EVOLUȚIONISMUL LUI DARWIN SUBMINAT DE PROPRIILE SALE PREROGATIVE ȘTIINȚIFICE

Turtlesursa foto AICI.

Charles Darwin și teoria sa cu privire la evoluția vieții au creat una dintre cele mai mari controverse în istoria omenirii. Devenită obiect de studiu în manualele școlare, proclamată știință deși este doar… pseudo, această teorie a zdruncinat crezul multora în Dumnezeu și în creație, a inspirat devierile unor teologi în capcana fuziunii creaționismului și evoluționismului și a provocat mari întrebări de ordin existențial.

Concluziile mele timpurii cu privire la evoluționism au fost că această teorie este mai mult religie și aproape deloc știință, apoi că nu poate coexista cu ceea ce spune Biblia despre creație și, în fine, toate premizele sale sunt imposibile fără unități de timp (aproape) nelimitate, o imaginație de tip babilonean (vrăjitorii cereau visurile pentru a-l înșela pe împărat, dându-i tâlcuiri false pe care acesta nu avea cum să le verifice, din moment ce evenimentele cu privire la care visase erau de domeniul viitorului de după el) și ideea preconcepută că Dumnezeu nu ar exista, de unde și nevoia unei noi teorii în afara genesei biblice.

Având în vedere că știința nu este un punct fix ci o traiectorie, Darwin și-a pregătit audiența pentru descoperirile absolut necesare care, în viitor, vor valida presupunerile sale. Necazul este că pretențiile pe care le-a emis și care aveau nevoie urgentă de acoperire științifică au rămas doar la nivelul imaginației:

 1. Nenumărate fosile care să justifice jaloanele de tranziție treptată între specii. Or fi pe undeva ( 🙂 ) dar, în afara unor falsuri, nu s-au găsit încă…
 2. Eliminarea totală a potopului global din ecuația evoluționistă, fapt istoric inconvenient căruia i se datorează depunerile de fosile acolo unde nu s-ar fi crezut că pot ajunge și care explică într-o mare măsură dificultatea (exagerarea duratelor istorice) de evaluare arheologică a timpului. În fapt, tot mai multe descoperiri validează descrierea biblică a potopului global și a unui univers tânăr (aproximativ șase mii de ani).
 3. În timp (în 150 de ani de… evoluționism sau măcar în ultimii șase mii de ani ori chiar mai mult trebuia să se miște ceva 🙂 ), ar fi fost absolut vitale (pentru evoluționiști) descoperirile unor tranziții în curs, developarera sau dispariția unor specii și/sau organe funcționale și senzoriale prin care să se justifice selecția naturală. Nimic!

Mai sunt multe de zis, dar celor care vor să știe mai mult, vă recomand să accesați AICI (îmi pare rău, doar în engleză).

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “EVOLUȚIONISMUL LUI DARWIN SUBMINAT DE PROPRIILE SALE PREROGATIVE ȘTIINȚIFICE”

 1. Pentru a accepta evolutionismul trebuie credinta… si inca mare credinta…

 2. Acesta este un subiect cu care m-am luptat inca de pe clasa a 2. Cred ca am citit Genesa 1, 2 si 3 de sute de ori

  .Comunistii nu au fost chiar asa de experti ca sa ma poata convinga dar nici biblia nu facea sens. Singura ancora care nu m-a lasat sa cad in ateism au fost minunile supranaturale 100% pe care le-am vazut in biserica si in familie.

  Acelasi lucru incearca si secularii in media si in scolile publice. Ataca genesa 1, 2 si 3. Baza bibliei pe care este construita intreaga crestinatate.

  Scolile nu fac religie , nu o sa vorbeasca impotriva credintei in Christos, dar discrediteaza primele capitole din Genesa prin teoria evolutiei folosindu-se de oameni in halate albe , de stiinta , aducind tot felul de (ne)evidente asa zis stintifice

  Este Normal ca mintea frageda a majoritatii copiilor nostrii sa capituleze in special cind in Sunday schools sint invatati tot felul de bazaconii ( in adunarile americane) sau muzica ( in cele romane) de catre invatatori bine intentionati dar fara o pregatire sistematica in a contracara invataturile seculare.

  Scolile ne ataca de la nord ,noi ridicam ziduri in partea de sud fara nici o grija.

  Scolile isi prezinta religia evolutionista cu ajutorul stiintei
  Biserica le da copiilor hirtii de colorat in care Adam, Moise , Domnul Isus sint desene animate si Dumbezeu este un tip cu barba….. sau mai rau , le arata vegitales …. inca o prostie mare …
  Este normal ca le dispare frica de Dumnezeu si respectul pentru Biblie.

  Si cind stiu ca tara asta este plina de materiale (ANSWERS IN GENESIS este una) cu care se poate contracara acest atac demonic …. dar multe din adunarile noastre cinta si coloreaza ….

  Tara arde si baba se piaptana ..

 3. Hank Hanegraaff– sustine teoria –micro evolutionismului– adica adaptarea vietuitoarelor la mediu( nici decum evolutia speciilor )– Sunt doua ipoteze aici– 1- Hank sa aiba dreptate . 2- Dumnezeu le-a creat specific pentru climate diferite. Daca ne luam dupa speciile salvate in arca lui Noe –Hank ar avea dreptate Nu vi se pare interesant -toate materialele- i-si contracta volumul la racire – culmea-APA- i-si mareste volumul si i-si micsoreaza masa (greutatea)specifica . DE CE????- Cum are grija Dumnezeu de toate –gheata fiind mai usoara pluteste , formind o patura protectoare tuturor vietuitoarelor ce traiesc in adincime. Altfel ?? nu ar mai exista viata in zonele geroase. Totusi Biblia nu specifica clar despre civilizatia,( aici vin arheologi cu descoperirile lor -pitecantrop, Homo sapiens, Neanderthal, Australo-pitec – Chiar se pune intrebarea, de ce atitea rase umane?) fauna si flora dinainte de potop– si de aici controverse si caderi de la credinta a unora. Parerea mea e ca nu ar trebui sa ne intereseze prea mult de trecut( nu cistigam si nu pierdem nimic si nici nu putem schimba planul Lui Dumnezeu) sa ne uitam inainte in a ne transforma -NOI- in OAMENI placuti LUI.

 4. Si mie mi s-au parut intotdeauna periculose prezentarea adevarurilor biblice prin desene animate, sau mai rau prin joc de pantomima pentru adulti ( lucruri ce duc in derizoriu credinta)
  🙂 Apropo de evolutie… este un domeniu in care, de veacuri, omul nu a evoluat…dimpotriva. Va invit sa vedeti despre ce este vorba: http://marianagoron.wordpress.com/2013/04/06/daca-ai-facut-cuiva-vreun-bine-ocoleste-l/

 5. Posibil ca exista o forma de evolutie, functie de mediul inconjurator, hrana consumata si alti factori. Dumnezeu a creat pe Adam, si iata ca din Adam avem atatea rase de oameni – asiatici, europeni, africani. Probabil ca fizionomia oamenilor s-a schimbat functie de factorii amintiti mai sus.
  „Evolutie” pot fi si acestea: Focul se aprinde prin metode moderne, nu numai prin ciocnirea a doua pietre; forta de munca animala a fost inlocuita cu masini; armele rudimentare din lemn si din piatra au evoluat in arme sofisticate. Si lista poate continua…
  Cat despre selectia naturala – Oaia bolnava si schioapa va ajunge prada fiarei salbatice mai repede decat una sanatoasa. (Ca si „crestinul” care schiopateaza de ambele picioare!)
  Nu cred in evolutia unei specii dintr-alta specie! Dumnezeu a creat fiecare specie dupa soiul lor, iar pe om dupa Chipul Sau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: