ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA – DREPTURILE PARENTALE – CAZUL FAMILIEI BODNARIU

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIAStr. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

http://www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

3 decembrie 2015
Cum scriam saptamina trecuta, am primit la redactie zeci de mesaje din partea dvs privind cazul Familiei Bodnariu din Norvegia. Va multumim. Am notat ingrijorarile si preocuparile voastre. Nu am fost si nici nu suntem indiferenti fata de ceea ce s-a intimplat si se intimpla, nici in necunostinta de cauza. Din noiembrie 19 am fost in contact zilnic cu Familia Bodnariu atit in Norvegia cit si in Romania. La fel cu avocati si alte personalitati influente din mediul drepturilor omului din Romania si din afara Romaniei cit si din miscarea pro-familie. Cazul Bodnariu ne este de un interes real. Ne-am informat in masura in care a fost posibil si am ajuns la concluzia ca autoritatile norvegiene au incalcat grosolan drepturile parentale ale Familiei Bodnariu. In consecinta, AFR a inregistrat o Nota de Protest, pe 2 decembrie, la Ambasada Norvegiei, la Ministerul de Externe al Norvegiei, cit si la Barnevernet, agentia norvegiana de protectie a copilului. Nota a fost semnata de Dl Petre Costea, Presedintele AFR.

Reafirmam ceea ce spunem parintilor din Romania din 2006 incoace – afirmati-va, promovati-va si protejati-va drepturile parentale! Ele sunt pretioase dar subminate. Statul isi aroga tot mai mult autoritatea de a va confisca copiii. La fel ca pe vremea comunismului. Drepturile parentale sunt o prioritate pentru noi, cei din AFR si colegii care impreuna cu noi alcatuiesc miscarea pro-familie din Romania. De multi ani le promovam si e trist ca un incident neplacut care a afectat atit de tragic Familia Bodnariu a trebuit sa se intimple pentru a mobiliza parintii si publicul din Romania sa-si inteleaga si sa aprecieze importanta drepturilor lor ca parinti in raport cu autoritatea tiranica a statului de ne confisca copiii. Dorim sa ne sprijiniti in acest sens.

De-a lungul anilor AFR a implinit vorba cu fapta. AFR a cautat sa intervina chiar la CEDO in cazul atrocitatilor comise de autoritatile suedeze impotriva familiei Johannsenn acum citiva ani. Din nefericire, petitia noastra a fost respinsa. Am facut deasemenea demersuri pe linga Ambasada Germaniei la Bucuresti in 2013 cind drepturile parentale ale unor parinti crestini din Germania au fost incalcate. Nu vom ezita sa facem la fel si in cazul Familiei Bodnariu daca posibilitatea se va ivi. Intre timp, asiguram Familia Bodnariu de tot sprijinul si solidaritatea noastra si incurajam pe toti cei atinsi de aceste evenimente tragice sa nu inceteze sa se roage si sa faca demersuri publice pe linga forurile decizionale, atit in Romania cit si in Norvegia si Uniunea Europeana, pentru Familia Bodnariu.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA – DREPTURILE PARENTALE – CAZUL FAMILIEI BODNARIU”

 1. Cred ca incercarea de a obtine afirmatii mincinoase ale sotiei impotriva sotului;
  este definitorie in ceea ce priveste modul lor fraudulos de actiune;
  care apoi isi permit sa preseze sub necunoscute si bolnave moduri
  si copilasii, determinandu i sa fabuleze.
  Ceea ce la varsta lor este o isprava grozava
  Aceste procedee imorale trebuie evidentiate ca fiind baza actiunilor lor ,
  motiv pentru care trebuie serios incriminate,
  neavand o baza solida pentru a emite acuzatii.

 2. Ma intreb, de ce tac autoritatile Romaniei ? De ce Ambasada Romaniei nu intervine in vreun fel? FDomnul Bodnariu este cetatean roman si ar trebui sa ajunga cazul lor pana la autoritatile. Domnule Pastor, inainteti o cerere catre Presedintele Romaniei Johannis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: