… CULTURA, DEH!

Fiecare zi, încă o demascare a crudei realități: o societate bolnavă de sus până jos, de la dreapta la stânga și din interior la exterior! Bolnavă de violență și imoralitate, combinația letală pentru toate marile civilizații apuse…

Nu doresc să minimalizez sau să înjosesc vreo victimă dintre multele ieșite din cămăruțele celebrităților cinematografice, politice, sportive, mediatice etc.

Totuși, la baza majorității acestor istorii, acuzatoarea face până la un punct jocul deformat al individului cu pricina.

Spre exemplu, în cazul comedianului devenit senator Al Franken, jurnalista joacă piesa distractivă pas cu pas, mirându-se și fiind copleșită mai apoi de mizeria care i-a căzut pe cap. Asta nu scuză cu nimic caracterul și actul oribil al liberalului de Minnesota, dar nici victima nu are foarte multe scuze: nu poți intra în cocină și să miroși a parfum. Odată ce accepți să fii și ești tovarășa de scenă a unui măscărici, îi citești scriptul și anticipezi că vei intra în băltoacă, nu te mira că ești plină de mocirlă!

Mai caraghioase sunt actrițele care joacă toată ziua scene murdare de sex, viol, omoruri și alte orori, infectând mintea fragilă a adolescenților, după care se lamentează de parc-ar fi fost călugărițe.

Pentru căutătoarele de faimă și bani, fiți avizate și să știți dinainte: acestea costă și costă scump! Cinematografie, media, muzică, sport, politică și tot ce înseamnă… repede-sus, prețul are de-a face cu inocența pierdută, credința compromisă și, poate, regrete tardive.

Pentru că și, din nou, fără să victimizăm victimele, adevărul este că nu poți să-ți dai drumul de la etajul 10 și să nu te faci praf.

Poți să dai vina și pe etaj și pe asfalt, afară de faptul că ți-a dat cineva brânci (atenție, părinți și biserici!), săritul de bunăvoie se plătește scump!

Ca și creștini, nu putem să finanțăm cu bună știință această otravă și să-i reclamăm consecințele. Nu putem să plonjăm în bazinul acestei culturi de scursură și pe urmă să-i detestăm mirosul.

Iar cât privește chestia cu mărturia în mijlocul Babilonului, rușine și dizgrație tuturor celor care după acest paravan fals trimit copiii (la propriu și la figurat) în prima linie a frontului acestui război cosmic.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: