RICK WARREN ȘI ALȚII – CUM SĂ FIE LUAȚI ÎN SERIOS?

S-au raportat pe larg la vremea respectivă, știri că fiul lui Rick Warren care s-a sinucis era de fapt… homosexual. Nu am intrat în acest gen de discuții atunci și nu aș fi menționat nici acum acest lucru, dacă…
Dar, într-un interviu recent, pastorului mega-bisericii din sudul Californiei au început să i se clatine serios convingerile cu privire la sodomie.
Nu mai este chiar așa sigur că e păcat, nu știe dacă homosexualitatea este genetică sau o alegere păcătoasă și este absolut convins că homosexualii merg în rai, doar în baza acceptării lui Hristos ca Mântuitor, fără să mai menționeze dacă încape și pocăința și renunțarea la păcat.
Nu am decât un singur lucru de spus despre acești bufoni spirituali, cameleoni în ale teologiei: cum să-i mai poată lua cineva în serios? Și totuși, neseriozitatea la neseriozitate trage…
Articolul AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “RICK WARREN ȘI ALȚII – CUM SĂ FIE LUAȚI ÎN SERIOS?”

 1. Dumnezeu este drept in toate hotäririle si judecätile Lui!

  Vine vre-o urgie peste oameni färä stirea lui Dumnezeu?
  Toti am fi vrednici de pedeapsä pentru cä cu totii päcätuim . Incercärile vin deopotrivä peste cel credincios ca si peste cel necredincios.Accidente,cancer,moarte…..Uneori ne intrebäm ingroziti: este vorba aici de pedeapsä sau de o probä menitä sä incerce credinta multora? Odatä se va da totul pe fatä chiar si gändurile omului.Dacä acum de multe ori nu pricepem va veni timpul cänd vom afla totul.Dar dincolo de incercäri existä ceva mai ingrozitor decät orice accident,decät cancerul sau moartea unei fiinte dragi.Este ingrozitor sä te faci potrivnic cu Dumnezeu.Afirmänd cä sodomitii vor fi mäntuiti nu faci altceva decät sä contrazici Cuväntul care a iesit de la Dumnezeu si care spune cä partea acestora este iazul care arde cu foc si cu pucioasä.Acest Cuvänt rämäne Adevär chiar dacä in cauzä este copilul täu.Sau al meu.Indiferent de functia pe care o ai in bisericä sau societate.Cine vrea mäntuirea trebuie sä träiascä in neprihänire dupä Adevär.Oricine nu träieste in neprihänire nu este de la Dumnezeu.Cine päcätuieste este de la diavolul.Fiul lui Dumnezeu s-a arätat ca sä nimiceascä lucrärile diavolului.Träim vremurile din urmä. Se numeste räul bine si binele räu.Se renuntä la cäläuzirea datä de Duhul si tot mai multi se fälesc cä sänt intelepti si au si dovezi la mänä( diplome de tot felul).Mai poate oare cineva fi pästor pus de Domnul?Färä diplomä?Nu cä diplomele ar fi rele dar la ce mai este bun un pom färä roade?Dacä nu spunem räului pe nume riscäm sä pierdem si ce-a mai rämas…..

 2. Pacat … a scris cateva carti foarte bune, dar se pare ca a pierdut contactul cu invataturile sanatoase ale Domnului Isus.

 3. Slabiciunea lui RW este faima. Ca sa fi faimos si popular trebuie sa te pui bine cu toti…

  Tocmai de aia, RW acum s-a pus rau si cu homosexualii (care au scris cele mai urate insulte cand fiul lui a murit) si cu crestinii conservatori. Pe cei de ‘mijloc’ oricum nu prea ii interesaza chestiile de Biblie si doctrina asa ca nu prea dau atentie la aceste controverse.

  De aceea RW nu mai este luat in serios nici de dreapta nici de stanga… si pozitia de mijloc does not care about RW.

  • „Astfel dar, cine crede ca sta in picioare, sa ia seama sa nu cada” (1Cor 10-12)
   „Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita….” (Marcu 14-38)
   Multi nu realizeaza ca suntem pe un teribil camp de lupta, si cuvintele vechii cantari, „Tu suflet tine-te curat, ca poti cadea oricand”, sunt valabile pentru oricine, indiferent de pozitie, sau pregatirea teologica.

 4. Unii din bisericile noastre privesc la Rick Warren ca la un apostol al Californiei de Sud!… Si se lupta din rasputeri, sarmanii, sa schimbe bisericile conform invataturilor sobornicesti ale lui Warren (si nu numai)…

 5. „La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”. Niciodata nu am fost foarte impresionat de faima lui si a altora ca el, pentru ca liberalii au un miros aparte care se simte de la mare distanta. Imi pare rau pentru unii dintre ai nostri care l-au citat mereu in predici, si au incercat sa copie cate ceva de la el. A.W. Tozer spunea: „The tree that is blown down in the storm is rotten in its heart or it wouldn’t be blown down.”.

 6. „Dintrodata” a venit necazul, si clar :
  ca stricind Cuvintul nu poti avea parte cu Domnul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: