DECI

Mi-am revenit de câteva minute dintr-un timp de vreo trei ore de odihnă obositoare, adică atunci când ai vrea să fii treaz și îți cad pleoapele, ai vrea să dormi și auzi totul în jurul tău.

Interesant, după o noapte și o dimineață de așezare a lucrurilor în urma acestor mari adunări de protest, ca toți ceilalți protestatari, sunt și eu în fața unei lupte cu realitatea: cum, încă nu le-au dat copiii?

Este ca la anul nou: percepția este a unei înnoiri totale, în vreme ce datoriile, facturile, junghiurile și antipatiile trec împreună cu noi pragul dintre ani, nestingherite!

Faptul că mii de oameni au ieșit în fața ambasadelor Norvegiei și a instituțiilor guvernamentale, au cheltuit resurse uriașe, și-au consumat energiile fizice și emoționale până la epuizare, toate acestea pot fi urmate de o adâncă dezamăgire, de o stare de amară neputință, de un sentiment de vinovăție că va trebui să revenim fiecare în lumea lui pretențioasă și necruțătoare, de frustrarea că nu se face mai mult, mai repede!

Dragii mei,

În cele aproape două luni de mare necaz al familiei Bodnariu și al nostru al tuturor, luni care au trecut și greu și repede, am așteptat ca sistemul criminal anti-familie, anti-creștin și inuman, Barnevernet, să se prăbușească, să cedeze și să înapoieze copiii lui Marius și Ruth. Unii nu au crezut în demersurile noastre, dar au așteptat ca Dumnezeu să intervină miraculos, peste noapte.

Nu uitați, poporul evreu a trecut prin agravarea situației sale și, apoi, prin zece valuri de urgie dar și de împietrire a lui Faraon, înainte de eliberare și ieșirea din Egipt. Gândiți-vă la sărmanii robi, după fiecare nenorocire și atac divin pe care națiunea egipteană le-a absorbit, când urma o zi sau mai multe de muncă grea, aceeași asuprire, aceleași norme, aceleași pedepse.

Dar Dumnezeu are felul Său de a lucra:

 • Ca la sfârșit, impasul să fie așa de mare încât biruința să nu fi putut fi decât a Lui;
 • Ca să se judece cât mai aspru și mai complet cu dușmanii Săi;
 • Nu doar să rezolve o problemă, dar să zguduie întreg sistemul;
 • Nu doar să ne dea câteva înlesniri, ci să ne scoată cu totul din locul robiei;
 • Interesat în primul rând nu de pământescul nevoilor noastre, ci de veșnicia noastră!

Sunt multe lecții de învățat și principii de dezbătut legate de (ne)cazul Bodnariu: creșterea copiilor cu toate componentele ei, prezența noastră în mijlocul spațiilor mediatic – tradițional sau virtual -, legal, politic și religios, chiar modul în care ne raportăm la fenomene cum ar fi emigrația, integrarea și asimilarea socială, relația biserică-stat și câte și mai câte.

Dar acum, prioritatea de căpătâi este și trebuie să rămână reîntregirea familiei Bodnariu. Or, acest zid numit Barnevernet trebuie încă înconjurat, în ciuda privirilor sfidătoare și acțiunilor ostile ale ostașilor săi.

Va trebui să dovedim răbdare, să repetăm aceeași rutină, să îmbrățișăm strategia că puținul nostru, făcut bine și iarăși, va fi folosit de Dumnezeul nostru să își arate slava! El putea să dărâme zidul și înainte să ajungă ei în dreptul Ierihonului, sau fără să iasă din corturi, dar Domnului îi place să lucreze prin noi!

Acum vom avea câteva zile de recuperare și evaluare, după care din nou vom forma rândurile pentru un nou asalt!

Cred și știu: această redută va cădea!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

28 răspunsuri sa “DECI”

 1. Domnul sa va rasplateasca pentru tot efortul si daruirea si pasiunea pe care o puneti la aceasta cauza… Apreciem f. mult si multumim Domnului pt oameni ca dvs! God Bless You! Crina Ilioi(sotia lui Doru😊)

 2. Dumnezeu ne vrea (cred) mai viteji, mai antrenati in lupta la care ne-am injugat , sa sustinem in rugi si manifestari familia Bornariu si bieneinteles rasturnarea regimul dracesc care-si face lucrarea in Norvegia.
  Acum chiar se da batalia spirituala si intunericul vrea sa-si arate si el puterea, influenta asupra oamenilor si mai ales a crestinilor.
  Daca vom renunta, lupta va fi covorul pe care intunericul isi va sterege picioarele si niciodata nu vom mai fii credibili ca si copii de Dumnezeu Viu ,condusi de Duhul Sfint.
  Stind comfortabili in biserici, fiecare dintre noi am auzit predici despre rabdare si indeliunga rabdare…
  Poate situatia va deveni si mai grea si mai complicata dar noi nu trebuie sa renuntam, sa cedam, sa ne imprastiem ca speriati si dezamagiti.
  Si aceasta este o mare forma de lupta a intunericului
  – Frate Ctistian Ionescu,
  Personal nu va cunosc dar sunt increzatoare spiritului organizatoric si spiritual pe care-l aveti ca un bun administartor in biserica cit si in explicarea situatiei tutror crestinilor care v-au dat credibilitatea incit s-au strins atitea semnaturi.
  -Nu cedati!
  -Nu lasati armele!
  -Aduceti cu credinciosie cuvint de incurajare poporului sincer care crede in puterea sfinta si mare a Dumnezeului Viu, caruia Ii slujim toti .
  Acum!! Este timpul stagiului, practicii a tot ce-am invatat , strins in minte, inima si a punerii in valoare a promisiunilor facute lui Dumnezeu de noi toti .
  -Va rog respectuos sa va informati din punct de vedere legal pe toate caile sa vedeti ce legi si contra legi pot fii aplicate in cazul Botnariu(cazurile) de fata incit victoria sa fie a intelpciunii Am vazut ca suntem uniti cu alti crestini din lume, romani de peste tot chiar in Romania fiind un numar mare
  Va asigur de respectul meu si sincera fratietate, pe dumneavoastra cit si pe toti crestinii increzatori in Dumnezeu si victoria asupra intunericului .
  SANDA TULICS
  OCONOMOWOC-USA

 3. They are probably hoping we will get tired. That we will go away. That we do not have enough to sustain a long campaign.

  They are wrong.

  Just look at the list of upcoming protests!

  Next step: get the case into the elite international media if at all possible: bbc, Fox News, etc.

 4. Frate Cristi
  nici la Haga nu au avut arborat steagul norvegiei la ambasada !!!!!!!!!.
  Imi este asa de teama sa nu indrazneasca sa dea copiii spre adoptie(,as striga in gura mare)
  si in acelas timp nimeni sa nu indrazneasca sa ii ia in adoptie,
  Oare ei vor actiona mai repede decat noi?

  Dupa cum vedem ei tac si isi vad treaba.
  DUMNEZEU SA VA LUMINEZE PRIN DUHUL SAU CEL SFANT

 5. Cu siguranta, va cadea!

 6. „Ca la sfârșit, impasul să fie așa de mare încât biruința să nu fi putut fi decât a Lui;”
  Așa m-am gândit și eu în zilele trecute, la Domnul Isus care a zăbovit să se grăbească la Lazăr, ca mai apoi să se vadă slava minunată a lui Dumnezeu. Să ne încredem în El și prin tot ce facem sa-I aducem slavă. Bunul Dumnezeu să întărească familia Bodnariu, și să nu-și piardă nădejdea, să se încreadă în El, orice s-ar întâmpla.

 7. Prin credinta vedem finalul acestei situatii,sunt sigura ca vom da slava lui Dumnezeu pentru intelepciunea Lui de nepatruns…pana atunci ,sa avem incredere in Dumnezeul pe care IL cunoastem personal si sa fim vrednici de El,de partea Lui si cu vorba si cu fapta!Multumim pentru un asemenea exemplu!

 8. Nu pot spune decât un mare AMIN si sā încurajez la încredere nezdruncinabila în Acela care nu greseste!

 9. Multumim frate drag, in Numele Domnului Isus, pentru tot ce faceti pentru inaintarea acestei lucrari de reintregire a familei Bodnariu! El sa va intareasca si sa va innoiasca puterile inzecit! Indiferent cat de apriga este lupta, credem ca biruinta este a Domnului! Fie ca aceste manifestatii sa fie anticiparea unui val mai mare al lucrarii lui Dumnezeu pentru aceasta familie! Domnul sa va binecuvinteze cu puterea din belsug a calauzirii si puterii Duhului Sfant pentru aceasta lucrare si cu implinirea promisiunii din Isaia 40: cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii, alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc! Cu fiecare rugaciune si pas inainte suntem mai aproape de victorie! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 10. „Ca la sfârșit, impasul să fie așa de mare încât biruința să nu fi putut fi decât a Lui;
  Ca să se judece cât mai aspru și mai complet cu dușmanii Săi;
  Nu doar să rezolve o problemă, dar să zguduie întreg sistemul;
  Nu doar să ne dea câteva înlesniri, ci să ne scoată cu totul din locul robiei;
  Interesat în primul rând nu de pământescul nevoilor noastre, ci de veșnicia noastră!”

  Am auzit diferite discutii, ca fiind penticostali, comunitatea din SUA fiind mare, li se vor da copiii inapoi.
  Cred ca ar trebui mai mult implicata toata tara; ea sa stie ca sunt si familii de ortodocsi, ca sa se alature potestelor;
  la fel si ca sa intervina si presedintia, premierul;
  desi NUMAI DUMNEZEU VA FACE DREPTATE!
  in cele din urma.
  Neaparat trebuie distrus sistemul care provoaca atata trauma in sufletele micutilor si ale parintilor!

 11. Niciodata nu am avut o incredintare mai mare ca acum, ca Dumnezeu va aduce izbavire!
  Acest(ne)caz al fam Bodnariu face parte din MAREA lucrare la care Dumnezeu este gata sa dea STARTUL.
  De ceva vreme m-am tot gandit…”oare nu aude Dumnezeu rugaciunile noastre?”
  Ieri am citit un cuvant din Plang. lui Ieremia :
  ”Caci Domnul nu leapada pentru totdeauna.
  Ci cand mahneste pe cineva, Se indura iarasi de el, dupa indurarea Lui cea mare, caci El nu necajeste cu placere, nici nu mahneste bucuros pe copiii oamenilor.
  Cand se calca in picioare toti prinsi de razboi ai unei tari, cand se calca dreptatea omeneasca in fata Celui Prea Inalt, cand este nedreptatit un om in pricina Lui, nu vede Domnul?
  Cine a spus si s-a intamplat ceva fara porunca Domnului?”

  Dumnezeu vede, aude si stie, totul este in controlul Lui si am increderea caci ceea ce face EL…face bine! Trebuie doar noi sa-I ramanem credinciosi!

 12. Plin de incredere in Acela care tine in mana Sa toate lucrurile si care, la vremea hotarata – hotarat – va aduce eliberarea acestor puisori din ghiarele uliului, trebuie sa nu scapam nici o clipa din vedere aceasta unitate, fara precedent, a romanilor, si care uimeste o lume intreaga!
  Prima mare victorie este de acum un fapt!
  Uimit am ramas si eu dupa ce am citit despre cazul acelei familii de ortodocsi, familie care isi exprima aprecierea pentru zecile de mii care sustin familia Bodnariu! Avand in vedere ca acesti parinti sunt singuri ar fi nu numai extraordinar dar chiar ar fi de datoria noastra sa-i ‘infiem’ si sa-i purtam in rugaciune oridecateori ne rugam pentru fam Bodnariu. Unitatea pe care o are Dumnezeu in vedere e mult mai ampla decat ne putem inchipui noi acum. (nu zic mai mult acum, dar toti inteleg la fac referire)

  In concluzie, nici vorba (sa nu fie) de deceptie! Noi mergem din victorie in victorie; si ce e mai maret decat sa stii cu siguranta Cine este Cel ce va avea victoria finala?!

 13. That’s the best US Embassy can do?!? …after all the eforts, after all the petitions… These people are not gonna give in easily. They are hiding after diplomatic and politically correct statements, ignoring the specific abuses commited by Barnevernet.

  http://www.norway.org/News_and_events/Embassy/Child-Welfare-in-Norway-/#.Vo66101IhD8

 14. Cu cat vântu-i mai semeț
  Cu-atat steagu-i mai măret!!!

  Si steagul de biruinta va fi al Domnului! Isus iubeste copilasii, cu siguranta nu i-a uitat pe Eliana, Naomi, Matei, Ioan si Ezekiel. El e acolo, langa ei.

 15. Exista o anumita doamna politician norvegian, Inga Marte Thorkildsen, care face campanie o Barnevernet-ului pe facebook… ceva incredibil, este foarte activa in acest sens, si culmea…chiar si dupa cazul Bodnariu, chiar si dupa protestele de peste tot in lume, ea inca ia aparare vehement Barnevernet-ului si indeamna oamenii sa raporteze / denunte cazuri… incredibil ce posteaza…
  Pun aici link-ul spre pagina ei de facebook, si cred ca ar trebui sa ne facem simtita prezenta si pe pagina ei, si sa aratam cititorilor ei adevarata fata a Barnevernet-ului. Am vazut ca unii au scris deja in sensul acesta (romani sau norvegieni) pe pagina ei de facebook:

  https://www.facebook.com/ingamarte/

  De asemenea ar merita scris si pe paginile de facebook ale doamnei ERNA SOLBERG – prim ministrul Norvegiei – https://www.facebook.com/ernasolberg

  si doamnei SOLVEIG HORNE – ministrul Departamentului responsabil de familie si copii, responsabila de Barnevernet – https://www.facebook.com/solveig.horne/

  Unii, chiar foarte multi, au scris deja, mai ales pe pagina Ernai Solberg, primul ministru. Se pare ca destul de multi norvegieni sunt activi si citesc pagina ei, si deci incurajand oamenii sa scrie pe aceste pagini de facebook, in felul acesta nu doar ca pastram acest caz in atentia autoritatilor norvegiene, dar aducem aceasta problema si la cunostinta norvegienilor care citesc si sunt activi pe paginile acestor politicieni, si astfel (cum vad deja ca se intampla acolo) vor fi si ei provocati la reactii si discutii sau chiar ridica ei problema in comment-urile lor si pun intrebari primului lor ministru vizavi de Barnevernet.

 16. Vikingii trebuie să se trezească la realitate. Nu sunt singurii dătători de legi și reguli. Sâmbătă vom fi la Viena, în fața ambasadei lor.Doamne,dă izbândă!

 17. Amin!!!Mici si mari, copii, tineri si batrani vrem sa inconjuram zidurile acestui „Ierihon” pana cand Dumnezeu il va da in mainile noastre.Maranata!

 18. Ar trebui inchisa Ambasada Norvegiei din Romania (si nu numai), iar reprezentantii ei expulzati din tara pt ca reprezinta un Stat criminal terrorist de cea mai josnica speta.

 19. Iata un alt caz, care ar trebui sa inchida gura acelora care spun ca din cauza disciplinei fizice si-au pierdut copiii familia Bodnariu. Iata ca acest caz nou, de asemenea atat de dureros, dovedeste ca si fara nici macar o palma la fund sau urecheala, tot au gasit, acesti ne-oameni din Barnevernet, motive sa le ia copiii in acelasi mod brutal, socant, inuman, ca si in cazul familiei Bodnariu. Iata articolul, care ne frange inimile din nou, articol aparut astazi in ziarul national Adevarul de astazi:

  http://m.adevarul.ro/locale/timisoara/norvegia-mai-nenorocit-ofamilie-romani-mi-au-spus-e-jenant-sa-mi-tin-fetita-brate-opup-pur-simplu-iau-sufletul-pleaca-el-1_5693de3737115986c660b822/index.html

 20. Haideti sa CANTAM la manifestatiile noastre pasnice un IMN compus sau un PSALM care sa fie un fel de unda purtatoare a revendicarilor noastre.
  Pancardele sunt importante pentru ca ele esentializeaza argumentul si judecata sanatoasa dar CANTUL e mai important pentru ca mobilizeaza resursele noastre spirituale conferind manifestatiei accente nu doar de cumulare a puterii ci de consolidare.
  Cantarea anunta biruinta.

  Viorel

 21. Ciudat ca unele comentarii aprobati, altele nu….

 22. Oare de ce simt eu ca in aceste vremuri din urma Dumnezeu a ales o familie pentru a vedea dac noi crestinii din intreaga lume suntem uniti.Daca plangem impreuna ,daca simtim impreuna daca suntem UNA…………..SI eu cred ca nu l-am dezamagit.Suntem UNA.Si Domnul nostru va ajuta la timpul hotarat.

Trackbacks/Pingbacks

 1. CRISTIAN IONESCU: Acum vom avea câteva zile de recuperare și evaluare, după care din nou vom forma rândurile pentru un nou asalt! | agnus dei - english + romanian blog - 9 ianuarie 2016

  […] Citeste mai mult aici – https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/09/deci/ […]

 2. DECI | - 10 ianuarie 2016

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/09/deci/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: