CAZUL BODNARIU – CLARIFICĂRI IMPORTANTE

Considerând că intrăm într-o nouă etapă de desfășurare a demersurilor – legal, diplomatic, mediatic, protest public – pentru eliberarea copiilor și reîntregirea familiei Bodnariu, dorim să clarificăm câteva aspecte importante.

De ce, cu prioritate, cazul BODNARIU?

Suntem alături de toate familiile, de ordinul miilor, care trec prin situații similare. În special familia Nan, căreia astăzi i s-a comunicat că în urma pierderii cazului lor, vor fi programați să-și vadă copiii de… 4 ori pe an! STRIGĂTOR LA CER! Pe de altă parte, trebuie înțeles că de câștigarea sau pierderea cazului Bodnariu se leagă șansele tuturor celorlalte familii. Acest caz care până la ora actuală a adunat cei mai mulți protestatari din cele mai numeroase locuri este cazul fanion împotriva Barnevernet! Nu diluați acest lucru pentru că nu ajută la nimic! Pe mine nu mă interesează că familia Nan nu este de creștini evanghelici, durerea lor nu este cu nimic mai mică sau mai mare decât a lui Marius și Ruth! Dar trebuie să acceptăm realitatea așa cum este: comunitatea evanghelică s-a mobilizat exemplar, unilateral, în mod susținut și într-o amploare fără precedent în spectrul protestelor religioase. Nu spun să nu menționăm celelalte familii cărora li s-au confiscat copiii de către Barnevernet. Nu spun să nu li se ofere suport. Ceea ce spun este să accentuăm în continuare cauza Bodnariu ca fiind punctul nevralgic în care Barnevernet – știm sigur acest lucru – este vulnerabil! Toate celelalte familii vor avea de câștigat din biruința familiei Bodnariu! Bisericile tradiționale nu trebuie să fie ofensate de rolul nostru proeminent în această cauză, ci să ne susțină cum și vedem că se întâmplă și suntem recunoscători.

De ce persecuție religioasă, înaintea abuzurilor clare ale drepturilor omului de către SPC-ului norvegian?

Deoarece în această direcție a apărut prima reclamație, interogatoriile au cuprins suspect de multe întrebări despre viața religioasă a familiei Bodnariu, principiile de credință ale familiei Bodnariu, practicile și frecvența activităților religioase ale familiei Bodnariu! De ce? Pentru că în demența sa, sistemul ideologic al acestor servicii, dacă nu al întregii societăți norvegiene are la bază premiza că prea mult creștinism este… suspect. Că până și legile lor absurde și metodele lor procedurale inumane au fost încălcate la extremă, aceasta ne vorbește de o entitate sadistică, irecuperabilă.

De ce pauza din luna Martie?

În primul rând, nu este nicio… pauză! Nu prea avem chef de amuzamente, dar nu ne-am putut stăpâni zâmbetul când unii ne-au suspectat că am oprit protestele fiind intimidați de amenințările nu știu cui. Dragii noștri, suntem trecuți demult de punctul în care ne mai poate intimida cineva! Strategia noastră de acțiune include câteva paliere de lucru care uneori funcționează concomitent, alteori alternativ. Există o echipă care se ocupă de această strategie și totul este foarte bine gândit și inițiat. Până la 1 Martie a fost protest oriunde, oricând, în voie! ”Pauza” lunii Martie este doar un răgaz în care ne reorientăm energiile către antrenarea zonei politice și abordarea mediatică a tuturor țărilor în care avem comunități semnificative, în special în Statele Unite care contează foarte mult, dacă nu cel mai mult în rezolvarea cazului Bodnariu. Aceasta înseamnă mii de scrisori trimise prin poștă (nu Email) și mii de apeluri telefonice. De asemenea, pentru a avea o participare MAXIMĂ (adică, nu lipsește nimeni!) la protestul internațional din 16 Aprilie, avem nevoie de un cumul de factori care solicită timp, pregătire și împrejurări favorabile: aproximativ 150-200 de orașe, protestând între ore exacte, centralizare de informații, fotografii, imagini video și mediatizare: realizarea unei emisiuni continue de 12 ore pe fusul orar cu reportaje din fiecare loc, pregătirea unor programe bine coordonate cu mesaj comun, vremea să fie cât mai acceptabilă etc., etc., etc. Presiunea care se va crea în cursul acelor câteva săptămâni de ”tăcere” va fi convertită într-o explozie de participare la protest, dar va crea și mediul în care zgomotul să se audă foarte tare. Vă aduc aminte că în ziua a șaptea, înconjurarea Ierihonului s-a făcut într-o liniște totală, după care a urmat zgomotul suprem.

În fine, ce urmează după aceea?

Toate la vremea lor! Un lucru este clar: cunoaștem strategia celui rău, ”nu suntem în necunoștință de planurile lui”. Pe de altă parte, Cel ce este în noi și care este mai tare decât celălalt, ”a venit ca să-i nimicească planurile”! Barnevernet crede că are la dispoziție o mare armată de psihologi, sociologi, poliție, politicieni etc. În realitate nu sunt decât niște păpuși amărâte, trase pe sfori de demonii din locurile cerești. Iar acolo, spiritul anticristic încearcă să distrugă orice structură și sursă de autoritate care nu îi este subordonată: Biserica Adevărată și Familia Tradițională! Deci, după aceea, depinde de ceea ce înseamnă… aceea: reîntregirea familiei Bodnariu, desființarea Barnevernet, izolarea Norvegiei ș.a.m.d.

Și mai depinde și de cât de repede se întâmplă… aceea.

 

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

32 răspunsuri to “CAZUL BODNARIU – CLARIFICĂRI IMPORTANTE”

  1. Cred ca sunteti informati ca barnevernetul citeste cu atentie orice se scrie si se intampla in cazul Bodnariu… ar fi bine sa nu dati pe fata toate planurile noastre de actiune…. si sa nu-i starnim la manie si razbunare …

    • Credeți-mă, sunt deja total stârniți și cu totul mânioși și răzbunători!
      Cât privește planurile noastre de acțiune, nu există niciun secret, să știe ce vom face!

      • „O zi buna incepe cu un plan bine pus la punct”.
        Thank you, frate Christian! Am prins din nou curaj.
        Fiti binecuvintat!

      • Domnu Ionescu. eu sunt din Bucuresti. Nu sunt …confesional, de orientarea dvs. Sunt crestin ortodox nepracticant, adica imi manifest credinta in Dumnezeu Tatal, Fiul si SF Duh , in felul meu. Ma rog in felul meu, am rugaciunea mea pe care o spun in …reculegerea si meditatia mea, incerc sa am ginduri bune , constructive, si iubire ( cit sunt si eu in stare…deh) . Dar m-am implicat sufleteste in drama acestor oameni ( nu numai drama Bodnariu ) si ma revolta la maxim aberatia din comportamentul si interpretarile celor din Norvegia cu serviciul lor de asa zisa „protectie a copilului”. La nivel spiritual si psihologic este un scurtcircuit la norvegieni. Eu chiar ma gindesc sa imi fac program sa trec prin fata ambasadei Norvegiei din Bucuresti si sa deschid un carton pe care sa scriu : ” Norvegia esti bolnava. Mergi la psihiatru”.
        Articolul dvs mi-a dar raspunsurile la nedumerirea mea legata de tacerea care s-a asternut pe cazul romanilor carora li s-au luat copii. Convingerea mea – nu ca ar avea vrreo importanta pentru cineva anume…- este ca daca nu se face „scandal” international pe aceasta tema care este Barenvernet, atunci aceasta anomalie in interpretarea drepturilor copilului specifica Barnevernetului norvegian o sa faca alte victime, iar cele trecute, cele consumate pina acum nu o sa iasa la iveala. Barnevernetul nu are la activ doar drama Bodnariu sau Nan ( apropos : era de asteptat sa se dea un asemnea verdict in cazul Nan, altfel norvegienii si-ar fi recunoscut international incapacitatea de a gestiona omeneste si legal cazurile de abuzuri asupra copiilor, si-ar fi recunoscut dementa ) , are la activ multe alte cazuri dezastruaose pentru fiinta care a fost lauta de linga parinti. Convingerea mea este ca pina sa se ajunga la instanta pe care o asteapta familia Bodanriu , trebuie sa se „dea de pamint” cu Barnevernetul , sa se „faca praf si pulbere” prin a se arata lumii intregi ca acel sistem norvegian pentru protectia copilului este total gresit exersat in primul rind prin personalul care il compune.si apoi prin setul de principii si valori deviate de la o norma umana naturala si construcitva. Sistemul Barnevernet e un sistem , cel putin , anapoda care nu are legatura cu „salvarea” copilului. Trebuie de descoperit si evidentiat precaritatea intelectuala si psihica a acelor fucttioanri care au gestioant cazul Bodanriu precum si alte cazuri dinaintea acestuia. Apropos : pe functionarii aceia ii evlueaza cineva sau vreo comisie formata din persoane cu un intelect santos ? Cine anume se angajeaza in acel sistem ? Orice venit de pe strada care nuare servici poate fi angajat asa fara o evaluare ?
        La fel trebuie gasite nisele intunecoase din psihologia si intelectul judecatorilor ( sunnt convinsa ca le au din plin, – aia nu sunt niste sfinti , dinpotriva au „fantomele lor” , de acest aspect sunt convinsa milion in suta – Norvegia trebuie arata cu degetul international pentru anomalia din sistemul lor de valori umane. Norvegia e pe dos in mod periculos pentru umanitate. Pina aici trebuie sa se ajunga pentru a se anhila Barnevernetul.
        In fine mi-am exprimat si eu gindurile pe care mi le-au provocat norvegienii si dementa lor
        Sa auzim de bine

      • Of trebuie sa o iau de la capat. Am comentat si eu si nu am stitu cum se face asa ca la sfirsit cind am butonat pe „scrie comentariul ” mi-a disparut totul. Si scrisesem destul de mult .
        In esenta : parerea mea ( nu ca ar avea vreo valoare pentru cineva dar imi e imposibil sa nu ma exprim si eu , ca prea ma revolta mizeria norvegiana ) , este ca trebuie facut un mare scandal international in care Norvegia trebuie aratata cu degetul pentru anomalia din sistemul sau de valori umane. Norvegia este pe dos in mod periculos pentru omenire.
        Pina la instanta la care va ajunge familia Bodaniru trebuie sa se ” dea cu Norvegia si Barnevernet de pamint” sa se „faca praf si pulbere” international, Sa se scoata din mlastina toate mizeriile pe care Norvegia le-a facut unor fiinte umane prin despartirea de parintii naturali. Trebuie sa se evidentieze precaritatea spirituala si psihologica a angajatilor Barnevernet. ( macar a celor care au actuinat in cazul Bodanriu) prin copilaria care au avut-o , scoala care au absolvit-o, istoricul vietii lor…. Apropos : acesti angajati sunt ei evaluati de vreo entitate calificata , la angjare ? Sau orice venti de pe strada este primit in sisitem si deci are posibilitatea sa isi dea cu parerea si atitudinea in cazul copiilor ? La fel trebuie cautat si evidentiat fantomele din psiholigia si intelectul judecatorilor. Aia nu sunt nist sfinti, ci dimpotriva au faptele lor nebuloase si urite in istoricul lor. Sunt convinsa de asta milion in suta. Daca se merge doar pe invcarea legilor si a dreptului omului si alte chestii asemenea, norvegienii vor cistiga si ar fi nedrept pentru ca in Norvegia este un scurtcircuit dramatic la nivel de spiritualitate si valori umane luminoase si cosntructive. Sunt pe dos si nu se vede. Trebuie facut sa se vada.
        Eu chiar am vrut sa imi fac program si sa trec prin fata ambasadei Norvegiei de la Bucuresti si sa desfac un carton pe care sa am scris : „Norvegia esti bolnava. Mergi la psihiatru ( de alta nationalitate)!
        Sa auzim de bine . Mariana

      • Deja au facut-o. Priviti cazul familiei Nan

    • Stefania, agentii lor care recunsc ca sunt agenti BV sunt implicati chiar in comentarii la articlole in ziare online (Romanesti, Americane, Norvegiene), bloguri, FB, christianforum.com, etc! Bineinteles ca ne urmaresc cu atentie!

      Asa revolta internationala nu au mai vazut!

    • La Sibiu și-au trimit aghiotantii, au venit doi jurnaliști din zona lor sa urmareasca, sa preia informatii, sa duca ,,vestea buna,, la Barnevernet. Au ramas socati, au fost timorati la ce au vazut in Sibiu…Doar sa trimita informatiile clare si fara cenzura si este deajuns. Abia acum, au spus a inceput sa fie un fenomen care ia amploare in Norvegia cazul Bodnariu – Barnevernet… Biruinta este a Domnului! Ne rugam, asteptam si actionam unde este nevoie! Sa fim uniti si vom birui impreuna cu El!

  2. God bless you brother Ionescu

  3. Protestele i-au intaratat mult daca au decís recent asa diabolic in cazul fam Nan. Parca vor sa árate ca totul e in zadar. Sint duhuri demonice acolo. Dar biruinta e a Domnului. Slava Luí!

  4. Isaia, 41:10 – Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

  5. Penticostalismul AZI Răspunde 4 februarie 2016 la 2:54 AM

    Reblogged this on Penticostalismul AZI.

  6. Porumbita scump-ascunsa intre stanci
    Ce privesti cu groaza-n jurul tau furtuna
    Care-L chemi pe Domnul cu suspini adanci
    Si astepti cu drag venirea Lui intruna

    Pune-ti increderea in El Israele
    In taria Sa
      Pune-ti increderea in El Israele
        Doar cu El vei propasi pe cale
        Te va-ntari puterea dreptei Sale
        El e stanca ta
      Bratul Lui aduce biruinta
        Lupta-i castigata prin credinta
        Nu te-nfricosa

    Valuri mari de vor veni-npotriva ta
    Nu te-nspaimanta si cere-I ajutorul
    Domnul a promis ca daca-L vei chema
    Te va izbavi, va potoli cuptorul

    ” CINE POATE STA-NPOTRIVA DOMNULUI ??”
    Cand se scoala EL sa lupte pentru tine
    Cand te ia la umbra aripilor Lui
    Si I-ti spune bland ” Increde-te in Mine ”

     

  7. Porumbita scump-ascunsa intre stanci
    Ce privesti cu groaza-n jurul tau furtuna
    Care-L chemi pe Domnul cu suspini adanci
    Si astepti cu drag venirea Lui intruna

    Pune-ti increderea in El Israele
    In taria Sa
      Pune-ti increderea in El Israele
        Doar cu El vei propasi pe cale
        Te va-ntari puterea dreptei Sale
        El e stanca ta
      Bratul Lui aduce biruinta
        Lupta-i castigata prin credinta
        Nu te-nfricosa

    Valuri mari de vor veni-npotriva ta
    Nu te-nspaimanta si cere-I ajutorul
    Domnul a promis ca daca-L vei chema
    Te va izbavi, va potoli cuptorul

    Cine poate sta-npotriva Domnului
    Cand se scoala El sa lupte pentru tine
    Cand te ia la umbra aripilor Lui
    Si I-ti spune bland increde-te in Mine

     

  8. Isaia 65:23 Nu vor munci degeaba si nu vor avea copii ca sa-i vada pierind, caci vor alcatui o samanta binecuvantata de Domnul, si copiii lor vor fi impreuna cu ei. Amin!

  9. TIME TO PAY CLOSE ATTENTION TO LEADER…

    I wish that everyone in the Romanian communities pay close attention to Rev. Ionescu’s presentation of actions in the next weeks ahead. Taking in considering the magnitude and international impact the actions of protest may generate against Norway state itself, it is so important to be in close solidarity with the Romanian victims emotionally traumatized–as Rev. Ionescu also indicated in his prez.
    And lastly, but not least, when you write your „complaint” or a „petition for relief”–please use the text provided by Rev. Ionescu’s Office, or if not provided, go to a Christian lawyer in your Romanian community to draft it for you. Complaints and Petitions must be professionally and effectively written, and presented to any superior and diplomatic authority. Do not discount or ignore these highly consequential aspects.

  10. Doamne dă izbândă……!!!

  11. copiii suferă cel mai mult in acest caz. Pentru ei, părinții sunt lumea lor, stâlpul de sprijin, care le-a fost dărâmat de aceasta instituție malefică. Si ei au nevoie de un avocat, pentru a fi apărați de cei care pretind ca le vor binele. Pe ei cine-i apără? Care sunt drepturile lor? Părerea lor chiar nu contează?

  12. Doua versuri ale unei cantari,pe care sunt convins ca Marius si Ruth o stiu,spun asa:Drumul slavei trece si pe la cruce,crdeinciosii stiu in genunchi sa-l urce.D-zeu sa ne ajute sa fim oameni de actiune,in rugaciune si in practica.

  13. NORWAY’S BARNEVERNET STARTED THE BALL ROLLING, provoking Bodnarius’ older children to a religious conversation because they sang a religious nuanced song on their school grounds where only Lutheran religion is permitted as a matter of official policy!

    After this event, the school director got bent out of shape and summoned local Barnevernet agents, and these odious beings started the ball rolling, thus ambushing the children and building a VENGEFUL process of children confiscation. This initial ambush of children was carefully orchestrated (and „doctored”) latter on in order to steer clear of the Article 2 of the Norway Constitution. Here’s the text of Norway Constitution, Article 2, following:

    „All inhabitants of the Realm shall have the right to free exercise of their religion. The Evangelical-Lutheran religion shall remain the official religion of the State. The inhabitants professing it are bound to bring up their children in the same.”

    Let’s do a little „acrobatic” exercise with the „order” sequence of the text, and discover the contradictions:

    (1) Notice, that „Lutheran” religion shall remain the „official religion of the State.”
    (2) Notice, that „all inhabitants…shall have the right to free exercise of their religion.”
    (3) Notice, that Lutherans ARE BOUND to bring up their children in the Lutheran religion.

    Here it is: the Lutherans ARE BOUND to bring up their children in their own religion because it is „the OFFICIAL RELIGION OF THE STATE”. This officially-sponsored INDOCTRINATION AND RADICALIZATION BY CONSTITUTIONAL MANDATE is permitted as a matter of State policy–which CONTROLS–but the Bodnarius’ are DENIED „to bring up their children” in their own religion by Norway state through its instrumentality which „invents” and „doctors” their deplorable allegations against the Bodnarius by ambushing their little children into a sever interrogation „under duress”–remember these words „under duress”! These demoniac-inspired practices are aimed at the parents, too! To be sure, all of the damning papers that Bodnarius signed for the odious Barnevernet–and to the Bodnarius’ family’s detriment–are „under duress”. Don’t let this escape from view!

    And the criminal „official oppression” visited upon the Bodnarius is not curbed by the highest levers of power of the State that presumably safeguards „all inhabitants”–except the two innocent parents of their 5 ambushed children whose traumatizing grief and pain continues! Shame, Shame, Shame on you Norway! Your despicable actions against Bodnarius family condemn you! You are writing your own sentence before the whole world! Shame on you!!!

  14. Intradevar cazul familiei Bodnariu si a copiilor lor este un caz de proportie si popularitate generala, globala. si mai intai pentru faptul ca aproape una din zece familii sint persecutate si sub amenintarea unor institutii care se bucura de sprijin local, guvernamental sau chiar la nivel international pe baza unor intelegeri de confidentialitate asa zis, ce sta la baza oricarei nerezolvari decend satisfacatoare potrivit actului Juridic International, Astfel actul de confidentialitate este un inpediment si daunator pentru cele doua parti si chiar universal, inpidicind justitia sa fie transparent servita si observata. Mai mult este imposibil as spune ,sa ai un astfel de agreement de confidentialitate cind sint implicate niste copii sau persoane foarte usor coruptibile. Reacurgerea la actul de confidentialitate deschide o mare oportunitate coruptiei si iresponsabilitati ,facind legea Uselees. It does not exist . Legea reglementeaza totul. Nu poti avea un agreement in afara legii oricare ar fi el .Toti sintem de natura coruptibila ,scopul legii si distribuirii dreptatii fiind a institutiilor ce functioneaza independent in aplicarea legii nu subiectiv si personal ca in cazul de exemplu a Familiei .Intrebarea este care este istoria acestei institutii Barn ever net in solutionare acestor cazuri abuzive si bineinteles fiind de interes international sa ne spuna ea in ce consta binele suprem al copilului desigur dupa cum il vede .pentru noi nefiind asa de clar de vreme ce n-am obtinut inca Bar never net university degree infiintata de curind si college nu de mult ?
    Nu ca ar interesa pe cineva prea mult avind in vedere practicile obscure si oculiste si dictatoriale intr-o lume asa zis democatica dar mereu amenintata

  15. IT IS TIME TO FOCUS ON DIRECT VIDEO EVIDENCE OF BARNEVERNET EVILS PERPETRATED UPON DECENT IMMIGRANT FAMILIES IN NORWAY…
    TALK IS NOT ENOUGH! DIRECT EVIDENCE AND ACTION IS!! THE OPPRESSORS ARE ALREADY FENDING IT OFF MUCH OF THE TALK! DO NOT IGNORE VIDEO EVIDENCE!!!
    A dimension of “direct evidence” must be considered for public consumption in Norway and in EU countries, even though it is a little too hard to see, but it must be presented to as many Norway and EU public citizens (and the news media) for a consolidated impact, to wit:

    (1) direct evidence of ruinous “official conduct” and “official oppression” by the Barnevernet employees operating in tandem with Norway State police to confiscate healthy (visibly non-abused) children from healthy and decent family sanctuaries. Amass all the video evidence (especially where Norway State police can be seen aiding and abetting in the act of unlawful confiscation of children).
    (2) procure as many videos as possible that clearly shows the degree of involvement of State police and (with tacit acquiescence of) State Government operating “in tandem” with employees and agents of Barnevernet. These video should be multiplied in the thousands and distributed to the news media in EU, in Norway, and in front of Norway embassies.

    HERE ARE THE HARD FACTS ON VIDEOS FOR THE NORWAY PUBLIC TO SEE THEM:
    (1) http://www.bucharestlife.net/2016/01/14/what-have-the-norwegians-ever-done-for-us/#comment-2486458355
    (2) https://www.youtube.com/watch?v=yEGzBcbYWgw
    (3) https://www.youtube.com/watch?v=B9G7n9UOEww
    (4) https://www.youtube.com/watch?v=yEGzBcbYWgw [get this to Norway public]
    (5) https://www.youtube.com/watch?v=pXbDhNL89Ig

    GRAB ALL THESE VIDEOS WHILE THEY ARE STILL AVAILABLE! SHOW THEM TO THE NORWAY PUBLIC AND THEIR NEWS MEDIA! THESE VIDEOS WILL MAKE HUGE IMPACT.

  16. Intrati cu comentarii in toate imaginile care prezinta cea mai urata fata a Norvegiei, Barnevernet. Accesati You tube si comentati ceea ce simtiti. Eu simt dizgust si sunt revoltat in suflet. Haideti sa ne exprimam revolta in vazul lumii, chiar de acasa:

  17. CHRISTOS ESTE TOTUL IN NOI IN FIECARE! LAUDAT FIE DOMNUL NOSTRU IISUS CHRISTOS !!!

  18. Se organizează, în luna martie, zile speciale de post şi rugăciune pentru aceasta cauza?

Trackbacks/Pingbacks

  1. CAZUL BODNARIU – CLARIFICĂRI IMPORTANTE | - 3 februarie 2016

    […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/02/03/cazul-bodnariu-clarificari-importante/ […]

  2. CAZUL BODNARIU – CLARIFICĂRI IMPORTANTE – CrestinTotal.ro - 4 februarie 2016

    […] Sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/ […]

  3. CAZUL BODNARIU – CLARIFICĂRI IMPORTANTE | Daniel Olteanu - 4 februarie 2016

    […] Sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/ […]

Lasă un comentariu