EDITĂRI ȘI MODERĂRI, ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI ABSOLUT

pickhammerSă vedem, așadar! În ultimele două, trei zile, am trimis cel puțin 100 de comentarii la gunoi și vreo trei comentatori la spam. A început cu reproșul că ”nu e treaba ta”, adică a mea să comentez aspecte legate de ceea ce ESTE DEJA în spațiul public, continuând cu exprimarea frustrării că nu s-au găsit mizerii pe care să mi le impute, cică deocamdată (”dar las că dacă ar căuta cineva după soția ta și fetele tale…”: AIURITOR, de parcă eu m-aș fi legat de viața personală a cuiva ca să mi se răspundă cu aceeași monedă… cu toate acestea, stimați liberali care plângeți cu lacrimi până la zăbalele cailor că sunt prea răi și distructivi conservatorii, căutați! Spor la treabă 🙂 !) și până la ”ce, voi sunteți posesorii adevărului absolut?”

Asta cu ”adevărul absolut” merită un răspuns: DA! Hristos este Adevărul (cum I-ai pus literă mare, nu mai are nevoie să adaugi absolut) și dacă Îl ai pe El ai Adevărul (sau adevărul absolut). Dar, va zice cineva, nu este chiar atât de simplu. Hristos nu este doar un nume, nu se rezumă doar la câteva litere înșiruite. Numele are o încărcătură de valori, caracter și comportament care trebuie neapărat atașate numelui. Altfel, Însuși Domnul avertiza că vor veni hristoși mincinoși. Cu alte cuvinte, descifrând principiile care stau la baza întregului Ființei Sale așa cum este descoperită în și prin Cuvânt, însușindu-ne aceste principii și trăindu-le, atunci vom ști dacă ÎL avem sau nu.

Unii cred că a-l avea pe Isus înseamnă zbenguială, lumini și artifici(al)i, la biserică ca pe plajă, un pic de disperare în cântare (de dragoste, mă refer, că dragoste de cine, uneori nu ne spun) și cu hammerul și pickhamerul la demolat de tradiții.

Eu nu-L văd (chiar deloc) pe Isus acolo! Și pe urmă ne mirăm că se ajunge la tot felul de devieri? După ce ai stricat tot ce este pios și duhovnicesc, te miri că te-a invadat firea pământească. Cu ceva timp în urmă, mi s-a sugerat să introduc câteva reforme în biserica pe care o păstoresc. Una era să stea bărbații și femeile la un loc, alta să nu mai vorbesc de baticuri și alte acoperitori, să mai reducem din timpul afectat serviciilor. Nu am spus nu. Nu scrie că în biserică bărbații și femeile trebuie să stea separat. De acoperirea capului scrie, așa că acolo n-am negociat. Cu programul serviciilor iar nu zice cât să dureze. Dar, am zis eu, vreau să văd câteva, două sau trei biserici unde s-au făcut aceste reforme. Dacă stau mai bine din punct de vedere spiritual ca înainte, dacă se vede o îmbunătățire a calității morale și duhovnicești a bisericii, atunci discutăm. Am așteptat exemplele și încă le aștept… Știți de ce? Pentru că aceste reforme NU dau la o parte piedici care stau în calea libertății spirituale a bisericii. Ele sunt schimbări forțate de firea pământească care poftește împotriva Duhului și cere să fie date la o parte obstacole din calea plăcerilor ei.

Acele lucruri care Îl fac pe Hristos să nu mai fie clar văzut în mijlocul bisericii, pe acelea sunt gata să le elimin! Să înceapă reforma! Dar nu îmi cereți să scot din biserică acele lucruri care – așezate în baza autorității înțelepciunii și bunului simț spiritual al înaintașilor – au rolul să tempereze și să marginalizeze firea pământească! Pentru că, cu cât se vede mai multă fire și pământesc în mijlocul nostru, cu atât imaginea Domnului nu mai este zugrăvită clar. Cu cât firea este mai pusă la respect (în câte feluri și moduri legaliste ar trebui, dacă așa vreți să le ziceți) cu atât Adevărul va fi mai la El acasă.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

27 răspunsuri sa “EDITĂRI ȘI MODERĂRI, ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI ABSOLUT”

 1. M-am bucurat de articol , ramaneti langa cuvant frate Cristian pentru ca multi crestini stau azi ingramaditi la granita dintre duhovnicesc si firesc . Fiti binecuvantat !

 2. Frate Ionescu

  Liberalii si libertinii de care vorbiti folosesc urmatoarele metode de intimidare pe bloguri:

  1. Ataca in haita
  2. Sunt foarte vocali
  3. Au un vocabular violent; nu se dau inapoi de la vulgaritati
  4. Acuza mincinos
  5. Nu cunosc frica de Dumnezeu
  6. Pozeaza in crestini autentici
  7. Scuza pe agresor si condamna victima
  8. Cand sunt dovediti mincinosi se dau drept victime
  9. Urasc sfintenia si pe fratii autentici
  10. Submineaza bisericle si pastorii conervatori cerand reforme de natura umannista
  11. Au un comportamnet maniacal, fanatic liberal; nu pot sa inteleaga un argument Biblic sau logic. Indiferent de ce li se spune se intorc la retorica lor asa cum fac ca membrii sectelor.

  Lor li se potriveste aceste versete:

  „4 Cu toată nevinovăţia mea, ei aleargă, se pregătesc: trezeşte-Te, ieşi inaintea mea, şi priveşte!
  6 Se întorc în fiecare seară, urlă ca nişte cîni, şi dau ocol cetăţii.
  7 Da, din gura lor ţîşneşte răul, pe buzele lor sînt săbii; căci zic: ,,Cine aude?„
  8 Dar Tu, Doamne, rîzi de ei, Tu Îţi baţi joc de toate neamurile.
  9 Oricare le-ar fi puterea, eu în Tine nădăjduiesc, căci Dumnezeu este scăparea mea. (Psamul 59: 4-9)

  Paul Dan

 3. sa nu-i stergeti chiar pe toti; nu o sa vedeti diferenta. pace.

   • (…)
    ––––––
    Am editat pentru că nu intenționez să deschid ACUM acest subiect.
    Totuși, nu există NICIO asociere și nu am declarat (eu) nimic despre persoana în cauză.
    Deci, nu am de trecut nicio punte…

    • aţi înţeles greşit frate Cristi…

     mă refeream că el (…) se face frate cu dracul ca să treacă puntea. Se asociază şi ne linguşeşte pe noi, pe dumneavoastră când e în război şi când are interes..

     în rest: să piară „ereticii penticostali”

     • Da, dar când s-ar întâmpla asta, credeți că aș rămâne nepăsător?…

     • Păi tocmai asta face acum frate Cristi..

      întrebaţi-l numa ce părere are despre penticostalii clasici, care cred în botezul cu Duhul Sfânt ca fiind o experienţă ulterioară şi distinctă de convertire şi care se manifestă prin vorbirea în alte limbi….

      şi mai ales despre stăruinţele noastre…poate nu va recunoaşte, dar la impresia deţinerii adevărului pe care o emană o să vă daţi seama.

      sfatul meu este să nu vă încredeţi în el, când vi se adresează cu „frate”…

     • Crestin după Cuvânt 25 februarie 2013 la 1:09 PM

      Foarte bine punctat frate Ted. Dacă se uita cineva in arhivele lui mai vechi, descoperi adevarata opinie despre noi- penticostalii sant eretici.

 4. Interesant cum liberalul crestin foloseste aceleasi tactici ca si liberalul politic…
  M-am gindit „long and hard” ca sa gasesc un exemplu de biserica romaneasca reformata in stil modern care are multi tineri … none… nu pot sa atraga nici pe cei pe care (ei spun) doresc reformarea…

  • Liberalul crestin care face amenințari de genul celor din articol nu e crestin. Nici intr-un caz reformat. Poate deformat, da…

  • Crestin dupa Cuvant/ Ted Lucas
   Nu stiu daca e vorba de aceeasi persoana, dar si eu am scris despre cineva care foloseste aceasta „rampa de lansare”, in timp ce pe noi (penticostalii) ne considera eretici. Intentionat sau din greseala postarea mea a disparut, dar mi-a atras atentia opiniile voastre.

 5. Daca s-a pierdut ceva in biserica este caldura, clocotul acela care atrage omul. Cineva spunea foarte frumos ca in lumea aceasta oameni sunt in „era glaciara”, iar cand vin in Biserica DOMNULUI acolo trebuie sa gaseasca caldura de care au nevoie pentru sufletele lor.
  Clocotul acela care e de dorit aduce omul la pocainta. Spunea DOMNUL ISUS catre ingerul bisericii din Laodicea „O! Daca ai fi rece sau in clocot! Dar fiindca esti caldicel am sa te vars din gura MEA.” O Biserica care vrea sa fie si cu reforma de dragul reformei si care vrea sa respecte si BIBLIA are o problema mare. ISUS sta la usa si bate. Atentie la neatentie. Unde este ISUS cand ne adunam? Mai este EL asa cum credem noi cu noi? Sau doar ne amagim cu cuvinte usoare. El vine acolo unde este sfintenie.
  O reforma adevarata este aceea care pune sfintenia la locul ei. Orice alta reforma este doar foc de paie. Asa ca atentie cum bine spunea si fratele CI.

 6. tot mai mult vedem cu ochi nostri ca multe biserici au renuntat la ce este biblic si au aplicat fel si fel de legi lumesti.acele biserici frate sunt goale de tot ce este dumnezeu.vin dintro biserica plina de putere si duhul domnului este prezent in adunare biserica elim timisoara stiu ce spun.acum locuiesc in franfurkt si am vazut k ochi mei ce inseamna schimbare si libertate in biserica domnul sa te intareasca sa stai drept impotriva provocarilor ce vor veni peste tine frate si duhul domnului sa te lumineze asupra ce e bine si ce nu amin

  • …cind atacurile la persoana se suprapun dezbaterilor religioase si asa sterile,cel cit de cit intelept se retrage…defaimatorii made in Romania sint extem de perversi…vindecatoru are mare dreptate…

 7. Frate cristian,
  vá amintiti cá intr-un comentariu despre demisia papei spuneam cá am unele informatii si cá nu de buná voie demisioneazá?…uitati-vá la stirile yahoo despre demisia papei. Motivul?
  „Luchas de poder, malversación económica y relaciones homosexuales”
  Homosexulali asteaptá ca noul papá sá fie intelegátor cu ei,tánár,energic,sá-i inteleagá…adicá mai liberal…
  Nu e de mirare cá si la noi au luat-o unii razna.Stiti ce má preocupá? De la revolutie incoace am tot condamnat liberalismul care a intrat in bisericá(nu multi au luat seama) . Acuma bietii(unii)nu mai stiu si nu mai pot face fatá situatiei.Vor avea puterea sá recunoascá si dacá e nevoie SÁ SE dea la o parte cei ce nu sánt in stare sá SE schimbe sau sá schimbe ceva?Eu cred cá asemenea lui Saul NU o vor face,ci vor gási scuze :ba cá asa sánt vremurile,ba cá sántem chemati la dragoste,ba cá Dumnezeu e Cel ce judecá, nu noi…

  • Cer iertare pentru c mic. L-am vázut tárziu.

  • Ma bucur, ca asa „am simtit si eu” ca se vrea inlaturarea papei
   pt ca promova valorile familiei, era impotriva infierii de copii de catre pidosnici.
   Pavel cu ai lui a fost batjocorit in Filipi, el spune apoi tesaloncenilor:
   Evanghleia nu o propovaduiam intemeindu-ne pe necuratie, pe ratacire, pe viclenie!

 8. Oamenii vorbesc de dragostea lui Dumnezeu, dar ignora faptul ca El este si un Foc Mistuitor si Sfant Absolut, si are pretentiile Lui pe care le-a relevat de-a lungul istoriei – atat in vechime cat si prin Fiul pe care ni L-a trimis. Daca oamenii ar fi constienti de dimensiunile infinite ale atributelor Domnului si de pretentiile Lui de la noi, atunci le-ar pieri cheful de libertinism si de a mai trai intr-un mod usuratic. In plus, le-ar pieri si cheful de snobism atunci cand sunt confruntati cu adevarul, si decat sa-si justifice trairea in neoranduiala intr-un mod guraliv si obraznic, ar face mai bine sa se coboara inlauntrul lor si sa-si schimbe viata in conformitate cu Cuvantul Domnului.

 9. Am citit (ascultat) aproape toate acele peste 100 de comentarii. N-am nimic de adăugat decît ceva despre reforme şi reformatori, anume cei ce vor să implementeze firea lumească prin adunările sfinţilor. De ce-ar vrea ei asta? Soţia mea, cînd era mică, duminica-nloc să meargă la adunare se ducea la cinematograf. Acum reforma vrea s-aducă spectacolul în adunare deoarece e gratis, sau plăteşti dacă vrei.

  GALATENI 5:17 – Căci firea pămîntească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pămînteşti: sînt lucruri protivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.

  Probabil conform Romani 7, scrie aici că „nu puteţi face tot ce voiţi” – dar tocmai aceasta vizează reformatorii, să poată face tot ce vor. Mai multă muzică dar mai puţină rugăciune. Mai rău, muzica e ca să fie muzică, nu ca să zidească prin mesaj. Dacă cele două, Duhul şi firea, sunt potrivnice atunci cum se încearcă a le pune-mpreună-n acelaşi loc.

 10. http://delightintruth.com/2013/02/22/could-jesus-culture-be-more-popular-than-jesus-christ/

  Un excelent articol scris de prietenul nostru , Chris Pruneanu worthy to be a guest post on any blog…. 🙂

 11. Frate pastor Ionescu

  Ati fost criticat ca ati abordat cazul C. Barbosu. Iata noi dezvaluiri care ii lasa de rusine pe cei care s-au revoltat. Am sa revin cu un raspuns pentru Ted Lucas. Multumesc.

  http://ioan8.wordpress.com/2013/02/22/c-barbosu-si-noi-dezvaluiri-bulversante/

 12. Va salut cu „…fraților, rugați-vă pentru noi, pentru ca să se răspândească repede Cuvântul Domnului și să fie onorat, ca și între voi, și ca să fim scăpați de oamenii răi și imorali – pentru că nu toți au credință.”

  „Însă Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine şi s-o audă toate Neamurile. Şi am fost izbăvit din gura leului. Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin”

  Am incredintarea ca vi se vor implini aceste izbaviri si dvs…..

 13. Draga frate Ionescu
  (…)
  –––––
  1. Tot ceea ce scriu pe acest blog este din punctul meu de vedere.
  2. Din păcate, fratele menționat este din ce în ce mai…
  3. Fără adevăr nu se poate ajunge în rai.

  PS am editat pentru a evita anumite… nume.

 14. Lui Ted Lucas

  Eu nu intretin nici o corespondenta cu pastorul C. Ionescu. I-am scris de cateva ori si nu mi-a raspuns niciodata! Alte persoane cu care aveam divergente acute mi-au raspuns. Totsi nu m-am suparat.

  Este complet nerealist sa astepti de la mine, tu Ted Lucas ca eu ca baptist sa am convingeri identice cu credinciosii penticostali. Nici eu nu astept ca Pastorul Ionescu sa gandeasca ca baptistii iar dansul a spus-o in multe randuri pe blog.

  Sunt baptist dar cred ca toti baptistii ca Duhul Sfant vindeca supranatural cand vrea El si pe cine vrea El ca raspuns la rugaciunile bisericii. Eu am experimentat vindecare miraculoasa, ca si alti credinciosi din orce denominatie evanghelica in urma rugaciunii fratilor.

  Nu cred in vindecatori. Vedeti o serie de patru articole pe blogul meu despre ocultul William Branham. Eu prin harul Domnului mi-am facut tema…http://ioan8.wordpress.com/2012/10/20/am-trait-minuni-dar-resping-marturia-ocultului-william-branham/

  Lucrarea branhamista de tip Ploaia Tarzie a fost condamnata de marea denominatie penticostala Adunarile lui Dumneze ( AOG) http://www.christian-witness.org/archives/cetf2001/latterrain01.html

  Ne pasa de fratii nostrii din Romania si de aceea postam pe diferite bloguri in mod reciproc ca sa avertizam bisericile impotriva carismatismului,, liberalismului si libertinismului.

  Pastorul Ionecu a fost printre singurii care a avut curajul sa abordeze problema Crislamismului, iar cand a demontat pretentiile lui Ton si Barbosu l-am felicitat, deoarece multi pastori evanghelici au devenit mai fricosi decat pe vremea comunista.

  Te Lucas ce incerci tu sa faci prin postarile tale? Domnul vede!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cronici mondene (84) Cimitirele de vorbe | Vindecătoru - 22 februarie 2013

  […] la gabaritul meu, mi-aş fi frînt negreşit gîtul) dacă să fac postarea asta sau nu. Dacă nu citeam la Cristian Ionescu un crîmpei de frază (pe care îl voi reda mai jos) şi comentariile sale legate de genul de […]

 2. 12 postări în Top 100 WP (24.02.2013) | Romania Evanghelica - 23 februarie 2013

  […] EditĂri Și ModerĂri, În CĂutarea AdevĂrului Absolut (popaspentrusuflet) 10. După paşapoarte, vom avea şi cărţi de identitate cu cip […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: