IMPRESII DE LA CONVENȚIE

phoenix-arizona-conventie-2013Primul lucru remarcabil este faptul că după 28 de ani, Convenția se desfășoară din nou într-un locaș de închinare al unei biserici. Din 1986, în fiecare an, biserica organizatoare a închiriat facilitățile corespunzătoare. Mai întâi auditorium de școală, apoi centre speciale pentru convenții. Participarea a crescut de la maxim câteva sute (nu prea multe) până în 1986, la aprox. patru mii până în acest an. Sanctuarul Bisericii Happy Valley, la capacitate maxima acomodează aprox. 3,500 de locuri. Deși organizatorii au fost pregătiți cu săli auxiliare cu o capacitate de cel puțin încă o mie de locuri, nu a fost necesar.

Avantaje indisputabile: sistemele audio-video lucrează… ca acasă, timpul de instalare și acomodare a echipelor de serviciu este redus cu mult, logistica și ordinea au fost mult mai eficiente pe un teren cunoscut, chiar atmosfera și atitudinea în general a participanților a fost mai.. de biserică.

Faptul că Pastorul coordonator Cornel Avram a insistat să reducă timpul dedicat fiecărui serviciu divin până la trei ore (bine, era de așteptat să fie mai degrabă către 3 ore și jumătate și chiar peste patru duminică seara, cu tot cu rugăciunile finale) a descongestionat programul liber al participanților care, astfel, au avut mult mai mult timp de părtășie cu familiile și prietenii.

Pentru o parte din familia mea a fost un prilej de reuniune cu cei dragi (fiica și ginerele, sora și cumnatul locuiesc în Phoenix, iar fratele meu cu familia au venit de asemenea). A fost cam cald (în jur de 40 de grade C) și umed (a și plouat Vineri), cum e de obicei în Septembrie în Arizona. Cei de aici spun că doar vreo patru luni e așa, celelalte opt fiind paradis. Noi zicem că opt luni sunt așa, doar patru mai bine. Adevărul e, probabil, undeva la mijloc 🙂 !

Revenind la convenție, am apreciat efortul și amploarea activității departamentului muzical. Mesajele și temele s-au îmbinat armonios pentru a motiva ascultătorii la împlinirea temei central a Convenției: ”Descoperă pasiunea slujirii!” Trebuie spus că Biserica Happy Valley este la ora actuală (luând în considerare facilitățile, numărul de membri, resursele, capacitatea de mobilizare și, nu în ultimul rând, dimensiunea spirituală) reprezentativă mișcării penticostale românești din America de Nord și nu numai.

Într-o notă de satisfacție deosebită, s-au împlinit șapte ani de când Credo TV este în emisie (lansarea s-a făcut în 2006, tot în Phoenix) și, de data aceasta, ca rezultat al protocolului aprobat de Consiliul Pastoral, Credo este partenerul media al Convenției.

Anul viitor, cea de-a 46-a Convenție va fi în Portland, Oregon, Filadelfia fiind biserica organizatoare (Pastor coordonator Vasile Cînpean).

happy-valey-church

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “IMPRESII DE LA CONVENȚIE”

 1. Ne-am delectat privind Conventia pe internet si prin Credo Tv. Felicitari fratilor de la filmare/sunet, in special lui Ionel Bonta care au facut o treaba extraordinara. Formatiille muzicale au fost la inaltime, chiar cativa membrii ai Corului Mixt de la noi(CHICAGO ELIM) au venit entuziasmati de amploarea Corului Conventiei si ne-au adus un suflu de prospetime care s-a simtit la repetitie. Multumim Domnului pentru fratii care au predicat si care s-au lasat calauziti de Duhul Sfant, niste mesaje practice si care au fost motivatoare pentru o slujire cat mai autentica. Domnul sa rasplateasca eforturile tuturor celor implicati in aceasta lucrare.

 2. no poftim… si eu care credeam ca o sa fie inghesuiala. Daca stiam veneam si eu

 3. Ce slujba e mai importanta in cadrul Bisericii: cantarea sau predicarea?

  • Pe primul loc este in orice caz ASCULTAREA, mai importanta decat orice slujba sau activitate facuta in numele Domnului si pentru Domnul. Cuvant-auzire sau ascultarea cuvantului conduce la credinta, credinta rodeste ascultarea. Jertfele sunt bune si necesare dar mai valoroasa este ascultarea. Daca ne uitam la slujirea de pe pamant a Mantuitorului Isus observam ca in public mai intai de toate propovaduia Evanghelia, chema pe oameni la Dumnezeu si apoi ii invata cum sa traiasca potrivit cu standardele imparatiei lui Dumnezeu, clar ca prima ca importanta este vestirea cuvantului lui Dumnezeu, prin aceasta se fac ucenici si asa se invata cei ce devin ucenici sa implineasca voia lui Dumnezeu, pe locul secund ca lucrare publica sunt consemnate minunile dar tot asa de bine poate sa fie loc pentru inchinare cantare, partasie si de subliniat ca rugaciunea la Isus este cea mai importanta lucrare ce o facea in privat, El si Tatal pe munte sau in locurile pustii, simplu de spus Isus se ruga; de aici putere in cuvant, putere de a face voia Tatalui la nivel absolut, putere in facerea de semne si minuni (…)
   Puterea in orice plan in chip spiritual vine din importanta si modul in care ne raportam la rugaciune, in special rugaciunile din mediul privat, eu si Tata de aici vine puterea de marturie si de aici vine puterea de slujire.

 4. Nu a fost rau cu ar fi loc si de mai bine in unele aspecte din desfasurarea conventiei. Au fost momente bune de cercetare si inaltare spirituala la fiecare program din cadrul conventiei faptul ca s-au desfasurat serviciile divine in biserica a adus un plus la reusita partasiei in cantare, rugaciune si cuvant. Loc de mai bine ar fi la cei ce sunt invitati sa participe la conventie, mai activi inseamna sa vina la astfel de adunari si poate frati responsabili cu predicarea evangheliei la conventie, unii ar fi bine sa inteleaga ca fiecare isi are locul lui in lucrarea Domnului si fiecare ar trebui sa stea la locul lui ar fi mai folositor sa fie asa pentru toti. La partea muzicala au fost lucruri bune, duhovnicesti, s-a vazut efortul celor implicati si rodul lor cu mici exceptii si aici unii se pare ca nu inteleg unde le este locul lor fiind ca oameni suntem de multe ori in loc sa punem pe Domnul in prima linie sau pe primul loc mai avem iesiri cand incercam s-o luam noi inainte cu toate ca ne dam seama repede ca nu merge cum vrem noi ci doar cum trebuie si trebuie cum vrea Domnul fiecare la lucrarea lui, la locul lui si sa se achite de responsabilitatile lui, mici sau mari. De la fiecare se cere cat i s-a dat asa ca una peste alta, chiar cu unele iesiri ce nu-si aveau locul tot nu poate sa fie umbrita reusita fratilor de la Phoenix, Arizona si nu numai… este si ramane una dintre cele mai reusite conventii ale penticostalilor din SUA si Canada.

 5. Mai multe impresii de la Convetia de anul acesta gasiti aici:

  http://armoniamagazineusa.com/2013/09/11/a-review-of-the-2013-romanian-pentecostal-convention-in-arizona/

  http://light4heaven.com/2013/09/11/a-review-of-the-2013-romanian-pentecostal-convention-in-arizona/

  Ne-a zidit sufleteste si mesajul Dvs. de duminica seara. Dumnezeu sa va binecuvinteze viata, familia si slujirea!

 6. Articolul Alinei Sopt in limba romana poate fi citit in ziarul „Occidentul Romanesc” din Spania:

  http://occidentul-romanesc.com/?p=8003

  God Bless You all!

 7. Va indemn sa ne rugam pentru fratii nostri penticostali din Camerun, unde un presedint enebun a inchis deja peste 100 de biserici: http://edition.cnn.com/2013/08/14/world/africa/cameroon-churches/?iref=obinsite

 8. Muzica a fost la inaltime, toate formatiunile au participat excellent, talant exprimat prin talent si spiritualitate, Domnul sa le reasplateasca munca si sudoarea. Ma gandeam clipele acelea la muzica din cer si cum va foi acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: