LITMUS TEST – ROMÂNIA, VOT 2019

„Litmus test” este o metaforă folosită în politica americană începând cu jumătatea secolului trecut.

Este un mod de a filtra candidații pentru o anumită poziție politică sau judiciară prin sita unei/unor prerogative peste care alegătorul nu poate trece.

De exemplu, indiferent cât de pozitiv ar fi mesajul unui politician din punct de vedere economic sau militar, eu nu îl voi putea vota datorită pozițiilor sale în ce privește avortul sau agenda LGBTQ!

În România urmează alegeri!

Pentru orice creștin PRACTICANT și NORMAL, indiferent de confesiune, litmus testul ar trebui să fie modul în care candidatul s-a raportat la Referendumul pentru familia tradițională din 2018!

În acest caz, cine nu a fost cu noi, suntem împotriva lui/ei!

Președintele Iohannis a declarat despre Coaliția pentru Familie că ar fi primit… flit de la restul populației. Poate, dar primul care ne-a dat flit a fost dumnealui.

Eu nu sunt în România. Nu pretind să înțeleg tot ce se petrece acolo, dinamica și pragmatismul politic românesc. Dar știu sigur că sărmanii români au căutat răspuns peste tot în spectrul politic. Drepta, stânga, centru și printre ele!

Răspunsul nu a fost nicăieri.

Mai este un loc, un singur loc unde se putea încerca înainte ca nomenclaturiștii, globaliștii, naționaliștii, pragmatiștii și toți iștii să fure, să vândă, să distrugă și să golească țara: Dumnezeu!

Nu un Dumnezeu căruia să-i zicem „Doamne-ajută” sau „Doamne, Doamne”; asta zic și hoții înainte să meargă la furat și ateii ca să dea bine cu creștinii…

Mă refer la un Dumnezeu care urăște despărțirea și infidelitatea în căsătorie, condamnă crima avorturilor, este dezgustat de perversiunile LGBTQ și pretinde sobrietate nu beție, decență nu goliciune, închinare nu batjocură și înjurături, adevăr și nu minciună!…

Acestui Dumnezeu, singurul care poate da pace și prosperitate unei națiuni, singurul care îi poate da demnitate, Lui i s-a întors spatele de către comuniștii de dinainte și de după revoluție și alții printre și pe lângă ei!

Mulți creștini (inclusiv evanghelici) au intrat în arena politică pe aripile unuia sau altuia dintre partide, cu promisiunea că nu vor trăda principiile pe care le-au profesat până atunci. Mulți ne-au dezamăgit, deh, politica de partid care va să zică…

De ce credeți că partidele nu doresc voturi uninominale?

De ce credeți că unui independent îi este imposibil să bată mașinăriile electorale care cumpără voturi pe gogoși și plăcinte?

Nu vreau să arunc această dezbatere într-o zonă de confruntare religioasă, dar adevărul este adevăr!

Biserica Ortodoxă este covârșitor majoritară în România!

Acuz clerul ortodox că nu este educat și nu educă populația în materie de etică și moralitate. Cu câteva flori nu se face primăvara!

La sate și cătune, în cartiere și localități și pretutindeni printre ele, preotul trebuie să fie EL ÎNSUȘI un om integru care trăiește, vorbește și APLICĂ Scripturile!

Căzuții în șanțuri, colectiviștii barurilor stricăciunii, oamenii care trăiesc vieți dezordonate și DA, politicienii de sezon nu au ce căuta în rolurile de membri, aserviți și deserviți de o biserică autointitulată creștină și drept-credincioasă!

Nici bisericile evanghelice nu au voie să concubineze cu anumiți politicieni și anumite partide pe avantaje materiale și salariale.

Nu impunem un litmus test pe viața personală, religia și/sau apartenența politică a candidatului!

Dar dacă nici măcar valorile bazice ale crezului creștin biblic nu sunt prețuite și împărtășite, până când vom crede că un pom sălbatic va da roade bune?!

Îl avem pe Trump în America! Nu-mi place de el ca om și mănânc cinci kilograme de lămâi pe zi înainte să zic ceva bine despre el.

Dar Președintele Trump ne promovează valorile, dă ordine executive în favoarea acestora și, mai ales, blochează și anulează eforturile celor care ne stau împotrivă.

Acesta este litmus testul de care România are nevoie!

Și acum, votați vă rog!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “LITMUS TEST – ROMÂNIA, VOT 2019”

  1. Problema e mai complicata decat pare. Iohanis a avut curajul s-o spuna pe sleau, însă ceilalti sunt mai vicleni si actioneaza pe ascuns. In Romania declaratiile publice sunt irelevante, praf in ochii prostimii. Majoritatea legilor mai dubioase sunt votate pe ascuns. Cei care de 30 ani legalizeaza coruptia, nu vor avea nici o problema sa legalizeze, pe ascuns, si alte legi anticrestine.
    Odata ce referendumul a picat, au primit dezlegare sa faca ce-i taie capu.

Trackbacks/Pingbacks

  1. CUM FILTRĂM CANDIDAȚII ȘI CUM DECIDEM PE CINE SĂ VOTĂM CA PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI?!? – BLOGUL LUI TOMIS THE CAT - 8 noiembrie 2019

    […] AUTOR ARTICOL: PASTOR CRISTIAN IONESCU (S.U.A.) SURSA: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2019/11/06/litmus-test-romania-vot-2019/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: