CUM SE PEDEPSEȘTE PĂCATUL – STUDIU

Am rostit acest mesaj ca parte din studiul Biblic din epistole (2 Corinteni). Este despre administrarea și gestionarea disciplinei bisericești. Aș fi curios (din partea celor care vor avea răbdare să urmărească integral – aproape o oră – studiul) să știu ce părere aveți cu privire la acest subiect extrem de sensibil. Pentru vizionare, accesați următorul video după cel afișat (nu știu de ce, automat este postat precedentul). Data mesajului cu pricina este June 13. Se poate apăsa pe ”Next” (>|) dedesubtul imaginii pentru a trece de lecțiunea din June 6 (v-am spus că aveți nevoie de răbdare 🙂 ).

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “CUM SE PEDEPSEȘTE PĂCATUL – STUDIU”

 1. Sunteti un bun prezentator! Ideile dezvoltate pe puncte, care incep cu aceeasi litera,va obliga la creativitate, arata ca v-ati pregatit dar nu e neaparat un castig. Da, cam lung! 🙂
  Acum ,iertarea lui Dumnezeu e una si iertarea Bisericii e alta. Sa nu pretindem niciodata ca iertarea lui Dumnezeu are loc la sfarsitul perioadei de disciplinare, stabilite de pastor sau a conducerii bisericii.

 2. Nicio biserica nu este perfecta, sunt pacate si pacate, dar in administrarea disciplinei bisericesti , cum procedati cu pacatele „invizibile”?
  In biserica unde am fost cindva membra, a fost pusa la disciplina studenta care a despartit o familie, sotul si sotia;
  aceasta pentru ca nu „a stiut” sa si tina sotul aproape. 😦
  Dupa ce au avut un copil, au venit la adunare, f.multi s-au dus sa le admire copilul
  nascut din curvie.
  Nicidecum reabilitati, fericiti cu copilul, sotia statea deoparte cu baietelul pe care il avea de la acest om( care odinioara era cond de Cor)izolata, nefericita, dar si umilita.
  Pastorul (nu mai era acelas care a pedepsit-o) a certat biserica, spunind ca acestia sunt dati afara din biserica si nu au voie sa la mai acorde atentie.
  Ce credeti, mai exiat pentru acestia doi mintuire?
  Preaiubitul meu Tozer. 🙂 spune:
  „protestantii de astazi se dau inapoi de la disciplina ca de la niste camasi de par si de la paturi de cuie .
  Ei fac asta nu pentru ca sunt liberi, ci pentru ca sunt in sclavie.
  Ei stiu suficient despre har in teorie ca sa inteleaga ca Dumnezeu nu ne cere sa ne mintuim sufletele ca sa ne pedepsim trupurile.
  Dar din cauza ca nu au primit harul fara plata ca un agent eliberator in inimile lor, ei nu sunt liberi,si din cauza ca nu sunt liberi, fug si de gindul disciplinei.”
  Biserica functioneaza dupa regulile din NT si credinciosii adevarati, inteleg ca poruncile lui Hristos pentru oamenii rascumparati , stau la baza functionarii bisericii.
  Nu este o sansa disciplinarea? adica este ultima sansa, dar ea se aplica foarte rar.
  Inseamna ca este gresit, omul care a pacatuit mergind in iad, direct din biserica, cum spuneti, in loc sa i se acorde sansa pe care biserica este obligata sa i-o dea.
  ps.
  e foarte bine ca sunt puse una dupa alta predicile cu studiul din Cor, le putem asculta fara sa cautam prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: