Q: POATE UN NEDREPT SĂ AIBĂ… DREPTATE?

Repede, da! În unele lucruri…

Nu pot accepta că o țară de peste 300 de milioane de oameni nu a găsit să aleagă decât între doi candidați disfuncționali din punct de vedere etico-moral!

Clintoneasa este de departe imaginea reprezentativă a corupției și arivismului – concluzie logică, la prima vedere, chiar și pentru un mafiolog începător!

Trump crede, poate, în Dumnezeu, dar nu cred că poate privi mai presus de… sine! Cinci copii cu trei neveste, fasonarea sistemului pentru avantaje financiare, acrobații politice, proprietar de cazinouri…

Doar atât mai poate America? Bine, relativismul moral al președinției americane – și nu numai – este notoriu și destul de bine documentat, dar acum este prea pe față!

Totuși, Trump are dreptate în multe aspecte de ordin socio-politic, economic și militar! 

Din păcate, nu are dreptate în ceea ce contează cel mai mult: aspecte de ordin moral! 

Dacă avem impresia că viitorul și binele Americii țin doar de viziunea economică a președintelui, atunci Trump este candidatul ideal. Dacă siguranța și liniștea Americii țin în primul rând de politica externă intransigentă a șefului executiv, iarăși, Trump este omul potrivit. Și lista ar putea continua.

Dar dacă știm că orice națiune, oricât de puternică ar fi fost, atunci când falimentul moral a atins abisul LGBT și… Q a ajuns în coșul de gunoi al istoriei, atunci nici Clinton, nici Trump nu se califică! Ce înseamnă Q? Nici eu nu am știut până nu l-am auzit pe… Trump! Q este o poartă deschisă dincolo de LGBT: lesbiene, sodomiți, bi și trans! Adică, dacă vre… unul/una nu știe la ce literă se încadrează, e Q! Sau, mai sinistru, de vor mai răsări alte denaturări ale mizeriei și spurcăciunii (zoo, pedo, incest…), nu cumva să rămână pe dinafară!

Nenorocirea cu politicienii este că, dacă până nu demult, unii măcar ziceau ce trebuie, acum nu mai au niciun pardon! Convenția Partidului Democrat se tăvălește demult în această mocirlă, dar, se pare, nu vor mai avea loc de republicani!

Dumnezeu va pedepsi crunt acest rău, așa cum a făcut-o prin potop în vremea lui Noe, foc și pucioasă în Sodoma și Gomora! Dar, pentru că judecata începe cu cei cărora li s-a dat mult, așa cum Israelul și Iuda au luat-o înaintea Asiriei și Babilonului, America și Partidul Republican vor da de groapă înaintea altora… mai răi!

Iar eu trebuie să aleg răul mai mic? Răul mai mic este… stau acasă!

PS CHESTIUNEA CU CURCUBEUL! 

O vreme m-a ofensat faptul că sodomiții au furat simbolul unui legământ sacru, al lui Dumnezeu cu Noe, că nu va mai nimici lumea prin potop de ape! Dar acest legământ are o clauză care le-a scăpat mizerabililor: nu va mai nimici lumea înecând-o în apă, dar o va arde! Prin simbolul curcubeului, își rostesc de fapt sentința!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

12 răspunsuri sa “Q: POATE UN NEDREPT SĂ AIBĂ… DREPTATE?”

 1. Sunt de acord pina la ultima propozitie, aia cu „stau acasa”. Din pacate multi incep sa gindeasca asa, si este f gresit! Sunt intr-adevar doi candidati ciudati si care lasa multe de dorit; totusi Hilary trebuie tinuta f departe de a deveni presedinte, femeia asta e f periculoasa; si singura cale de a o tine la distanta este sa iesim la vot! Pt ca amindoi sunt acolo pt ca i-a ingaduit Dumnezeu, iar noi trebuie sa ne facem datoria de cetateni Crestini si sa votam.

 2. Românii care au privilegiul aibe și cetățenia americană-dar mai ales Cetățenia Cerului,au obligația morală sa voteze viitorul curții supreme a Americii.

 3. „Nu pot accepta că o țară de peste 300 de milioane de oameni nu a găsit să aleagă decât între doi candidați disfuncționali din punct de vedere etico-moral!” – aici este de fapt radacina problemei: Tara! (nu candidatii!)

  Mult timp am vazut poporul American ca victime a celor din frunte (i.e. Obama) insa dupa un timp profund de meditare am ajuns sa inteleg mai bine…adica, faptul ca cei din frunte reprezinta nimic mai mult decat electoratul care i-a pus acolo.

  Cuvintele inteleptului Joseph de Maistre nu au fost niciodata mai adevarate: „Pericolul cel mai mare al unei democratii este ca poporul se alege cu liderii pe care-i merita.”

  Rugaciunea corecta prin urmare, este: „Da-ne Doamne un electorat bun.”

  Restul va vine de la sine.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cristian Ionescu – Q: Poate un nedrept să aibă…dreptate? | Crestini.com - 26 iulie 2016

  […] Sursa: popaspentrusuflet.wordpress.com […]

 2. Q: POATE UN NEDREPT SĂ AIBĂ… DREPTATE? | - 26 iulie 2016

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/07/26/q-poate-un-nedrept-sa-aiba-dreptate/ […]

 3. Q: POATE UN NEDREPT SĂ AIBĂ… DREPTATE? | Pastor Ciprian Barsan - 27 iulie 2016

  […] Sursa:https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/07/26/q-poate-un-nedrept-sa-aiba-dreptate/ […]

 4. Cristian Ionescu: CÂT COSTĂ, ȘI CÂT DE REPEDE E GATA ?! – Revista ARMONIA – Saltmin Media - 1 august 2016

  […] Q: POATE UN NEDREPT SĂ AIBĂ… DREPTATE? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: