CÂT DE PRIPIT NE IDENTIFICĂM CU CINE NU TREBUIE

„Je suis Charlie” este maximul meu de înțelegere a unei limbi pe care demult de tot ajunsesem să o vorbesc destul de suficient. Am priceput și contextul și pretextul acestei asocieri cel puțin discutabile cu victima și, de fapt, în semn de protest împotriva criminalilor exponenți ai acestei religii odioase.
Dar, să nu ne grăbim să compătimim ceea ce Dumnezeu judecă! Știu, și după atacurile teroriste din New York – 2001 a fost vai de cei ce s-au încumetat să interpreteze acea nenorocire ca pe o judecată divină împotriva unei națiuni în derivă spirituală. Cel puțin vreo doi mari tele-evangheliști și-au înghițit propriile vorbe cu oțet și fiere. Eu am să spun și n-am să dau în revers din pedale: ceea ce s-a întâmplat la Paris este o expresie a justiției divine! N-o spun cu satisfacție, nu aprob actele odioase ale unor criminali și nici măcar nu spun că cineva și-ar fi meritat soarta. După merite ar fi vai de toți!
Dar, după ce am văzut mizeriile pe care pseudo-jurnalismul occidental le justifică sub lozinca libertății de cuvânt, trebuie să vă reamintesc ce spunea Țofar despre un nelegiuit ca aceștia: „… mîna tuturor ticăloşilor se va ridica asupra lui.”
Când L-au informat despre masacrarea galileenilor de către Pilat și cei 18 inși striviți sub turnul din Siloam – probabil se așteptau la ceva declarații de solidaritate – Domnul a răspuns printr-un avertisment dur, care ni s-ar potrivi foarte bine nouă tuturor: „dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel!” Acum, nu cred că cineva ar îndrăzni să-L acuze pe Mântuitorul că nu ar avea dragoste și compasiune!
Nicio grijă, justiția va avea grijă de criminali și a făcut-o deja! Dar, cum rămâne cu cei care doresc să moară în picioare?
Eu prefer să mor în genunchi, pentru că nu sunt și nici nu vreau să fiu Charlie…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

20 răspunsuri sa “CÂT DE PRIPIT NE IDENTIFICĂM CU CINE NU TREBUIE”

 1. Se pare ca Franta plateste pretul pentru lipsa de reactie fata de o minoritate care a stiut sa profite de pasivitatea autoritatilor. Presedintele Francois Hollande, acum cateva zile,spre nemultumirea statului Israel si a comunitatii crestine in general, a ordonat ambasadorului francez la ONU sa voteze categoric pentru infiintarea cat mai urgenta a unui stat palestinian cu capitala in Jerusalimul de est.Franta este recunoscuta ca si puterea occidentala cea mai importanta care aproba continuu rezolutii europene si ONU de condamnare a statului evreu.
  Paradoxal,drept multumire, se pare ca „magarul salbatic” le-a administrat o…copita !

  • Da. Nu trebuie uitat însă că Franța este una dintre cele mai secularizate – puțin spus – țară europeană, iar Europa este – mult mai mult decât America – departe de Dumnezeu…

   • O mare civilizatie nu este cucerita din afara pana ce nu se distruge singura din interior. Procesul de secularizare,asa cum ati mentionat,mult mai accentuat in Europa decat in America, sta marturie. Bisericile parasite ,pervertirea valorilor morale ale societatii in ansamblu , scolile tot mai goale ale Europei sunt doar cateva simboluri ale unei civilizatii muribunde care singura isi pregateste ultimile zile.Undeva la marginea ei,precum barbarii pe timpul falnicei Rome ,pregatesc atacul…

 2. Je ne suis pas Charlie, aussi!

  Ca si ucenic al lui Hristos, caricaturile hilare, obscene si de prost gust cu Mohamed & Co. nu-mi trezesc nici un fel de interes. Dezgust total fata de gustul ”appétissant” al unora fata de astfel de mizerii.
  Si acum, fie vorba intre noi… compasiunea fireasca, umana cu familiile indoliate trecute prin suferinta, cu parizienii socati si chiar cu poporul francez aflat intr-un moment dificil, nu are nimic a face cu imbratisarea ad-hoc a unei metode grotesti de manifestare grafico-satirica, numita pe nedrept jurnalism.
  Nu trebuie sa fii ”Charlie” ca sa suferi cu cei ce sufera acum.

  ”… Mais, quand le Fils de l’homme viendra, trouvera-t-il la foi sur la terre?” Luc.18:8

 3. Solidarizarea unora cu Charlie îmi aduce aminte de un împărat al lui Israel, care primind vești despre împăratul Siriei ce îl ataca răspunde: Este încă în viață? E fratele meu!
  Evident, Charlie n-a murit. Cu atâția „frați” declarați următorul număr al revistei va avea un milion de exemplare! Dar și soarta „Împăratului lui Israel” va fi pe măsură…

  • @ Marius Mihai,Una este sa plangi cu victimele adica familile ramase in suferinta…..,dar articolul acesta vizeaza redactia Ateista Charlie Hebdo care a publicat si la adresa credintei crestine multe imagini blasfemitoare,asa ca lumea Parisiana solidarizeaza nu cu familile ramase indoliate ci potrivit pancardelor ” Si eu sunt Charlie” ei solidarizeaza cu o presa Ateista Blasfemitoare pana la cer! Cu alte cuvinte „si noi suntem blasfemitori”…….!

   • Exact hartaberfair, ”Je suis Charlie!” mai poate fi spus ”Eu sunt blasfemiator.”
    O mica dar insemnata observatie. In Vechiul Testament poporul Israel avea tot dreptul, ba chiar porunca divina, sa distruga idolii, altarele si orice insemn al de inchinarii idolatre – si nu se mai chema blasfemie. Insa in Noul Testament, noua, crestinilor nu ne este ingaduit acest lucru – sabia in teaca. Sarcina bisericii nu este sa blasfemieze ci sa bine-vesteasca. Si asta nu prin forta si impunere cum au gresit inchizitorii sau cruciatii ci, dupa cum ne indeamna Petru, ”cu blandete si cu teama.” (1Pet.3:15)
    Binecuvantari!

 4. Frate Ionescu sa nu va indoiti nicio clipa de ceea ce ati ajuns sa intelegeti cu privire la acest eveniment legat de caricaturile acestor oameni. Si eu sunt de aceeasi parere ca dvs.. Ieri am avut ocazia sa vad o caricatura total satanica in care era blasfemiata intreaga Dumnezeire, Tatal, Fiul Si Duhul Sfant fiecare in persoana! Dumnezeu a dat pe mana satanei pe acesti oameni care au comis pacate grave impotriva lui Dumnezeu, ba chiar au hulit pe Duhul Sfant! In viata mea nu am vazut o asemenea mizerie de caricatura demonica! Dumnezeu nu se lasa batjocorit ci, pedepseste pacatul!

 5. Frate Ionescu,
  Sunt unii „pocaiti” tare derajati de ce ați scris aici. Nu le-a mai rămas decât dispretul. Păcat de ei!

 6. Interesant si discutiile dintre Hollande si Netanyahu, primul solicitand ca israelitul sa nu vina la manifestatii ca ii supara pe musulmani.

  http://www.haaretz.com/mobile/.premium-1.636557?v=D9B18F0B6D785F827EDA7137FD551BC6

 7. Dacă această religie este odioasă și sigur este, fiindcă se împotrivește cuvântului lui Dumnezeu și adevărului (Ioan 14:6), totuși, nu mai puțin „odioase” sunt și toate celelalte religii care deșii susțin că au credința și-L iubesc pe Dumnezeu, sunt ipocrite (Isaia 29:13) și nu ascultă de adevăr (Ieremia 7:28, Marcu 6:11).

  Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească. (Isaia 29:13)

 8. Probabil că problema francezilor şi nu numai, nu este cine sau cîţi au murit, ci modul în care s-a acţionat: în plină zi, în capitală, adică oricînd şi oriunde s-ar putea întîmpla aşa-ceva; Din milioanele de musulmani din Franţa, dacă o mie sunt viitori terorişti, e foarte mult. Miile de afgani morţi în atentate anul trecut nu sunt comemoraţi la fel de parcă n-ar fi simbolul democraţiei şi ei. Au cam exagerat francezii. Cine nu-L are pe Domnul Isus ca sprijin, nu poate anihila frica de … terrorism.

 9. Nu e vorba de nicio identificare aici. Cei care au spus”si eu sunt Charley” nu inseamna ca s-au identificat cu toate actiunile redactiei respective. In plus, cum sa nu ne para rau ca au pierit in felul acesta atatia gazetari talentati, inzestrati cu simtul umorului?

 10. Tragedia din Paris este consecinta confruntari între ateism si islam,privită cu discernământ nu identificare doar compasiunea pentru pierderea batjocoritorilor de la redactia pariziana asa cum scrie Solomon in Proverbe 21:11″Cind este pedepsit batjocoritorul,cel simplu devine intelept,si cind cel intelept este invatat,el primeste cunosinta”(GBVN),

 11. Toate aceste lucruri vin de la Dumnezeu.

  Sau sună cineva cu trâmbiţa într-o cetate fără să se înspăimânte poporul? Sau se întâmplă o nenorocire într-o cetate fără s-o fi făcut Domnul? (Amos 3:6)

 12. astia care repede asi pun semne pe Facebook, asi pun si pe frunte la timpul nepotrivit.

 13. Se cunoaste faptul ca acei caricaturisti asculta de comenzi muuuult -mult
  mai departe de tot ce credem.
  Razboiul care va fi intre „religii”va fi alimentat de forte”obscure”;
  Teribil de lipsiti de intelepciune au fost caricaturistii;
  Este o mare nebunie sa provoci pe cei care sunt in stare de absoult orice;
  pentru” dumnezeul”lor cel mort.
  Daca exista libertatea expresiei, de ce nu avem voie sa spunem nimic despre sodomiti?
  Adica ei isi permit sa spuna mizerii la adresa divinitatii?
  Asa va fi si plata, dupa marimea grozaveniilor;
  oricum as spune ca au murit ca niste oameni fara pic de minte, degeaba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: