CLARIFICĂRI – CAZUL BODNARIU: ESTE SAU NU ESTE PERSECUȚIE RELIGIOASĂ?

Este, sigur că este!

Bineînțeles, nu așteptăm de la Barnevernet (serviciile de protecție a copiilor din Norvegia) sau de la autoritățile norvegiene să recunoască și să publice acest lucru!

Și totuși, în ultimele câteva zile, un oarecare număr de jurnaliști și demnitari – norvegieni, români și nu numai – au încercat să conteste că ar fi fost vorba de persecuție religioasă. De unde citire? Din documentele acuzării, prezentate de… Barnevernet!

Normal că Barnevernet nu va recunoaște niciodată că este un caz  inițiat și motivat în baza unor reclamații care includ îngrijorarea cu privire la radicalismul creștin și îndoctrinarea copiilor din familia Bodnariu.

Aici are loc spiritul de discernământ al profesiei: unde așezăm centrul de greutate al credibilității? Unor părinți cu înaltă educație, principii morale solide, valori familiale iudeo-creștine și recunoaștere în comunitatea din care fac parte sau cu Barnevernet, o instituție de stat secretică, cu autoritate nelimitată, cu resurse nelimitate, după care atârnă o sumedenie de tinichele, dintre care unele le vom adăuga noi cât de curând!…

Un adevărat jurnalist care dorește echilibru în prezentarea știrilor va informa cu privire la declarația oficială de acuzare, dar va da cel puțin tot atâta greutate mărturiei familiei! După care, fiecare să-și argumenteze cazul: ce zici Barnevernet despre faptul că agenții tăi au sfătuit imediat familia Bodnariu să nu angajeze avocați, fie ei și plătiți de guvern și mai mult aserviți ție decât lor; ce zici Barnevernet despre faptul că reprezentanții tăi au sfătuit-o pe Ruth să semneze o declarație falsă de abuz marital împotriva lui Marius, ca să-l bage în pușcărie, cu promisiunea că ea va primi copiii, sau că aceeași ofertă i s-a făcut lui Marius; ce zici Barnevernet de faptul că în ciuda LEGILOR, așa cum sunt ele de aiurea, le-ați călcat și pe acelea și nu ați permis mamei în primele zile acces la bebelușul de trei luni; ce zici Barnevernet de faptul că după ce ați trecut prin aparatul de raze un copil în vârstă de trei luni și ați cerut mamei semnătură să îi faceți anestezie totală (ceea ce, ca o mamă responsabilă și iubitoare a refuzat!) și n-ați găsit nici cea mai mică urmă de abuz, nici la berbeluș și nici la ceilalți copii, totuși îi tratați pe acești părinți ca pe niște criminali și nu le permiteți nici măcar să comunice telefonic cu fetele mai mari; ce zici Barnevernet de faptul că deși fetele (avem și noi sursele noastre) au scris scrisori părinților, le-ați înmânat doar una care arăta foarte ”oficială”, iar agenții tăi reci și nesimțitori, Barnevernet, îi terorizau pe soții Bodnariu, spunându-le că la copii nu le pasă și nu întreabă de ei; ce zici Barnevernet de faptul că unii dintre agenții tăi în poziții de autoritate sunt acuzați și se pare că au fost și încarcerați în trecut pe motiv de a fi condus în stare de ebrietate: ce spune asta despre caracterul și credibilitatea angajaților tăi; ce zici Norvegia despre Barnevernet?

Cum (va) răspunde Barnevernet sau Norvegia? Mecanic, plafonat, detașat și, oh, cât de… moderat (Atenție! În două sensuri!)

Am auzit multe aberații zilele trecute: ”Ce caută în Norvegia?”, ”Dacă astea sunt legile acolo, la astea trebuie să se supună!”, ”Eh, și asta este persecuție? Le-au luat doar copiii nu și capul de pe umeri?”

Tot așa li s-ar putea spune unora că ”de ce (mai) sunt în România, sau oriunde altundeva”, este absurdă această abordare! Pe urmă, treaba cu legile ar fi nostimă dacă nu ar fi enervantă: păi legile apar și dispar, se schimbă tot timpul de nu mai ții pas cu ele, și apoi, ce să facem să fugim de colo, colo, după cum se schimbă lumea? Ruth și Marius sunt în Norvegia pentru că Ruth este de origină norvegiană, pentru că acolo are părinți, acolo a crescut iar Marius s-a adaptat și s-a realizat în acea țară! După părerile unora, în timpul comuniștilor trebuia toată lumea să tacă, ce se băgau ei în treburile altei țări…

Iar cât privește chestiunea cu persecuția, cum i-am răspuns unui anume domn norvegian, pârât jurnalist, sigur Ruth și Marius ar fi preferat să li se ia capul, mai degrabă decât copiii! Dar asta nu pot înțelege cei care cu dezinvoltură rup copiii de părinți și mai și cred că au făcut cine știe ce ispravă! Nu, nu suntem în favoarea abuzului care pune în pericol viața, integritatea morală și împinge la extremă disciplinarea copiilor, dar a separa o familie trebuie să fie doar în cazuri extreme, ca o acțiune de ultim resort și numai după ce toate celelalte variante de reeducare și avertizare au fost epuizate! Altfel, legile norvegiene (și nu numai) vor produce mai multe abuzuri, traume și distrugere decât își propune să evite!

Așa că, Norvegia, astea îți sunt legile? Trebuie să le schimbi și să te întorci la rădăcinile tale creștine, pentru că toleranța ta a devenit insuportabil de intolerantă!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “CLARIFICĂRI – CAZUL BODNARIU: ESTE SAU NU ESTE PERSECUȚIE RELIGIOASĂ?”

 1. „‘ oamnei(scriu intentionat cu litera mica) care spun ca” nu-i mare lucru sa ti se ia copiii” nici nu ar trebui sa fie amintiti sau sa li se acorde onoarea, titlul de om. Acum putem intelege si mai bine de ce sunt asa tratati parintii impreuna cu copiii lor intr-o tara a ”frigului si inghetului mintal!”

 2. Intr-o tara precum Norvegia, unde homosexuali se pot constitui ca si familie, cand pot adopta copii, cand vad asta ca si pe o normalitate si prinde contur tot mai puternic si in state precum Grecia, unde biserica Ortodoxa sa opus. Eu am o fobie de aceste lucruri care sunt niste lucruri scarboase si inaintea lui Dumnezeu. Intr-o tara in care procentajul este tot mai mare de homosexuali, cand la tot pasul te inconjoara, fie ca iti este profesor, doctor, vecin, sa i vezi pe strada de mana, intr-o tara in care pedofilia nu e infractiune, intr-o tara in care primesti 21 ani inchisoare pentru ca omori 77 persoane, acolo tot sistemul e viciat. Cred ca este una din cele mai stricate tari si printre primele care a promovat valori stricate ca si fiind normale. Eu indraznesc sa ma rog mai departe decat doar pentru copii familiei Bodnariu, sa zdrobeasca Dumnezeu acest Baneverment (institutie draceasca) si sa nu mai provoace atatea traume si sinucideri in randul mamelor, copiilor. Doamne Ajuta

 3. DE GÂNDIT: Poate ar fi eficient și corect să se publice persoanele din Norvegia care fac aceste denunțuri absurde, care, ulterior, să nu rămână doar sub „greutatea” anonimatului ci să-și asume responsabilitatea uriașă pentru acel simplu gest (necugetat suficient) cu urmări tragice greu de măsurat și anticipat. Pentru un simplu telefon de câteva secunde sau minute, o părere personală, declanșează tăvălugul nemilos și imoral al instituției independente Barnevernet din Norvegia, care (pentru orice sesizare) în 99,999% din cazuri dispun (ne)fericirea familiilor care au copii!

  Să punem mâna pe acele nume ale denunțătorilor mârșavi și iresponsabili și să-i facem de cunoscut opiniei publice. Poate că, urmare presiunii, vor ieși la lumină și alte aspecte, în orice caz ne putem aștepta la urmări importante.

 4. Pentru nazisti a fost nevoie de o mare aliantä in a fi potoliti,invinsi panä la urmä,la fel si aici in cazurile de fatä ,acesti nazisti,aceste organizatii oculte naziste vor fi indepärtate prin luptä fermä hotäratä,la nivel global ,ei fiind inapti mintal si fizic,sentimental., a percepe ce inseamnä FAMILIE.bARNEVERNET este o adunäturä nazistä ce nu detine INCÄ decat putere ( iluzuorie .,avand in vedere ce abuzuri si atrocitäti au acumulat )sprijinitä FÄTIS de autoritätile norvegiene dar ne avand verticalitatea de a recunoaste.Panä si marile grupäri teroriste revendicä räpiri,crime,tentative,dar Norvegia este ca un sarpe.,muscä si se ascunde .Rusine Norvegia !

 5. Norvegia nu are radacini crestine. Esti un incult!!!

  • Nu eu sunt incult! Știu de vremurile vichingilor! Dar dacă ne ducem la creație, suntem toți din rădăcini divine, cum zicea Pavel în Areopag!
   M-am referit la sutele de ani care trebuie să fi devenit rădăcinile de crez ale națiunii, acum abandonate!
   Oricum, dumneata ești foarte cult și civilizat!!!

   • Am glumit. Sunt suprins ca nu am fost blocat aici, cum mi s-a intamplat pe pagina fb „Norway give back etc”! Probabil se vede educatia americana, in contrast cu educatia „balcanica”. :))) Ma bucur ca stiti de vikings… Asta inseamna ca ati fortat putin afirmatia aia. :))) Nu ma intereseaza ce zice Pavel…

    • Nu mai glumiți! Mi-am dat seama că nu vă interesează ce trebuie…

     • Buna,nu as vrea sa ma bag prea mult in subiect,insa urmaresc cazul si pe facebook si pe adevarul.ro unde apar saptamanal articile despre familia Bodnariu.Am citit acolo un comentariu al lui Daniel Bodnariu,in care spunea ca Marius a cautat avocati si nu a reusit sa gaseasca unul bun.Pe facebook este un avocat norvegian,care se pare e mai curajos si care a luptat in cazuri impotriva Barnevernet.Numele lui e Marius Reikerås(asa il gasiti pe face)are pe pagina nr de tel adresa tot,v-as sugera sa luati legatura cu el in caz ca nu ati facut-o deja.Va multumesc,multa pace si sa ne incredem in Domnul ca El v-a aduce biruinta si v-a face sa cada aceasta institutie,care se crede in masura sa rupa familii si sa rapeasca copii.

     • Da, îl vom avea cu noi la protest!

    • Dar, de fapt ce doriți să insinuati?
     Problema e foarte serioasă, de ce postati comentarii jignitoare?
     In multe circumstanțe tăcerea e de aur, stimabile.

 6. Buna, ar fi multe de spus , puteti sa aflati unde sunt inmanati copii spre adoptie , ce clienti are Barnavernet, Curriculum la sefii Barnavernet , informatii despre persoane unde ajung copii , se tot aude ca copii ajung la persoane homosexuale si lesbience, vestea pare credibila caci aceste persoane nu pot avea copii , dar trebuie Documente ca sa se poate dovedi

 7. pai sigur ca agentii lor au fost prinsi cu alcol in sange,nu poti fi om si da practici asa ceva!! trebuie sa bea seara ca sa uite ce au facut ziua!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. CLARIFICĂRI – CAZUL BODNARIU: ESTE SAU NU ESTE PERSECUȚIE RELIGIOASĂ? – CrestinTotal.ro - 5 ianuarie 2016

  […]    Sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/05/clarificari-cazul-bodnariu-este-sau-nu-este-perse… […]

 2. CLARIFICĂRI – CAZUL BODNARIU: ESTE SAU NU ESTE PERSECUȚIE RELIGIOASĂ? | - 5 ianuarie 2016

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/05/clarificari-cazul-bodnariu-este-sau-nu-este-perse… […]

 3. CRISTIAN IONESCU: CLARIFICĂRI – CAZUL BODNARIU: ESTE SAU NU ESTE PERSECUȚIE RELIGIOASĂ? | agnus dei - english + romanian blog - 5 ianuarie 2016

  […] Continuare aici – https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/05/clarificari-cazul-bodnariu-este-sau-nu-este-perse… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: