PASTORII PETRU ARON ȘI IACOB BERGHIANU LA TG MUREȘ – DISCURSURI ȘI FOTO

 PASTOR IACOB BERGHIANU:

Dragi și distinși participanți la Miting ! Ne aflăm aici pentru că am decis să acționăm împreună ”Pro-Familie; pro-Valori Creștine; pro-Bodnariu, Nan, Rădulescu, etc. și anti-abuzurilor S.P.C. Barnevernet.”

Cred că mai mult decât vorbele frumoase care s-au spus și s-ar putea spune cu această ocazie, prezența noastră aici, a târgumureșenilor și mureșenilor, este mesajul cel mai puternic care s-ar impune a fi receptat de cei vizați!

Evident că, în câteva minute, cazul de tip Bodnariu nu a putut și nu poate fi abordat din punct de vedere juridic, psihologic, sau psihiatric. Pe plan juridic, au făcut-o în mod strălucit, avocatul norvegian Marius Reikeras; avocatul american Peter Costea, avocatul român Aurelian Pavelescu, și alții, care au subliniat încălcarea gravă a Convențiilor Internaționale a Drepturilor Omului și a Drepturilor Copilului, semnate și de Norvegia. Ne pare rău, dar trebuie să menționăm câteva concluzii la care au ajuns acești avocați: ”Doar în Norvegia, Statul ia copiii de la părinții biologici fără mandat emis de Tribunal, sau vreun alt act semnat de judecator ori de instanță. Doar în Norvegia copiii sunt tratați ca și cum ar fi o ”marfă” care trece din mâna unei familii în mâinile altei/altor familii în schimbul unor sume mari de bani alocați în numele interesului superior al copilului. Doar în Norvegia dreptul de părinte biologic este preluat de la părinți, fără un act judecătoresc, și fără ca părinții să-și poată lua copiii înapoi pe cale judecătorească. Numai în Norvegia, părinții sunt stigmatizați, sunt etichetați din capul locului ca fiind potențial abuzivi, demni de a li se lua copiii. Doar aici, părintilor li se aplică și li se impune prezumția de vinovație, nu cea de nevinovăție. În loc ca autoritățile să fie nevoite să dovedească existența unor motive bine întemeiate, abuzuri reale, pentru preluarea copiilor; părinților biologici li se cere să furnizeze dovezi întemeiate și convingătoare pentru reprimirea acasă în familii a micuților…

Pe de altă parte, pe plan psihiatric, d-na dr. Daniela Mariș a scris un foarte documentat articol intitulat: ”Barnevernet – Mic ghid de psihiatrie cu susu-n jos”, care explică situația și din punctul acesta de vedere…

De aceea nu putem decât să ne ridicăm și să spunem STOP abuzurilor Barnevernet, care produce atâta durere și nenorocire în zeci și, chiar, sute de mii de vieți omenești!

Nu este nevoie să avem cunoștințe de specialitate pentru a ne da seama ce este și ce nu este în interesul superior al copilului, atât de des invocat… (Așa că am să adresez, retoric, 5 întrebări directe, la care puteți, dacă doriți să răspundeți ori să vă răspundeți, prin DA sau NU:

1. E în interesul superior al copilului ca acesta să fie smuls de la sânul mamei și de lângă părinții care-l iubesc ?

2. Este în interesul superior al copilului să fie plasat în familii complet străine, care nu-i cunosc nici limba, nici cultura, nici religia, obiceiurile, mofturile sau preferințele ?

3. Este în interesul superior al copiilor să fie despărțiți unii de alții, să nu poată comunica între ei, iar părinții să-i poată vizita, sporadic, doar pentru foarte scurt timp?

4. Credeți că cei din familiile surogat/adoptive îi vor fi luat de mânuță pe copilași să-i ducă la Biserică, ortodoxă sau penticostală, după caz, pentru a le fi păstrate neafectate, așa cum prevăd reglementările internaționale, religia și cultura ?!

5. Și o ultimă întrebare: E drept să se bucure cineva care nu a experimentat durerile nașterii de copilul pentru care o altă persoană -mama adevărată- a suferit aceste dureri?

Și acum câteva concluzii: Dacă Statul vrea copii, să și-i facă! Dacă categoriile LGBT vor copii să și-i nască! Dacă alte popoare agreează să le fie luați copiii, trebuie să se știe că românii nu acceptă acest lucru și că își doresc copiii înapoi !

În ce privește educația, psihologii moderni se fac că uită că micii noștri copii au dorință de libertate, dar nu au capacitatea să-și folosească libertatea… Și că părinții sunt cei îndrituiți de Dumnezeu să pună limite rezonabile dorinței de libertate a ființelor pe care le-au adus pe lume. De ce se caută, oare, ”îndumnezeirea” copilului, spre nefericirea și nenorocirea acestuia ? Unde ați mai auzit de sinucideri la copii sub 7-8 ani ?! Nu cumva din prea multa dragoste pe care le-o oferă familiile surogat sau adoptive?! Sau din cauza dorului pentru părinții de care sunt în mod inuman despărțiți. Pentru că nu vrem să ne gândim și la alte cauze imaginabile..

Din tot ce s-a afirmat anterior, este ușor de identificat cine a comis adevăratul și groaznicul abuz! Nu părinții din cazurile de tip Bodnariu, ci agenții locali ai Barnevernet-ului !  

Menționam în final 3 aspecte pentru care ”Cazul Bodnariu” a venit la un moment, deși extrem de dureros, totuși foarte potrivit, aproape de ceasul al 12-lea al istoriei noastre post-creștine și, se pare, post-democratice:

1. Cazul Bodnariu se constituie într-o ”hârtie de turnesol moral-spiritual” care arată ”substanța” intimă a sufletelor noastre. Rana grozavă din această familie, precum rana celui căzut lângă drum, din pilda samaritanului milostiv, spusă de Isus Hristos, împarte societatea în 3 categorii de raportare interumană. Nici mai mult, nici mai puțin, decât 3 categorii!

Categoria ”oamenilor împotriva oamenilor”. Aceștia sunt conduși de Legea Junglei, în virtutea căreia atentează la bunurile, la viața și la fericirea semenilor lor, categorie ilustrată prin așa numiții ”tâlhari”. Apoi, avem categoria ”oamenilor pe lângă oameni”, care sunt conduși de Legea protejării doar a interesului propriu, egoist, ilustrată prin preotul și levitul care au trecut pe lângă cel lovit, lăsat aproape mort, fără să-i pese de el. Și, în sfârșit, întâlnim categoria ”oamenilor pentru oameni”, reprezentați de samariteanul milostiv. Aceștia sunt conduși de Legea Compasiunii/a Iubirii, care sar –cu ceea ce pot- în ajutorul și în apărarea celui rănit. Dați-mi voie să vă consider pe toți cei prezenți ca făcând parte din această a treia categorie, a oamenilor cărora ne pasă de semenii și de frații noștri… Ei bine, mare atenție ! Cazul Bodnariu a deconspirat și deconspiră, în continuare, cine suntem, pe cine slujim, cine ne finanțează, și de cine și de ce suntem animați. Acest caz extrem de dramatic a făcut ca zona gri din societate să cam dispară, și adevărurile să fie scoase la lumină… Substanța de contrast, hârtia de turnesol moral-spiritual își fac efectul !!!

Suntem fie de partea normalului, a naturalului, a bunului simț, a dreptății și a adevărului, a familiei și credinței, sau ne situăm pe poziții diametral opuse față de aceste valori. Cale de mijloc nu considerăm că mai există !!! Și aici trebuie să adaugăm, faptul că unii spun: ”Dacă românii care au plecat în Norvegia au știut legile, acum să le suporte consecințele!” Nu e prea simplistă și facilă această eschivare?! Întrebăm: Omul a fost făcut pentru Lege, sau Legea pentru Om?! Iar dacă legea este strâmbă și nedreaptă, cum a fost în atât de multe perioade negre ale istoriei omenirii, nu ar trebui ca oamenii de bine să o deconspire și să o incrimineze ?!

2. În al doilea rând, așa cum afirma recent pastorul Cristian Ionescu, din Chicago, cel care a dat semnalul acestui tip de proteste, pe blogul personal:”Cazul Bodnariu este mai mult decât un demers umanitar, este un act de trezire spirituală a Bisericii pentru zilele din urmă!” Da, credem, într-adevăr, că Dumnezeu a găsit-o vrednică pe această familie pentru ca prin durerea ei inimaginabilă să se tragă un puternic semnal de alarmă care să fie auzit de toți cei care mai au ”urechi de auzit” de pe mapamond. Este o onoare pentru România că trage acest semnal de alarmă!

Pentru că trebuie să o spunem pe șleau: Ținta ascunsă a ceea ce se petrece în Norvegia, nu este atât dezabuzarea fizică sau psihică a copiilor. Ținta este ca părinților să li se poată retrage dreptul să aibă autoritate parentală dacă își mai educă copiii în spirit creștin! Știu că este o afirmație dură și puternică ! Dar credem că trebuie să se spună lucrurilor pe nume ! …Evident că războiul împotriva Familiei și a copiilor lui Dumnezeu nu a pornit de ieri sau de alaltăieri! El a pornit din Grădina Edenului ! Dar, se pare că ne apropiem de închiderea cercului persecuției de acest gen, de ajungerea în ceasul al 12-lea al acestui război! Afirm aceasta și prin prisma faptului că în Agenda 2030, pentru Transformarea Lumii, lansată în septembrie 2015, de O.N.U., nu se mai amintește, practic, nimic despre ”familie”. După ce nu s-a reușit includerea în agendă a unei familii redefinite, s-a renunțat la includerea acesteia, astfel că familiei nu i se mai asigura nici fonduri, nici susținere și nici protecție!! Să fie Barnevernet în legătură cu aceasta?!

Anii care vor urma vor arăta dacă afirmația este sau nu întemeiată. Cât m-aș bucura să fie o avertizare falsă ! …

Dar, știm că artizanul distrugerii Familiei este Cel Rău, în care mulți nu mai cred, dar se lasă, totuși, conduși de el! Cu toate acestea, creștinii știu cine va avea ultimul cuvânt – Dumnezeul Triunic: Tatăl, Fiul și Duhul (Spiritul) Sfânt !

​3. În sfârșit, cazurile de tip Bodnariu joacă rolul unui liant, a unui mijloc de strângere laolaltă, de unire a creștinilor autentici, indiferent de confesiune, și de zona de reședință. Așa că chemarea momentului de față este: ”Strângeți rândurile în Sion, pentru că Judecătorul lui Israel este lovit cu nuiaua peste obraz!” Sau, reformulând o lozincă bine cunoscută pe la noi: ”Români creștini, din toate țările, uniți-vă !” Uniți-vă: pentru familie ! pentru Bine! pentru Adevăr! Pentru Credință ! Pentru Hristos ! Așa să fie !

În încheiere,

MULȚUMIM Parlamentului României pentru modul exemplar în care s-a implicat și se implică în aceste cazuri !

CEREM, cu respect, Primului Ministru al României, D-lui Dacian Ciolos și Președintelui României, D-lui Klaus Iohanis să acționeze mult mai convingător, mai determinat și mai eficace, în virtutea atribuțiilor și obligațiilor ce le revin, pentru redarea copiilor familiilor de români atât de groznic îndurerați! Alți șefi de stat și de guvern au făcut-o! De ce să nu ne putem mândri și noi cu astfel de conducători ! 

În orice caz, nouă, zecilor de mii de români prezenți la aceste manifestații, în toată țara, dar și sutelor și milioanelor de mii de români, care sunt alături de instituția Familiei așa cum a lăsat-o Dumnezeu, ne pasă! Noi suntem aici pentru că ne pasă de durerea indescriptibilă prin care trec familiile cărora le-au fost răpiți copiii. Zilele, lunile și anii care vor veni ne vor demonstra dacă și celor care ne conduc le pasă!! Pentru că, deocamdată, nici măcar nu ne-au spus-o !!!

În încheiere, Grupul de Inițiativă al acestei manifestații mulțumește tuturor participanților la acest miting de solidaritate, protest și mărturie publică! Vă mulțumim că vă pasă! Vă mulțumim că vă implicați! Vă mulțumim că existați! Alegerea dumneavoastă vorbește despre dumneavoastră! …

Mulțumim în mod special Protopopiatului Creștin Ortodox Tg. Mureș și Conducerii Conferinței Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea, care la nivel de instituții, s-au raliat acestei manifestații, ca membre în Grupul de sprijin! Mulțumim liderilor și credincioșilor din bisericile reformate și greco-catolice care au fost și sunteți alături de noi! Au mai dorit și alții să vină dar n-a fost posibil!

Le mulțumim chiar și pentru intenție ! Dumnezeu este Acela care va răsplăti fiecăruia după motivațiile și faptele lui!

Nu în ultimul rând, mulțumim, cu deosebit respect, Municipalității Tg. Mureș pentru aprobarea manifestației și Comisiei de avizare a adunărilor publice pentru spațiul generos acordat !

Dumnezeu să binecuvâneze Tg. Mureș și județul Mureș !

Dumnezeu să binecuvânteze România; Norvegia și lumea întreagă! Doamne ajută ! Doamne dă izbândă ! 

(Pastorul Radu Ioan, Luduș, va încheia cu o rugăciune. După aceasta, baloanele multicolore ținute prizoniere până acum vor fi lăsate să zboare spre cer, ca simbol al dorinței de eliberare a tuturor copiilor ținuți captivi în familii străine, care își doresc atât de mult să ajungă acasă la cei dragi !!!)

PASTOR PETRU ARON:

COMUNICAT OFICIAL

MITINGUL DE SOLIDARITATE, PROTEST ȘI MĂRTURIE PUBLICĂ

Tîrgu Mureș, Piața Teatrului Național, 07.02.2016, ora 12:12 (!)

 ”În sprijinul Instituției Familiei și a Valorilor Creștine; pentru reîntregirea familiilor despărțite abuziv de Serviciul Barnevernet din Norvegia”

 Grupul de Inițiativă alcătuit din Bisericile Creștine Penticostale, Baptiste și Independente Târgumureșene și Mureșene, indiferent de etnie sau limba vorbită,

Cu prezența, și respectiv sprijinul Protopopiatului Creștin Ortodox Tîrgu Mureș, al Conferinței Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea și al unor Biserici Reformate și Greco – Catolice din municipiu,

 Suntem angrenați astăzi, duminică, 07.02.2016, între orele 12.12 (!) – 13.35, în Piața Teatrului din Tîrgu Mureș, într-o acțiune comună de solidaritate, protest și de mărturie publică a valorilor familiei și ale credinței creștine.

 Prin această acțiune dorim să ne arătăm solidaritatea și sprijinul față de familiile de români – Bodnariu Marius și Ruth, Nan Dumitru și Mihaela, cât și față de celelalte familii aflate în evidența Ministerului Afacerilor Externe al României – afectate de deciziile flagrant abuzive ale Serviciului de Protecția Copilului Barnevernet din Norvegia, luate cu încălcarea legilor internaționale privind drepturile omului și chiar cu a unor legi și reglementări norvegiene în materie.  

 Această acțiune reprezintă o formă de sprijin și impulsionare a autorităților române pentru rezolvarea acestor cazuri cu totul speciale. Totodată, acțiunea noastră este un protest public care exprimă insatisfacția vis-a-vis de ceea ce autoritățile române au comunicat, au întreprins și au realizat până în prezent în aceste drame de dimensiuni inimaginabile, și solicitarea unei implicări mult mai ferme și determinate.

 Cu această ocazie, afirmăm și mărturisim că familia tradițională este formată dintr-un bărbat și o femeie, iar copiii sunt parte a familiei, o binecuvântare primită, prin darul procreerii, de la Dumnezeu și nu sunt și nu trebuie să fie proprietatea statului.

 Bazați pe învățătura creștină autentică, credem și mărturisim că nu orice formă de organizare și de conviețuire socială poate fi numită familie. De aceea, considerăm că este responsabilitatea creștinilor să militeze pentru respectarea drepturile Familiei, inclusiv pentru creșterea copiilor în cadrul familial, în conformitate cu valorile creștine.

În educarea copiilor, afirmăm că părinții trebuie să urmeze adevăratul ”interes superior al copilului”, așa cum acesta a fost menționat de I(i)sus Hristos: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei” (Matei 19.14).  

 Cu ocazia acestei manifestații, mulțumim tuturor concetățenilor noștri, indiferent de etnie sau religie, care sunt solidari cu noi în acest extraordinar de important demers.

 Dumnezeu să binecuvânteze România, românii de pretutindeni, dar și Norvegia și lumea întreagă!  

 GRUPUL DE INIȚIATIVĂ

   

    
    
    
    
 

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “PASTORII PETRU ARON ȘI IACOB BERGHIANU LA TG MUREȘ – DISCURSURI ȘI FOTO”

 1. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/EXCLUSIV+DIGI24+RO+Mama+care+a+castigat+procesul+cu+Barnevernet+
  cumplit ce se intampla; dupa ce au castigat de 1 an copii si nu i au fost dati inapoi,
  pe motiv ca ei nu s au gandit de fapt ca micutii uita limbajul parinilor, cica au omis:
  acum vor sa expulzeze mama, ca sa fie despartita si de sot;
  si sa aiba ei un motiv de ale lua copiii, ca mama este expulzata;este infiorator,
  ce facem frate Ionescu , ce credeti ca putem face?
  Sa ne rugam special si pentru ei, cat de fericiti erau impreuna si ce le a facut diavolul.
  Daca undeva acum este iadul pe pamant, acesta este in norvegia fioroasa, murdara , corupta.Cine dirijeaza afacerile acestea sinistre, de nu sunt controlati? Stalin? Hitler? eu stiu ca au murit de mult.Au rude in Norvegia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: