IN MEMORIAM – PASTOR CRISTIAN VASILE ROSKE

Pastorul Cristian Vasile Roske – fratele Sile, cum l-am știut și îndrăgit noi toți – a fost și va rămâne o prezență de marcă în istoria Mișcării Penticostale din România, unul dintre cei mai relevanți intelectuali ai Cultului Creștin Penticostal.

Ca pastor și predicator, poet și compozitor, traducător și scriitor, model și mentor, fratele Sile a slujit cu excelență și consecvență atât biserica locală cât și la cel mai înalt nivel al Conducerii Cultului.

În timpul regimului comunist a demonstrat că principiile și integritatea sunt mai de preț decât bunăstarea și succesul profesional.

Vizitele familiale frecvente ale fratelui Sile împreună cu sora Rodica și fiul lor Ștefan ne-au deschis o perspectivă intimă a familiei lor de la care am învățat ce înseamnă să fii deplin consacrat lui Dumnezeu și bisericii Domnului, să trăiești prin credință și pentru alții!

Ultima vizită împreună cu fratele Sile a însemnat un rămas bun încununat cu darul a câtorva caiete cu însemnări și experiențe scrise de mână, unele din anii ‘60! Le voi păstra cu amintirea plăcută a anilor copilăriei și adolescenței petrecute în această biserică, sub privirile fratelui Sile dar și urmărindu-i fiecare gest și cuvânt!

În seara de Crăciun a anului 1968, fiind familiar cu unele descoperiri pentru familia noastră, m-a chemat în față, m-a luat în brațe, m-a așezat în picioare pe scaunul de la amvon și mi-a zis să spun câteva cuvinte despre nașterea Domnului Isus. De atunci, în mod frecvent, fratele Sile m-a încurajat și mi-a dat multe sfaturi, broșuri, cărți și casete cu materiale care să mă ajute în creșterea mea spirituală.

Pentru toate aceste lucruri, îi sunt recunoscător și îi voi prețui amintirea!

Ne rugăm pentru mângâierea celor îndoliați și pentru binecuvântarea Bisericii Vestea Bună!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: