STRATEGIA BIBLICĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA NEDREPTĂȚII

Pilda judecătorului nedrept este o adevărată capodoperă, nu numai datorită conotațiilor spirituale, dar și pentru că identifică cel mai eficient mod de a lupta împotriva nedreptății.

Instinctul de a începe cu înțelesul spiritual al pildei este prea puternic să nu-i dau curs. „Traducerea” liberă a pildei este cam așa:

Dacă un judecător nedrept, fără frică și rușine, căruia nu-i pasă nici de Dumnezeu, nici de oameni, totuși, pentru că vrea să scape de insistențele unei femei amărâte și sărace, dar hotărâtă să nu se lase până nu i se face dreptate, dacă acest demnitar fără milă îi rezolvă necazul, atunci cu atât mai mult Dumnezeul nostru drept, milos și credincios făgăduințelor Sale, El ne va face dreptate!

Acum, înțelesul social:

Dacă Dumnezeu care este drept, bun, milos și atotputernic, cu toate acestea așteaptă un pic de insistență și stăruință în rugăciune de la noi (pentru a ne apropia mai mult de iubirea Sa și a fi mai dependenți de El, Tatăl nostru), cu atât mai mult un judecător nedrept, un suflet întunecat și rece, chiar și el va  răspunde într-un târziu presiunilor pe toate căile posibile care îl necăjesc și îl deranjează din confortul răutății și indiferenței sale.

Când inamicul care te prigonește îți recomandă calea prin care… tot el care ți-a făcut necazul va avea bunăvoința să ți-l rezolve, mergi în sens invers. De fapt, el încearcă să tragă de timp pentru ca, nestingherit, să te afunde mai adânc în cursa pe care ți-a pregătit-o!

Când inamicul îți spune ce să nu faci – ca nu cumva să-l superi și să-l faci să fie răzbunător – de fapt, inamicul ți-a comunicat calea prin care îl poți doborî, vulnerabilitatea pe care vrea să și-o protejeze.

Un astfel de sistem se teme de un singur lucru: publicitate negativă! Pentru că, oricât de haini, neînduplecați și duri ar fi, sistemul lor are o închietură vulnerabilă, un loc „moale”, furia publică. De trezirea maselor la realitate le este frică! Atunci când imaginea cu grijă fabricată, ca fiind protectori ai copiilor (ei, criminalii care ucid cu sânge rece pruncii nenăscuți) și care pun binele și interesul copilului mai presus de orice, când aceasta se dovedește a fi doar o mască, atunci au pierdut și sunt pierduți!

Pacifismul este o noțiune care sună frumos, pare nobilă dar nu a câștigat vreodată ceva. Pacifismul, el ne-a „dat” două războaie mondiale, 50 de ani de comunism agresiv, „primăvara” cu colți de iarnă arabă etc., etc.

A fi oameni ai păcii nu înseamnă să tăcem în fața nedreptății și a nelegiuirii! Pentru cei care sunt gata să condamne o familie, pe cei dragi și prietenii lor care se revoltă și fac gălăgie că li s-au smuls copiii și nici nu știu pe unde se află, pe voi vă întreb: cum ne-ați judeca văzându-ne calmi, resemnați și atenți să nu supărăm sistemul, ca să nu ne facă… mai mult rău decât atât!?

Ei nu au luat acei copii cu gând să-i dea înapoi! Ei nu-i vor da înapoi de bunăvoie! Ei nu au luat doar acești copii și nici nu sunt ultimii pe care îi iau! Calmul și colaborarea noastră nu vor face altceva decât să îi convingă de faptul că pot continua nestingheriți. Pe asta s-au bazat comuniștii, subjugând națiuni întregi! „E rău? Stați cuminți că altfel va fi mai rău!” Și când a fost mai rău, iar cuminți că altfel…

Un sistem corupt, abuziv și opresiv nu poate fi demascat și demontat fără adevăr și fără luptă! Noi, creștinii luptăm cu post, rugăciune și proclamarea adevărului!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “STRATEGIA BIBLICĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA NEDREPTĂȚII”

  1. Biserica va trebui sa treaca prin experienta „gropii”,a umilintei,batjocurilor,persecutiilor,si martirajului,pentru a fi curatata si albita,purificata de focul incercarii,inainte de a fi ridicata in slava,sa-L intampine pe Domnul domnilor si Imparatul imparatilor.
    Istoria lui Iosif si Daniel ,sunt marturii scrise,pentru a ne face sa intelegem ca Dumnezeu inalta pe cei zdrobiti si smeriti,si prin rabdarea lor,asi vor castiga sufletele.
    Trebue doar sa-L credem pe Dumnezeu si Cuvantul Sau,si sa traim cum a trait Isus Hristos,intr-o dragoste sacrificatoare pentru frati in particular,si oameni, in general
    Fiti binecuvantati..

  2. imi cer scuze daca ceea ce voi scrie ar putea deranja sau daca ar putea fi considerat incorect. Parerea mea este ca lupta nu se mai poate purta doar la un simplu nivel omenesc (petiții, publicitate etc.) Noi, spre deosebire de vaduva din parabola ar trebui sa fim botezati cu Duhul Sfânt si sa devenim instrumente prin care Dumnezeu face minuni. (Marcu 16,17-20) Credem noi cu adevarat in Numele Lui? si intrebarea e in primul rand pentru mine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: