CÂTEVA IMPRESII DESPRE LUCRAREA DIN REPUBLICA MOLDOVA

chisinauCu ocazia vizitei efectuate în Republica Moldova și participării la cele două conferințe despre care am scris anterior, acum după ce am ajuns cu bine acasă, consider că se pot împărtăși câteva impresii:

 • SĂ AJUTĂM PE CINE FACE CEVA! Oamenii aceștia slujesc cu resursele pe care le au. Dacă vin mai multe, mai bine, dar nu așteaptă după nimic. Caută sărmani prin coclauri, copii orfani în stradă, adună homeless și le dau de mâncare, le oferă facilități să se spele și le dau îmbrăcăminte curată, predică Evanghelia pretutindeni și tuturor. La adunarea păstorilor au comunicat ferm că trebuie învățată zeciuiala și dărnicia în bisericile locale, că fiecare trebuie să facă evanghelizări și să îi motiveze pe membri să câștige suflete pentru Dumnezeu! Iată de ce considerăm că pe asemenea oameni se merită să îi ajutăm în lucrare!
 • INVESTIȚIILE DIN STRĂINĂTATE SE VĂD! Cei care hotărăsc să investească în lucrarea din Moldova au ce vedea! Sacrificiile lor se merită! Școală, azil, orfelinat, școli biblice, plantare de biserici, evanghelizări bine coordonate și cu excelent follow-up, mii de convertiți! În cele câteva zile, acești oameni au reușit să ne umple ziua de dimineață până seara, prezentându-ne mai multe proiecte decât ne-au putut purta spinarea (și buzunarul).
 • STRUCTURA DE ORGANIZARE ESTE SĂNĂTOASĂ ȘI FERMĂ! Atât la nivel de Uniune cât și la nivelul bisericilor, scopurile spirituale guvernează! Toate celelalte deservesc proiectele de maturizare spirituală, misiune și evanghelizare, caritate. Se păstrează o învățătură echilibrată, sunt promovați oamenii duhovnicești și pașnici și se încurajează trăirea în curăție.
 • DEMNITATE ÎN MIJLOCUL SĂRĂCIEI! E adevărat, resursele acestor oameni scumpi ai lui Dumnezeu sunt limitate. Chiar dintre frații slujitori, mulți sunt la limita supraviețuirii. Dar nu am citit pe fețele lor disperarea, ci mai degrabă determinarea de a-L sluji pe Dumnezeu. Acolo unde am reușit să întindem o mână de ajutor a fost bine primită și oamenii au fost recunoscători. Dar nu atunci le-a apărut zâmbetul plin de pace pe fețe. Era acolo dinainte! Nu pot uita familia de 13 persoane (de fapt trei familii) refugiate din Uzbekistan în urma persecuției musulmane. Ce convertire, ce riscuri, ce credincioșie și câtă duioșie am simțit la rugăciunea de despărțire!
 • VALORI SUBESTIMATE! Doru Cîrdei, Romică Huțuțui, Alexandru Miaun și alții, oameni de o capacitate deosebită, în stare să organizeze conferințe și să prezinte seminarii cum nu am văzut și auzit mai bune în alte părți, predicatori foarte bine pregătiți și de impact! Un cuvânt de apreciere se cuvine rostit în dreptul celor doi episcopi, Petru Borșci și Victor Pavlovski. Prezentările lor la Conferința Pastorală au adus lumină și înviorare spirituală, dacă nu și, pe alocuri, corectare și disciplină. Unitatea acestor oameni este un adevărat model de slujire.

Dacă cineva ar considera că prea le-am spus la superlativ, ce dezamăgire! Nu am exagerat deloc! Dacă ar mai fi și defecte, doar toți suntem muritori, între atâtea calități nu prea s-au văzut! Cert este, m-am simțit atât de bine între ei încât se pare că-i voi vizita din nou cât de curând.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri sa “CÂTEVA IMPRESII DESPRE LUCRAREA DIN REPUBLICA MOLDOVA”

 1. Felicitari acestor frati !

 2. Frate Cristian,
  urmeazá un articol despre anticrist?
  Dupá párerea multor teologi cel ce a demisionat ar trebui sá fie ultimul papá.Ce ziceti?

 3. Potrivit profetiei sf.Malachie urmätorul papä ar trebui sä fie italian si sä se numeascä Petru….

 4. Cred ca Papa a „dorit” sa si dea demisia pentru ca statea in calea anticristului;
  pentru ca el era impotriva homosexualitatii si pentru promovarea familiei.
  Asa ca , ne asteptam sa vina Domnul cit de curind, nu inainte de a veni fiul pierzarii.

 5. Cred ca lucrarea la care se vad rezultatele si unde nu doar Dumnezeu ajuta…ci si oamenii Lui sunt implicati este lucrarea plina de sinceritate, pentru Dumnezeu, nu doar a pastorilor ci si a comunitatii crestine, care nu doar vad necesitatea de a se implica ci practica implicarea zi de zi. Da, e bine sa mergi la biserica, e bine sa canti, sa spui poezii, sa ai fanfare, orchestre, grupuri de inchinatori cu voci, cu instrumente s.a.m.d, sa te rogi in camaruta ta, sa fii bun crestin, dar NU e de ajuns. Practica de fiecare zi ne mananca. Un orfan, o vaduva, un batran in nevoie, o familie in probleme financiare, un copil al strazii, fiecare persoana care isi spune crestin trebuie sa inceapa a ajuta cel putin unul din acestea… Nu e destul sa spui cuiva in nevoie „frate, sora, ma voi ruga pentru problema ta…” daca problema persoanei in cauza e „am nevoie de o paine pentru copilasi mei, astazi” nu-i spune ca te vei ruga pentru acea persoana, si daca Dumnezeu iti va raspunde…intinde mana in buzunar si nu te gandi de doua ori, pana cel rau nu-ti pune in gand ca „oh, dai prea mult!…”Iar daca ai facut un lucru nu trambita pe la televiziunile nationale (ca si Gigi Becali) ca a dat nu stiu cat, ca lumea sa-l poata…diviniza – Biblia spune „…si-a luat rasplata aici…” …”…stanga ta sa nu stie ce face dreapta ta…”. Iar daca ai ajutat candva pe cineva in nevoie, nu te opri acolo, si fa acea fapta ca o fapta de referinta…pentru viata ta….ci continua ori de cate ori ai nevoie. Rezultatele se vad in Moldova pentru ca sunt oameni disponibili care se pun la dispozitia lui Dumnezeu si Dumnezeu ii foloseste. Acesti crestini dupa ce fac aceste lucruri pentru oameni neinsemnati, Dumnezeu le considera ca le-au facut pentru El, si ei nu trebuie sa cheme pe acesti oameni la „baptisti, ori penticostali, ori crestini dupa Evanghelie” ci doar sa le arate calea spre EL, cu siguranta ca Dumnezeu se va lasa gasit de acesti oameni.
  Un mic exemplu semnificativ mai jos:

 6. In Oltenia saraca, fratii nostri de aici au caldit o biserica, cu ajutorul Domnului, contribuind efectiv pina la termiarea ei, nu stiu cite locuri are, dar mereu vin vesti ca este plina. si este bucurie mare , fratele pastor a pornit acolo”din nimic” , fiind si el
  un om credincios, acre a a vut nuami credinta, sarac fiind, si a fost deajuns.
  Slavit sa fie Dumnezeu!
  Domnul sa i binecuvinteze pe toti cei care fac ceva pentru comoara din CER si pentru mintuirea altora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: