VATICANUL RAPORTEAZĂ: ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ, ÎN FIECARE AN, 100 DE MII DE CREȘTINI MARTIRIZAȚI

persecutionSursa foto AICI.

Un raport oficial al Vaticanului estimează că, anual, aproximativ 100 de mii de creștini sunt martirizați pentru credința lor. Dacă această statistică este corespunzătoare realității, niciun alt grup social, etnic sau religios nu este mai amenințat. Chiar dacă Biserica Catolică nu are prea multă credibilitate istorică în acest sens, subiectul și informațiile merită toată atenția.

Un impresionant număr de 200 de milioane de creștini trăiesc în țări ostile credinței lor, în special în lumea musulmană. Aparent, în zona post comunistă lucrurile s-au ameliorat vizibil, în vreme ce în alte părți se agravează din zi în zi.

Acum, dacă luăm în considerare spiritul civilizației în care trăim, tendințele sunt din ce în ce mai anti creștine. Creștinismul (adevărat) este supus unui asalt continuu din partea forțelor sociale care îi contestă valorile.

Într-un mesaj pe care îl consider foarte actual, pastorul și autorul John MacArthur (nu sunt întru totul de acord cu ceea ce crede și spune) spunea că în vremea Sa, Domnul Isus nu a fost suficient de religios, de aceea L-au ucis stăpânitorii de atunci. Astăzi, El ar trece drept prea radical și ar avea aceeași soartă! Fariseismul îmbracă forme la ambele extreme ale spectrului religios. Adevărații creștini sunt și vor fi din ce în ce mai mult victime atât ale radicalismului cât și liberalismului religios. Ambele sunt la fel de intolerante deoarece, fiecare în felul ei, reprezintă omul firesc care întotdeauna îl prigonește pe cel duhovnicesc.

Ne așteptăm la vremuri grele pentru că sunt vremurile din urmă.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “VATICANUL RAPORTEAZĂ: ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ, ÎN FIECARE AN, 100 DE MII DE CREȘTINI MARTIRIZAȚI”

 1. Corect ar fi: „….omul religios intotdeauna il prigoneste pe cel duhovnicesc…”

  • În Biblia mea scrie „firesc”.
   Mai mult sau mai puțin religios…

   • unPICdeDISCERNAMANT Răspunde 5 iunie 2013 la 1:32 AM

    Corect !
    Cuvantul „‘firesc”” cred ca include atat radicalismul religios nebiblic ( omul ultrareligios ancorat in cutume si traditii „”bisericesti”” , bigot , dar care nu are Duhul si calauzirea Lui , caci credinta lui nu este ancorata doar si numai in Scriptura ) cat si cealalta extrema nebiblica , cel liberal in credinta si traire ( omul care crede si traieste Scriptura atat timp cat ea nu concura cu interesele si placerile lui personale , firesti . Sau mai rau , omul orientat spre un „”crestinism”” hedonist ) . Tot firesc e si omul care isi pune oficial doar o eticheta de crestin dar in realitate el nu crede si traieste Scriptura ( considerand-o in cea mai mare parte alegorica , sau chiar ermetica si deci ne mai constituind un reper divin revelat noua , absolut si clar , chiar si in perioada postmoderna) . Acestuia , din urma , ii place sa experimenteze mai degraba o forma de epicurism postmodern dar combinat cu o doza mare de misticism de orice tip .

 2. Poate fi si duhovnicesc si religios?

  • Nu există spiritualitate fără religie după cum nu poți da cuiva apă să bea fără pahar. Religia este periculoasă doar atunci când paharul este mai important decât apa. Dar și apa fără pahar se pierde.

 3. Deci nu se poate spune omul religios
  il prigoneste pe cel duhovnicesc,
  pentru ca poti fi religios, dar nu firesc.
  Iar altii pot fi firesti dar nu si religiosi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: