CEL PUȚIN 10 LECȚII PE CARE LE-AM (RE)ÎNVĂȚAT ÎN 2017

Nu întotdeauna învățăm ceva nou. De multe ori trebuie să învățăm din nou… iar alteori lecția este o aplicație practică a unor teorii cunoscute.

Anul 2017 îmi va rămâne în memorie ca fiind unul foarte bogat în astfel de lecții.

Într-un timp de meditație cu privire la parcursul acestui an, m-am oprit la 10:

  1. Nu te obișnui niciodată cu zona de confort! Viața de credință nu stagnează. De fapt, în momentul în care devine așa ceva, Dumnezeu ne scoate din monotonie și rutină, îndreptându-ne spre noi proiecte în care să-și arate slava!
  2. Nu te grăbi să declari oportunitățile ca fiind posibile/imposibile înainte de a primi confirmarea că sunt sau nu în voia lui Dumnezeu! Cu Dumnezeu poți trece un ocean, fără El te poți îneca în găleată.
  3. Când Dumnezeu deschide o ușă, le va deschide și pe următoarele! Cea mai mare insultă împotriva Sa a fost rostită de Israel când a crezut că i-a eliberat din Egipt ca să-i ucidă în pustiu.
  4. Include întotdeauna posibilitatea unui miracol în calculele unui proiect care implică onoarea lui Dumnezeu! La încheiere, Îi place să recunoască toți că nu se putea fără El!
  5. Acceptă obstacolele și neplăcerile ca pe ceva pozitiv! Dacă L-ai supărat, Dumnezeu te corectează; dacă urmează un nou proiect, te echipează; dacă trebuie să-Și arate slava, bucură-te să te fi ales pe tine! Oricum, e bine să fii băgat în seamă de Dumnezeu!
  6. Cel mai bun exercițiu de smerenie și împotriva căderii în mândrie este să asculți reproșuri, justificate sau nu, adică să afli că nu toată lumea te admiră!
  7. Uneori, a câștiga înseamnă să pierzi: posesiuni, poziții, relații și imagine! Cu condiția să fie pentru adevăr și de partea lui Dumnezeu!
  8. Nu adormi niciodată gândindu-te la probleme! Înainte de a merge la culcare fă un inventar al binecuvântărilor și realizărilor zilei!
  9. Nu schimba nimic datorită presiunilor de moment! Ele sunt ca oamenii: schimbătoare! Aceiași care te împing într-o direcție, ți-o vor imputa dacă lucrurile nu ies bine.
  10. Fă ce poți, cât poți, când poți și cu cine poți / așteaptă-te oricând, oriunde, de la oricine, la orice: rețetă împotriva dezamăgirilor!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns to “CEL PUȚIN 10 LECȚII PE CARE LE-AM (RE)ÎNVĂȚAT ÎN 2017”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: