FOARTE, FOARTE APROAPE… 

Pentru că mi-am exprimat devreme, clar și irevocabil poziția față de candidații la președinția Americii, reacțiile de tot felul nu au întârziat și continuă să apară.

Ce-i drept, puține, unele sunt prea extreme ca să le dau atenție. Dintre cele negative, cele mai multe sunt de bun simț, sincere și justificat îngrijorate de viitorul acestei țări. Respect acest mod de gândire, chiar dacă nu îl împărtășesc întrutotul.

Dintre prieteni, sunt câțiva sincer dezamăgiți și dezamăgirea lor mă întristează, dar prețuiesc prietenia lor și sper să putem depăși momentul.

Unii m-au contactat direct și nu am făcut economie de timp să-mi explic punctul de vedere. Alții m-au bârfit cu voce tare… ca să aud. Am auzit și nu sunt supărat.

Înainte de a-mi justifica încăodată poziția, este important să înțelegem că nu ne putem erija în arbitri și factori determinanți ai procesului electoral american. Mestecăm și noi în picătura noastră, fără pretenția de a produce un tsunami. Pe de altă parte, picătură cu picătură se umple oceanul și ce se întâmplă într-o picătură afectează alte picături care afectează alte picături și tot așa și iar așa… iată valul!

Înapoi în picătura noastră, eu nu pot vota pentru un om re-re-divorțat și re-re-căsătorit, înșelător de neveste, spurcat la gură, proprietar de cazinouri și, mai prejos de toate, susținător pe față al agendei LGBTQ.

Unii consideră că a fi anti Trump înseamnă în consecință pro Clinton. Eu nu gândesc așa și, cu tot respectul, acest mod de a pune lucrurile mi se pare prea superficial și pragmatic pentru cugetul unui creștin. Partidul Republican (elita) a crezut de ceva timp că-i are pe credincioșii născuți din nou (citește „dreapta religioasă” sau, tradus, pocăiții) în buzunar! Adică, în selectarea și promovarea candidaților săi, întru lărgirea „cortului” politic, ne pot băga pe gât pe te miri cine, că noi îl vom vota în virtutea filosofiei electorale a alegerii răului mai mic.

Stabilimentul republican a avut la dispoziție 7(șapte) termene administrative, camerele legislative ale Congresului în majoritatea timpului din 1994 încoace și, în anumite perioade, 6 din 9 judecători ai Curții Supreme numiți de președinți republicani!

Nu le reproșez neapărat că n-au reușit nimic din ceea ce ne doare pe noi: legi care să stopeze educația de tip materialist, anti creștin din învățământul de stat, avorturile, homosexualitatea, dar… nici nu au încercat!

În timpul dominației republicane, liberalii au reușit strecurarea ideologiei lor stricate, fără o opoziție sinceră, deliberată a pseudoconservatorilor republicani!

Mai mult, blocurile electorale pe care se bazează republicanii au devenit din ce în ce mai detașate de valorile tradiționale creștine. Conservatorismul s-a fracturat fatal în ultimii 30 de ani. Cel care accentuează politica economică a ajuns să se dezică de cel socio-moral, întotdeauna pe cheltuiala părții creștine: în 1996 și 2008 am avut candidați eroi la război, dar care atunci când au venit acasă invalizi, și-au părăsit nevestele care îi așteptaseră cu credincioșie și și-au luat altele mai tinerele și cu… bagaj politic și financiar! În 2000, eu l-am votat pe Bush junior, că a zis că e născut din nou, dar m-am lămurit foarte repede că știe să înjure ca la ușa cortului. În 2012 a apărut un mormon (pentru mine este un cult eretic nu o denominație creștină) care dintr-o dată a renunțat la vederile liberale de care avea nevoie întru afirmarea sa în unul dintre cele mai liberale state americane, devenind un „conservator” de departe artificial, neconvins și neconvingător.

Acum, Trump a bătut stabilimentul, DAR cu ajutorul unor blocuri electorale pseudo sau marginal conservatoare, care au fost recrutate în ultimii ani pentru a lărgi viziunea și spațiul electoral republican, dizlocând astfel milioane de creștini conservatori care, nemai găsindu-și rațiunea de a rămâne într-o ogradă atât de pestriță, s-au refugiat în pustie.

Așa se face că Trump a ajuns să molesteze Convenția republicanilor cu promovarea cauzei LGBTQ, în aplauzele de rigoare, demne de o Convenție a Partidului Democrat.

Poate se întreabă cineva… da, dar Clinton…

Clinton este exponenta unui sistem corupt, criminal și anti creștin, sfidător și periculos!

Dar dacă vom avea vreodată șansa să-l învingem, acest lucru nu se va întâmpla diluându-ne convingerile și negociindu-ne valorile.

Acest sistem poate fi învins doar de Dumnezeu! Iar Dumnezeu are nevoie doar de o minoritate de radicali, omogeni, integri și devotați! Vă amintiți de Ghedeon și cei 300 de viteji sau de prințul Ionatan și scutierul său?

Dumnezeu nu a avut niciodată rezerve – în istoria poporului Său și nu numai – să răstoarne sisteme corupte, folosind altele mult mai rele, păgâne chiar, pentru că la Dumnezeu răul mai mic este mai rău decât cel mai rău, atunci când răul mai mic vrea să Îl reprezinte pe El!

Dacă nu mă credeți, aduceți-vă aminte că – propriile Sale cuvinte – preferă mai degrabă „recele” decât „căldicelul”.

Poate că 4 ani de clintoneli vor avea darul să purifice spiritul conservator al acestei națiuni, să se întoarcă la Dumnezeu și să salveze țara. Cu politica pro sodomită a ambilor candidați, ori Clinton ori Trump, Dumnezeu nu va face nicio diferență dezlănțuindu-și mânia!

Iar dacă ajunge Clinton și dacă vine fiara, începe prigoana, ne taie capetele și ajungem în cer la Domnul – cum de fapt zice Scriptura că va fi oricum! – întreb și eu… care-i problema stimați creștini?

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: