RĂPIREA BISERICII (3)

Dacă Biserica este răpită la cer înainte de necazul cel mare, cine sunt cei care ”vin din necazul cel mare”?


APOCALIPSA 7:9-17 ”După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini; şi strigau cu glas tare şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!” Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s-au aruncat cu feţele la pământ în faţa scaunului de domnie, şi s-au închinat lui Dumnezeu, şi au zis: „Amin. A Dumnezeului nostru să fie lauda, slava, înţelepciunea, mulţumirile, cinstea, puterea şi tăria, în vecii vecilor! Amin.” Şi unul din bătrâni a luat cuvântul şi mi-a zis: „Aceştia, care sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine sunt oare? Şi de unde au venit?” „Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii.” Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie Îşi va întinde peste ei cortul Lui. Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.”

 1. Dacă acest a) număr imens de oameni, b) dintre neamuri, c) mântuiți prin Har (”sângele Mielului”), d) vin din necazul cel mare (adică au trecut prin el), atunci înseamnă că răpirea este în timpul necazului (”din necazul cel mare”) și nu înaintea lui.
 2. Dacă acești oameni sunt mântuiți în timpul necazului cel mare, prin propovăduirea celor 144000 de iudei din Israelul trezit la adevăr, atunci avem o problemă majoră, TRANSFERUL DE HAR DE LA NEAMURI LA ISRAEL: ROMANI 11:25, 26 ”Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov.”
 • Israelul se ”trezește” la jumătatea perioadei de șapte ani, atunci când Anticrist intră și desacralizează Templul (Daniel 9:27, 2 Tesaloniceni 2:4).
 • Pentru ca Israelul să se trezească, are nevoie de Har.
 • Deocamdată, Harul este la neamuri, iar Israel este împietrit.
 • Dacă Israel are Har, se trezește și, prin cei 144000 evanghelizează lumea (neamurile), cine se mai pocăiește dintre neamuri dacă numărul deplin (la care nu se mai poate adăuga!) al neamurilor a intrat deja (pentru că altfel nu venea Harul la Israel, și fără Har Israel rămânea mai departe în împietrire și nici nu se pocăia, darămite să evanghelizeze neamurile). Observați cercul vicios al lipsei de logică dacă nu acceptăm că gloatele din Apocalipsa sunt Biserica răpită? Dar dacă sunt Biserica răpită, vin DIN necazul cel mare!
 • Vă puteți imagina cea mai mare și mai eficientă trezire spirituală în istoria omenirii (doar în câțiva ani) fără Har?
 • Textul de mai sus ne arată clar că cele două entități, Israel și neamurile primesc Harul în mod succesiv: mai întâi neamurile, iar apoi, după ce numărul mântuiților dintre neamuri este complet, vine rândul lui Israel. Ideea că Israelul evanghelizează lumea este negat de textul din Romani 11.

(va urma)

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “RĂPIREA BISERICII (3)”

 1. Fr.Ionescu ta-as ruga sa explci putin apoc 20;4&5

  • @ pete
   Acesta este unul dintre cele mai puternice argumente ale POST-tribulaționismului, dar și un argument puternic împotriva PRE-tribulaționismului.
   Voi dedica o postare specială acestui pasaj.
   GBY

   • Asa este frate Ionescu. Ma intristeaza mult de tot cand vad ca mari predicatori si-au insusit una din cele mai mari erzii cu privire la sfarsitul vremurilor cum ca biserica va fi rapita inainte de necaz. Ma doare sufletul.

 2. astept cu nerabdare dar nu te grabi ca sa fie clar complect si usor de inteles caci eu nu sint dintre cei cu scoli inalte thank you

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: