PENTRU COMITETUL BISERICII (3 OCTOMBRIE, 2013) – ”MÂNA DUMNEZEULUI NOSTRU”

Aseară am avut prima întrunire de după alegeri a comitetului. Poate voi publica o poză îndată ce o primesc. Astăzi, mă rog pentru acești doisprezece plus opt frați și familiile lor. Nu le va fi ușor, și nu mă refer neapărat la orele pe care le vor pune la dispoziția Domnului și a bisericii, uneori târziu, seara, alteori Sâmbăta sau Duminica. Este greu de înțeles povara unor decizii care afectează viața și chiar sufletele altora. Cu câțiva ani în urmă, după multe încercări de reabilitare, am fost nevoiți să luăm măsuri drastice cu privire la o persoană. Îmi aduc aminte, când a trebuit ca fiecare să-și comunice decizia, frații care erau atunci în conducere, aproape că și-au șoptit cuvintele, cu priviri triste… Era clar că niciunul nu ar fi vrut atunci să fie acolo.

Ce să mai spunem despre deciziile financiare: întotdeauna se va găsi cineva să creadă și să spună că trebuia procedat altfel. Și totuși, ei au acceptat această responsabilitate, iar eu sunt sigur că Domnul va onora lepădarea lor de sine și îi va binecuvânta. În ziua de azi, a fi în conducerea unei biserici are foarte puțin de-a face cu propria înălțare. Oamenii care stau în spărtură sunt adeseori criticați, judecați, bănuiți, chiar ridiculizați. Noi credem într-o atitudine nouă: lucru pe care îl consider demn de menționat, acești frați au avut, fiecare, mai mult de 50% din votul bisericii noastre.

Adrian Tișe – Pastor Asistent, prezbiter Pavel Gânsari – Președinte, George Solovăstru – Vicepreședinte, Dănuț Balint – Secretar, Cornel Petre – Casier, Octavian Big – Administrator, Mihai Big, Ovidiu Bîlba, Radu Durcău, Diacon Doru Gîrboan, pastor Samuel Man, Iosif Tamaș.

Ceilalți lucrători ordinați ai bisericii: pastorii Romulus Berzescu, Ismael Ilc, Vasile Butnaru, prezbiterii Florin Șaitiș, Petru Onofrei, diaconii Cornel Crișan, Nelu Murza, Pascu Șchiop.

În Ezra, capitolele 7 (v.6,9,28) și 8 (v.18,22,31), găsim de câteva ori ceea ce spune înțeleptul cărturar despre ”mâna Dumnezeului nostru”:

 1. Strângerea poporului împreună cu Ezra, ”întărit de mâna Dumnezeului meu care era asupra mea…”
 2. Recrutarea slujitorilor pentru lucrarea de la Templu, ”fiindcă mâna cea bună a Dumnezeului nostru era peste noi…”
 3. Purtarea de grijă și protecția pe care le asigură Domnul poporului Său, ”mâna Dumnezeului nostru fiind peste noi…”

Totuși, ce au făcut acești oameni și Ezra pentru a obține favoarea lui Dumnezeu? ÎNDEMN: merită (re)citită cartea lui Ezra:

”Acolo, la râul Ahava, am vestit un post de smerire înaintea Dumnezeului nostru, ca să cerem de la El o călătorie fericită pentru noi, pentru copiii noștri și pentru tot ce era al nostru.”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri sa “PENTRU COMITETUL BISERICII (3 OCTOMBRIE, 2013) – ”MÂNA DUMNEZEULUI NOSTRU””

 1. Domnul sa-ti ajute sa fii un lider destoinic, ca sa nu le para rau fratilor de incredrea ce ti-au acordat-o GBY

 2. Face mult ca oamenii din conducere sa fie oameni duhovnicesti… Astfel de oameni stiu cum sa lucreze cu altii, fara a creia dusmani la tot pasul, si fara a creia probleme cu insasi mainile lor. „Ce seamana omul, aceea va secera.”
  Domnul sa binecuvinteze intreaga conducere de la Elim Chicago!

 3. Fr. Ionescu, ceva neinregulă cu, comentariul meu ?

 4. In primul rind -FELICITARI!!!!- pentru realegerea Dv. si a noului comitet– procentajul mare de voturi pro, spune totul. Daca veti avea credinciosi asa cum ne spune Ap. Petru in a doua epistola soborniceasca cap 1-vers. 5-8 – nu trebue sa va faceti griji. God bless-CHICAGO ELIM CHURCH

 5. Frate Ionescu, scuzatii ca va pun o intrebare, dar care este rolul presedintelui in Biserica Elim? Este ca si in Bisericile americane? Este un fel de manager al Bisericii care conduce Biserica dupa principile managmentului de tip maxwell. intrebarea este pusa fara rautate ci cu respect ata fata de dumneavoastra cat si de presedinte.

  • In SUA, funcțiile corporative sunt acelea de Președinte, Vicepreședinte, Secretar, Trezorier și Administrator. Pot fi diferite de la corporație la corporație, dar acestea sunt cele tradiționale.
   Biserica este încorporată cu statutul de non-profit.
   La noi, Președintele are grijă de documentele și formele legale să fie la zi, pentru a beneficia de scutirea de taxe, monitorizează voturile la ședințele de comitet cu privire la anumite hotărâri care cer acest lucru și înregistrează și supraveghează luările de cuvânt în cadrul adunărilor generale, pentru a păstra ordinea și pacea congregației.
   De asemenea, împreună cu ceilalți patru frați cu funcții corporative, întrețin logistica la zi a bisericii, ca bază de suport pentru funcțiunile spirituale.
   Bineînțeles, funcțiile administrative deservesc pe cele spirituale și nu invers.
   Ca orice sistem care implică oameni limitați, dacă sunt credincioși, dedicați și de caracter, orice sistem merge, dar dacă sunt răi, cu rele intenții și firești, ei vor corupe orice sistem.
   Mulțumim Domnului pentru ai noștri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: