DIFERENȚE ÎNTRE PENTICOSTALI ȘI CARISMATICI – 3

Lideri, lideri, lideri!

Una dintre obsesiile mișcării carismatice este formarea de lideri. De toate felurile, stilurile și genurile. Acum, ideea nu este neapărat de origină carismatică, dar creativitatea de a găsi o pătrățică pentru fiecare… lider este uluitoare, ți se taie respirația.

Exagerez bineînțeles, dar nu m-aș mira să aud de lideri cu dusul genților altor lideri…

Nu neg nevoia de conducere și conducători, dar în Împărăția lui Dumnezeu slujirea ține loc de a fi mai mare peste alții, încât Însuși Mântuitorul S-a revoltat când a văzut pe ucenicii Săi că numai auzind de despărțirea de Domnul, deja își împărțeau (cu ceartă) funcțiile…

Când aud de conferințe și tabere de liderșip mă trec nădușelile.

Cu câțiva ani în urmă, în urma unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu câțiva participanți (adolescenți).

Mai întâi li s-a băgat în cap cu polonicul că asta e identitatea lor în împărăție, că le-a fost dată de Dumnezeu și că așa trebuie să se prezinte, liderul cutare! Vai de cine îndrăznește să dea cu inhibiție peste nasul lor pe sus cu care au venit de la treining!

Doi, ca lideri ce sunt, sensul vieții lor este să producă la rândul lor lideri (un mentor de 16 ani, cu doi, trei ucenici viitori lideri de 13, 14 ani)!

Pentru moment am avut impresia că am de-a face cu un ordin cavaleresc special, din acela unde cavalerul dă cu sabia peste umerii altora, cavalerindu-i!

Ciudat, printre primele ordine de luptă a noilor recruți sunt de a denigra sistemul actual ca fiind învechit, retrograd și – un cuvânt pe care carismaticii îl beștelesc cu înverșunare – religios. Apoi, denigrarea dictatorilor din frunte care de fricoși ce sunt nu-i promovează pe ei, liderii proaspăt liderșipizați! În fine, ideea că în sistemul și structurile actuale nu se mai poate repara nimic și că trebuie… începută o lucrare nouă.

Și uite așa, duzini de astfel de noutăți au apărut ca ciupercile după ploaie, adunând în jur de 50-60 de ambițioși, deseori mai puțini, rareori ceva mai mulți și 2,3 excepții unde s-a realizat o adunătură mai acătării.

În majoritatea cazurilor, puful de aur se scutură curând că, deh, dacă toți sunt lideri e greu cu atâția.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “DIFERENȚE ÎNTRE PENTICOSTALI ȘI CARISMATICI – 3”

  1. Mă bucur că ai abordat tu acest subiect care ne dă de furcă tuturor. Mult curaj și claritate în continuare.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pastor Cristian Ionescu – DIFERENȚE ÎNTRE PENTICOSTALI ȘI CARISMATICI – 3 | agnus dei - english + romanian blog - 10 ianuarie 2018

    […] CONTINUARE AICI – https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2018/01/10/diferente-intre-penticostali-si-carismatici-3/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: