PĂCATUL ȘI PERICOLUL LEGALIZĂRII LUI

Încă odată, societatea își demonstrează neputința în fața dilemelor morale cu care se confruntă. Modul în care lumea ”liberă” abordează homosexualitatea și prostituția dovedește cu prisosință acest lucru.

Doresc să stabilesc de la început un principiu divin ca prerogativă a discuției noastre. Dumnezeu nu îl oprește pe om de a păcătui. Nu a făcut-o în grădina Edenului și nici mai târziu. Ar fi însemnat să obstrucționeze dreptul cu care l-a înzestrat pe om prin creație, cel mai mare cadou pe care ni l-a dăruit: voința! Însă, odată ce am subliniat acest lucru, să nu uităm că orice acțiune a voinței umane care intră în conflict cu voia lui Dumnezeu, declanșează resortul consecințelor. Mai întâi consecințe naturale și imediate (dacă sari de la etajul 10 te faci praf), apoi consecințe spirituale (depărtarea de Dumnezeu), consecințe circumstanțiale (funcție de deciziile noastre, viața ia turnuri diferite de traiectoria Planului Divin cu privire la noi), consecințe punitive (prin pedeapsă Dumnezeu intenționează recuperarea noastră) și consecințe eterne.

În mod normal, legile omenești ar trebui să reflecte într-o mare măsură sistemul divin. Oricât de mult ar încerca, societatea nu poate preveni toate relele pe care omul le comite. Pe de altă parte, sistemele de protecție și justiție sunt operate de oameni la fel de coruptibili ca și cei pe care îi supraveghează: deci, imperfecte. Ceea ce ne rămâne este latura declarativă prin care răul este numit rău, și latura punitivă prin care răul prins este pedepsit. Prin aceste brațe, comunitatea este educată și protejată.

Un alt mare adevăr biblic este că păcatul (dacă cineva totuși decide să păcătuiască) este comis în ascuns. Bineînțeles, ar fi bine să nu păcătuim deloc, dar imaginați-vă ce înseamnă ca un păcat să fie comis pe față. Înseamnă ori faptul că acel păcat a fost normalizat de societate, ori că individul nu are nici frică, nici rușine. Și într-un caz și în altul, consecințele sunt grave. În cazul normalizării păcatului, societatea întreagă îl sfidează pe Dumnezeu. În cazul al doilea, un om sfidează întreaga societate. Relaxarea aplicării de măsuri punitive va face ca, eventual, un număr prea mare de oameni să sfideze legile, ceea ce automat atrage după sine normalizarea de care vorbeam.

Un alt pas în coborârea spre infern este cosmetizarea păcatului. În loc de sodomie sau homosexualitate care devin încet, încet termeni tabu, acum se spune un stil de viață alternativ. Casele de prostituție devin case de toleranță.

După aceea urmează (ați ghicit) legalizarea. Se dau legi noi care afirmă noul statut pe care îl primesc cei care erau până acum perverși din punct de vedere social. Ei devin normali. Dar nu normali în sensul că sunt tolerați. Ei trebuie acceptați și chiar celebrați.

Următorul pas este penalizarea nu numai a acțiunilor dușmănoase împotriva lor ci și a atitudinilor care condamnă stilul lor de viață!

Apoi, urmează generalizarea păcatului, prin care se promovează agresiv acest… stil de viață. Parade, integrare în manualele școlare, filme… Percepția creată este că un număr foarte mare de oameni practică acest stil de viață. În timp, percepția devine realitate. Ajungem să devenim o nouă Sodomă și Gomoră.

Și a șasea treaptă, terorizarea societății! În Sodoma, primul lucru pe care l-au experimentat străinii veniți la Lot, a fost asaltul stricaților. Mizeria devine un sport social!

Există și al șaptelea pas, dar acesta îi aparține lui Dumnezeu: EXTERMINAREA! Este soarta oricărei societăți care parcurge această scară a iadului! Care este rolul Bisericii? Același rol pe care l-a avut Ioan Botezătorul, Domnul Isus și Apostolii: demască păcatul, condamnă păcatul, confruntă păcatul și plătește prețul! Oricare ar fi el…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri to “PĂCATUL ȘI PERICOLUL LEGALIZĂRII LUI”

  1. si tot poporul sa spuna Amin !!!

  2. Vai, fr Cristi, sunteti tare conservator. Si „politically incorrect” 🙂 Da’ de aia imi place de dvs.

    Daca eu as lucra pentru guvern, sau pentru un spital academic in statul Massachusetts, sunt aproape sigur ca imi pierd job-ul daca scriu si public articolul asta. Asa de puternica e agenda si mobilizarea acestor oameni alternativi.

    Aceasta masina politica lucreaza din greu sa legisleze orice abordare impotriva lor ca „hate speech.” Sa nu ne surprinda daca in viitor o biserica ca Elim ar putea sa isi piarda statutul non-profit pentru simplu fapt ca pastorul a predicat din Romani 1. Sau din Iuda. Sau din orice pasaj de acest gen.

    • Chris,
      Asa e cand dai pacatului un deget, iti ia toata mana.

      Era o vreme cand a fi gay se pedepsea cu moartea–adica pacatul era taiat din radacina. Acum spunem ca daca vrei sa fi gay, e treaba fiecaruia, doar sa nu le dam drepturi, sau macar nu prea multe….si aici se ajunge…Vine sfarstitul! Ce fericire pt cei ce il asteapta!

      • „Era o vreme cand a fi gay se pedepsea cu moartea–adica pacatul era taiat din radacina”In Romania inca se practica astfel de obiceiuri.Pacat ca nu se taie si coruptia din radacina. He he .Deja visez prea mult.:)

  3. welcome back. I really enjoyed reading your journal.
    1.”Dumnezeu nu îl oprește pe om de a păcătui.”
    Bimeinteles ca Dumnezeu ii opreste pe oameni sa pacatuiasca. Duhul Sfint convinge de pacat omenirea, I restringe prin guvernele si orinduirile pe care Dumnezeu le-a lasat ptr. ca omenirea sa nu cada in anarhie, Tot ce este bun pe acest pamint vine de la Domnul. nu
    ” Căci taina fărădelegii a și început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprește acum, să fie luat din drumul ei.”
    „De aceea, Dumnezeu i -a lăsat pradă necurăției, să urmeze poftele inimilor lor”. Inima omului fara restrictia Dumnezeiasca, nu poate sa aleaga ;, omul in libertate totala Se degenereaza incontinuu
    Caderea omului in pacat este ” controlata” de Dumnezeu.La sfirsit , cind Duhul Sfint va fi luat, oamenii vor devenii diavoli cu adevarat.
    2. „a înzestrat pe om prin creație, cel mai mare cadou pe care ni l-a dăruit: voința!”
    Aveti cumva vreo evidenta ptr. afirmatia de mai sus?

  4. Dacă profetul Isaia ar fi contempran cu noi cred că ar fi spus naţiunii americane şi celorlalte care legalizează asemenea desfrâu ceva de genul acesta „Ai văzut multe, dar n-ai luat seama la ele; ai deschis urechile, dar n-ai auzit.” Domnul a voit, pentru dreptatea Lui, să vestească o lege mare şi minunată” Is 42:20, 21
    Dar nu ai luat aminte aşa că „„Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi, pentru nelegiuirile lor; voi face să înceteze mândria celor trufaşi şi voi doborî semeţia celor asupritori” Is 13:11

Trackbacks/Pingbacks

  1. 12 postări în Top 100 WP (06.04.2011) « România Evanghelică - 6 aprilie 2011

    […] (lascaupetru) 20. Executivul care l-a luat pe „nu” în brațe (rascumparareamemoriei) 22. PĂcatul Și Pericolul LegalizĂrii Lui (popaspentrusuflet) 33. De când mănâncă europenii la masă aşezaţi pe scaune? (vaisamar) 38. […]

Lasă un comentariu