MEDIA DEPLÂNGE ȘI ATACĂ NARATIVUL DE PROPRIE CREAȚIE DIN ULTIMII OPT ANI

Dincolo de fața de plastic poleit a unei ceremonii, momentul culminant al inaugurării a fost de departe cuvântarea noului președinte și reacția mediei americane și nu numai.

Eram în avion, peste ocean, beneficiind de programul de televiziune „live” oferit de Lufthansa. Deși limitat la CNN și Euronews, am survolat și reacțiile imediate ale majorității rețelelor mediatice prin internet.

Având și propria-mi impresie, fără filtru, deci nealterată a ceremoniei, am reținut un aspect foarte interesant, o reacție colectivă, aproape instinctivă a majorității reportajelor: imaginea înnorată, întunecoasă, pesimistă și negativă a Americii!

Deși, sincer – știți că nu-mi place de persoana Trump și nici măcar ziua de ieri nu mi l-a făcut mai simpatic – eu nu am simțit o chiar așa de mare „întunecime” în cuvântul inaugural, hai să zicem că o fi fost. Lucru pe care media s-a grăbit să-l taxeze cu furie: că statisticile dovedesc o economie îmbunătățită, rata de crime redusă, o… groază (literalmente) de noi integrați în sistemul de asigurare medicală etc și etc, laude la adresa erei Obama.

Pe moment am fost indignat: lăsați-l, bre, să aibă și el, săracu’ (vorbim de Trump), momentul lui, nici măcar azi, o zi, nu-l puteți răbda?

Dar pe urmă am stat un pic să mă întreb, acest narativ al criminalității rampante, poluării, discriminării, dezavantajării sărmanilor și multe, multe altele mai mărunte, dar toate la un loc… întunecoase, deci, acest narativ de unde vine, cine l-a cultivat în ultimii opt ani? Vă spun eu: media!

Ca să pregătească opinia publică și să faciliteze sau să justifice programele extrem de agresive și progresist-liberale ale regimului Obama, media a creionat o stare de lucruri cernită, pe care pseudomesianicul Obama să o purifice, aducând pe cer strălucirea soarelui socialist de care fugirăm noi din România și de aiurea alte multe milioane!

Fie că este vorba de a implementa politica de confiscare a armelor de la cetățeni, suprataxarea companiilor și micilor afaceri, încadrarea legală a unor segmente de ilegali care din oficiu reprezintă un potențial bloc electoral favorabil Partidului Democrat, toate aceste polițe aveau nevoie de o justificare ideologică: criminalitate la apogeu, poluarea și încălzirea globală, copii fără viitor și care mor din lipsă de acoperire medicală…

Din nefericire pentru ei, narativul care avea menirea să creeze spațiul socio-politic pentru avansarea agendei lui Obama, a fost interpretat de o largă majoritate a electoratului american ca un faliment al exact acestei agende!

Nu foarte cizelat, dar cu instinct de rechin, Trump a îmbrățișat acest narativ al mediei americane – realitate sau percepție, nu mai contează – și l-a întors împotriva lui Clinton, Obama și mediei aservite lor!

Păi, orice criminal care ridica arma împotriva unui polițist, devenea un erou al mișcării de eliberare etnică și orice polițist care apăsa prea repede și prea de multe ori pe trăgaci era descris ca fiind tipic sistemului de ordine interioară, bineînțeles, dacă la capetele traiectoriei erau exponenți ai unor diferite etnii, dar și atunci, numai într-o anumită ordine…

Cum venea un uragan, de vină era stația de aprovizionare cu benzină de la colțul străzii sau compania de produs nasturi din vecinătate!

Lipsa de integritate și consecvență a acestor mincinoși patologici cu legitimații de jurnaliști a ieșit cu claritate în vitrinele mediatice ale inaugurării, justificând încă o dată lipsa totală de respect pe care Trump nu s-a abținut să nu le-o reamintească ieri de câteva ori și pe care electoratul american le-a arătat-o în mod repetat în ultimul timp (inclusiv prin demența sondajelor de opinie de care se mirau jurnaliștii de parcă n-ar fi fost propriile lor in(ter)venții!)

Acum, că Trump își va sufleca mânecile și va face ce trebuie, asta rămâne de văzut și… bine-ar fi să fie bine!

Dar că media a înnebunit total… e rău, rău de tot!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: