DEMISIA PAPEI

În afară de faptul că Apostolul Petru nu a fost papă și un simplu om nu poate fi locțiitorul Domnului, trebuie să recunosc, cardinalul – papă Ratzinger m-a impresionat. În loc să se târască cine știe câți ani în jurul altarului, a decis că se poate ieși la pensie după pontificat.
Consider că retragerea sa voluntară aduce un pic de normalitate unei poziții mult prea divinizate.
Din acest punct de vedere, în afara unor dedesubturi care acum ne scapă, Benedict XVI este un caracter decent și, nu m-ar surprinde, nu suficient de… catolic pentru un papă.

20130211-140816.jpg
Sursa foto AICI

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

26 răspunsuri sa “DEMISIA PAPEI”

 1. Intreb doar: sa fie dedesubturi (si doar care ne scapa) in orice decizie a unei persoane? Oare nu pot fi si decizii mature, sincere, directe care sa nu aiba nici un dedesubt? Orice gest , intreb doar chiar daca ramane retoric… :-), trebuie privit cu suspiciune? Oare atat demult ne-a influentat viata societatea securist-comunista incat nici dupa zeci de ani petrecuti in USA nu avem incredere in nimeni si trebuie sa ne auto-amagim ca sunt …. dedesubturi in orice?

  Dimpotriva, mi se pare un gest normal care trebuie aplaudat; un om care-si cunoaste (si recunoaste) limitele, si fizice si psihice, anunta ca renunta la functia publica si declara ca vrea sa stea mai mult in rugaciune!

  Oare acest gest nu ar trebui sa de-a de gandit la atatia alti slujbasi (inclusiv pastori) care tin de (orice) scaun pana mor? Dar astea-s vremurile in care traim….luati de valul din jurul nostru, acceptand compromisul tot mai mult si nerealul, ajungem sa avem intrebari asupra celor mai normale lucruri.

 2. Când ai 85 de ani, un dedesubt important s-ar putea să fie… vârsta. 🙂

 3. Una peste alta, actualul papă s-ar remarcat prin poziții destul de radicale. Dacă bine îmi aduc aminte, acum câțiva ani i-a cam criticat pe evanghelicii/penticostalii brazilieni. Biserica Romano-catolică din America de Sud pierde mulți enoriași care devin evanghelici și asta l-a cam supărat pe papă.

  Oricum, figurile trecute de 70 de ani nu prea au cum să ajute imaginea B R-C. Iar el e prea cărturar / șoarece de bibliotecă. Or, bisericile nu au nevoie de cărturari în frunte, ci de oameni cu carismă.

  • „Una peste alta, actualul papă s-ar remarcat prin poziții destul de radicale.” sau cum ar fi si pozitia lui anti homosexualitate. acum trebuie unul mai „despuiat” la minte.

   • Asta cred si eu… Ceva se intampla pe plan mondial, si precum se zice ca acest papa ar fi fost cel mai pasiv dintre toti ceilalti; si cum el este si impotriva la homosexuali, cred ca i s-a cerut de catre cei care trag sforile in lumea nostra, sa isi dea demisia ori sa fie pentru dezmatul care va veni.

 4. Fostul papă a murit la 84 de ani. Benedict o fi simțit că „un an de grație” o fi de ajuns.

 5. Oare cind vrei sa fii parlamentar nu ascunde nici un dedesupt ? .

 6. Trebuie sa consideram faptul ca dacă următorul papa va fi unul destul de tânăr care va fi la ‘papacy’ zeci de ani, acesta probabil va juca un rol essential in unele desfășurari escatologice. Va fi un instrument de trezire spirituala in catolicism sau un instrument care va contribui la instaurarea domniei lui Anti Christ? S-ar putea sa asistam la un moment essential din punct de vedere escatologic….

 7. Poate omul s-a convins ca Luther a avut dreptate… 🙂

 8. Ce facem atunci cu comentariile medicului de la spitalul „LA FEE”care zice cá sánátatea ai permitea sá continuie incá…(stire transmisá in direct pe un post de radio valencian)?
  Nu e vorba dacá lucrám cu suspiciuni ci dacá sántem pregátiti pentru cea ce se face „bine lucrat”.Acum intrebarea mea:credeti cá papei ia trecut intr-o dimineatá asa prin cap cá nu mai poate conduce vaticanul si gata?
  Eu cred cá un om de talia lui planificá bine lucrurile.Dacá informatiile pe care le am se dovedesc a fi adevárate, ne asteaptá surpriza si iesirea papei de pe rol nu e altceca decát grábirea a cea ce era deja planificat.Sá lase grábit loc altuia ?cui?
  Si ca sá intáresc cea ce afirm uitativá in urmá la fostul papá de cáte ori a avut snátatea subredá si totusi a rámas .

 9. Anti-Christul trebuie sa vina intii…asa ca..eu, cred ca impotrivirea sa fata de homosexuali si promovarea valorilor familiei, n-a dat bine in „epoca” in care
  se admit casatoriile intre h.s. si sunt deja preconizate aceste inlesniri tot mai largi ale mariajului acesta infam.
  El statea in calea anticristilor, senectutea este pe planul doi, care l-a ajutat sa iasa din scena mai lesne , invocind-o.
  Din prima am inteles ca e”ceva”, asa am simtit de fapt in duhul meu;
  desigur ca ar fi fost muuult mai frumos sa fie doar ceea ce se vede la suparafata, si incurajator; insa Domnul ne spune ca va veni „lipsa credintei” apostazia deci, nu marile treziri, la care visam fara efort.

 10. Antihristul nu se va ridica de la Vatican. Astea sunt idei adventiste fara suport biblic. Totusi s-ar pune o intrebare: ce treaba are Papa cu masonii satanisti ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: