SAM SOLOMON, FOST IMAM – ADEVĂRUL DESPRE ISLAM ȘI ITPB

Sam Solomon a fost condamnat la moarte pentru că s-a convertit la creștinism, apoi pedeapsa i-a fost comutată cu exillul. Foarte educat atât din punctul de vedere al religiei islamice cât și creștine, el demască adevăruri cutremurătoare despre strategiile musulmanilor pentru infiltrarea creștinismului (și) prin intermediul unora ca Miroslav Volf.

Săptămâna trecută a participat în România la Conferința de Misiune ROMISCOM și Luni sau Marți ar fi fost disponibil pentru prelegeri la ITPB. După ce în prima fază, rectorul s-ar fi arătat favorabil acestei posibilități, probabil după ce s-a mai informat a refuzat organizarea unei pre-conferințe. După ce zile în șir am fost bombardați de reprezentanții ITPB că aceste colocvii au menirea de a expune studenții unor puncte de vedere diverse (cu toate că, personal, sunt împotriva unei asemenea viziuni în ceea ce privește o instituție cultică de învățământ), conducerea ITPB nu și-a respectat nici măcar acest… ”principiu”.

Ceea ce ne face să tragem concluzia că la ITPB există o agendă personală și de grup a unei elite.

Menționez că demersul meu nu este un atac împotriva instituțiilor de învățământ teologic și nici atât împotriva ITPB. Această acuzație este doar o diversiune inventată de unele cadre ale acestei școli. Ceea ce eu contest este actuala conducere ITPB și unii profesori care în ultima vreme ne-au dat prea multe motive să ne pierdem încrederea în capacitatea lor de a reprezenta valorile noastre.

Vă rog accesați pentru mai multe informații cu privire la Sam Solomon http://europenews.dk/en/node/5449

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “SAM SOLOMON, FOST IMAM – ADEVĂRUL DESPRE ISLAM ȘI ITPB”

 1. Multumesc mult pentru resurse. Domnul sa va rasplateasca si sa va intareasca pe mai departe!

  Binecuvantari!

 2. Sunteti sigur ca acestib”mareti” l ar mai primi astazi pe apostolul Pavel?
  Daca au ales acum pe Wolf, mai are loc ADEVARUL?

 3. Ioan Bâle, Toronto Răspunde 13 iunie 2014 la 7:40 AM

  Frate Ionescu,
  „la ITPB există o agendă personală și de grup a unei elite”
  Am o nedumerire cu privire la elitele despre care vorbiţi.
  Când eram în anul 3 la facultate (cam 1979), dascălul de legislaţie (Petrila) ne atrăgea atenţia să nu spunem nimănui deşteptule ! că te poate da în judecată cerând să dovedeşti afirmaţia, iar dacă nu poţi dovedi, cel acuzat astfel s-ar putea să ceară despăgubiri pentru daune morale.
  În DEX 1998 avem despre elită: s. f. Grup de persoane care reprezintă ceea ce este mai bun, mai valoros, mai ales într-o comunitate, o societate etc. ♦ Ceea ce este mai bun, mai demn de a fi ales.

 4. Este ITPB-ul o instituție care funționează sub conducerea Cultului Penticostal, deci urmărește doctrina Biblică?… Sau este o instituție care plutește în derivă, fără a mai fi controlată de cineva, și în felul acesta se poate preda orice fel de învățătură și de oricine? Poate ar fi de folos ca o comisie formată din frați duhovnicești și cu maturitate spirituală să analizeze situația de la ITP ca lucrurile să fie îndreptate…

  Ceea ce se întâmplă la ITP, și nu numai, să fie aceasta o parte din agenda de răscumpărare a memoriei? Adică frații din conducerea cultului și a bisericilor au fost prezentați ca foști colaboratori ai vechiului regim, deși raportat la ceea ce se întâmplă prin biserici în ziua de azi, acei oameni n-ar fi deschis porțile oricărei fel de învățătură. După ce ni s-au prezentat ca foști colaboratori, ni s-a spus că avem nevoie de o răscumpărare a trecutului. Și vedem că răscumpărarea se face prin… peniel, cireșari, crislam, biserici carismatice care promovează forma de evlavie, și alte lucruri de felul acesta. Chiar așa?… În condițiile acestea ce părtășie frățească mai poate exista?…

  P.S. Frate Ionescu, blogul a depășit 2 milioane de poposiri. Felicitări! 🙂

 5. S au incins spiritele in blogosfera,
  parerile se impart in functie de „cel” pe care il reprezinti;
  deosebirea e totala, ori Hristos cu invatatura LUI,
  ori ” noi ( adica ei)-invatatii dintre evanghelici.
  Dumnezeu a facut de rusine invatatura omeneasca,
  care nefiind calauzita de DUHUL, poate ramine doar
  ” pe partea cealalta’
  USA este strimta!
  cararea? I N G U S T A !!!!!

  Oricum sita cernerii functioneaza in aceasta disputa :
  arata CE SUNTEM:
  cu Hristos-
  sau fara-!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: