CÂTEVA DETALII CU PRIVIRE LA BARNEVERNET, SAU APERE-SE BAAL!

În ultimele câteva zile m-am documentat ceva mai mult cu privire la serviciile de protecție a copiilor din unele țări scandinave și nu numai, în special Barnevernet, odiosul sistem norvegian.

Am dorit să-mi răspund la următoarele întrebări:

 1. Ce părere are populația băștinașă despre aceste sisteme?
 2. De ce nu sunt mai multe vociferări împotriva acestor servicii? Așteptările mele vizează media, bisericile și chiar politicienii care ar trebui să le fie tributari – măcar dpdv electoral – cetățenilor.
 3. Cine sunt cei care (și de ce) iau apărarea unui asemenea sistem draconic, care operează nestingherit, deasupra și dedesubtul oricăror norme de decență și bun simț, sub acoperirea unor legi absurde.
 4. Care sunt metodele de intimidare și manipulare folosite de Barnevernet pentru a-și clădi cazurile?

Mai întâi, aservită unei culturi diluate de secularism și umanism și contaminate de libertinismul moral în care se bălăcește de multă vreme, societatea norvegiană, ca celelalte asemenea ei, are o mentalitate subordonată filozofiei de viață corespunzătoare acestor curente.

Orice ar spune cineva despre civilizația occidentală, trecutul ei glorios, prezentul ei luminos și la mai mare, atunci când rata mortalității este, cel mult, dar adesea peste rata natalității, ceva este putred în… Danemarca, Suedia, Norvegia și împrejurimi.

Mai mult, credeți sau nu, legile în vigoare protejează sistemul la nivelul la care nu ai voie să divulgi, sub amenințarea cu pușcăria, detalii despre cazurile de custodie și/sau adopție forțată. Nici măcar familia în cauză. Deci, noi vă facem ce vrem, voi n-aveți voie nici să vă plângeți!

Accesul la documente este limitat, dar și arunci când le ai, originalele sunt în norvegiană, durează și costă foarte mult să le traduci, iar dacă ai făcut-o și pe asta, intri sub incidența legii dacă le publici!

Cei care „urlă” ca disperații după dovezi, că cei ce știm despre ce vorbim nu suntem suficient de informați (deși SUNTEM) sau credibili (deși SUNTEM) pentru ei, nu-i va durea că cineva s-ar putea să ajungă la pușcărie ca să le satisfacă toanele, după cum nu-i doare de durerea și disperarea unei familii distruse. Da, asta este realitatea în Norvegia de fiorduri de dragul și durerea căreia nu mai pot unii.

Am dat peste cazul unei familii în care femeii i s-a spus că dacă divorțează de „diavolul” ei de bărbat, i se vor da copiii. A divorțat dar copiii nu i s-au dat!

Sunt grupuri de suport pentru astfel de familii. Prin intervenția unor prieteni am avut acces la conversațiile acestor oameni și secvențe video cu grozăviile comise împotriva lor. Sfâșietor!

Cu toate acestea, sunt unii care încă se încred în sistem și au suspiciuni cu privire la victime. Stimați domni, așa s-a născut holocaustul în Germania de vis a lui Hitler, cu astfel de minți îmbătate, refuzul de a vedea realitatea sau, cine știe, poate doar indolența unui suflet murdar!

Un mesaj pentru apărătorii Norvegiei:

Judecătorii 6:28-32: „Cînd s’au sculat oamenii din cetate dis de dimineaţă, iată că altarul lui Baal era dărîmat, parul închinat idolului deasupra lui era tăiat; şi al doilea taur era adus ca ardere de tot pe altarul care fusese zidit. Ei şi-au zis unul altuia: „Cine a făcut lucrul acesta?“ Şi au întrebat şi au făcut cercetări. Li s’a spus: „Ghedeon, fiul lui Ioas, a făcut lucrul acesta“. Atunci oamenii din cetate au zis lui Ioas: „Scoate pe fiul tău, ca să moară, căci a dărîmat altarul lui Baal şi a tăiat parul sfînt care era deasupra lui“. Ioas a răspuns tuturor celor ce s’au înfăţişat înaintea lui: „Oare datoria voastră este să apăraţi pe Baal? Voi trebuie să-i veniţi în ajutor? Oricine va lua apărarea lui Baal, să moară pînă dimineaţă. Dacă Baal este un Dumnezeu, să-şi apere el pricina, fiindcă i-au dărîmat altarul“. În ziua aceea au pus lui Ghedeon numele Ierubaala*, căci au zis: „Apere-se Baal împotriva lui, fiindcă i-a dărîmat altarul“.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “CÂTEVA DETALII CU PRIVIRE LA BARNEVERNET, SAU APERE-SE BAAL!”

 1. Sunt articole despre aceste abuzuri, este indeajuns sa dam un search pe Google. Abunda internetul de articole in limba engleza despre aburditatea unor legi crude car produc atat de mult rau. Dumnezeu sa intareasca familia si am nadejdea ca ” toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” . Nu vreau sa cred altceva decat ca vor restituiti acei 5 copilasi familiei. Compatimesc fiecare familie caruia i-au fost luati copilasi printr-un asemenea abuz legal. Am citit ca unei famili de indieni i-a fost luat pruncul pentru ca i dadeau sa manance cu mana si nu avea destule jucari. Au ajuns procese si la forurile europene si in unele cazuri autoritatile au cedat in urma presiunilor diplomatice care s-au exercitat. Am citit acest caz in presa necrestina sa vad feedbackul oamenilor si m-am ingrozit. Dumnezeu sa i ierte pe toti aceeia care vad din respectarea valorilor morale, ale familiei in mod traditional si a unei vieti de credinta ca si habotnicism. Cred ca toti frati nostri in Domnul au invatat ceva din aceasta intamplare trista si in acest timp ma sensibilizat solidaritatea adevaratilor crestini ( egal din ce confesiune, baptist, penticostal, crestini dupa evanghelie, etc) . Sper sa intelegem odata pentru totdeauna ca avem un dusman comun. SATANA si aceste sisteme dracesti care ne produc atat de multa suferinta.

 2. Apreciez foarte mult implicarea dumneavoastra in acest caz, d-nle Ionscu si faptul ca i-ati mobilizat pe multi. Ne rugam cu totii ca D-zeu sa aiba mila de acesti copii sa ajunga inapoi in caminul lor. Am aflat cam de anul trecut despre acest sistem satanic de distrugere a familiilor. Si ma mir de indiferenta si de naivitatea unora, chiar lideri de biserici, care isi pun intrebari despre motivul pentru care copiii au fost luati din familie. Apoi vin si spun ca ceva trebuie facut ca se se schimbe mentalitatea in Norvegia. Cred ca tarile scandinave sunt locul unde se experimenteaza planul diabolic de distrugere a unuia dintre obstacolelor ce stau in calea Noi Ordini Mondiale, famila, dupa cum in toata Europa se incearca distrugerea identitatii nationale prin invazia de imigranti. Ma tem ca ceea ce este in Norvegia se va extinde peste tot. Nu stiu daca ati citit si ce parere aveti despre Protocolul de la Toronto (Natiunile Unite contra crestinismului). Va dau doar un citat: „Acesta este motivul pentru care „Birourile de Protecţie a Copilăriei” trebuie să fie investite cu o autoritate legală absolută. Ele trebuie să fie în măsură ca, după bunul lor plac, dar întotdeauna sub pretextul protejării copiilor, să-i poată retrage pe aceştia din mediile lor familiale originale şi să-i plaseze în medii familiale străine sau în centre guvernamentale deja atrase spre principiile noastre mondialiste şi religioase. Astfel, în consecinţă se va realiza spargerea definitivă a „Celulei Familiale Occidentale”. Protocolul, scris in 1967, vine parca din adancimile iadului, dar te infiori cand vezi cum se infaptuieste totul sub ochii nostri. Cartea mica ca si o brosura a fost in librariile noastre. Daca stiti despre acest lucru, ce parere aveti? Parera mea este ca chiar daca domnia si prapadul anticristic a inceput, noi, toti crestinii, trebuie sa fim uniti si sa cerem Domnului sa impiedice intotdeauna sa ne fie smulsi copiii de Cel Rau. Sunt sigura ca Dumnezeu ne va asculta daca vom fi uniti in rugaciune. Biblia ne spune ca vor fi necazuri in zilele din urma, dar nu cred ca scrie nicaieri despre copii ca vor fi rapiti, pentru a fibatjocoriti de Satana. Am gasit pe un site ortodox protocolul, daca vreti sa il vedeti: https://saccsiv.wordpress.com/category/protocolul-de-la-toronto/

 3. Ar trebui norvegienii sa vada urmatorul link, dar pacat ca nu stiu limba romana;)
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=415507478646566&id=405514139645900&_rdr
  Avand in vedere varsta dirijorului poate se vor convinge de crestinismul „radical”.

 4. Bineinteles m-am referit intr-un mod ironic „crestinism radical”, mai bine zis: sa inteleaga ce inseamna crestinism adevarat.

 5. Bine ati venit in turma mica a pastorilor treji care vegheaza ca oile Sa nu fie furate de Fiara; in Ro Inca se Mai intimideaza cu vechile metode; in afara au finalizat sistemul si cireasa de pe tort va fi biometria/Rfid. Domnul Sa NE pazeasca!

 6. Locuiesc in Norvegia din 2003 si pot sa spun ca am o înțelegere cat de cat asupra situației de aici. Indraznesc sa raspund si eu la intrebarile d-voastră. Le voi lua pe puncte.

  1. Norvegiei are o lunga traditie in a „răpi” copiii minorităților si in sterilizarea forțată femeilor ( ex. romii anii. ’60).
  Din aceasta cauza populatia e pasiva in aceasta privinta si cand se aude de vreun caz cei mai multi gandesc cam asa:
  ” au facut ei ceva de li s- au luat copii ”

  2. Barnevernet este un instrument al statului norvegian de integrare a minorităților si de uniformizarea gandirii populatiei. Bv. se ocupa prea putin de protejarea copiiilor.

  Din aceasta cauza niciun partid politic nu are curaj sa faca reforma in Bv. Tot din aceasta cauza nici ziarele nu pot sa scrie impotriva Barnevern, ele fiind subvenționate de stat. Fără acest ajutor din partea statului presa scrisa ar dispărea in proporție de 90%.

  3. Bv funcționează intr-un mediu foarte dificil, avand de a face de multe ori cu abuzuri sexuale impotriva copiiilor greu de imaginat.

  Nici un om inteligent nu apuca sa lucreze mult in Bv din cauza mediului dificil de lucru, pe de o parte abuzurile cu care au de a face pe de alta parte abuzurile pe care ei ca și angajati trebuie sa le faca pentru arata ca dau randament.

  Din aceasta cauza multi renunta la slaujba in Bv. Cei mai statornici angajati par a fi cei care „au bube in cap”, (oameni cu probleme)

  Sunt multe exemple, cel mai recent cazul unui lider din Bv datat 18 noiembrie 2015 despre care presa de abia a scris un articol asa mai pe furis.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/politiet-om-tiltalt-familiefar-og-barnevernsansatt-dopet-ned-doetrene-og-forgrep-seg/a/23563442/

  Cunoscand aceste lucruri îmi dau seama ca acest caz este foarte greu…
  Omenește nu au șansa sa primească copiii inapoi.

 7. Voi publica traducerea articolului de mai sus. Fac aceasta din dorința ca cei care pot și vor să susțina și să fie încredințați de abuzul Bv împotriva familiei Bodnariu.

  Poliția despre tatăl familist și angajat al Barnevern : și –a sedat fetele cu somnifere și le-a abuzat.

  Tatăl care are în jur de 50 de ani este inculpat pentru grave abuzuri împotriva propriilor fete. Conform acuzării una dintre fete era minor când aceste abuzuri au început să aibă loc.
  Bărbatul familist – care pe parcursul multor ani a fost lider in instituția Protecția Copilului (Barnevernet ) – a facut fotografii și a filmat abuzurile împotriva fetei celei mari. El este acuzat și pentru „producție și deținere de abuzuri sexuale sau material care prezinta copii în ipostaze sexuale„
  Conform acuzațiilor, abuzurile au avut loc în locuința familiei din nordul Norvegiei precum și în afara țării. Abuzurile împotriva fetei celei mari au decurs în perioada 2006 până în 2009, pe când abuzurile împotriva celei mici ar fi avut loc în vara anului 2012.

  – Recunoaște parțial capetele de acuzare

  Poliția susține că tatăl și-a drogat fetele cu medicamente de dormit înainte să înfăptuiască abuzurile astfel încât ele nu se putea împotrivi.
  – Conform avocatului apărării citat de VG, inculpatul recunoaște părți din capetele de acuzare.
  Apărarea nu dorește să comenteze ce anume din acuzare este recunoscut de părintele anchetat.
  Din câte VG a fost informat, tatăl fetelor a fost angajat al Barnevernet (Protecția Copilului) intr-un județ din nordul Norvegiei în mai multe perioade între anii 2009 și 2014. Printre altele a avut și o slujbă de conducere în cadrul instituției, s-a ocupat cu organizarea activităților dar a avut și responsabilitatea pentru copii și tineri.
  Tatăl acuzat a mai lucrat deasemeni și în cadrul psihiatriei și bisericii.
  Conform acuzării, tatăl din această familie și-a supus soția și fetele la amenințări și violență încă din anii 1990.

  Acuzat de violență în familie

  Poliția susține că poate dovedi o continuă activitate de teroare psihică si abuzuri –printre altele amenințări că își se va sinucide dacă familia nu se supunea așteptărilor lui.
  Avocatul apărării Hege Salomon nu dorește să comenteze deocamdata cazul în afara faptului că acest caz este deosebit de grav din ceea ce reiese din capetele de acuzare.

  Un alt avocat local descrie ziarului VG acest caz ca fiind grotesc.
  – Este un caz care a afectat foarte mult pe toți cei vătămați, declară avocatul apărării.
  – Familia a trăit într-o continua stare de teroare psihică și violență iar în plus abuzul sexual al uneia dintre fete prezintă situația ca îngrozitor de gravă. În schimb tatăl acuzat se prezintă ca un om realizat professional ce ajută pe alții și care funcționează ca și terapeut psihic în diferite situații.
  Miercuri un alt avocat al apărării nu a avut posibilitatea să răspundă solicitărilor VG.
  Procesul împotriva acestui tată începe marți într-o judecătorie din partea de nord a Norvegiei.

Trackbacks/Pingbacks

 1. CÂTEVA DETALII CU PRIVIRE LA BARNEVERNET, SAU APERE-SE BAAL! | - 7 decembrie 2015

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/12/07/cateva-detalii-cu-privire-la-barnevernet-sau-aper… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: