CUM „CÂTEVA CLARIFICĂRI” AU DEVENIT „TOTAL DEPĂȘIT” FĂRĂ „DEOARECE”

Am scris articolul de ieri pentru a clarifica unele suspiciuni vehiculate în ultima vreme prin blogosferă, mai toate în direcția că cine știe ce dedesubturi aș controla din punct de vedere religios și politic.
Credeam că m-am făcut înțeles și gata. Nu e gata! Spre marea mea mirare, unități media (sper) creștine (dar după modelul secular) au selectat câteva cuvinte dintr-o frază și au pus titlul că sunt depășit de decizia ITPB. Sigur că sunt, și am argumentat de ce: fiindcă nu sunt deloc încadrat în structurile de autoritate ale CP sau ITPB, nu cum cred unii, că aș fi un fel de arbitru în spatele cortinei. Nu am nicio autoritate funcțională în aceste instituții, deci deciziile lor se petrec mult deasupra mea și pe lângă mine.
Deci, adică, nu mă întreabă nimeni ce trebuie să facă, fiindcă ei au responsabilitatea și autoritatea să o facă, nu eu! Felul cum au fost titrate prezentările, ce-i drept, însoțite de întreg articolul, mi s-a părut mie că ar sugera indiferență, detașare emoțională sau chiar lipsă de înțelegere a fenomenului.
Și așa, „câteva clarificări” au devenit „total depășit” fără „deoarece”! Tipic, dar… îngrijorător de normal!
Am lăsat următorul comentariu pe unul dintre bloguri:
„Preluarea frazei este corectă, dar mă tem că interpretarea insinuată de titlul dvs. nu este. Deciziile Senatului ITPB și ale Conducerii Cultului nu mă depășesc intelectual, etico-moral și nici emoțional. Ceea ce am afirmat este că nu fac parte din forurile de decizie menționate, nu am participat la dezbateri, deci nu am competența funcțională să mă erijez într-un factor de decizie în problemele menționate. Ce au făcut ei acolo n-a depins în niciun fel de mine. Practic, articolul meu este o dezmințire a suspiciunilor unora că eu aș fi un fel de arbitru de care ține cont toată lumea. Nu mă consider așa ceva și nici nu sunt. Că mi-am expus punctul de vedere și că sunt și alții care îl împărtășesc, cu atât mai bine.”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “CUM „CÂTEVA CLARIFICĂRI” AU DEVENIT „TOTAL DEPĂȘIT” FĂRĂ „DEOARECE””

 1. Pentru ca n-au ascultat cu inima, mulți dintre ucenicii lui Isus s-au despărtut de Domnul din pricina vorbelor Lui „prea de tot”.
  Eu nu slujesc in mediul academic, nici măcar universitar însă postarea respectivă era lămuritoare pentru mine, nimic ascuns, nimic evaziv. Periculoasă este însă atitudinea unora de a scormoni după ce nu există, de a ațâța ce nu s-a aprins.
  Făcând astfel, cei ce nu lucrează cu o inimă curată, vor face ca ucenicii cei mulți și vor culoage roade, dar nu din mâna lui Hristos.
  Binecuvântat sa fie Domnul care nu dă înțelepciunea celor ce cred că o au ci celor știu că nu o au și o cer!

  • Pista complotului si a conspiratiei mi se pare sa duca discutia pe piste gresite. Atunci cand o persoana este angajata de o organizatie cultica ea este informata despre confesiunea de credinta a respectivei organizatii institutii si daca nu corespunde cu ceeea ce crede persoana, nu este obligata sa aceepte pozitia propusa. Dupa comunicatul facut exista o incompatibilitate intre ITP si documentul de la Yale, trist ar fi daca situatia ar fi invers, si mi se pare normal sa se clarifice. Pierderea unei persoane iar din partea persoanei a unei slufiri sigur este dureroara dar cred ca Statutul de Credinta, este important sa fie mentinut si respectat chair cu durere.

   • Dumnezeu nu duce lipsa de slujitori, chiar daca „lucratorii sunt asa putini”. Astfel ca nimeni nu e de neinlocuit. Iar daca s-a gasit in slujirea acestuia compromis, cu atat mai bine.
    Multi dintre noi se bucura de demisia „de onoare” a rectorului ITP, insa Dumnezeu s-ar bucura mai mult de pocainta lui.
    „Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat, ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine si care imparte drept Cuvantul adevarului.” (2Tim.2:15)

 2. SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL ISUS FRATE IONESCU CRISTI CĂ NU VĂ AU LA INIMĂ ȘI NICI APLAUZE NU PRIMIȚI DIN PARTEA LOR.DUMNEZEU VĂ VA RĂSPLĂTI TOT CE FACEȚI PENTRU CA NUMELE LUI SĂ CAPETE TOATĂ SLAVA ȘI MERITELE CARE SE CUVIN LUI ISUS HRISTOS.CRED CĂ VĂ ESTE PLIN PODUL DE PETRE ARUNCATE AȘA LA REPEZEALĂ ȘI CU ELE AȚI MAI PUTEA CONSTRUI ÎNCĂ O BISERICĂ.DOMNUL SĂ-I BINECUVINTEZE PE TOȚI ȘI SĂ LE DEA DISCERNĂMÂNT SFÂNT,SUNTEM SĂTUI DE MARIONETE……VREM SĂ VEDEM CARACTERE CARE SE CONFORMĂ CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU.
  HAR ȘI BINECUVÂNTĂRI DE LA TATA DIN CERURI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: