JUDECĂTORUL CEL DREPT

voetDe când cu Pilda judecătorului nedrept a Domnului Isus, cam aceasta este percepția cu privire la sistemul juridic și vulnerabilitatea sa la subiectivism și corupție. Sunt destui judecători prinși la volan în stare de ebrietate, acceptând mită, tributari activismului social al convingerilor lor în detrimentul spiritului și literei Legii.

Recent, un judecător a dovedit că se poate și altfel. Era foarte aspru cu cei cărora le sunau celularele în sala lui de judecată. $25 amendă și confiscarea telefonului. Până când a sunat al lui și… și-a administrat sieși aceeași pedeapsă.

Unora li s-a părut caraghios, alții au comentat că și-a subminat propria autoritate, eu cred că a procedat corect.

Cu ceva ani în urmă, la o seară de tineret, în timp ce predicam, a început să sune un celular. Am zâmbit și am continuat. Iar a făcut gălăgie. Deja iritat, am îndemnat pe necunoscutul inculpat să-și oprească celularul. Iar și iar, după care iar a sunat. Exasperat, i-am administrat ăluia un perdaf pe cinste, timp în care… am încremenit. Nu cumva e al meu, în geanta de pe primul rând? Am verificat, așa era. Oh, sublimă inconștiență, mi-am iuțit singur porția. Cu scuzele de rigoare…

Acum, cineva ar zice, vezi?, dacă erai mai înțelegător scăpai mai ușor. S-o credeți voi că scapi vreodată ușor când o armată de adolescenți îți bufnesc (pufnesc ar fi fost elegant) în râs în față! Dar eu aș pune accentul nu pe faptul că nu trebuia să dea amenzi și să confiște celularele neobrăzate, ci pe faptul că a păstrat ordinea și liniștea într-un mediu care tocmai de așa ceva are nevoie și nu s-a cruțat pe sine însuși.

Asta dovedește că omul chiar crede în rânduielile pe care le impune și dacă le respectă el mai întâi, restul n-au ce face.

Demn de apreciat, Judecătorul Raymond Voet! (sursa foto la aceeași legătură)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “JUDECĂTORUL CEL DREPT”

 1. Intr-o biserica americana cuiva ii suna celularul. La a-l treilea sunat pastorul care predica se opreste din predica sii spune celui in cauza. Ar fi bine sa raspunzi ca s-ar putea sa fie un call inportant. Dupa o pauza scurta a mai adaugat. Poate s
  a fie chiar Isus si tu nu-i raspunzi? Nu m-as mira cu tehnologia de azi sa inceapa si Isus sa ne sune pe la celulare sau sa inceapa sa ne textue pe celular.

 2. Mai bine ne judecam singuri ,decat sa lasm pe alti sa ne judece ,atunci sa vezi:”verdict..”
  http://strainisicalatori.wordpress.com/2012/06/10/cu-celularul-telefonul-mobil-in-biserica/

 3. This is a cute way of dealing with a cell ring

 4. In tot raul este si un bine
  Celularul in bisericile romane a facut ca galagia sa dispara.. nici un tinar nu mai vorbeste, toti butoneaza la telefoane.

 5. PS 141 :6 – Cand li se vor pravali judecatorii dealungul stancilor , atunci vor asculta cuvintele mele ,si vor vedea ca sunt placute . –-Ps 141 :5 -Loveasca-ma cel neprihanit , caci lovitura lui imi este binevenita ; pedepseasca-ma , caci pedeapsa lui imi este ca undelemnul turnat pe capul meu……………….

 6. eu stiu pe unii crestini (din Berea) care in timpul predicii verifica daca ce a spus predicatorul este dupa scripturi… se fac si comentarii pe marginea predicii la fata locului cu ajutorul Google_ului si a text messag-ului …. ba inca se afla si daca cineva in alta parte a lumii spune ceva ce nu este kosher… in „real time”

  Sau dus vremurile cind ce se intimpla in adunare , sta in adunare…

  Aviz predicatorilor. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: