DOUĂ COMENTARII – POST: ALLAH ȘI CUVÂNTUL COMUN

kifa7

Conform Coranului, Alah este o dietate diferită de Creatorul și Tatăl Bibliei; asta înseamana că trebuie să cităm din Coran; dar o să-l citez pe Walid Shobat, fost musulman palestinian, acum activist creștin: ”toate atributele din Biblie corespunzătoare lui Lucifer sunt corespondente lui Alah în Coran: “cel mai mândru”, “cel mai șiret”, “cel mai sângeros”;
Apoi priviti puțin la istoria recenta, ce “performanță” socială, politică și economică produce islamul; daca aveți curaj pătrundeți în viața de zi cu zi a ”civilizației” musulmane: veți vedea o cultură a abuzului, oprimării femeii și copilului; iar bărbații sunt seduși cu sex pentru a fi loiali; dacă sunteti curioși căutați pe youtube „Wafa Sultan” sau http://www.thereligionofpeace.com.

Evreii sunt primii care au demascat realitatea cultului numit Islam; cât despre creștini, vezi persecuția musulmană din Africa, Siria, India etc; nu știu dacă ați remarcat dar teritoriile musulmane se extind; Europa este islamizată pasiv, inclusiv UK etc; oricum este trist și dureros că noi tăiem firul în patru în timp ce frații noștri sunt decimați zilnic; cred că noua ni se aplică foarte bine: “…am fost flămând, însetat, gol, bonav, în inchisoare… și n-ati venit…”; SUA încă doarme somnul morții cu un președinte musulaman care finanțează tabere de antrenament pentru suport militar contra Asad în Siria, si aceasta sub protecția Constituției SUA; nu e de mirare că liberalismul este majoritar printre evanghelici; oricum conservatorii sunt o minoritate, deci ce viziune poata să aibă o asemnea administrație pentru cetățenii SUA? Se consumă același tipar de secole: creștinii care nu se unesc cu Roma vor suferi un asalt islamic, întâi soft și apoi hard, dacă nu cedează; Doamne ai milă!

Gabi Bogdan

POSTAT ASTĂZI:
John Piper – Răspuns la “Un Cuvânt Comun” (scris de musulmani) și Documentului de la Universitatea Yale (răspunsul creștinilor)
VEZI AICI http://wp.me/p1eavz-gXQ
Răspunsul lui John Piper conversației între Islam și Creștinism.
Fraza: ,,Un cuvânt comun între noi”, este luată din Coran. Citându-l pe ”dumnezeu”, spune: ,,Oh, oameni ai scripturii (evrei și creștini), veniți la un cuvânt comun între noi și voi, ca să nu ne închinăm la nimeni, decât lui dumnezeu.”
Acest citat este important deoarece arată clar că chemarea centrala a ”cuvântului comun” nu este că noi suntem în acord ca monoteisti pe principiile formale de dragoste pentru dumnezeu (oricare ar fi el), și dragostea față de aproapele nostru (oricare ar fi el). Aceasta ar putea fi adevarat. Dar ceea ce citatul din Coran spune clar este că, chemarea centrala din ”Un cuvânt comun” este aceea că, creștinii și musulmanii de fapt iubesc pe acelaș dumnezeu.
Greșeala din Fundamentul Comun propus în documentul ”Un cuvânt comun” și acceptat prin răspunsul Universității Yale arată deslușit că Isus nu există ca Dumnezeu.
Citește articolul în intregime la link-ul de mai sus, unde este postat și video cu răspunsul lui John Piper și Al Mohler.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “DOUĂ COMENTARII – POST: ALLAH ȘI CUVÂNTUL COMUN”

 1. Postul a fost preluat de la Rodiagnusdei.wordpress.com

 2. Here is another one: pastor Pentecostal extraordinaire Laurentiu Balcan:

  „Intrebarea daca Allah este acelasi Dumnezeu cu Dumnezeul crestinilor este o intrebarea nepotrivita si fara rost. De ce ? Pentru ca indiferent de modul in care il intelegem pe Dumnezeu, nimeni nu poate fi mantuit decat prin Isus Hristos. O intelegere corecta a lui Dumnezeu nu te mantuieste !”

  cred ca in loc de strigarea amin-aleluia la predicile penticostale, o sa strig „Allahu akbar”

  https://penticostalul.wordpress.com/2014/06/06/talmes-balmes-cu-aroma-de-islam-si-crestinism/

 3. Gabi, ai cam scurtat citatul din Coran; suna mult mai grav decit ai tradus tu. Iata ‘versetul’ cu pricina si traducerea mea (foarte) libera:

  “O people of the book! Come to a common word between us and you, that we worship none but Allah, and that we associate no partners with him, and that none of us shall take others as ‘lords’ besides Allah.”
  Sura 3:64, (Qur’an)

  O, oameni ai Bibliei! Haideti sa cadem de acord ca (acel „that” e extrem de important):
  -ne inchinam NUMAI lui Allah (dumnezeul Islamic)
  -ca el (Allah) nu are alti parteneri (deci o respingere clara a Trinitatii)
  -si ca n-o sa avem alti ‘domni’ inafara de Allah (o respingere clara a lui Isus ca Domn si Dumnezeu.

  Sint convins ca rectorul ITP nu crede chestia asta; e IMPOSIBIL, ca penticostal, sa creada in ceea ce consta, in realitate, acest ‘common word’ – asa ca are justificarea necesara pentru a-si retrage semnatura imediat. The sooner the better – especially for ITP.

 4. finitul spre cel Infinit Răspunde 18 iunie 2014 la 11:27 AM

  I do believe that Muslims and Christians and Jews pray to the same God. And yet they understand who God is in significantly different ways.
  Miroslav Volf

  Va este clara aceasta afirnatie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: