun pastorului, nu inteleg ce rol are fanfara la
    o imnormintare, cind suntem cu toti cercetati,
    si e nevoie si pt rudele si cei ce vin si sunt nemintuiti;
    am luat cartea de cintari, cea veche a noastra

 9. Pfui, ce mare-nghesuiala pe aici de pastori si lideri de tineret, dornici sa invete ceva bun legat de acest subiect !!!
  Frate Ionescu, va mai ajunge spatiul de comentarii ???

  • remus, pocaitii din romania nu asculta rock, rap si hip-pop, ci speranta si prietenii.

   • L.I.,

    stiu ca in general, fratii din Romania nu asculta aceste genuri de muzica si ferice de ei. Insa odata cu trecerea timpului de la ” revolutie „, lucrurile s-au mai schimbat si in Romania.

   • Problema este ca voluntar sau involuntar uneori chiar si interpreti sau grupuri vocale consacrate se compromit de dragul popularitatii si al castigului… Nu cred ca este cazul sa vin cu exemple pentru ca este plin youtubul cu astfel de exemple. Stiul e tot rock, rap credeti ca sunt singurele care indeamna la rebeliune, revolta, senzualitate? Sa nu uitam latino, rumba, salsa, bosa-nova, blues si multe altele tot acolo sunt senzualitate, imoralitate, extravaganta… asa ca nu pre are rost sa facem multa zarva in a le spune unora sa nu mai cante rap, rock atat timp cat noi cantam sau indragim bosa-nova, latino si multe alte ritmuri care noi am inceput sa le cam zicem ca sunt ale noastre, ritmuri „crestine” si uitam de unde le-am preluat.

 10. chiar asa sa fie? cred ca ei (multi) il canta …nu asculta, ssu si una si alta…

  genul acela , cu radacini dubioase, putin probabil sa te duca la cugetare si reflectare la maretia si frumusetea Domnului pe de o parte, si la recunoasterea micimii si pacatoseniei sufletului, pe de alta parte

 11. Chiar ieri am cautat pe net un video „Scaparea din gaura neagra” de Ivor Myers si nu l-am mai gasit.Era postat de google si am inteles ca ei si-au scos toate video-urile desi aveau video-uri bune , unele dintre ele.
  Link-uri de mai sus le stiu .Ar putea cineva sa ma ajute cu acest video de care am amintit .Era defapt marturia lui sustinuta in Jamaica .Va multumesc mult .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: