FRAUDA VIITOROLOGIEI DIN PERSPECTIVA COMBINAȚIEI UMANISM-TEHNOLOGIE

20130321-010935.jpg
Celebrul viitorolog și inginer Jacque Fresco este convins că o societate bazată pe o economie a resurselor naturale și nu a finanțelor, unde producția și necesarul sunt determinate de roboți, în care opiniile sunt înlocuite de evaluări obiective, științifice, iar motivația oamenilor de a fi și a face este înălțătorul spirit al unui standard superior de civilizație, această societate este posibilă în viitorul nu tocmai îndepărtat.
Savantul locuiește într-o adevărată expoziție de structuri și medii care scot în evidență teoriile sale. Nu este surprinzător că Fresco așteaptă cu nerăbdare eliberarea umanității de superstiții și religii, oferind în schimb o lume idealistică în pragul utopicului, lume în care omul ajunge într-un rai construit de și pentru sine.
Dincolo de talentul extraordinar de a proiecta acest sistem și a-l dota cu toate resursele necesare, inclusiv tehnologia și procesul de producție, ceea ce nu reușește să determine altfel decât sub formă de… opinie, Jacque Fresco nu poate explica modul în care comportamentul uman se va schimba pentru a nu compromite perfecțiunea acestei noi lumi.
Din moment ce între hoți sunt și săraci și bogați, criminalii sunt și educați și needucați, iar răutatea, invidia și patimile de orice fel se pot atribui tuturor categoriilor sociale, mie mi se pare clar că nu o nouă civilizație va produce omul nou, ci va fi posibilă doar atunci când va exista deja omul nou.
Capitalismul a dovedit că acest om nou nu poate fi făcut de bună voie, comunismul a dovedit că nu se poate face cu forța. Iluziile lui Fresco, oricât de atrăgătoare, ele nu-l pot inspira pe om la mai bine. Singurul concept demonstrat practic și în timp este nașterea din nou propovăduită de Hristos și realizată prin jertfa Sa și puterea Duhului Sfânt. Aici pe pământ, în mijlocul acestui șantier al sufletelor se prelucrează omul convertit până va intra nou, produs finit în Împărăția promisă.
Cât despre imaginația acestui savant și a altora, nu m-ar deranja să fie așa cerul, măcar că acolo va fi depășită orice imaginație omenească, oricât de grandioasă ar fi.

20130321-005558.jpg

Sursa foto http://www.thevenusproject.com/

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “FRAUDA VIITOROLOGIEI DIN PERSPECTIVA COMBINAȚIEI UMANISM-TEHNOLOGIE”

 1. un articol tot despre viitor scris de Al Mohler despre prezenta pastorilor pe internet
  http://www.albertmohler.com/2013/02/26/the-christian-leader-in-the-digital-age/

 2. Asa este frate Cristian, tocmai de aceea a spus Domnul Isus lui Nicodim – „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
  Acum vreo sase ani, cand Domnul incepea cercetarea mea, m-am tot gandit la aceste cuvinte ale Domnului, si de ce era necesara nasterea din nou oamenilor buni, morali, cinstiti, cu o viata demna de urmat. Si Domnul mi-a dat intelegera ca:
  „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?”
  „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.”,
  si este adevarat, fiindca daca mostenitorii cerului nu s-ar naste din nou, s-ar repeta experienta lui Adam si Eva in Eden, insa:
  „Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului.”
  „Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo.”
  Si oamenii buni si morali, sincer de altfel, cum este poate si Jacque Fresco, dar care vor sa-L scoata din „ecuatie” pe Dumnezeu, falimenteaza in mod lamentabil, dar tind sa cred ca la mijloc este totusi mandria omului.

 3. Vaiii, chiar imi displace total..numai materie rece:((
  nu punea mai bine o gradina in fata ochilor care isi doresc o lume curata, frumoasa, facuta asa incit sa te bucuri?. 🙂
  Ceea ce a spus Pavel este ca va intrece orice inchipuire. 🙂
  aceea asteptam.
  Citeam azi in Ioan 6 atit de frumos, parca nu am mai vazut aceste versete niciodata:
  „Toti vor fi invatati de Dumnezeu.
  Asa ca ORICINE a ascultat pe TATAL si A PRIMIT invatatura LUI, vine la MINE.”
  ALELUIA!
  Fara ascultare si primirea invataturii Tatalui ne facem doar iluzii ca am avea un tratament mai special fata de altii.
  Nasterea din nou este certificatul de libera trecere, nu o alegere speciala pentru ca unii
  ar fi mai avantajati, ascultind si primind invatatura TATALUI !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: