REFERENDUM… REPETERE

Există voci care cer repetarea referendumului. În ideea că cel care tocmai a avut loc nu a întrunit quorumul de 30%, referendumul pentru căsătoria tradițională a fost invalidat, deci trebuie organizat din nou.

Dacă așa s-ar proceda, aș fi iar prezent în tabăra DA.

Însă, speranțele mele ar fi mult mai mici și chiar nu văd cum prezența ar fi cu mult mai mare a doua oară. Ba poate chiar sub nivelul primului referendum…

De ce?

Mai întâi pentru că oamenii s-au obișnuit și resemnat cu ideea că… asta e!

Nu poți trăi la nesfârșit în regim de mobilizare. Revoluțiile, protestele, mișcările, până și războaiele, toate au un început și un sfârșit. Unele reușesc, altele nu. Dar toate se termină și oamenii se întorc la normal (sau ce mai rămâne de el, săracul).

Apoi, campania de promovare a acestui demers a fost obstrucționată de politicieni și media cu concursul larg al globaliștilor și liberalilor de pretutindeni. Resursele limitate ale forțelor pro-referendum, discreditarea mișcării pro-familie prin asocierea nefastă cu partidul de guvernământ și insinuările necinstite că ar deturna lupta anticorupție, toate acestea vor fi din nou exploatare și vor contribui la boicot.

Cred că și dacă s-ar repeta, acest demers are nevoie de un timp de dospire, de reorientare strategică și de provocări noi care să-i aducă vânt în pânze.

Altfel, referendum repetere va fi repetat și la nivel de rezultat…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “REFERENDUM… REPETERE”

  1. Comisia de la Veneția stipulează principiul că un referendum nu ar trebui să aibă un cvorum deoarece acest prag minim de participanți sabotează democrația, în primul rând, și în al doilea rând, pentru că unii care nu sunt din tabăra „DA” nu vor merge de fel și acest lucru ar un efect la fel de negativ ca și cei care au votat”NU”. Deci cvorumul ar trebui eliminat și referendumul validat, dacă România ar face după Comisia de la Veneția.

  2. Solutia ar fi repetare dar la alegerile prezidentiale.

Trackbacks/Pingbacks

  1. CRISTIAN IONESCU: REFERENDUM… REPETERE – CrestinTotal.ro - 4 noiembrie 2018

    […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2018/11/03/referendum-repetere/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: