Bunicul copiilor Bodnariu – mesaj pentru administrația locală și presa norvegiană

Tradus de EMI ZĂRNESCU

 Bunicul copiilor Bodnariu, tatăl lui Ruth, a scris astăzi un articol care a fost publicat în ziarul local Firda, ca răspuns la alte articole și atacuri îndreptate împotriva familiei din partea administrației locale și media zonală. Mai jos este traducerea articolului.

Nu ne-am dorit să ieșim în media deoarece este foarte ușor ca lucrurile să fie înțelese greșit. Dar datorită articolului din 30 ianuarie apărut în Firda, scris de consilierul administrativ din Nausdal împreună cu conducerea ziarului Firda, considerăm că avem și noi dreptul de a veni cu explicații referitoare la mult discutatul caz de Protecției a Copilului din Nausdal. Considerăm că nu este corect ca domnul consilier administrativ, alți angajați ai primăriei sau oricine altcineva să ne hărțuiască sau să spune orice despre noi. Dar când știm că acest caz a fost un șoc pentru mulți și nu mai puțin pentru noi, cei din familie, atunci nu trebuie să vă mire că există reacții ca acestea.
Acest caz a adus pentru întreaga familie și nu numai, foarte multă suferință. Este de asemenea dureros când citim articole și comentarii despre caz in diferite publicații unde creșterea acestor copii este descrisă în mod negativ fără ca autorii să cunoască faptele reale. Noi, cei care locuim aici și am avut copiii în jurul nostru încă de când s-au născut, știm totuși cel mai bine condițiile și modul în care au crescut copiii. Bunica a avut grijă de multe ori de ei. Când veneau de la școală și părinții nu erau acasă, copiii stăteau cu noi. În perioada când casa unde locuiesc acum a fost renovată, întreaga familie a locuit cu noi o jumătate de an și am putut așadar să observăm în totalitate modul de creștere și educație al copiilor.
Vă putem asigura că niciodată nu am fost martori la violență împotriva copiilor și abia dacă am auzit o voce mai ridicată împotriva lor. Nici copiii nu ne-au spus vreodată că părinții lor s-ar purta urât cu ei. Pentru noi, care ne iubim nepoții foarte mult, ar fi fost de neconceput să nu intervenim dacă copiii nu erau bine. Suntem și noi persoane responsabile.
Am primit enorm de multe telefoane în această perioadă. Oamenii sunt extrem de supărați când aud ce metode de lucru folosește protecția copilului din localitate. O doamnă din Oslo care a aflat despre caz din media m-a sunat și m-a întrebat dacă într-adevăr protecția copilului a luat copiii doar pe baza a ceea ce au spus ei. Cum este posibil așa ceva, a exclamat doamna. Apoi ne-a spus că și ea lucrează la Protecția Copilului în Oslo iar aceasta este o metodă de care nu a auzit până acum. Asta în timp ce consilierul administrativ al localității ne spune că ”Protecția Copilului din Nausdal a făcut o treabă bună”.
Un membru al familie din cealaltă parte a țării care are un băiat de 8 ani a venit într-o zi de la școală și a spus că profesorul l-a strâns de gât în fața clasei. Mama s-a îndoit de acest lucru dar băiatul a tot repetat povestea. În cele din urmă mama a contactat profesorul care s-a și supărat foarte tare. Și s-a clarificat apoi că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. La fel ca acesta, au fost cazuri când copiii au venit acasă sau de prin alte locuri și au povestit lucruri care nu erau conforme cu realitatea. Toți cei care au copii știu că aceștia pot exagera și scoate lucrurile din context. Copiii pot fi influențați de jocuri și filme și pot spune lucruri care să se potrivească cu întrebările pe care le primesc.
Percepem apoi din articol că redactorul ține partea Protecției Copilului. Acesta a ținut să menționeze în mod special partea cu educația creștina susținând că este ”pură ficțiune„ . Ei bine, atunci vă vom arăta ce anume a spus directorul școlii în convorbirea telefonică avută cu Protecția Copilului pe 13 Octombrie, conform documentelor cazului: ” Școală susține că aceasta este o familie extrem de creștină, mai ales bunica care este foarte creștină și cu convingeri puternice, o gândirea axată pe păcat și pedeapsă de la Dumnezeu. Toate mătușile și unchii împărtășesc aceste puncte de vedere. Rectorul crede că acest lucru inhibă/afectează copiii. ” Este aceasta ficțiune? Ne întrebăm și noi de ce a fost introdusă această frază în mesajul școlii. Aceasta nu se poate percepe decât că directorul consideră creștinismul ca fiind periculos pentru copii.
În interogatoriul poliției, bunicul copiilor a fost întrebat dacă știe sau dacă copiii au fost presați în vreun fel (îndoctrinare în ce privește credința creștină). Când bunicul a încercat să ocolească răspunsul i s-a spus să nu spună altceva decât ce are legătură cu cazul. Iată că educația creștină are legătură cu cazul. Deci este asta ficțiune?
Este important să semnalăm aici că presa străină a înțeles ce s-a întâmplat în acest caz in Nausdal în timp ce presa norvegiana nu sau mai bine zis nu a vrut să înțeleagă. Aici încă mulți cred că ”mica și drăguța Norvegie” nu face nici un fel de persecuție creștină – dar sunt multe moduri de a face persecuție.
Redactorul ziarului Firda a mai afirmat că oamenii trebuie să înțeleagă că ”barnevernet încearcă să facă ceea ce este cel mai bine pentru copii”. Da, dar cum se simt copiii? Ei bine, acești copii spun ca plâng mult și că le este dor de părinți. Și au repetat asta de mai multe ori. Vor acasă. Fata cea mare, care a împlinit 10 ani în ianuarie, a spus pe 14 ianuarie la telefon, cu bunicul de față (primul contact din 16 noiembrie) că este extrem de supărată pe cei care nu o lasă să-și întâlnească părinții.
Avem aici un copil captiv și fără apărare ținut departe de casă împotriva voinței lui. Nu găsim cuvinte să exprimăm ceea ce simțim. Și asta numește consilierul administrativ ”protecția copilului din Nausdal a făcut o treabă buna”. Dați-ne voie să întrebăm: Ce poate avea un om în el încât să facă asemenea lucruri copiilor altora?
Barnevernet are o metodă de lucru care aduce la marginea nebuniei atât copiii cât și adulții. Această metodă nu poate avea alt scop decât despărțirea copiilor de părinții lor. Îmi este greu să spun acest lucru dar după modul în care protecția copilului din Nausdal a acționat în cazul nostru nu înțelegem altceva decât că nici o familie nu se poate simți în siguranță în localitate și în special familiile de străini.
Trebuie să ne scuzi, domnule consilier administrativ, dar avem un sfat bun pentru tine. A venit timpul să iei în calcul plecarea. Și ia și barnevernet cu tine.
Localitatea și noi cei de aici nu putem fi faimoși la nivel mondial cu un Nausdal care, datorită unui serviciu de protecție al copilului fără milă, ține niște copii captivi și pe care nu îi lasă să vină acasă; într-o casă bună cu niște părinți buni.
Tatăl lui Ruth, bunicul copiilor Bodnariu.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “Bunicul copiilor Bodnariu – mesaj pentru administrația locală și presa norvegiană”

 1. Trebuie transmisa peste tot, nu mai am cuvinte.
  Doamne scapa ne de acesti tirani, si FA CE CREZI CA ESTE MAI BINE,
  pentru copilasi ,pentru ca TU ii iubesti.
  ARATA TI PUTEREA !!!!!!!!!!!

 2. Era de asteptat mesajul bunicului… imi pare rau de cele intimplate si apreciez exprimarea suferintelor lor, a copiilor , si a familiei ! Aprob interventia batrinului familiei care cunoaste cel mai bine cum functioneaza legislatia in Norvegia!Este o buna explicatie a normalitatii vietii de familie si a rapirii copiilor de Brnevernet, credibila interventie!

 3. Ati putea sa ne dati cumva linkul la articolul din ziarul norvegian unde a fost publicata scrisoarea/dreptul la replica al bunicului? Multumesc.

 4. Vintila Stefan-Octavian Răspunde 10 februarie 2016 la 4:42 PM

  A nu lãsa copiii sã-şi mai vadã pãrinţii , şi a-i despãrţi de cei dragi, e o adevãratã crimã. Şi comuniştii cum au fost ei de rãi, le permiteau pãrinţilor sã-şi viziteze la sfârşit de sãptãmânã copiii care-şi trãiau viaţa de zi cu zi prin orfelinate, ba mai mult de sãrbãtori cum e Crãciunul, sãrbãtoarea Paştelor, în timpul vacanţelor de iarnã, primãvarã şi varã, pãrinţii aveau dreptul sã-şi ia copiii din orfelinate şi sã petreacã aceste zile libere pânã la începerea şcolii, în sânul familiei lor. Norwegia ţin copiii ca în nişte lagãre de concentrare. În secolul nostru sã mai existe aşa demersuri? Unde-ţi este democraţia norwegie? Ţarã unde se discerne premiul Nobel pentru pace.

 5. Suntem plini de nespuse emoții, nici noi înșine nu mai putem citi ușor tot, decât cu lacrimi. Apreciem mult efortul echipei, Domnul să vă binecuvinteze. El însuși să călăuzească echipa până la biruința deplină. Am postat în întregime articolul, cu caractere mai mari – http://saltmin.com/2016/02/10/bunicul-copiilor-bodnariu-mesaj-pentru-administratia-locala-si-presa-norvegiana/

  • Toti oamenii de stiinta din tarile Europei si Rusia ar trebui sa boicoteze entitatea „Nobel” care decerneaza aceste premii!!!!

  • READ ATTENTIVELY WHAT JAN SIMONSEN–A HIGH PROFILE NORWAY JURIST–HAS TO SAY ABOUT THE BARNEVERNET AND HOW IT DUPES THE FOREIGN DIGNITARIES… YEAH, IT CAN BE SAID THAT NORWAY’S BARNEVERNET IS A SUPER-DUPER, AND AN ODIOUS TRICKSTER WHICH TERRORIZES AND DECIMATES FAMILIES WITH CHILDREN

   http://www.praguepost.com/viewpoint/51458-norwegian-politician-criticizes-barnevernet

   In sum, it must be said that in most cases the Child Welfare Services take children from their parents on the basis of a subjective judgment of “lack of ability to care”, with very flimsy arguments.

   The attitude right from the start is that the major responsibility for our children is the prerogative of the state, not of the parents. Parents and children are daily subject to these abusive actions from the Child Welfare Services.

   They affect both Norwegian parents and foreign parents in Norway. Even the children of asylum seekers, children who have been confiscated by the Norwegian Child Welfare Services, are kept on permanently with Norwegian foster parents, whereas their parents are expelled from Norway.

   In the wake of the Child Welfare Services we have seen human catastrophes, destroyed families, and in some cases parents who have taken their own lives or have ended up as drug abusers in their desperation over having lost that which is most precious to them. A report from the Norwegian Institute for Urban and Regional Research shows that foster children in Norway take their lives eight times as frequently as other children do.

   This is the truth of the Norwegian Child Welfare Services which the Norwegian Embassy in Bucharest has not wanted to inform the Romanian public about.

 6. Foarte bine spus.Mai bine de atat nici nu se putea spune.Domnul sa lucreze cat mai repede.

 7. Răbdare vrednica de o credința adevarata.siau găsit familia potrivită,prin care aceasta tara sași abroge legile diabolice,sai concedieze pe cei ce le interpretează,si sași revizuiască statul de drept. Daca alta era familia…( deja asistam cu toții cum guvernul cerea revizuirea acestei legi.aceasta instituție protecția copilului era trecută prin ascuțișul sabiei si toată filiera pina in guvern.) asa ca multumiți ca sunteți in viața cei care ați săvârșit astfel de nelegiuirii,poate tocmai pt.ca sa va întoarceți la cel care va iartă si va da viața. Toate statele ar fi trebuit sași retragă ambasadele,sa izoleze Norvegia începând cu romania, mulțumim cu toții familiei Bodnariu pt.rabdarea de care ați dat dovada.

 8. Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea faţă de mecanismul interior al acelor „oameni” care consideră „corecte” acțiunile Barnevernetului.
  DOAMNE, JUDECĂ TU!

 9. Îmi puteti da linkul spre ziarul original Firda?Multumesc!

 10. Îmi vine în minte apostolul Pavel când vorbește despre un oraș si spune: „Acolo unde are scaunul de domnie Satana”. Cam așa e Norvegia! Să te gândești numai la buzunarul tău (pună la urmă aici e vorbește despre o afacere imensă cu plasarea copii in familiilor surogat) fără nici un pic de milă este diabolic, fără cuvinte! In ceea ce privește articolul scris de ziarul local, ei n-au făcut altceva decât să se ie de singurul lucru de care se puteau lua: „Dumnezeu pedepsește păcatul”. Într-adevăr nu găsim noi în Noul Testament așa ceva, dimpotrivă istoria lui Isus Cristos este o istorie de dragoste, imensa dragoste, fără limite și necondiționată care spune: „N-am venit să judec lumea, ci să o mântuiesc!”. Judecată și pedepsirea se vor face in ziua judecății. Pună atunci Dumnezeu ne așteaptă pentru ca vrea ca toți să fim mântuiți. Daca păcătuim și ni se întâmplă lucruri rele este pur și simplu consecință alegerilor noastre. Romani 6:16 spune: „Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să -l ascultaţi, sînteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?” Ar trebui sa învățăm de la Isus ce înseamnă dragoste necondiționată, jertfitoare! Revenind la articolul, mi se pare o națiune formată de adolescenți, sau băieți îmbătrâniți. Probabil lipsesc bărbați adevărați sau patriarhi care se dea echilibrul societății. O națiune care încearcă să-l scoată pe Dumnezeu din ecuația vieți devine ca Norvegia. Dar mă încred in Dumnezeu și în planul lui de a stabili împărăția Sa pe pământ.

 11. Bravo Bunicului !! Fiecare membru al familiei extinse de ambele parti trebuie sa scrie cite un articol asemanator si sa fie publicat in ziarele Norvegiene!

 12. „Ca cel ce ingaduie sa vina incercarea A pregatit si modul dea iesi din ea”. Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze familia Bodnariu!

 13. E strigător la cer,Doamne ai mila de acești oameni deposedati abuziv de ființele lor dragi,da- le putere ,răbdarea si credinta sa traca peste toate acestea si CIT mai curind sa- si vadă copii lingă ce dragi lor.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bunicul copiilor Bodnariu – mesaj pentru administrația locală și presa norvegiană | - 10 februarie 2016

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/02/10/bunicul-copiilor-bodnariu-mesaj-pentru-administra… […]

 2. Bunicul copiilor Bodnariu – mesaj pentru administrația locală și presa norvegiană – Revista ARMONIA – Saltmin Media - 10 februarie 2016

  […] Sursa: Popas pentru suflet […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: