MIERCURI – ÎNTRE CONSPIRAȚIE ȘI DECONSPIRARE

Iuda

sursa foto AICI.

Din nou în Templu, Domnul continuă să învețe norodul. Preoții, fariseii și cărturarii sunt într-o mare dilemă: L-ar ucide, dar le e teamă de popor. Ziua n-au încotro, trebuie să îndure mulțimile adunându-se să-I soarbă cuvintele. Fie pentru că nu i-a convenit felul în care a fost mustrat când cu vasul de mir, ori dezamăgit că – să fi fost el primul care a priceput? – Isus nu avea de gând să-i facă miniștri și nici să răstoarne stăpânirea romană, Iuda Iscarioteanul a luat legătura cu conspiratorii pentru a divulga unde l-ar putea aresta noaptea.

Trei și chiar patru fraude ale caracterului unui om îl determină să ajungă vânzător (de Domnul și de frați):

  1. Lăcomia (Ioan 12:4-6, Marcu 14:11)
  2. Invidia (Ioan 13:2, Luca 22:3 Iuda este sub influența, opresiunea și posesiunea diavolului și își însușește caracterul acestuia, mândria și invidia făcându-l să se ridice împotriva lui Dumnezeu)
  3. Dezamăgirea (Implicit, putem vedea cum Intrarea Triumfală a fost un prilej de dezamăgire pentru ucenici, poate cel mai mult pentru vanitatea lui Iuda. Să fi ajuns Iuda la concluzia că Isus nu ar fi Mesia ci doar un impostor? Multe ravagii spirituale a produs dezamăgirea apostaziei…)
  4. Frica (Matei 27:3-10 În acest caz, apare o nouă simptomă la Iuda: teama de a fi fost surprins de partea greșită a istoriei… În procesul vânzării, frica apare ori înainte prin intimidare – ceea ce nu a fost cazul la Iuda -, ori după aceea, aceasta din urmă numindu-se teama de a fi deconspirat)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “MIERCURI – ÎNTRE CONSPIRAȚIE ȘI DECONSPIRARE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: