MIROSLAV VOLF: ÎN PROPRIILE SALE CUVINTE

Dedicația cărții sale, „Allah: A Christian Response”, cu rugămintea ca teologii, profesorii, pastorii și toți ceilalți care încearcă să-l apere pe Volf să o explice dacă pot:
” Tatălui meu, pastor penticostal admirator al musulmanilor, care m-a învățat din copilărie că ei se închină aceluiaș dumnezeu ca noi.”
Mai este o alternativă: am dori să știm cine din personalul ITPB este de acord cu afirmația de mai sus. Păi, cei ce-l susțin…
Dacă rectorul nu își retrage oficial semnătura de pe documentul crislamic de la Yale și nu este revocată invitația pentru Miroslav Volf, atunci comunicatul conducerii ITPB și toate lamentările că ar fi fost calomniați sunt praf în ochi, iar reasigurările că ar fi ferm împotriva demersului crislamic sunt false.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri to “MIROSLAV VOLF: ÎN PROPRIILE SALE CUVINTE”

  1. Trageam acelasi semn de alarma cu ani in urma cind i-am vazut numele (din greseala) pe faimoasa lista.

  2. Cat de mare grija si lupta in ziua de azi sa poti ramane in picioare !

  3. Doamne cu cätä repeziciune se succed evenimentele care cu ani in urmä nici n-am fi putut sä ne inchipuim cä ar fi posibil sä se intämple in mijlocul bisericii declarate a fi cäläuzite(botezate) de/cu Duhul Sfänt!
    Lideri de bisericii lipsiti de märturie,descalificati de modul de vietuire in lux si afaceri care nu sänt compatibile cu Cuväntul lui Dumnezeu….Trupele rock de laudä si inchinare”,,,scoli de vindecare”,,,pästori si evanghelisti ilustrii cäzänd pe capete in päcatul curviei,,,,propoväduirea unei mäntuiri färä Hristos….promovarea unei ,,pocäinte” färä rästignirea firii pämäntesti – o slobozenie la fericirea firii pämäntesti……..Ai zice ,,o turmä räzvrätitä”-o turmä päräsitä.Tot mai multi ,,pästori” sau ,,invätätori” ajung in fata turmei ,,fäcuti”de intelepciunea lumeascä,fireascä färä märturia de oameni näscuti din nou, (pocäiti) .Sänt tari in limbi sträine in tot felul de dogme ,invätäturi si predici mestesiugite dar ,,orbi” duhovniceste färä cäläuzire de sus.

    Eu ca si credincios prin incredintarea pe care o am nu pot sä mä identific si sä accept toate aceste lucruri care puse in lumina Cuväntuluii le aratä ca fiind päcätoase.

    Din päcate E Contac este unul din exemplele menite sä confirme unele din cele spuse mai sus
    Actiuni de tipul:
    * semnäturi pro palestina (formarea unui stat palestinian)
    *ostilitatea si atitudinea ironicä arätatä fatä de traducerea Bibliei versiunea Cornilescu
    *acceptanta fatä de unele lucruri care nu sint conform cu Scriptura,credinta crestinä si nici cu dogma cultului penticostal nu aratä nicidecum cä ar avea o cäläuzire demnä de a fi investit cu functia de invätätor.

    Un tinerel impodobit cu titluri si functii (nu sint deloc ironic)……pus sä invete viitoarele ,,cadre” de conducere ale cultului penticostal (ce stranie mi se pare aceastä lucrare)! Problema este insä cäci lucrarea lui Dumnezeu nu se face cu intelepciunea lumii ci prin cäläuzirea Duhului Sfänt.

    Mirarea este cä cei care ar trebui sä vegheze asupra turmei tac.Si tac…si tac…si rätäcirea este tot mai mare.Luarea unei pozitii oficiale cu privire la toate aceste rätäciri curmarea lor si restructurarea lucrärii din bisericä se impunea de mult.Redarea identitätii de la inceputuri ar costa poate multe capete din turmä dar sä nu uitäm cä nici Domnul nu a fäcut rabat cind a fost vorba de Adevär.Din saptezeci de apostoli au rämas doar doisprezece.Acei care au putut sä primeascä cuvintele vietii vesnice.

  4. E trist, ca o institutie evanghelica sa invite in mijlocul ei oameni cu astfel de invataturi…
    Imbratisarea invataturii „crislamice”, chiar si printr-o coalitie sau prietenie „aparent nevinovata” este o lepadare de credinta.

  5. Frate Ionescu,
    Sunt si eu îngrijorat de ceea ce se întâmpla la ITP Bucuresti (mai ales de un anume profesor si de ce si cum promovează). Îmi amintesc de fratele Sandru si de felul in care stia sa-i trimită la plimbare pe cei care o luau razna. Sunt convins ca daca dumnealui ar fi fost in poziție de decizie in ITP așa ceva nu ar fi fost permis. Dar acum… .
    Am citit si eu acel comunicat si sunt de aceeași părere: praf in ochi. La fel este si întreaga discuție cum ca evreii si crestinii nu s-ar închina la același Dumnezeu- o încercare de a fugi de adevarata problema: daca Allah este Dumnezeul prezentat de Sfintele Scripturi. Pentru un crestin răspunsul este simplu si clar. Dar se pare ca pentru unii teologi de renume si pentru ucenicii lor este puțin mai complicat.
    Apreciez eforturile dumneavoastră in ceea ce privește lupta pentru adevarul biblic si sunt alături de dumneavoastră. Am convingerea,așa cum am scris cu ceva timp in urma, ca lucrurile se vor clarifica. Cu unul s-au clarificat si pot urma si alții daca nu se opresc la timp. (http://ioanjoldes.wordpress.com/2011/11/30/adevarul-servit-impreuna-cu-otrava/ )

Lasă un comentariu