O PĂTURICĂ ROZ, ÎNTRE AGONIE ȘI SUBLIM

Candace Marie Petraș

Candace Marie Petraș

Ultimul an a fost foarte greu pentru familia noastră și pentru mine în particular. Deteriorarea rapidă a stării de sănătate a mamei s-a transformat într-un proces adânc de reorientare a sentimentelor și priorităților noastre. După ce am schimbat pe celulare ”tata” în loc de ”mama”, a urmat o perioadă de obișnuire cu noua realitate, din ce în ce mai… neobișnuită. Prezența sporadică în spațiul virtual a avut într-o mare măsură de-a face cu aceste situații.

În acest context, faptul că am devenit bunici a căpătat o încărcătură de nostalgie: dacă mama trăia încă șase luni, devenea străbunică. Știa că urmează, dar nu știa dacă mai prinde evenimentul. Așa că, deși bolnavă și slăbită, mama s-a hotărât că, orice-ar fi, ea este deja străbunică! A început să croșeteze, în secret, de zor, două păturici, una bleu și una roz (nu se știa încă ce va fi copilul), ultimele din sutele (multe sute) de mileuri, fețe de masă, pulovere, ciorapi, fulare, căciulițe, pături etc. Când le-a terminat, a chemat-o pe sora noastră și i-a dat indicații precise: dacă nu voi mai fi acolo, pune-o între cadouri din partea străbunicii: dacă este băiat, pe cea bleu, dacă este fată, pe cea roz.

Momentul a fost impresionant: fiica noastră a descoperit printre multele cadouri darul de la ”mamaia”. Sărbătoarea s-a îndulcit înlăcrimat.

Așa a venit pe lume Candace Marie (de la numele mamei) Petraș!

IMG_0724

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “O PĂTURICĂ ROZ, ÎNTRE AGONIE ȘI SUBLIM”

 1. felicitari…bunicutule!!! Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe voi bunicii si pe Candace…si pe parinti! in ce priveste despartirea (temporara) de cea pe care ai iubit-o mult, Domnul Isus n-a pregetat sa-ti transforme intristarea-n bucurie, trimitind un ingeras asa scump in familia voastra. fie ca ea (Candace) sa fie o sursa continuua de mare bucurie pentru voi si pentru toti cei ce vor fi in preajma ei. fiti binecuvantati de Domnul!

 2. Fara Cuvinte!

 3. Sa fiti binecuvantati!!!:)

 4. Sa va traiasca, si sa va bucurati de ea nu numai voi ci si Domnul Isus!
  Binecuvantari.

 5. Domnul sa o binecuvinteze pe micuta Candace Marie!

 6. Beautiful and touching article. Congrats pentru titlul cel nou, de bunic. Titlu pe care eu am avut satisfactia sa-l primesc cu patru luni mai devreme (see link). Nu-mi fac insa iluzia ca nu voi fi intrecut si la numarul de nepotei… caci eu am doar trei copii, nu zece. Iti doresc cit de repede si un Cristinel -nepotel 🙂 Asta daca nu cumva fetele-ti vor sa urmeze modelul familiei si sa aduca pe lume mai intii … zece nepotele 🙂 🙂 https://www.facebook.com/notes/alex-pop/i-am-a-happy-brand-new-grandpa/10152271761257933

 7. Domnul s-o binecuvinteze pe gingasa si frumoasa Marie Candace impreuna cu toata familia si preaiubitii Lui!

 8. Este un verset, care citit cu pricepere, poate să ne mângâie în astfel de ocazii: ,,Copiii iau locul părinților“. Am trecut pe strada aceasta și pot parafraza: ,,Nepoții ne ajută să trecem mai ușor peste pierderea părinților. Mulțumim și pentru cei care ,,au fost“ și pentru cei ,,care au venit“. Mângâierile Domnului să fie peste toată familia ta.

 9. Fratilor, intr-un fel empatizez cu problemele voastre si incerc si eu sa gasesc anumite raspunsuri la problemele cu care ma confrunt. Anul trecut mi-am ingropat mama. A murit de cancer mamar. Problema este ca inca ma mai urmaresc amintiri, lucruri care ar fi trebuit sa le fac dar nu le-am facut, regrete, ea nu mai este, etc. Acum nu stiu ce zic dar indraznesc sa intreb: voi cum ati reusit sa treceti peste aceste evenimente grele din viata (pierderea celor dragi)?

  • Cu Domnul, numai cu Domnul și cu cei dragi!

  • Prea simplu nu este, lozinci vei auzi destule,
   daca ea a fost credincioasa si s/a dus in CER trebuie sa te mangai ca o vei vedea,
   oricum a scapat de dureri ;
   poate te ajuta sa implinesti ceea ce ea ar fi dorit !
   Daca vrei si ai nevoie de ajutor, eu ca si mama de baieti mari, pot s/o fac.
   In rest o sa ma rog Domnului sa te intareasca , EL cel care poate lua orice durere.

 10. Sti ,am inteles aici a fost o predare de stafeta cum a vrut Domnul ,nu cum am vrea noi.Slava Lui !Stim ca doare despartirea de cei dragi,Domnul sa aline durerea lipsei strabunicei.

 11. Străbunica a devenit străbunică prin ceea ce a lăsat.
  Fetița e dulcică, cu ursuleț la căciuliță, Vă seamănă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: