VECHIUL TESTAMENT ȘI PEDEAPSA CU MOARTEA CA RECURS MORAL

achanNu, fiți liniștiți, nu voi cere pedepse capitale; de fapt sunt… instinctiv împotriva pedepsei cu moartea. Dar am citit în Vechiul Testament despre nenumărate cazuri în care imoralitatea, încălcarea legilor și poruncilor divine și ereziile erau eradicate odată cu păcătosul. Pentru mulți cititori ai Scripturilor, acestea reprezintă obstacole serioase în a mai crede într-un Dumnezeu bun.

Totuși, există vreo rațiune a pedepsei cu moartea în asemenea cazuri și, mai mult, pedepsirea întregii familii, lucru cerut chiar de Dumnezeu. Aș dori să analizăm un caz recent, republicanul Rob Portman, senator în Congresul Statelor Unite, care a declarat că este în favoarea căsătoriilor între sodomiți, dezvăluind faptul că fiul său este homosexual.

În mod normal, aceste fapte scârboase ar trebui să producă repulsie oricărui om normal. Că se afișează pe străzile lumii în parade dezgustătoare ale desfrâului ar trebui să fie caz penal. Ideea de legalizare a căsătoriilor între asemenea… oameni, așa ceva nici nu trebuia să treacă prin capul cuiva.

Până să afle de orientarea sexuală a fiului său, Portman era un republican drept credincios, cu vederi conservatoare și unul din potențialii candidați la înalte oficii politice. Unde s-a produs schimbarea de poziție și pe ce criterii? În familie, în baza simțămintelor de părinte.

Întrebarea este cum protejezi un popor de aceste devieri grave de la normele elementare de moralitate? Să nu uităm, sodomia lovește crunt în cele mai esențiale pârgii de susținere și perpetuare a umanității. În vechime, copilul care se făcea vinovat de neascultare de părinți trebuia adus la poarta cetății, judecat și condamnat la uciderea cu pietre. A ascunde sau îngădui nelegiuirea era același lucru cu a o comite. Mai mult, în anumite situații (Acan de exemplu), Dumnezeu a dispus exterminarea unui întreg clan, păcătosul fiind considerat un exponent al tendințelor spre păcat ale acelei familii.

Suntem în Noul Legământ. Nici nu se mai pune problema uciderii cuiva pe considerente morale. Mi se pare curios și duplicitar că se mai practică pedeapsa cu moartea. Înțeleg de ce unii oameni trebuie închiși pe viață pentru că sunt un pericol pentru societate. Din punctul meu de vedere, sodomiții ar trebui incluși în această categorie. Dar, în lumina dezvăluirii lui Rob Portman, am dorit să justific modul în care era abordată problema nelegiuirii în vechime și felul în care Dumnezeu o va soluționa definitiv în focul iadului.

sursa foto AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

16 răspunsuri sa “VECHIUL TESTAMENT ȘI PEDEAPSA CU MOARTEA CA RECURS MORAL”

 1. Daca tot nu condamna aceasta forma grava de deviere sexuala, cum de altfel ar trebui ,”drept crediciosul „macar sa nu o sustina de buna . Desigur sunt crestini doar cu numele toti care suporta sau inchid ochii fata de asfel de pacate , comform Rom 1 : 26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;

  27. tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.

  • Catmiel , sa nu uitam ca pacatul homosexualismului este o pedeapsa a lui Dumnezeu impotriva celor” au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s’au închinat făpturii în locul Făcătorului…

   Cit despre pedeapsa cu moartea.. argumentul ca noi traim sub legamintul cel nou este valabil numai bisericii… lumea seculara nu este sub acel legamint….Pavel este foarte clar in privinta acestui subiect:

   Romani 13:4
   El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să -L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău

   Cei care sint sub noul legamint nu au voie sa se razbune… dar guvernul secular are, si inca cu sabia , care inseamna pedeapsa cu moartea.

   Pavel face o separare clara intre stapinire (imparat , govern) si biserica…

   • Gabi,

    si lumea seculara n-ar trebui sa se pocaiasca si fiecare in dreptul lui sa fie sub Legamantul cel nou, atat simplul muncitor , cat si cel care lucreaza in administratie ??? Si legile civile din lumea seculara nu ar trebui sa-si aiba ca model de inspiratie in concepere, Biblia ? In timpul Imparatiei de 1000 de ani credinciosii, nu se vor inspira din Biblie pentru elaborarea noilor legi civile si penale ?

    • Gabi,

     si am omis sa, scriu in comentariul de mai sus: ce parere ai in timpul Imparatiei de 1000 de ani, va mai fi lege penala, care sa pedepseasca cu moartea ?

   • Gabi, o remarca: pedeapsa lui Dumnezeu s-a manifestat prin faptul ca i-a lasat sa-si faca de cap. Homosexualitatea si celelalte pacate descrise de Apostolul Pavel in Romani 1 ne arata de ce este capabil omul fara Dumnezeu. Modul in care a formulat fraza, lasa de inteles ca Dumnezeu ar fi pus in om dorinta de a pacatui, ceea ce este imposibil.
    Cu respect,
    Gabriel Cimuca

 2. Nu in inchisoare pe viata , mai bine separati de restul lumii ,- pe viata :ei pe o insula si ele pe alta . Fara posibilitate de procreere vor ajunge la autoextinctie .

  • Santrio,

   (…)Orice om care a cazut in pacat are dreptul la reabilitare, mai putin cel care a hulit pe Duhul Sfant ! Homosexualismul este rezultatul posesiunii demonice a unor duhuri de curvie foarte puternice, care au existat in acei oameni, inainte ca ei sa ajunga homosexuali. Starpirea acestui rau de la radacina, este eliberarea lui de sub stapanirea acelui demon si nu deportarea pe o insula pustie, in care sa zaca in acel pacat, pentru restul vietii ! (…)

 3. Am citit niste ginduri despre cum ar trebui sa fie comportamentul nostru
  fata de acesti oameni care savirsesc pacate scirboase :
  iubire, iubire, iubire si incercare de a-i scoate din iad.
  Inainte vreme, cind eram tinara, era o rusine sa pronunti macar cuvintul,
  acum ne-am obisnuit datorita masmediei sa l folosim fara rezerve, ca si cuvintul sex,
  care era folosit doar vulgar, acum il folosim cu alta tenta, eleganta, si nerusinoasa pt credinciosi (oare?) insemnind acelas lucru de fapt;
  semn ca ne-am schimbat”ceva”…. in rau in comportament.
  Eu cred ca orice pidosnic se poate intoarce la Dumnezeu, si se cunosc cazuri;
  e prematur sa-i luam viata, care este doar la latitudinea Creatorului,
  insa cum se face ca ei isi predica faradelegea pe strai lezindu-ne pe noi cei multi;
  in timp ce , in curind nu vom mai avea voie „sa lezam”
  pe nimeni vorbind despre Dumnezeu.
  Ramine atitudinea noastra de acceptare a mizeriilor legilor lor, care sufoca perpetuarea speciei pina la urma, lucrul cel mai grav, de care nimeni nu tine seama, reducind totul la acceptarea placerilor dubioase, scirboase a unor oameni nenorociti.
  Ce facem noi cei „alesi”?
  OOO!!!!!!!!!!!!!
  nimic!
  Stiu ca se pot aduna semnaturi, si ortodocsii au facut asta in Romania, pe acre am semnat si eu, ca „ai mei” dorm din nefericire, adica cel mult”vorbesc” ca si acum, intre noi.
  Pai sa nu-i omorim, dar macar sa facem ceva ca nepotii si fiii nostri sa nu fie nevoiti sa tariasca intr-o lume murdara.
  Daca „ei ” au voie sa -si spulbere mizeriile, si noi avem voie sa ne STRIGAM CREDINTA!

 4. erata
  pe strazi
  Noi trebuie sa ne strigam credinta in Dumnezeu care este impotriva acestor patimi
  ( nu boli) scirboase, iar ei, sa fie impotriva pacatului care omoara pepetuarea vietii
  pe pamint, daca tot nu inteleg altceva.

 5. Frate Cristian, va citesc in mod regulat post-urile si ma bucur ca va dedicati timp si acestei activitati in ciuda criticilor.
  M-ar interesa si cred ca nu numai pe mine o serie de articole referitoare la W. Branham si invatatura lui, in Romania am inceput sa ne confruntam din ce in ce mai mult cu invatatura aceasta a botezului in numele lui Isus si Dumnezeu in 3 functii nu trei persoane .
  Ma gandesc ca fiind acolo, aveti o vedere mai ampla despre fenomenul acesta.

 6. Schimbarea de pozitie fatza de homosexualitate poate lua dimensiuni la fel de periculoase ca si sodomia in sine, mai ales cand e vorba de oameni cu influenta. Sodomitul pacatuieste si i-si va lua pedeapsa de la Dumnezeu, daca persista in nelegiuirea lui. In schimb omul cu influenta, cum e cazul Rob Portman, poate veni in Senat cu o agenda imorala „bine ticluita”, prin care sa puna sodomia sub protectia legii, agravand astfel traiectoria unei societati care si asa e pornita spre rau.

 7. Remus , Nu Stiu ce ai scris acolo [ unde ai fost moderat ] ,dar , ma bucur de interventia ta , se vede ca ai o incarcatura echilibrata cu Mila , nu doar exigenta si condamnare . In imaginatia ta ai vazut 2 insule ” Pustii ” , dar eu , le vedeam cu toate facilitatile si cu tot ce poate sa confere viata de azi , [ mai putin libertatea de a reveni ptintre noi recrutand noi candidati si a infiia micuti inocenti .] Ei se tot plang ca sunt minoritate , ca sunt discriminati etc , eh ! , fiind Ei toti pe o insula si Ele toate pe alta , vor deveni majoritari : – sa-si infiinteze un guvern al lor si sa-si respecte filozofia de viata pana la moarte. Intre timp daca , unii se scarbesc sau le este groaza sa mai traiasca in doctrina lor ,– sa l-i se dea dreptul sa vina inapoi . Fr Remus , sunt de acord ca fiecare individ are dreptul la viata si la pocainta non stop , dar scarboseniile lor starnesc impotrivire pt ca pe langa ei , mai adopteaza si copilasi nevinovati de la familii evident [barbat – femeie ] si ii cresc in spiritul lor. Daca cred in ce fac , sa inventeze ei ,– o noua viata [ din 2 femele sau din 2 masculi ] Daca s-ar face insule sau tarisoare numai pt crestini , as prefera sa ma mut acolo . Pt ca ”astia” s-au infiltrat si prin bisericile altora dar si -au facut si de-ale lor….se ordineaza , se da cina , cica ajuta si infiiaza copii ,etc –– e la culmea ! Legile le-au permis mai mult decat l-i se cuvenea ,si acum vor mai mult decat le e prmis. Sa nu ne trezim condamnati intr-o zi , pt ca ingaduim ca ”dovezile ” si ” logicile ” homoxesualilor , sa modeleze felul in care intelegem adevarul sau ca , ce ne spun ei , de fapt favorizeaza Scriptura . Tolerandu-i la nesfarsit au ajuns sa inceapa ei lupta de clasa impotriva noastra si , sa nu , ne miram daca se va incheia triumfal prin atenuarea contradictiilor , ”purificarea lumii ” si transfigurarea omului in ” marea sinteza finala ”–vom ajunge goi ca imparatul din poveste . –-P.S.-Vorba sorei Eliza…trancanim si noi sa ne mai descarcam ofurile , dar masuri concrete nu stim sau nu avem putere nici cat ortodoxii .

  • Santrio,

   comentariul tau scurt cu insulele a fost lipsit de explicatiile pe care le-ai dat ulterior, motiv pentru care nimeni nu putea deduce ceea ce iti imaginai tu ( insule populate cu tot ce au nevoie pentru a exista ). Acolo unde am fost moderat a fost o atentionare ( fara sa te jignesc in vreun fel ) la felul cum ai gandit, fiind de parere ca, n-ai fost calauzit de, Duhul Sfant in comentariul tau.
   Acum lucrurile s-au mai lamurit, insa pe viitor trebuie sa, scri explicit ca, oamenii sa inteleaga ce doresti sa spui !
   In rest, sa fi sanatos !

 8. pedeapsa cu moartea este Biblica ca oranduire umana si nu a fost desfintata de Biblie. sunt lucruri pe care daca statul le cere sau le face trebuie sa ne opunem. pedeapsa cu moartea nu e unul dintre ele.

 9. E limpede ca trebuie sa luam atitudine cind se voteaza legi contra Cuvintului;
  chiar si ca persoana necrestina, sa nu aiba voie sa infieze copii facuti de altii,
  sa si faca singuri, daca tot sunt atit de „destepti”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: