(DOAR) UNDEVA DUPĂ UȘA RAIULUI, MĂCAR SĂ AJUNG ACOLO

open doorsSursa foto AICI.

Nu știu, poate dintr-un spirit umil, ca rezultat al unei agonii sufletești sau, cel mai probabil, neînțelegând prea bine cum este cu raiul, răsplătirile, viața veșnică și moștenirea lucrurilor de dincolo, mulți credincioși se declară fericiți doar să ajungă acolo. Locul preferat? Undeva într-un colț, la ușă, preșul de șters picioarele la intrarea în paradis, mă rog, multe asemenea clișee.

Nu voi elabora mai mult decât atât despre motivația de a spune asemenea lucruri, decât să atrag atenția că, în rai, Dumnezeu nu are locuri lângă (după) ușa (fără preș) a eternității. Ideea că ”anevoie” se intră în Împărăție are de-a face cu lupta de zi cu zi împotriva eului, a diavolului și a necazurilor vieții și nu cu felul în care cineva s-ar târî dincolo de linia de sosire a maratonului spre cer.

Acest gen de mentalitate produce creștini timizi, inepți și inactivi în slujba Împărăției în care ar dori să ajungă cam pe degeaba. Știu că mântuirea este în dar, dar păstrarea și ducerea ei până la capăt are de-a face cu o atitudine de a ne da ”toate silințele” și nu cu a fi ”leneși și neroditori”.

Deci, dacă e din smerenie, nu e necesară în acest caz (Pavel era foarte preocupat de răsplătirea muncii lui), însă dacă reflectă un mod de viață creștin, mare grijă: prea încercând pe undeva pe lângă ușă, depinde de care parte a ei vor ajunge…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

13 răspunsuri sa “(DOAR) UNDEVA DUPĂ UȘA RAIULUI, MĂCAR SĂ AJUNG ACOLO”

 1. Am auzit o versiune asemanatoare: Daca nu pot face parte din „mireasa Domnului, atunci macar „nuntas” sa fiu… 🙂

 2. Doar dupa usa, e ca si „doar o coliba aici jos imi ajunge”, vreau si aici jos mult mai mult decit ceea ce cint, si Acolo sus, sa mi pastreze careva vreun loc, fie el orice,
  chiar daca nu sunt „predestinat”. 🙂
  Adica avem un dumnezeu atit de rau, ca desi poate sa creeze oameni pentru RAI,
  mai face milioane pentru iadul destinat diavolului si ingerilor lui.
  Spunea fratele Bica ca nu se mai citeste Scriptura, din pacate „se vede” acest lucru.

 3. 🙂 m-am amuzat de spiritul a ceea ce ați scris. Sublim! Sunt si chestii nevinovate, de fapt le-ați subliniat accentuand ca nu e cazul. Îmi aduc aminte de fr. Simion Man cum povestea ca-si dorește sa ajungă măcar acolo, după usa, unde se pune matura 🙂

  • S-ar putea ca cineva care spune: „m-as multumi si langa usa”, sa fie invitat in fata, iar altcineva care spera locul #1, sa i se spuna: „da locul acesta altuia”, cum spunea si Domnul Hristos. Daca insa cel ce se vrea „dupa usa”, este lenes, inactiv si ne evlavios, sa nu se astepte la asa ceva !

 4. Personal, sunt de principiul ca in Rai nu vor exista locuri precum „langa usa” sau „pe pres”. Domnul Isus declara ca inaltarea Sa la cer va aduce dupa sine pregatirea unui loc pentru fiecare crestin sincer. Cu alte cuvinte, daca traim o viata dupa standardele biblice, asa cum ni se cere, vom avea un loc bine stabilit langa Dumnezeu. In plus, nu cred ca mantuirea se va realiza pe clasamente. Asta chiar nu o mai gasesc nicaieri…
  Decat sa-I cersim DOmnului mantuirea, promitandu-I ca nu acem nevoie decat de un colt de Rai sau doar de pres, mai bine ne-am pocai ca sa fim cu adevarat vrednici de ea in integralitatea ei, si am tinti spre o mantuire care sa ne apropie de Dumnezeu, nu care sa ne lase „dupa usa, unde se pune matura”!
  Parerea mea…

 5. „Pastrarea” ? 🙂

  • In rai vom merge cand vrea Dumnezeu si cand o sa ne cheme el Dumnezeu vrea sa ne pocaim cu adevarat si sa fim crestini Dumnezeu e mereu langa noi si ne ajuta noi traim o viata normala dc Dumnezeu nea chemat la el noi dc sa nu venim trebuie sa ne pocaim cum spune biblia dc facem cum nea poruncit el o sa fim mantuiti de Domnul.

 6. Ioan Bâle, Toronto Răspunde 6 iunie 2013 la 12:04 PM

  În mod obşnuit, cineva se pune lângă uşă din motive foarte diverse, precum ar fi:
  – Nu s-a integrat cum se cuvine în comunitatea unde se află în acel moment, a respins-o oarecum şi a fost respins de ea.
  – Nu este sigur că va sta prea mult acolo unde a ajuns, iar când vine timpul să dipară, o face fără să deranjeze.
  – Poate fi şi o speculaţie a celui mândru, că văzut fiind acolo tocmai el, cineva va veni să-l ducă într-un loc de o demnitate superioară.
  Cine atentează la locul de la uşa raiului, este bine să ştie că a fost deja atribuit apostolului Petru.
  Dar există o problemă a raiului conceput cu uşă. O definiţie cât de cât pentru uşă este: o deschidere existentă în pereţii verticali ai unui spaţiu închis, permiţând comunicarea între acest spaţiu şi ceea ce este în exterior.

 7. UŞA este Hristos !!!

 8. Este bine sa nu facem glume pe asemenea lucruri . Dacă cel neprihanit scapă cu greu, ce se va întâmpla cu cel nelegiuit si cu cel pacatos, spune Biblia. De aici se înțelege ca treaba cu salvarea sufletului, nu este nici gluma , nici joaca. Dumnezeu sa ne dea intelepciune. Dacă ne gândim la intrarea in Rai si nu ne gândim sa ne întâlnim cu Dumnezeu Tatal si cu Domnul Isus, atunci e bai mare cu asemenea gândire .

 9. Apropos,
  Dacă tot veni vorba de locul acela mult râvnit de „creştini„, loc despre care ne vorbeşte Domnul Isus Hristos în Ioan 14:2 În casa Tatălui Meu sunt multe locuinţe. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus, căci Eu mă duc să vă pregătesc un loc. 14:3 Şi dacă Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc … etc…
  Oare despre ce-o fi vorba aici? În ce consta pregătirea acelui loc ? Eu zic după logica mea că, dacă un loc trebuie pregătit, înseamnă că acel loc, ori nu avea încă tot ceea ce era necesar adică îi lipsea ceva, ori avea ceva în plus şi acel ceva trebuia eliminat, pentru ca acel loc să fie considerat pregătit.
  Deci repet întrebarea În ce consta pregătirea acelui loc despre care vorbea Isus Hristos în Ioan 14:2 – 3 ?
  Cunoaşterea răspunsului la această întrebare consider că este absolut necesară pentru orice creştin pentru că, de această cunoaştere depinde cunoaşterea a o serie întreagă de alte chestiuni biblice extrem de importante (mai ales pentru zilele noastre).

  • „logica mea”: Deut. 29:29

   • @Constantin din S.,
    Tot aceasta este şi logica mea, adică Deuteronom 29:29. Diferenţa este că expresia „Mă duc să vă pregătesc un loc” nu face parte din „lucrurile ascunse”. Expresia aceasta este explicată în Biblie. Condiţia este doar ca Biblia, să fie cunoscută în întregime. Atât conţinutul ei cât mai ales TEMA CENTRALĂ a Bibliei. – Ieremia 30:24 Mânia aprinsă a DOMNULUI nu se va potoli, până ce va împlini şi va înfăptui gândurile inimii Lui. Veţi înţelege în totul lucrul acesta în zilele din urmă [după unele traduceri „în cursul vremilor”]. Şi cartea profetului Daniel ne spune acelaşi lucru dar cu alte cuvinte: Daniel 12:4 Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi [cunoştinţa va creşte].”
    Şi încă un verset pe aceeaşi temă, cu referire, cred eu, şi la oamenii zilelor noastre: – Ieremia 33:3 „Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.
    @Ovidiu,
    Chiar dacă aparent este o glumă, există totuşi motive întemeiate în Scriptură legate de faptul că la nunta Mielului şi a Miresei Mielului vor fi şi nuntaşi. Depinde de cât de bine, şi mai ales de cât de liber (fără constrângeri şi prejudecăţi) este citită Scriptura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: