MIROSLAV VOLF – EPISCOPALIAN? JOEL OSTEEN, CINEVA… LA VATICAN?

WIKIPEDIA: ”Volf lives in Guilford, Connecticut, with his wife Jessica (they were married in January 2012) and his two sons, Nathanael and Aaron. With his family, he spends part of the summers in his native Croatia. He is a member of the Episcopal Church in the U.S.”

PBS INTERVIEW FROM 2004:Volf and his wife (N.N.: Judith Gundry Volf), also a Yale professor, have two young sons, Nathaniel and Aaron, six and two.” ”Volf has become an Episcopalian.”

Probabil, nu contează denominația, dar contează traiectoria. Poate că nu contează dacă un profesor – divorțat și recăsătorit – de limbi străine sau asamblări de mobilier predă într-o instituție evanghelică (deși nu sunt convins nici de asta), dar dacă este teolog? Poate că ”un cuvânt comun” este un lucru lăudabil într-un context altul decât pur teologic, o pledoarie spre toleranță în sensul conviețuirii pașnice, dar… teologie politică?

Despre Miroslav Volf, din ce în ce mai multe întrebări, cu mențiunea că cei de la ITPB n-au știut, dar acum știu (deci, ce vor face?), sau au știut, oricum nu contează și atunci ar trebui să ne întrebăm… ce (mai) contează?

De la București la Vatican, din lumea dezordonată a sincretismului în valurile învolburate ale ecumenismului. Bine, papa e când cu musulmanii și mozaicii la rugăciuni împreună (doar e… un singur dumnezeu – scuzați, încă nu pun D), când cu evanghelicii și ortodocșii pe aripile ecumenismului. Iar Osteen este cel puțin încântat după ca ”a simțit prezența lui… dumnezeu, acolo (scuzați din nou reticența de a pune D)”.

Oricât de multe explicații și justificări s-ar da, negări insolente ale unor afirmații negru pe alb (aici nu mai este vorba de onestitate intelectuală ci pur și simplu… onestitate), acestea sunt realitățile și nu arată bine. Deloc!

 

 

 

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “MIROSLAV VOLF – EPISCOPALIAN? JOEL OSTEEN, CINEVA… LA VATICAN?”

  1. Daca ITP va devein universitate, va fi ok sau normal sa aiba profesori cu diverse orientari religioase, nu? insa nu si obligatoriu.
    Cate vreme insa acesta este o institutie cu scop strict „formarea de slujitori” cred ca ar fi normal sau strict necesar ca si profesorii de orice disciplina sa fie nascuti din nou, botezati si acceptanti ai lucrarii Duhului Sfant si viata morala exemplu.
    ex.1 In liceu am avut un professor de economie politica care-si folosea tot timpul in a critica biserica evanghelica, despre economie politica mai putin. Acesta urma o agenda desigur, eram cca 5 evanghelici in clasa.
    ex.2 Cred ca orice parinte care si-ar instrui copii sa cante la vreun instrument, ar lua atitudine daca ar sti ca profesorul care-i invata copilul practica meditatii yoga, sau daca ar crede in extraterestri. Cu cat mai mult o institutie pur penticostala trebuie sa-si aleaga minutios si selectiv profesorii. Studentul are tentatia sa aspire la ceva din acel professor.

Trackbacks/Pingbacks

  1. MIROSLAV VOLF – Episcopalian și iubitor de Allah | ARMONIA MAGAZINE - USA - 10 iunie 2014

    […] Oricât de multe explicații și justificări s-ar da, negări insolente ale unor afirmații negru pe alb (aici nu mai este vorba de onestitate intelectuală ci pur și simplu… onestitate), acestea sunt realitățile și nu arată bine. Deloc! (Cristian Ionescu) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: