NU, DOMNU’ PRIMAR DE BLASIO, NU SE POATE!

De Blasio, primarul orașului New York interzice adunările publice de închinare, amenințând că dacă nu se vor conforma, va aplica amenzi usturătoare și chiar închiderea permanentă a comunităților nesupuse!

De necrezut? Și totuși așa e!

Detest agresivitatea primarului De Blasio! Nu că nu aș înțelege circumstanțele! Dar NIMENI nu are dreptul să închidă bisericile, nici să le oblige să spună, să facă, sau nu… ORICE!

Separarea Bisericii de către Stat nu a avut niciodată în vedere protejarea Statul de influența Bisericii, dimpotrivă! Biserica este conștiința și standardul moral al Statului! Biserica TREBUIE să se bage în treburile Statului! Invers, NICIODATĂ!

Asta spune Constituția Statelor Unite și nu numai, nu altceva!

Personal mi-am asumat împreună cu Conducerea Bisericii Elim și înțelegerea membrilor ei decizia de a suspenda întrunirile noastre publice pe o perioadă limitată, înțelegând pericolul epidemiei Corona virus! Dar nu, Doamne ferește, nu cu forța! Dacă aș bănui că în spatele carantinei este un plan sinistru, conspirativ de a îngrădi libertatea religioasă – Corona virus sau altceva – aș sfida imediat orice prevederi și reglementări! Cu orice risc!

Sincer, așteptam un pic mai multă comunicare și colaborare din partea politicienilor!

În fine, treacă meargă, ne-au luat cam de sus, dar nu ne-au vorbit chiar urât! Să nu se mai repete!!

După ce trece Corona, am de gând să îi abordez pe ai noștri din Illinois, data viitoare SĂ NE EXPLICE ȘI SĂ NE ROAGE FRUMOS, NU SĂ NE DEA ORDONANȚE!

Statu’ când vorbește cu Biserica să… stea în picioare!

Nu suntem căpcăuni, pricepem de vorbă bună, dar nu cu impuneri și verdicte și nu de frica biciului! Nu cu amenințări!

O cale asigurată spre confruntare și sfidare a acestor ordonanțe de către pastori și preoți este atunci când li se crează percepția că organele de Stat impun restricții și își exercită autoritatea în mod abuziv! Pentru orice persecuție există la început motive… întemeiate! Demnitatea și responsabilitatea de slujitori ne vor obliga la rebeliune deschisă!

În fine, să zicem că au fost și ei stresați, n-au avut timp să se gândească mai bine!

Dar amenințările lui De Blasio zgârie rău de tot! “Închiderea permanentă?…” Cum își permite? Cine se crede?

Este total ilegal pentru că este neconstituțional, este malefic, demonic și anticristic! Este clar pentru mine că Domnu’ De Blasio apasă intenționat pe butoane extrem de sensibile, pe un ton extrem de obraznic și într-un moment extrem de convenient! Suspicios de convenient!

Cum că și barurile, stadioanele, cinematografele și sălile de concert sunt închise, acest argument este enorm de insultător! Și perfid pe deasupra!

Păi, Statule, tu compari distracțiile cu religia? Tu ești atâta de ateu și inconștient, Statule, că tu nu pricepi că religia este pentru majoritatea oamenilor un factor de identitate prevalent și mai important decât patriotismul, rasa, genul și cultura? N-ai habar?

Prea mulți politicieni – în America, Europa (și România) – vorbesc și cât pe ce să și acționeze, mai că să-i confunzi cu chinejii… pe care îi critică pentru exact aceleași lucruri!

Iată-l deci pe acest primar care pe la începutul pandemiei, el însuși îi îndemna pe oameni să ignore pericolul și să se adune! Nu, nu la biserică! La parade și petreceri!

UPDATE: IATĂ, PRIMUL AREST! BINEÎNȚELES, UN PASTOR ALB – CA SĂ NU ARATE A RASISM – ȘI CU TOATE CĂ SE LUASERĂ MĂSURI DE PROTECȚIE FOARTE COSTISITOARE!

Vă spun ce se întâmplă! Este testat sistemul legal să vadă până unde se poate merge cu arestarea pastorilor! Nu vă lăsați intimidați și corupți de ideea că a fost un extremist! Toți pastorii trebuie să îi sară în ajutor! Altfel, vine rândul nostru!

https://lc.org/newsroom/details/033020-fl-pastor-arrested-for-holding-church-service

ÎN CURÂND VOM PUBLICA ȘI VARIANTA ÎN LIMBA ENGLEZĂ!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “NU, DOMNU’ PRIMAR DE BLASIO, NU SE POATE!”

  1. In Romania, nu se mai foloseste termenul de conspiratie ci Inginerie sociala/camp tactic !

Trackbacks/Pingbacks

  1. NU, DOMNU’ PRIMAR DE BLASIO, NU SE POATE! — Popas pentru suflet – ~ Nard ~ - 30 martie 2020

    […] NU, DOMNU’ PRIMAR DE BLASIO, NU SE POATE! — Popas pentru suflet […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: