ÎN CATACOMBELE NOASTRE…

Mai devreme am avut o conversație cu fratele Nelu Ciobotă de la RVE Timișoara.

I-am spus în scurt despre programul și despre metodele de părtășie ale Bisericii Elim în această perioadă!

Mi-a spus un cuvânt care m-a marcat puternic: “Astea sunt catacombele noastre!”

Copiii Domnului au avut dintotdeauna de furcă nu numai cu propria fire pământească și durerile nașterii din nou și ale creșterii spirituale, dar și cu circumstanțele și formele de guvernământ potrivnice!

Zilele trecute am trăit cele mai adânci agonii în 33 de ani de pastorație!

Am avut multe momente limită, mari încercări și greutăți în slujbă, dar niciodată nu am fost pus în fața unor decizii mai grele!

Pe de o parte, oamenii au temerile lor. Oricât i-ai încuraja, realitatea bântuie în jurul lor, iar noi dacă nu avem un cuvânt clar și ferm, o dezlegare de ordin divin incontestabilă, nu le putem oferi garanții gratuite! Îi chemi să fie prezenți în adunări de sute de oameni și devii personal responsabil de consecințe pe care nu tu le ai sub control și pe care Dumnezeu le îngăduie fără să-ți explice ție de ce!

Apoi, avem de-a face cu ordine guvernamentale care se extind dincolo de activitățile bisericii: concerte, evenimente, jocuri sportive, parade, până și restaurantele se închid!

A trece peste aceste hotărâri nu reprezintă eroism religios ci doar o bravadă ieftină care ar aduce ponegrire Numelui lui Dumnezeu!

Aaa, dacă ajung muribunzii să umple spitalele și străzile, dacă mulți oameni devin neputincioși și lipsiți de îngrijire, locul Bisericii este printre ei, în ajutorul lor! Vom avea ceva voluntari care cu orice risc să se expună de dragul semenilor? Îi vom vedea atunci pe cei care acum aruncă noroi pe pastorii și conducerile bisericilor…

Personal nu mă tem! Nu m-am ferit și nu m-am izolat! Dar nici nu doresc să fiu o pricină de poticnire pentru cei cu cugetul mai sensibil.

Dar, a suspenda serviciile de închinare comună a bisericii, fie și temporar, iată ce mă roade în carne vie! Nu dorm decât pe apucate de două săptămâni…

Și iată de ce chem frățietatea la curaj! Curajul de a fi creativi, cel puțin atât de creativi cum au fost apostolii și conducătorii bisericilor din primele secole!

Astăzi avem la dispoziție metode și oportunități extraordinare! Trebuie să le folosim din plin!

În toată această perioadă de carantină, pentru Biserica Elim și nu numai avem un videoclip zilnic cu mesaj și îndemn de rugăciune! Îl afișăm pe social media la 9:50 seara iar la 10 toată biserica, acasă cu familia sau oriunde se află fiecare, toți ne unim în rugăciune!

Astfel, toată biserica este în fiecare zi “împreună”, se (re)zidește altarul familial, respectăm și ne facem vrednici să fim primiți de orice cuget (2 Corinteni 4:2) și mai mult, învățăm să supraviețuim în vremuri de restriște!

Să nu fiu înțeles greșit, toate aceste prevederi au o limită! Nu înseamnă că acesta devine noul normal, nicidecum! Biserica nu poate exista, nici supraviețui fără adunări plenare, publice! Dacă vom descoperi intenții sinistre din partea autorităților și vom ajunge la concluzia că bunăvoința și conformarea noastră sunt exploatate cu alte scopuri malefice, în detrimentul sănătății spirituale a bisericii, atunci vom acționa în consecință și cu orice risc!

Dar pentru moment, așteptăm călăuzirea și îndurarea Domnului prin Duhul Sfânt și învățăm lecțiile pe care Marele Învățător ni le predă!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “ÎN CATACOMBELE NOASTRE…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: