CÂTEVA LUCRURI CIUDATE CU PRIVIRE LA ATACUL TERORIST DIN BOSTON

Deoarece suntem în primele zile de după atacul cu explozive din orașul american Boston și cazul este încă sub investigații, ar fi prematur să dăm verdicte cu privire la identitatea sau motivația teroriștilor. Mai mult, atacul este încă în curs de desfășurare, considerând scrisorile otrăvite primite de membri ai Congresului american și chiar de președintele Obama.

Ar fi o dovadă de naivitate să nu vedem o conspirație bine organizată și coordonată. Nu cred că este vorba de protestul unui nemulțumit deranjat mintal, deși cine este în stare de asemenea fapte, trebuie că este deranjat rău de tot în suflet și la cap.

Ceea ce mi se pare ciudat este că nimeni nu s-a lăudat cu această ispravă, încă. De obicei, organizațiile teroriste își pun ștampila destul de imediat pe asemenea reușite, și pentru a-și demonstra capacitatea și relevanța. Acest fapt a generat deja teorii conspirative, precum că totul a fost orchestrat de guvern pentru a motiva suportul popular pentru legislația anti-arme dar și în vederea condiționării maselor la confiscarea drepturilor individului, oferindu-i în schimb siguranță. Personal, nu merg atât de departe.

Dar dacă în următoarele zile, nimeni nu va ieși de bunăvoie la lumină, atribuindu-și această faptă, înclin să cred că scopurile organizației care a declanșat acest atac sunt altele decât notorietatea. Aceștia se mulțumesc cu următoarele consecințe:

 • Accentuarea crizei economice;
 • Panică în masă și alterarea stilului de viață a societății;
 • Fie demascarea incompetenței guvernului, fie provocarea unor măsuri de reacție care să impună necesitatea emancipării guvernului;

Repet, toate sunt prea proaspete și în curs ca să ne permitem concluzii ferme, dar aceste ciudățenii ridică întrebarea: cine ar avea interesul să se petreacă toate aceste lucruri?

Într-o altă ordine de idei, până și această tragedie are un mesaj spiritual pentru această națiune. Pentru că singura protecție împotriva acestui gen de război este Dumnezeu… dacă ne întoarcem la El. Cam așa se spunea și după 11 Septembrie, 2011. Ce pocăiți erau toți, atunci. Femeia din imaginea de mai jos pare a fi înțeles… Oare?

boston

Sursa foto AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “CÂTEVA LUCRURI CIUDATE CU PRIVIRE LA ATACUL TERORIST DIN BOSTON”

 1. Un lucru este sigur: demonii au castigat ca, sa faca rau oamenilor !!! Sa ne rugam lui Dumnezeu sa lege ranile celor atinsi de explozii !!!

 2. Mă bucur că nu mergeţi pe teoria conspiraţiei. Ştiţi că şi despre atacul din 2001 au circulat tot felul de zvonuri, care mai de care mai fanteziste. Un lucru este cert: o parte a lumii este ascunsă de privirile mulţimii. Sunt secrete bine păstrate de-a lungul veacurilor care alimentează neîncrederea omului obişnuit că ceea ce vede sau i se comunică oficial e doar un surogat de adevăr. În biblioteca Vaticanului nu intră oricine. Au existat suspiciuni asupra atacului de la Pearl Harbor: au ştiut americanii că vor veni japonezii asupra lor sau nu? În România, preşedintele Ion Iliescu a declarat că adevărul despre teroriştii din revoluţia din ’89 se va afla cînd lumea va şti şi cine la omorît pe Kennedy…, cu alte cuvinte, probabil niciodată. O mare ziaristă din Rusia, care a plătit cu viaţa curajul de a-l fi înfruntat sistematic pe Putin, a afirmat că atacurile aşa-zis teroriste cecene asupra unor blocuri de locuinţe din tara ei erau, de fapt, orchestrate de Putin, pentru a poza în salvator şi a cîştiga, cu ajutorul armatei, puterea discreţionară în stat. Pe Ana Politkovskaia o cred. A spune, însă, că în America se petrec lucruri asemănătoare cu mascarada de democraţie din Rusia, mi se pare o mare eroare de judecată. Practic, pe calea asta nu ajungem decît la anarhie. Adică exact ceea ce şi-au propus teroriştii. Nu ştiu de ce nu au revendicat atacul, dar sunt convins că o vor face. Nu e prima dată cînd se întîmplă aşa. Răbdare, frate păstor, răbdare.

  • Stiti ca in juridic o modalitate de a gasi vinovatul este prin a raspunde la intrebarea: cui i-ar fi convenit aceasta fapta?

   Tare ma tem ca si la atentatele din 2011 administratiei Bush i-a convenit. Si asa i-a fost greu sa puna tara la razboi dar fara o motivatie proaspata.

   In Romania, cui i-a convenit revolutia acela a organizat-o.

   Partea interesanta este ca insasi gasirea faptuitorului nu rezolva adevarata dilema: oare acesta este piesa finala din aceasta fapta?

   Si hai sa fim seriosi, ieri ni se parea absurd sa stim ca am putea avea microfoane in casa si acum ni se pare normal sa vorbim la telefon stiind ca toate sunt inregistrate.

 3. Cred ca avem un comentariu pertinent in parerea dl doctor.
  Daca cineva se pricepe sau nu la acest fel de manifestari, iar este sub semnul intrebarilor. Avem exemplu sep 2001. Si citi ani au lucrat „marii” cunoscatori si cu ce cheltuieli ca sa rezolve .Si au rezolvat ce?
  Da , Rasvan are dreptate. Argumentul meu: planul are mai multe file.Pina la rularea lor finala, impricinatii nu au nici un interes sa-si bage singuri bete’n roate.
  De data aceasta actioneaza cu scoala mai bine invatata.Merg la rezultat nu la demonstratii de gasca. Oricum nu au nimic sfint in ei.

 4. …uite ca nu au revendicat atacurile,… dar se pare ca sunt ceceni, binenteles musulmani.
  Au schimbat strategia, si deocamdata nu mai apeleaza la arabi, ci la „fetze” caucaziene.
  Practic, de acum incolo, orice musulman din USA, poate fi un posibil terorist…deci?… se impune o supraveghere mai „eficienta”. O sa vedeti asta.

  http://www.realitatea.net/un-politist-ucis-explozii-si-teroare-la-boston-un-suspect-al-atacului-de-la-maraton-arestat_1162991.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: