ÎN VREMEA ACEEA… (2 OCTOMBRIE, 2013)

De mai multe ori, atât în cărțile istorice cât și în cele profetice ale Vechiului Testament, găsim expresia ”în vremea aceea…”, fie cu referință la ceea ce s-a întâmplat, fie se va întâmpla… cândva.

Tendința noastră este să pendulăm între viitor și trecut, fără a sesiza că și prezentul este o astfel de ”vreme”. Noul Testament apelează mai degrabă la formula ”atunci”. Acum, astăzi, este o astfel de ”vreme”, un ”atunci” care a fost anticipat profetic și care va intra în istorie.

În perspectiva biblică, astăzi este pentru mine, pentru noi, o zi de har și binecuvântare în care să-I mulțumim Domnului că ne-a dăruit mântuirea, descoperirea marii taine a lui Dumnezeu pentru oameni.

Astăzi nu simt nevoia să cer ceva personal, afară de înțelepciunea și puterea de a trăi încă o zi pentru El, ci doresc să-I mulțumesc că trăiesc într-o ”vreme” despre care profeții au anticipat cu… nostalgie, încercând să descifreze acest glorios viitor:

”Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ținta cercetărilor și căutării lor stăruitoare. Ei cercetau să vadă ce vreme și ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, când vestea mai dinainte patimile lui Hristos și slava de care aveau să fie urmate. Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înșiși, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer și în care chiar îngerii doresc să privească.” 1 Petru 1:10-12

Vă îndemn dar, astăzi, într-o zi care se încadrează în ”vremea aceea” de har, să scriem istoria unei trăiri sfinte, consacrate cercetării și propovăduirii stăruitoare a mântuirii!

Ieri, împreună cu doi dintre colegii pastori, am călătorit spre Detroit pentru a vizita un bun și vechi prieten, tovarăș de slujbă, în convalescență în urma unui accident. O căzătură urmată de fracturarea gleznei și intervenția chirurgicală. Nu este ușor să găsim firul călăuzirii chiar în asemenea circumstanțe, dar și perioadele de încercare au beneficii mari pentru sufletele noastre. Medităm mai stăruitor la ceea ce este esențial. Continuăm să ne rugăm pentru Pastorul Pave Pop de la Biserica Grace – Detroit.

Am pe lista de rugăciune cauzele afișate ale Bisericii Elim (cereri de vindecare trupească, pentru mântuirea celor dragi, împlinirea unor dorințe de viață). Stăruim în rugăciune, mai ales pentru câteva familii care trec prin încercări grele și două, chiar trei, pe care cel rău le-a atacat cu furie în ultima vreme.

Mă rog pentru biserica noastră și pentru toate bisericile Domnului, ca El să aducă prin Duhul Său o trezire spirituală la lucrurile esențiale ale mântuirii, o preocupare stăruitoare pentru ceea ce ne apropie de Dumnezeu, un mediu pașnic în care credincioșii să crească spiritual, iar oamenii să fie mântuiți. Pentru că, pentru aceste lucruri este… ”vremea aceasta”!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri sa “ÎN VREMEA ACEEA… (2 OCTOMBRIE, 2013)”

 1. In vremea aceea ….(astazi).. Popas pt suflet….. Intradevar un popas pt suflet!
  articole ca si acesta sunt mult mai de dorit decat cele…. poate de „controverse” , in care fiecare vrea sa schimbe pe altcineva , dar nu stiu cati se schimba pe ei insisi!
  Dumnezeu sa va Binecuvinteze!

 2. Daca as fi pe Facebook as da un „Like” pentru aceste scurte ganduri. Referitor la „trezire spirituala” nu trebuie dupa parerea mea ca neaparat trezirea sa inceapa in vreo biserica ci poate incepe de la indivizi, de la noi personal. John Wesley (imi pare rau dar e in Engleza) spunea: „When you set yourself on fire, people love to come and see you burn”. Cand „ardem” pentru Dumnezeu, actiunile, viata noastra de fiecare zi devine o curiozitate pentru cei pe care Dumnezeu vrea sa-i „trezeasca” la o noua revigorare nu in religiozitate ci in relatie intima, personala cu El.

 3. Frate Cristian Ionescu.. Cred ca a sosit vremea sa va rugam daca aveti posibilitate sa trimiteti cartea Ultima Generatie .Dumnezeu sa va Binecuvinteze.

 4. Va recomand un articol despre expresia biblica „o vreme ca aceasta”:

  http://www.clipa.com/a5695-o-VREME-ca-ACEASTA.aspx

  Va recomand de asemenea sa ascultati o melodie superba de Lucian si Adelina Susanu de la Oastea Domnului:

  Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe toti slujitorii Sai de pretutindeni!

 5. O alta cantare care mi-a placut foarte mult se intituleaza „Din lumea care acum e vis”:

  Cred ca acesti tineri ar trebui invitati sa cante si in bisericile evanghelice.

 6. De ce sa fie invitati ?
  sa invete cum se cinta la noi ?. 🙂
  Doamne fereste, lasa i sa ramina tot asa, sa i mai ascult;
  au si trei copiii, unul cinta si la orga si cu gura la cei 3-4 anisori, si la acordeon,
  ba a mai cistigat nu stiu ce concurs de acordeon la nivel national.
  E nostim sa l vedeti si pe David Susanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: