APARIȚIA ”NICIUNILOR”

none”The rise of the nones” sunt numiți aceștia, vreo opt milioane de foști ”activi” în bisericile de tot felul, care în ultimii cinci ani declară la rubrica religie: NICIUNA (”none”)! Vârsta lor este cuprinsă între 18 ani și până în 30.

Sunt împărțiți în trei categorii: Rătăcitorii (”The Nomads”) care caută și nu (mai) găsesc deoarece întotdeauna caută… altceva, Risipitorii (”The Prodigals”) care nu mai caută pentru că au ajuns la concluzia că oricum nu vor găsi și Exilații (The Exiles”) cărora li se pare că există împlinire spirituală și (mai ales) în afara bisericii.

Soluția, spun unii, ar fi ca bisericile să devină cât mai relevante pentru aceste categorii de îndepărtați, cu scopul de a-i apropia. Bineînțeles, relevanța constă în devenirea bisericilor după modelul stărilor spirituale în care se bălăcesc ei. Culmea, cam 43% dintre aceștia spun că dacă chiar le-ar mai trebui biserică vreodată, ar prefera un stil mai… tradițional și nu al bisericilor hip (”de maidan”, traduc eu…)

Tuturor celor care mai insistă să adapteze biserica după chipul și asemănarea culturii înconjurătoare, am vești proaste pentru voi: în loc să atrageți nones, îi… produceți!

Sursa acestor statistici AICI.

Un mesaj cu acest subiect AICI la 1:56:27.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “APARIȚIA ”NICIUNILOR””

 1. Barna Group manipuleaza tot timpul. Exemplu si in studiu de fata: „The initial Pew survey found that nearly one-in-three members of the Millennial generation (32%) has no religious affiliation. But, who are these faithless twentysomethings?” De cand si pana cand NO RELIGIOUS AFFILIATION inseamna FAITHLESS????….pentru ca asta se incearca a se implementa in mintea oamenilor si asta se numeste manipulare de constiinta….pe asta se bazeaza si musulmanii, daca nu te afiliezi cu ei esti fara credinta….

  • Uf…
   Deci cei care declară „none” la religion pot fi credincioși?… Mie îmi sună a atei!
   Cât privește Barna Group, este cea mai reputabilă instituție de sondaje.

   • In general DA. A nu fi afiliat cu nimeni nu inseamna a fi necredincios. Daca un penticostal, spre exemplu, este batjocorit de penticostali si decide sa se retraga din cult, la ortodocsi sau la catolici nu merge….declara in urma experientei proprii ca nu mai are nici o religie (ca si cult organizatoric)…vreti sa cred ca deacum este ateu sau necredincios (Faithless)? Nici pe departe…..

 2. Ma intreb: De ce? fondatorii Ateismului au fost religiosi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: